Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi DUVAR DELMEK İÇİN MATKAP

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mustaffa

Süper Üye
Araştırmacı
Bütçe
0
Marka Model Bilgisi
FARK ETMEZ
Bu matkap işleri biraz karışık. Söylediğiniz gibi basit işler için, ben tablo asayım çerçeve koyayım dediğinizde şarjlı en basit cihaz bile işinizi görür. Ama siz perde duvar bir duvara yapacaksanız bu işlemi, cihaz yetmeyecek sıyırmaya geçecek. Bu gönderdiğiniz cihaz bence duvara tv asmaya yetmez ama saat asar. Yakın zamanda @Murat ALA almıştı bir cihaz. Kullanım açısından taze bilgi onda vardır.

hocam biraz pahalı ama Bosch Gsb 180-LI 18V öneririm. Evet profesyonel makina diyenler olacaktır ev kullanıcısı için fazla diyenler olacaktır mavi seri ev kullancınısı için değil diyenler olacaktır fakat dinlemeyin onları. Ben 2 sene önce aldım bu makinayı tuğla, perde beton, kolon, kiriş , kaldırım taşı delmediği yer yok benim için parasını 100 kere çıkardı. Hatta şöyle bir anım bir komşuma klima takılacak gelen servisin matkapı bozuldu deliği delemedi panç ile sonra benden rica etti komşu kıramadım ucuna panç takıp tuğla duvarı kısa bir sürede deldik. Bir kere alacaksınız ömürlük olsun derim.

Birde kullanacağınız uçlar çok önemli en iyi makinayı alın dandik uç takarsanız verim alamazsınız uçlar içinde yine bosch öneririm.

@umut3513 bey in önerdiği cihaz ömürlük diyebilirim. Ben de tüm işlerimde kullanıyorum. Bataryasını da elektrik süpürgemde kullanıyorum :D Ama bu cihaz için 3.000 TL gözden çıkarılmalı. Buna ek olarak yine kaliteli uç almak gerekli. bu da ekstra 500 daha demek oluyor maalesef. Bütçenizin 2 katından fazla bir rakama denk ediyor.

ben size yine bosch marka kablolu olanı önereceğim.

hocam biraz pahalı ama Bosch Gsb 180-LI 18V öneririm. Evet profesyonel makina diyenler olacaktır ev kullanıcısı için fazla diyenler olacaktır mavi seri ev kullancınısı için değil diyenler olacaktır fakat dinlemeyin onları. Ben 2 sene önce aldım bu makinayı tuğla, perde beton, kolon, kiriş , kaldırım taşı delmediği yer yok benim için parasını 100 kere çıkardı. Hatta şöyle bir anım bir komşuma klima takılacak gelen servisin matkapı bozuldu deliği delemedi panç ile sonra benden rica etti komşu kıramadım ucuna panç takıp tuğla duvarı kısa bir sürede deldik. Bir kere alacaksınız ömürlük olsun derim.

Birde kullanacağınız uçlar çok önemli en iyi makinayı alın dandik uç takarsanız verim alamazsınız uçlar içinde yine bosch öneririm.

Teşekkür ederim yorum için. Araştırma yaptım fakat satıcılar akülü aküsüz satıyor hangisi almak daha mantıklı veya fark eder mi

Teşekkür ederim yorum için. Araştırma yaptım fakat satıcılar akülü aküsüz satıyor hangisi almak daha mantıklı veya fark eder mi
Elinizde akülü bir ürün varsa aynı aküyü, aküsüz aldığınız üründe de kullanırsınız. Tek akü ile iki cihaz kullanımı gibi. Ama zaten elinizde akü yoksa bunu almak doğru olmaz.

Bende bir akülü taşlama ile bir aküsüz vidalama var örneğin. Tek akü ile ikisini de kullanıyorum.

Akülü olarak tercih edin çünkü aküler gerçekten pahalı. Adet olarakta tek akü olarak satın alabilirsiniz evde kullanım için fazlasıyla yeter. Zaten akü çok hızlı şarj oluyor kolay kolay bitmiyor. Diğer türlü ikinci akü hep boşta kalacağından kendi kendine ömrünü bitirir.

Elinizde akülü bir ürün varsa aynı aküyü, aküsüz aldığınız üründe de kullanırsınız. Tek akü ile iki cihaz kullanımı gibi. Ama zaten elinizde akü yoksa bunu almak doğru olmaz.

Bende bir akülü taşlama ile bir aküsüz vidalama var örneğin. Tek akü ile ikisini de kullanıyorum.
Elimde akü yok

O durumda zaten akülü almanız gerekiyor. İkinci bir cihaz için aküsüz düşünülür. Neden sattıklarını açıklamak için örnek verdim kendimden. Alırken de aküsüz ibaresi görürseniz dikkatli olun fiyatları çok daha uygun olunca çoğu kişi dalgınlıkla alabiliyor bu şekilde. Hatta, yazı olarak aküsüz ibaresi olmasa bile görselde akü olmadığını belirtir şekilde de bir görsel koyabiliyorlar. Satsa bile ben bu şekilde belirtmiştim diyebilme adına.

Akülü olarak tercih edin çünkü aküler gerçekten pahalı. Adet olarakta tek akü olarak satın alabilirsiniz evde kullanım için fazlasıyla yeter. Zaten akü çok hızlı şarj oluyor kolay kolay bitmiyor. Diğer türlü ikinci akü hep boşta kalacağından kendi kendine ömrünü bitirir.
Satın alırsam böyle ucuna nasıl bişeler almam gerekli yoksa kutunun içinde geliyor mu

Satın alırsam böyle ucuna nasıl bişeler almam gerekli yoksa kutunun içinde geliyor mu
bosch ürünlerde cihazla birlikte uç gelmiyor. gelse de çok pahalıya gelir.

set olarak aşağıdaki ürün işinizi görür.

1500 civarına da benim verdiğim kablolu ürün ile tüm işlerinizi halledersiniz.

Yerine göre ağır işlerde kullanacağım için bu ürünü tercih etmiştim. Bataryası Bosch süpürgeye de uyuyor.

Ara sıra kullanılacaksa başlangıç seviyesi makul fiyatlı ürünler tercih edilebilir. 5000-6000 civarı fiyatlarda küçük bataryalı olanlarda var.

Black and decker, Dewalt, Einhell gibi markalara da bakabilirsiniz. Youtube de karşılaştırma videoları var, malzeme kalitesi markadan markaya değişebiliyor. Ayrıca yedek parça durumu var, ben bu nedenle Bosch tercih ettim.

En önemli kısım motor ve batarya. Fırçasız motorlar daha verimli ve daha güç gerektiren matkaplarda oluyor. Bilinmedik markalarda bataryanız vaat edileni karşılamayabilir ve zorlamalarda plastik aksam elinizde kalabilir.

Merhaba evde kullanmak için örnek duvara saat takmak veya duvara televizyon monte etmek için bazen matkap gerek oluyor. Hiç bir bilgim yok hangi marka-model ürünlere bakmalıyım.

Bütçe olarak hiç düşünmedim. Fiyat/Performans ürünü olablır.

Bu ürünü buldum iyi görünüyor gibi varsa öneriniz açığım
Marka güzel iş görür noname bir ürün değil. Şimdi bazı arkadaşlar pilli al daha pratik şöyle böyle diyorlar ama unutulan şey şu, bunu devamlı kullanmayacaksanız akülü matkap işkence oluyor. Ayda yılda bir duvar delecek adama işte delik açacak raf takacak vs bu adam niye alsın ? gerek yok. Ama bunla unutmamak gerekli ki vidalama yapmak zordur. Devir yüksek tork düşük olduğu için yüksek devirde torku verir o yüzden vidayı sıkamazsın rahatça ona ayrı basit 12v luk birtane vidalama alıp geçsen kafi zaten. Buna güzel bir uç seti de alabilirsin kwb yada bosch veya başka bilindik markanın setleri de olur. Dediğim gibi hobi olarak takılmayacaksan duvara 40 yılda bir delik açacaksan vs boşu boşuna akülü darbeli vidalama vs alma çünkü o aküsü boşta durdukça bitiyor azalıyor her kullanımda şarj mı edeceksin ? birgün takacaksın akü hiç yok eee ne yapacan ? yedeği yoksa veya almadıysan 2 sene sonra yeni akü mü alacaksın ? gerek yok bunlara o yüzden.

Marka güzel iş görür noname bir ürün değil. Şimdi bazı arkadaşlar pilli al daha pratik şöyle böyle diyorlar ama unutulan şey şu, bunu devamlı kullanmayacaksanız akülü matkap işkence oluyor. Ayda yılda bir duvar delecek adama işte delik açacak raf takacak vs bu adam niye alsın ? gerek yok. Ama bunla unutmamak gerekli ki vidalama yapmak zordur. Devir yüksek tork düşük olduğu için yüksek devirde torku verir o yüzden vidayı sıkamazsın rahatça ona ayrı basit 12v luk birtane vidalama alıp geçsen kafi zaten. Buna güzel bir uç seti de alabilirsin kwb yada bosch veya başka bilindik markanın setleri de olur. Dediğim gibi hobi olarak takılmayacaksan duvara 40 yılda bir delik açacaksan vs boşu boşuna akülü darbeli vidalama vs alma çünkü o aküsü boşta durdukça bitiyor azalıyor her kullanımda şarj mı edeceksin ? birgün takacaksın akü hiç yok eee ne yapacan ? yedeği yoksa veya almadıysan 2 sene sonra yeni akü mü alacaksın ? gerek yok bunlara o yüzden.
Eyvallah buda güzel yorum yoğun olarak matkap kullanmayacağım. Ayda 1 kere olur veya olmaz. Alır almaz yapacağım ilk iş tv ye emniyet kemeri monte edecem tek bir tane duvar deleceğim. Perde duvar değil normal tuğla veya briket duvar. Sonra kullanım ufak tefek vida sıkma işlemleri vs

Eyvallah buda güzel yorum yoğun olarak matkap kullanmayacağım. Ayda 1 kere olur veya olmaz. Alır almaz yapacağım ilk iş tv ye emniyet kemeri monte edecem tek bir tane duvar deleceğim. Perde duvar değil normal tuğla veya briket duvar. Sonra kullanım ufak tefek vida sıkma işlemleri vs
Bu ürün evladiyelik sonuçta. En fazla 5 sene 10 sene sonra kömürü biter değiştirip devam edersin. Bunla tuğla ondan sonra briket veya başka türlü malzemeli beton da dahil delersin rahatça. Tabi darbe fonksiyonu bir hilti gibi kırıcılar kadar bilmemkaç joule değildir daha hafiftir ama betonu da delersin sorun olmaz. burada önemli olan uç, ucun kaliteliyse hemen hemen her işi yaparsın. Düzgün kaliteli uç ile taş bile delersin bu arada yavaş yavaş olur ama deler. Tuğla duvar zaten bunla 15 saniyede max delinir. :D Ha yanında uçta veriyor ama tabi ne kadar kaliteli orası biraz muamma. Ama marka olarak hyundai iyidir giriş seviyesi einhell ayarında biraz daha iyi sayılır. Dediğim gibi vidalama işi zor. Yüksek devir dönüyor vidayı atma işi zor yani sıkıntı. Sıkarken ayarı kaçar vida kafasını yersin kesin. Ona hani ilerde vidalama alırsın akülü basit birşey yeterli.

hocam şöyle analtayım size evet siz ayda yılda bir kullancam diye alıyorsunuz ama eşiniz, dostunuz aileniz yani çok yakınınzda ki insanlar için lazım olabiliyor. Mesela geçen gün kayınpederim için lazım oldu halletik kızkardeşim tv si ni duvara asacaktık yine halletik. yani annem babam ailem içinde kullanıyorum ben çünkü dışarıdan birisi yaptığı zaman bir dünya para istiyor. akülerde inanın öyle çabuk boşalmıyor evetdandik marka alırsanız her kullanımda şarj edersiniz fakat bosch için söylüyorum sene oldu alalı hala tek şarj ile defalarca kullanıyorum önemli olan akülü almayın onu zaten belirttim. uç seti olarak ta ben bunu aldım ahşap, beton, demir, vidalama, panç, tork tüm uçlar içinde. Bir iş yaparken ekstra başka hiç birşeye ihtiyaç duymuyorsunuz. Evet belki pahalı ama inanın belki bir defa alacaksınız ve bir daha hiç birşeye ihtiyacınız kalmayacak.

Einhell TH-CD 12 Li (1x1,3 Ah), Akülü Vidalama https://amzn.eu/d/6sB2EcS

bizde bundan var tutuşu pratik birkaç kez duvar deldik sorun olmadı vidalama tork ayarı ve duvar delme ayarı var ve ayrıdan basma koluna basma miktarına göre deviri azaltıp arttırıyor lityum pil aylarca beklese de bitmiyor ama matkaplar hakkında bilgim yok

Son düzenleme:
Merhaba evde kullanmak için örnek duvara saat takmak veya duvara televizyon monte etmek için bazen matkap gerek oluyor. Hiç bir bilgim yok hangi marka-model ürünlere bakmalıyım.

Bütçe olarak hiç düşünmedim. Fiyat/Performans ürünü olablır.

Bu ürünü buldum iyi görünüyor gibi varsa öneriniz açığım
Bosch 2-26 DRE aldım ben. Ev kullanımına fazla ama bir kere alıyoruz ömürlük olsun dedik. Uçlarını mandrenini de orijinal Bosch aldım.

Akülü mü yoksa kablolu bir cihaz mı alayım diyorsanız, akülü cihazların daha ağır olduğunu unutmayın. Üst seviyelere çıkmadığınız sürece de akülü cihazlar kablolular kadar güçlü olmuyor maalesef.

https://www.hepsiburada.com/hyundai...kap-pls-canta-16-parca-uc-set-pm-HB00000FGZ3Z

İki cihaz da işinizi görür. Televizyon da monte edebilirsiniz bunlarla, zorlanabilirsiniz ama.
Bu tür cihazların içinden uç çıksa da çıkan uçların kalitesi çok iyi olmuyor maalesef. Öyle olunca daha da zorlanıyorsunuz. O yüzden darbeli matkabın yanına bir de güzel uç seti almanızı öneririm.

Evde bir tane çok güçlü cihaz olsun derseniz ben de KLPro'nun şu cihazını önerebilirim. Tabi ki Bosch 2-26 DRE gibi bir cihaz da olur.

Vidalama yapacaksanız bence bir tane de 12V/18V darbesiz akülü vidalama alın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri