Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Merhaba öncelikle kendinize bir konu açınız lütfen. Konuya nerede hangi şehirde yaşadığınızı evinizin konumunu varsa krokisini, yalıtım durumunu kaç kişi yaşadığını bütçenizi anlatınız, size yardımcı olacaklardır.
Anladım hocam demek istediğinizi. Sanırım kişisel bazda kafa yormak gerekiyor :) tşk ederim. Dediğiniz gibi müsait zamanda ev krokisi ile konu açayım.

Evet. Mersinde havalar çok ısındı ve dış ünite öğleden sonra direkt güneşe maruz kalıyor ondan olabilir.
Bence sen dış ünitene bir an önce bir gölgelik yap kardeşim ömür ve yakıt açısından önemli

Benim ünite hiç güneş almadığı halde 200w den aşağı inemedigi gibi ortamı karşılamak için dış ünite fanını son süratle devam ediyor
Güneşe maruz kalsaydı eminim 400 wlarda gezinirdi hatta adem abide testini yapmıştı bulursam eklerim.

güneş almadığı halde öğle saatlerinde sıcaklıktan dolayı tüketim atmış yapacak bu durum kışında böyle hava sert olursa tüketim artar.
IMG_20240723_151755.jpg
Screenshot_2024-07-23-15-13-31-07_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg
Screenshot_2024-07-23-14-13-28-16_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg

Midea Klimaların test aleti gelmiş şubede beni bekliyor. Atlayam arabama, gidem alem de gelem :kiskis
Abi daha neyi kaldı ki test edecek söktün parçalara ayırdın klimaların her yerlerine ekg bağlar gibi sensör termometre bağladın oda yetmedi dış üniteyi kafesin içine koydun sıcağa maruz bıraktın :hihi
Midea'nın dili olaydı sana şöyle derdi 🤣

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bence sen dış ünitene bir an önce bir gölgelik yap kardeşim ömür ve yakıt açısından önemli

Benim ünite hiç güneş almadığı halde 200w den aşağı inemedigi gibi ortamı karşılamak için dış ünite fanını son süratle devam ediyor
Güneşe maruz kalsaydı eminim 400 wlarda gezinirdi hatta adem abide testini yapmıştı bulursam eklerim.

güneş almadığı halde öğle saatlerinde sıcaklıktan dolayı tüketim atmış yapacak bu durum kışında böyle hava sert olursa tüketim artar.
Ekli dosyayı görüntüle 18156Ekli dosyayı görüntüle 18157Ekli dosyayı görüntüle 18158
O aklımda hocam yapacam ama fırsat olmuyor. Şimdilik yine güneşe maruz kalan borular için böyle bir şey aldım klima yedek parçıcıdan. Bunu dışarıdan kalan boruların etrafına sarıp tekrar bant ile veya plastik kelepçeyle sabitlesem bir zararı olur mu sizce?
97B9FEBE-7E62-44A1-9791-E72D52858022.jpeg
1F61D1D9-3241-40A5-8A31-98E43E3EB7A7.jpeg

Merhaba extreme 12 icin istanbul’da iyi montaj yapacak, iyi fiyat verecek ve yakin zamanda montaj yapabilecek bir bayi onerisi rica ediyorum :) montaj icin zaman veremiyorlar, taksitli iyi fyat da yok :(

Midea Klimaların test aleti gelmiş şubede beni bekliyor. Atlayam arabama, gidem alem de gelem :kiskis
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Hayırlı olsun abi 😍

Merhaba.Midea xtreme save 12btu klima kutu içeriğinden sinyal ve güç kablosu çıkıyormu?Çıkıyorsa kaç metre bilen var mı?

Hayırlı olsun abi 😍
Var ol abi , bakalım neler öğreneceğiz bu donanım sayesinde :D

Merhaba.Midea xtreme save 12btu klima kutu içeriğinden sinyal ve güç kablosu çıkıyormu?Çıkıyorsa kaç metre bilen var mı?
Çıkmaz, tüm montaj ekipmanını servis getirir, 4 metreye kadar ücretsizdir. :ok

Bazı firmalar montajsız ucuz klima satar ki kesinlikle satana da alana da aslında karşıyım ama oluyor bazen avantajlı alışveriş diye alan dostlar, bu durumda servis ile metre başına pazarlık etmeniz gerekir.

Normalde garanti 3 yıl
Ama her sene bakım yaptırırsan 6 yada 8 yıl
Yıllık bakım ile xreme için+3 yıl diyor
eays pro için +5 yıl
Ne saçma bir olay buda, ben all easy pro aldım, fakat memlekette servis yok ben nasıl bakım yaptırıcam her sene mesela. Yazıyorsan 8 yıl garantili diye şartı martı olmayacak Mitsubishi Elektrik gibi yada Fujitsu gibi. Malına güvenen şart mart koymaz.

Ne saçma bir olay buda, ben all easy pro aldım, fakat memlekette servis yok ben nasıl bakım yaptırıcam her sene mesela. Yazıyorsan 8 yıl garantili diye şartı martı olmayacak Mitsubishi Elektrik gibi yada Fujitsu gibi. Malına güvenen şart mart koymaz.
Malına güvenen şart koymaz kısmına hem katılıyorum hem katılmıyorum. Örneğin bir buzdolabını kullanış biçimi herkes için üç aşaio beş yukarı benzerdir. Koşullar da aşağı yukarı benzerdir. Dersin ki 10 yıl garanti. Ama klima öyle mi? Çok farklı kullanım senaryoları devreye giriyor. Üstelik dış ünitenin maruz kaldıkları apayrı, iç ünitenin çektiği hava apayrı. Evin sürekli toz içinde kalan bir ev ise apayrı. Sonuçta ortam ile ve insan ile sürekli ilişki halinde olması gereken bir ürün bu. Bakım ile birlikte garanti sunmak oldukça makul. Otomotiv mantığı. Kardeşim yıllık bakıma getir, araca olması gerektiği gibi baktığını da bileyim, garantiyi vereyim.

20 saattir açık. 28 set yaptım bu sefer. Dış ortam gündüzleri 35 ölçüyor şuan 32 derece. Fan her zaman otomatikte. Flapler de genel olarak bu şekilde. Çok yükseldi tüketim. Ekli dosyayı görüntüle 18123Ekli dosyayı görüntüle 18124Ekli dosyayı görüntüle 18125

20 saattir açık. 28 set yaptım bu sefer. Dış ortam gündüzleri 35 ölçüyor şuan 32 derece. Fan her zaman otomatikte. Flapler de genel olarak bu şekilde. Çok yükseldi tüketim. Ekli dosyayı görüntüle 18123Ekli dosyayı görüntüle 18124Ekli dosyayı görüntüle 18125
Abi ikindi vakti tüketim neden okadar artmış oda güneşliği açıkmıydı içeri güneş giriyormuydu veya açık kapı varmıydı bide flap en yukarda ve ortada sabit şekilde fan %80e sabit denermisin set değerini 26 yap kapın sürekli kapalı kalsın set 26 olmasına rağmen tüketimin yarıya yakın düşeceğini düşünüyorum

Malına güvenen şart koymaz kısmına hem katılıyorum hem katılmıyorum. Örneğin bir buzdolabını kullanış biçimi herkes için üç aşaio beş yukarı benzerdir. Koşullar da aşağı yukarı benzerdir. Dersin ki 10 yıl garanti. Ama klima öyle mi? Çok farklı kullanım senaryoları devreye giriyor. Üstelik dış ünitenin maruz kaldıkları apayrı, iç ünitenin çektiği hava apayrı. Evin sürekli toz içinde kalan bir ev ise apayrı. Sonuçta ortam ile ve insan ile sürekli ilişki halinde olması gereken bir ürün bu. Bakım ile birlikte garanti sunmak oldukça makul. Otomotiv mantığı. Kardeşim yıllık bakıma getir, araca olması gerektiği gibi baktığını da bileyim, garantiyi vereyim.
Bence tüm markalar 10 yıl koşulsuz garanti desin sonra çoğu şeyi kullanıcı hatası diyip bakım yapılmamış klimanın suçu yok olur böyle şeyler diyip çıksın işin içinden😂

Abi ikindi vakti tüketim neden okadar artmış oda güneşliği açıkmıydı içeri güneş giriyormuydu veya açık kapı varmıydı bide flap en yukarda ve ortada sabit şekilde fan %80e sabit denermisin set değerini 26 yap kapın sürekli kapalı kalsın set 26 olmasına rağmen tüketimin yarıya yakın düşeceğini düşünüyorum
kapılar sürekli kapalı açık bırakma durumu yok. Dış ünite batı cephesinde ve batı cephe komple pimapen pencere perdeler de kapalı. Dediğim gibi batı cephesi öğleden akşama kadar güneş altında. 26 da üşütüyor ama dediğini 27 set olarak deneyeyim bir gün boyunca bakalım ne olacak.
093B6AEB-CC59-4336-8B4D-346072D03D77.png

kapılar sürekli kapalı açık bırakma durumu yok. Dış ünite batı cephesinde ve batı cephe komple pimapen pencere perdeler de kapalı. Dediğim gibi batı cephesi öğleden akşama kadar güneş altında. 26 da üşütüyor ama dediğini 27 set olarak deneyeyim bir gün boyunca bakalım ne olacak. Ekli dosyayı görüntüle 18193
Bu saatlerde anlık tüketim ne durumda

Şu dikkatimi çekti az önce internet gitti ama tapodan verileri görebildim aynı ağa bağlıysa anlık verileri gösteriyor ama uzaktan bakma işi iptal tâbi net olmadığı için.
Net olmasa bile wifi den anlık veriye devam.
Sonradan Sunucuya yazarmı orasını bilemem ama onuda net gelince grafikten bakarım.
Screenshot_2024-07-24-01-52-09-96_41a74ddf68be21faad2fbbb691b15143.jpg
Screenshot_2024-07-24-01-52-36-61_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri