Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ürün Karşılaştırma Midea - Gree - Mitsubishi electric

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

omerberat

Meraklı
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Midea , Gree , Mitsubishi eletric
Herkese merhaba. Soğuk bir bölgedeyim klimayı ısınmak için kullanıyorum. Ama memur olduğum hemde mersinli olduğum için sahil bölgelerine tain olursam soğutma için kullanacağım. Daha önce midea (prime) kullandım çok memnundum ısınma konusunda tek problem çok çatırtı sesleri geliyordu. Oda zamanla alısıyorsun önemli değil aslimda ama tasındığım için yeni kiracıya sattım. Yeni klima konusunda tavsiye istiyorum. Tamam mitsubishi(krigamine, legendera) iyi ama degerlere baktiğimiz zaman midea(breezeless All easy pro )ve green( G-Tech)in de aynı SEER ve SCOP değerlerini yakaladigini görüyorum sadece kWh/yıl da biraz fark var oda aradaki fiyat farkına değer mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
vakumlamayı yaptılar. internet üzerinden 10 yıl garantiyide hallettik.
Kışın mı almak daha mantıklı yoksa herhangi bir zaman dilimi fark etmiyor mu. ben genel bir tarama yaptım legendra ile alakalı fiyat listelerini karşılaştırdim yazın aşırı derece de artıyor fiyatları 2 3 katına çıkıyor bir fiyat listesine denk geldim 2 tane ama fiyat listesi birinde 26 bin birinde de 45 bin civarı idi sanki bir an dedim ya bu ne arkadaş Ocak 2024 fiyata bak dedim oysa 2023 temmuz fiyatları 41 bin idi ... Kışın düşüyor mu bu fiyatlar diye düşünmeye başladım sonra yine Ocak 2024 fiyat listesine denk geldim orda 58 bin
Bu ne biçim iş anlamadım dedim 😅😅

Bir Midea klimayı All Easy veya Breezeless dahi olsa Mitsubishi Electric ile kesinlikle kıyaslayamayız bu nedenle maddi olanak varsa mutlaka bir ME Legendera almanızı öneririm zira çok kıymetli bir kardeşimiz gün gün klima verilerini paylaşıyor ve sonuçlar çok güzel, kasa genleşme sesi, dış ünitede motor sesi vs hiçbir şey duyamazsınız. 1020 rakım eksi 2 lerde henüz tam karakış bastırmamış olsa da tüketim verileri de muntazam geliyor. 18 lik makinenin 200 lü wattlarda seyrettiğini görüyoruz hem de anlık değil bayaaa bildiğiniz o seyirde devam ediyor.

Düşünün ki bendeki Breezeless bile 350 watt dolaylarında seyrediyor 12 lik olmasına rağmen.

Haaa Breezeless için sınıfında mükemmel ürün derim ama ME Legendera ile de kıyaslamam.
18.000 lik klima 200 watt larda diye görünce biraz araştırdım hocam ama hiç rast gelmedim mesela bu arkadaşta 12 lik varmış kışın 1 derecede ortalama 650 700 watt arasında yakıyor diyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

18.000 lik klima 200 watt larda diye görünce biraz araştırdım hocam ama hiç rast gelmedim mesela bu arkadaşta 12 lik varmış kışın 1 derecede ortalama 650 700 watt arasında yakıyor diyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Evet hocam bunu izledim yunus emre

Her halükarda legendra kayda değer paraya değer bir klima değil mi aksini duymadım çünkü

Değer tabiki hocam keşke imkan olsada hepimiz alabilsek.
Rabbim lutfetsin abi ben öyle böyle derken birikim yapıyorum hamd olsun inşallah rabbim herkesin gönlüne versin tez vakitte bir yandan da kiracı olmamanın avantajı ama şu da var klimayı veya başka bir ürünü aldığım zaman parasız kalıp öyle de idare ettiğim oluyor birde bekar olunca rahat idare ediyoruz ama evli olunca işler sıkıntı

Legendera düşünüyorum parayı denkleştire bilirsem.
Ben 1 aydır peşinden koşuyorum fiyatı 58 binden 1 hafta içinde 72 500 sonrada bı indirim derken yakalayamadım vadeli 65 bin oldu ama yok
Sonra yine bir atak derken 78000 ve 90000 daha sonra da uzun ve sıkı bir araştırmadan sonra da 65 000 bine peşin fiyata bulabildim. Gün geçtikçe pahalı oluyor 1 ay içinde yüzde 50 artış yaptı ama kampanyalara denk gelirseniz uyguna bula bilirsiniz ben bulana kadar canım çıktı neredeyse

Ben 1 aydır peşinden koşuyorum fiyatı 58 binden 1 hafta içinde 72 500 sonrada bı indirim derken yakalayamadım vadeli 65 bin oldu ama yok
Sonra yine bir atak derken 78000 ve 90000 daha sonra da uzun ve sıkı bir araştırmadan sonra da 65 000 bine peşin fiyata bulabildim. Gün geçtikçe pahalı oluyor 1 ay içinde yüzde 50 artış yaptı ama kampanyalara denk gelirseniz uyguna bula bilirsiniz ben bulana kadar canım çıktı neredeyse
Ben 50 bine aldım.

Ben 50 bine aldım.
Güzel iyi almışsınız zamanına göre belki daha temmuz gibi alsaydiniz 40 bin olabilirdi ben 65 ine zor buldum düşünün şimdi fiyatlar 80 90 bu fiyat aralığında 65 de iyi hayırlı olsun sizin içinde su bir hakikat bu devirde ne kadar zamanın da erken alırsan o kadar kâr herşey gün geçtikçe artıyor mesele bende geçen kış alsaydım diyordum sobayla odunla uğraşmaktansa

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri