Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Fujitsu Prime 12.000 BTU İnceleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Üye silindi 7205
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Aynen abi yerel bayiden almıştı şu geçenlerde video larini paylaştığım kişi
İnternette de durum bu şekilde
Peki abi biz millete neden o halde ''Midea Klimalara Pahalı'' diyoruz? :alala

Öyle valla bilen biri direk olarak florayı eleme yapar ama midea'yı bilmeyen de direkt Vestele gider 😀
Öyle oluyor zaten birisi amcam ile babama bayramdan önce klima arçelik alacaklardı. Aralarına ben girdim babama midea aldırdım amcama ise tutturdu arçelik Etme tutma alma gel aynı paraya midea alalım sana üst segmnet cihaz ben bilmediğim marka almam dedi. Bayramda görüştük pişman olmus aldığına içeri soğutamıyor dedi. Baban kliması içerisi buz gibi yapıyor. Keşke bende bilinmedik marka alsaydım felan dedi. Sen bilmiyorsun bu markayı dünya geneli marka dedim hatta şuan fenerbahçe sporsonlarından birisi dedim kısaca pişman yani :))
Önemli not edeyim @Adem Helvacı sayesinde 3-4 yıl önce bende midea tanıdım yoksa bende bilmezdim kendinden bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum sizin gibi insanlar hep varolsun :)

Aslında abi 12 btuları çok uygun 30 bin altında alınacak en iyi cihaz bence. Ama 18 btuları aralarında fiyat farkı çok var. Örnek mdiea 18 btu xtram save 45 bin. arada 15 bin var. Diğer markalar 18 btuları 35-40 bin arasında.

Bundan dolayı midea 12 btu uygun
Ama 18 btu pahalı

Neden abi :alala

Nedeni şu olabilir marka bazında tanıdık gelmiyor insanlara ufak örneği benim mahalle mesela mahallede benim klimanın markasını gören yadıyor görenler diyorlar bu ne la midea ne bu para edermi vs diyen çok oldu bana

Mesela o Vestel ci arkadaşa çok çabaladım gel sana midea alak gell gel 2 gün dedim eni sonu gitti aldı florayı
Bende zorlamadım 🤷

Hatta şu kim ola 33 k çekmiş bunu bulup haritadan silmek lazım 😅
Screenshot_2024-06-25-15-35-05-96_8e92da805446de3460a04639a669955c.jpg

Öyle oluyor zaten birisi amcam ile babama bayramdan önce klima arçelik alacaklardı. Aralarına ben girdim babama midea aldırdım amcama ise tutturdu arçelik Etme tutma alma gel aynı paraya midea alalım sana üst segmnet cihaz ben bilmediğim marka almam dedi. Bayramda görüştük pişman olmus aldığına içeri soğutamıyor dedi. Baban kliması içerisi buz gibi yapıyor. Keşke bende bilinmedik marka alsaydım felan dedi. Sen bilmiyorsun bu markayı dünya geneli marka dedim hatta şuan fenerbahçe sporsonlarından birisi dedim kısaca pişman yani :))
Önemli not edeyim @Adem Helvacı sayesinde 3-4 yıl önce bende midea tanıdım yoksa bende bilmezdim kendinden bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum sizin gibi insanlar hep varolsun :)
Samimiyetimle yazıyorum ki sizlerin desteği sayesinde oluyor ne oluyorsa.
Ben gördüğümü bildiğimi paylaşıyorum. Sözüm ile kalmasın diye canlı canlı söküp parçalayıp yayınlıyorum ki vatandaş kıyas yapabilsin diğer ürünlerle. Tüketimleri paylaşıyorum insanlar enerji konusunda hassas davransın diye.

Sizler destek veriyorsunuz da o sayede duyuruyoruz insanlara sesimizi, var olun hepiniz :ok

Aslında abi 12 btuları çok uygun 30 bin altında alınacak en iyi cihaz bence. Ama 18 btuları aralarında fiyat farkı çok var. Örnek mdiea 18 btu xtram save 45 bin. arada 15 bin var. Diğer markalar 18 btuları 35-40 bin arasında.

Bundan dolayı midea 12 btu uygun
Ama 18 btu pahalı
Mideanın 18 liği içlerinde sen beğenmediğim modeli kompresör nedeniyle . :)
Ama 24 lüğü var ya, aldığı parayı öyle bir hak ediyor ama öyle bir hak ediyor aman aman diyorum :ok

Neden abi :alala

Nedeni şu olabilir marka bazında tanıdık gelmiyor insanlara ufak örneği benim mahalle mesela mahallede benim klimanın markasını gören yadıyor görenler diyorlar bu ne la midea ne bu para edermi vs diyen çok oldu bana

Mesela o Vestel ci arkadaşa çok çabaladım gel sana midea alak gell gel 2 gün dedim eni sonu gitti aldı florayı
Bende zorlamadım 🤷

Hatta şu kim ola 33 k çekmiş bunu bulup haritadan silmek lazım 😅
Ekli dosyayı görüntüle 17077
Aslında benim dediğim mantıkta mantıklı.

Vestel Flora Doğa 12 btu fiyatı 25 bin
Vestel Flora Doğa 18 btu fiyatı 35 bin
İki klima araında 10 bin var

Midea xtram save 12 btu 28 bin
Midea xtram save 18 btu 45 bin
İki klima arasında 17 bin var

Çevremdekiler şunu diyor 45-50 bin verecek bütcem yok bilindik olsun vestel olsun 35 bine iyi fiyat diyor gidip vestel alıyor.

Yani olay midea 12 btu ile 18 btu arasında fiyat farkı çok fiyat farkı 10 bine düşse daha çok satılır gibi

Aslında benim dediğim mantıkta mantıklı.

Vestel Flora Doğa 12 btu fiyatı 25 bin
Vestel Flora Doğa 18 btu fiyatı 35 bin
İki klima araında 10 bin var

Midea xtram save 12 btu 28 bin
Midea xtram save 18 btu 45 bin
İki klima arasında 17 bin var

Çevremdekiler şunu diyor 45-50 bin verecek bütcem yok bilindik olsun vestel olsun 35 bine iyi fiyat diyor gidip vestel alıyor.

Yani olay midea 12 btu ile 18 btu arasında fiyat farkı çok fiyat farkı 10 bine düşse daha çok satılır gibi
Ama işte makinanın şartları da belli birinin kompresöründe 18 btu yazar 20 btu kadar çıkar rahat çalışır bağırmaz şartlar çerez gelir ekonomi yapar iç ünite cros fan ile komple sallanmaz malzeme kalitesi iyi olur birçok etken var😬

diğerinin kompresörü 18 olsada 12 btu yada 13 btu olur bağırır durur ekonomi yapamaz belli bir watt ın altına düşemez iç ünite malzeme kalitesi bellidir dış ünitesi plastik tir vs

O yüzden mümkün olduğunca Airfel yada Bosch veya kaira öneri veriliyor kompresör kapasitesi gerçek malzeme kalitesi iyi midea üretimi ve 36 40 k arası diye

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-06-25-16-42-51-61_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    Screenshot_2024-06-25-16-42-51-61_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    39.9 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20240625_164310.jpg
    IMG_20240625_164310.jpg
    38.9 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2024-06-25-16-46-55-39_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    Screenshot_2024-06-25-16-46-55-39_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
    66.5 KB · Görüntüleme: 17
Ali abi bu işten bişi çıkmaz bence yanlış yerde arıyorlar sorunu malın beyninde arayacaklar sorunu yazılımsal bir sorun bence
buna servis bişi yapamaz gelip gelip giderler.
Arkadaş kompresör devri ile gaz ne alaka kompresör gazlar soğutma yapmaz karlanır vs sorunu gazda ararsın 🤦
İki klimada aynı ise gaz ne alaka diye bir düşünmedilermi

Ali abi bu işten bişi çıkmaz bence yanlış yerde arıyorlar sorunu malın beyninde arayacaklar sorunu yazılımsal bir sorun bence
buna servis bişi yapamaz gelip gelip giderler.
Arkadaş kompresör devri ile gaz ne alaka kompresör gazlar soğutma yapmaz karlanır vs sorunu gazda ararsın 🤦
İki klimada aynı ise gaz ne alaka diye bir düşünmedilermi
Gaz kaçması normal diyor birde normalmi bu olay Muhammet?

