Teşekkürler.
Midea'nın 12 BTU Penrose XT ve Breselles modelleriyle mukayese edildiğinde, BU MODELLER ALINACAĞINA aynı fiyata, yine 12 BTU çok daha özellikli, Seer ve Scop değerleri çok daha iyi olan Daikin Zeta Shira Plus alınmaması hata olur diyorum.
"Türkiye'deki" servis ve marka geçmişi olarak Midea ile Daikin'i mukayese edebilmek mümkün değil. Marka bilinirliği oturmadığı sürece markanın kendi adıyla TR'de kalması ve/veya distribütörünün devam edebilmesi güç oluyor. Aynı fiyatta olduklarında; tüketim ve tercih sebebi ilave özellikleri olmadıkça, servis ağı ve yedek parça tedariği güçlü olan bir adım öndedir. Başka bir deyişle; 100 liralık mitsubishi veya daikin yerine "eşdeğer veya daha fazla özellikteki"modelini 60-70 liradan fiyatlandırmadıkça, TR'de bilinirliği ve sektörde köklü geçmişi marka (Dünya çapında Gree ve Midea gibi ne kadar güçlü olursa olsun) sıkıntı yaşar.
Satış adetleri, pazar payı nefes aldırır oran ve miktarlara ulaşmadıkça da; anlaşılan yetkili servislerin (aynı anda 2 markanın daha yetkili servisi oluyorlar genelde) markaya bakış açısı, distribütörün garanti ve yedek parça tedariğindeki motivasyonu, reklam bütçesi ile marka bilinirliğini arttırma gayreti vb. sınırlı oluyor. Süreç böyle ilerleme eğilimindeyken de markanın veya distribütörünün TR'den çekilmesi veya el çektirilerek distribütör değişikliğine gidilmesi tuz biber ekiyor.
Bu riskler tüketici tarafından ürünle birlikte satın alınacaksa da; ya çok daha uygun fiyatlı, ya da mukayese edilemeyecek kadar vasıflı veya her ikisi birden olması gerekiyor.
@Adem Helvacı hocam, forumda veya youtube paylaşımlarında yapılan yorum ve sorulan sorulardan bir veya birkaçında; Daikin alınacaksa "Shira serisinden itibaren" alınması uygun olur yazmıştı. Sağ olsun işaret fişeği oldu bu tavsiyesi.
Tek tek özelliklerini saymayayım ama; Daikin'ın 2 bölgeli hareket algılama sensörü benim için önemli bir özellik mesela.
(
https://www.daikin.com.tr/zeta-shira-plus-12000-btuh-ftxm35a-inverter-klima-r32_183317?d=11926)