Ama işte makinanın şartları da belli birinin kompresöründe 18 btu yazar 20 btu kadar çıkar rahat çalışır bağırmaz şartlar çerez gelir ekonomi yapar iç ünite cros fan ile komple sallanmaz malzeme kalitesi iyi olur birçok etken var😬

diğerinin kompresörü 18 olsada 12 btu yada 13 btu olur bağırır durur ekonomi yapamaz belli bir watt ın altına düşemez iç ünite malzeme kalitesi bellidir dış ünitesi plastik tir vs

O yüzden mümkün olduğunca Airfel yada Bosch veya kaira öneri veriliyor kompresör kapasitesi gerçek malzeme kalitesi iyi midea üretimi ve 36 40 k arası diye
O nedenle her zaman LG24 lük klimadan çıkan kompresör ile Midea 24 lük den çıkan kompresörden örnek veriyoruz ya :D

Dışarıdan bakıldığında ikisi de 24000btu diye satılan klimaların birisinden 19500, diğerinden 25400btu nominal kapasiteli kompresör çıkıyor :)

Klimanın gazını ölçmeye geldiler aleti takarken bir sürü gaz kaçtı normal abi okadar olur dedi normalmi bu durum?
Ekli dosyayı görüntüle 17084
Birde taktıkları cihazı çıkarırken kaçordılaar mis gibi vallahi.

Ekli dosyayı görüntüle 17085
Beni üzen ne biliyor musunuz?
O gaz kaçmasın diye özel aparatlar var onlardan kullanmayı akıl etmiyor veya umursamıyorlar.

Tamam kabul, o pısst etti diye makine ölmez ama ya kardeşim adam oraya 685 gram yazdıysa demek ki bir bildiği var, benim gazım bırak 685 gram kalsın 680 gram olmasın.

Haaa o akışkan boru mesafesine göre de değişkenlik gösteriyor o da kabul ama 685 ise bırak 685 kalsın, sen kıytırık bir aparat almayasın diye neden o gaz kaçsın?

Ya burada olsa gülersin dedim bir sürü gaz kaçırdın geri ekle dedim, tamam abi dedi bir fıs ettirdi geri sökerken eklediğinden fazlasını kaçırdı. 😀Ağlanacak halimize güler ettiler. Vallahi okadar pişman oldumki aldığıma. Lanet ettirdiler.
Ya abi Japon teknolojisi diye güveniyoruz, hizmet kalitesi yüksek diye güveniyoruz.
Sonuç bu mu yani hakikaten?

O sayaçta kaç gr görünüyor onuda anlamadım ama 600 gr altında sanki.

Ya burada olsa gülersin dedim bir sürü gaz kaçırdın geri ekle dedim, tamam abi dedi bir fıs ettirdi geri sökerken eklediğinden fazlasını kaçırdı. 😀Ağlanacak halimize güler ettiler. Vallahi okadar pişman oldumki aldığıma. Lanet ettirdiler.
Abi senin olayı fazla harlayıp olaya aksiyon verip seni daha fazla psikolojik olarak yormak veya etkilemek istemem zaten senin derdin sana yeter
Ölçüm Kalkım işlerini kabul etmeyip direkt olarak iade istersen bence senin için daha hayırlı olur.
Geri gaz eklemek bilmem ne bu işler hassas işler işin seyri sıkıntıya doğru gider.
Zaten şuan sen haklı konumdasın

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri