Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Dizi/Film Tavsiye Başlığı

Engraulis

Gree Fairy 12 Tester
Gold Üye
Herkese merhaba.

Öyle uzun afilli cümleler kuramıyorum o yüzden direkt sadede geçeceğim. bu başlık altında tavsiye edebileceğiniz dizi ve film önerilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Eminim çoğumuzu dizi film arama derdinden kurtaracaktır :yeah

Önerilerinizi verirken dizi veya filmin türünü hatta hakkındaki düşüncelerinizi de yazarsanız daha faydalı olur. Adı sanı duyulmamış ama izleyince sizi sürükleyen yapımlar favorimdir :ok

Ben bir örnekle başlıyayım.

Dizinin adı Lost Girl. Fantastik sevenler için güzel bir yapım.

Çok geç izlediğim, çok geç izlediğim için pişman olduğum, tüm sezonlarını 2 kere izleyip 3 üncüsüne başladığım Dr House bana göre müthiş bir yapım.

Yanlış bir teşhis nedeniyle sağ bacağından büyük bir kas kütlesi alınan ve topal kalan ancak ömür boyu acıya mahkum olan, bağımlı, narsist bir Teşhis Tanı Dehası Doktorun hem özel hem de mesleki hayatından kesitleri 8 sezonda ele almışlar. :ok

En sağdaki kadın Hastanenin Yöneticisi, En arkada duran Dr Willson, Onkoloji bölüm başkanı. Diğer 3 kişi Hous'un ekibinden ancak ilerleyen zamanda ekipte gelişmeler oluyor.
Özelikle bazı sezonların finalleri aklınızdan hiç çıkmayacak.

1693291036745.png

Çok geç izlediğim, çok geç izlediğim için pişman olduğum, tüm sezonlarını 2 kere izleyip 3 üncüsüne başladığım Dr House bana göre müthiş bir yapım.

Yanlış bir teşhis nedeniyle sağ bacağından büyük bir kas kütlesi alınan ve topal kalan ancak ömür boyu acıya mahkum olan, bağımlı, narsist bir Teşhis Tanı Dehası Doktorun hem özel hem de mesleki hayatından kesitleri 8 sezonda ele almışlar. :ok

En sağdaki kadın Hastanenin Yöneticisi, En arkada duran Dr Willson, Onkoloji bölüm başkanı. Diğer 3 kişi Hous'un ekibinden ancak ilerleyen zamanda ekipte gelişmeler oluyor.
Özelikle bazı sezonların finalleri aklınızdan hiç çıkmayacak.

Ekli dosyayı görüntüle 6879
amazonda türkçesi yokmuş ya. neyse listeye eklendi :tara

amazonda türkçesi yokmuş ya. neyse listeye eklendi :tara
Bu dizi özelinde şöyle bir konu var. Dublaj işin içine girince özellikle Gregory House yani Dr House'un bazı mimik ve ses tonlamalarını kaçırıyorsun.
Bir de tıbbi terimler olunca alt yazılı izlemek zor olabiliyor o nedenle ben tıbbi konuşmalarında alt yazılara bakmamaya çalışıyorum.
Ayrıca ingilizce çalışmaları için de oldukça faydalı :D

Bilindik büyük yapıtlar dışında arada kaynayanlardan örnek verirsem daha çok beğeni alırım sanırım :)
Netflix de "Spy" ve "When They See Us" çok güzel mini diziler. İkisi de gerçek hikaye tabanlı olduğundan spoiler vermeyim ama isimleri her şeyi anlatıyor.
Tavsiye ederim.

Bilindik büyük yapıtlar dışında arada kaynayanlardan örnek verirsem daha çok beğeni alırım sanırım :)
Netflix de "Spy" ve "When They See Us" çok güzel mini diziler. İkisi de gerçek hikaye tabanlı olduğundan spoiler vermeyim ama isimleri her şeyi anlatıyor.
Tavsiye ederim.
@Yelda Helvacı Akşam bakalım :ok

Netflix'te Türkçe'si "Can Dostum", ingilizcesi Intouchables olan filmi kesinlikle izlemelisiniz.
Gerek konusu, gerekse ses görüntü kalitesi olarak benim gözümde referans filmlerden bir tanesi.
Bir felçli hasta ve onun bakımı ile ilgilenen bir adamı konu alıyor. Bitmesini istemediğim nadir yapımlardan.

Adından kulağa çok dramatik gelse de yerinde eğlenceli keyifle izlenen bir film.

Netflix'te Türkçe'si "Can Dostum", ingilizcesi Intouchables olan filmi kesinlikle izlemelisiniz.
Gerek konusu, gerekse ses görüntü kalitesi olarak benim gözümde referans filmlerden bir tanesi.
Bir felçli hasta ve onun bakımı ile ilgilenen bir adamı konu alıyor. Bitmesini istemediğim nadir yapımlardan.

Adından kulağa çok dramatik gelse de yerinde eğlenceli keyifle izlenen bir film.
Teyit ediyorum, çok kral film :D
Genelde Fransız yapımları bizim evde pek tutmaz ama bu film olmuş :D

Bu dizi özelinde şöyle bir konu var. Dublaj işin içine girince özellikle Gregory House yani Dr House'un bazı mimik ve ses tonlamalarını kaçırıyorsun.
Bir de tıbbi terimler olunca alt yazılı izlemek zor olabiliyor o nedenle ben tıbbi konuşmalarında alt yazılara bakmamaya çalışıyorum.
Ayrıca ingilizce çalışmaları için de oldukça faydalı :D
Abi 1 bölüm izleyeyim dedim senin yazından sonra, cidden sarıyor. Ülkemizde bunu kopyalayan saçma sapan bir yapım da çıkmıştı iyi ki devam etmedi.

Abi 1 bölüm izleyeyim dedim senin yazından sonra, cidden sarıyor. Ülkemizde bunu kopyalayan saçma sapan bir yapım da çıkmıştı iyi ki devam etmedi.
Puhahahahhaa ya abi birkaç gündür Good Doctor izliyoruz hani şu Otizmli bir gencin Cerrah olması ile ilgili dizi.
Ulen dedim ''bir şeyi de kopyala yapıştır Türk usulü paylaş yapmayın be''

Orijinallerine bakıyorsun abi o özgürlük, o her konuyu istedikleri gibi işleyebilme rahatlığı vs ''İşte bu'' diyorsun. Haaa yeni yapımlarda Netflix denen platformun zorla bir biseksüellik normalleştirme bilinaçltı çabaları inanılmaz rahatsız edici ona bir şey demiyorum ancak bu eski yapımların kalitesi de kimse tarafından inkâr edilemez bence.

Mesela Dr House kopyalayan bizimkiler, içinden adamın bir yaratıcı güç olduğuna inanmamasını çıkarmış, cinsel hastalık konuşulan kısımları çıkarmış, dizinin en vurucu detayları olan hassas bazı noktaları da çıkarmış sonra olmuş sana Yekimoğlu :kiskis

Haa bu arada sana söyleyeyim, ilk birkaç bölümü izle, ikinci sezondan sonra çözünürlük kalitesi vs de yükseliyor. Ben sana spoiler olmasın diye bir şey demiyorum ancak yakın bir sezon finalini sen izledikten sonra burada günlerce oturup üstünde konuşuruz o derece müthiş işlemişler konuyu.

Puhahahahhaa ya abi birkaç gündür Good Doctor izliyoruz hani şu Otizmli bir gencin Cerrah olması ile ilgili dizi.
Ulen dedim ''bir şeyi de kopyala yapıştır Türk usulü paylaş yapmayın be''

Orijinallerine bakıyorsun abi o özgürlük, o her konuyu istedikleri gibi işleyebilme rahatlığı vs ''İşte bu'' diyorsun. Haaa yeni yapımlarda Netflix denen platformun zorla bir biseksüellik normalleştirme bilinaçltı çabaları inanılmaz rahatsız edici ona bir şey demiyorum ancak bu eski yapımların kalitesi de kimse tarafından inkâr edilemez bence.

Mesela Dr House kopyalayan bizimkiler, içinden adamın bir yaratıcı güç olduğuna inanmamasını çıkarmış, cinsel hastalık konuşulan kısımları çıkarmış, dizinin en vurucu detayları olan hassas bazı noktaları da çıkarmış sonra olmuş sana Yekimoğlu :kiskis

Haa bu arada sana söyleyeyim, ilk birkaç bölümü izle, ikinci sezondan sonra çözünürlük kalitesi vs de yükseliyor. Ben sana spoiler olmasın diye bir şey demiyorum ancak yakın bir sezon finalini sen izledikten sonra burada günlerce oturup üstünde konuşuruz o derece müthiş işlemişler konuyu.
saldın bize zehiri abi ne iş açtın başımıza :haha tavsiye ederim diyip geçseydin keşke :kiskis

zlediklerimden örnekler vereyim eklemeye devam ederim.
Nwtflix önerilerim ;
New amsterdam , lucifer,emily in paris , wednesday, Queen charlotte,Bridgerton,the witcher,outlander,güneşin karanlığında,
Prime önerilerim,
Jack rayn,house, antlaşma, zaman çarkı,reacher

Sessiz, hayatın ta kendisi ve sanat filmi şeklinde bir film arıyorsanız, çokta uzun olmayan ama beni hıçkırarak ağlatan şu filme bir göz atın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Prime Videoda bulabileceğiniz (bana göre) izlemeye değer filmler şöyle;

- Gayribeyefendi Savaş Dairesi (Komedi, Aksiyon)

- Poughkeepsie Kasetleri (Korku, Gerilim)

- Eastern Promises (Gerilim, Dram)

- En Karanlık Saat (Politik, Dram)

- Get Out (Korku, Gerilim)

- İyi Geceler Anne (Dram, Korku)

- The Beekepeer (Aksiyon, Gerilim)

- Sisu (Aksiyon, Savaş)

- Django (Aksiyon, Dram)

Prime Videoda bulabileceğiniz (bana göre) izlemeye değer filmler şöyle;

- Gayribeyefendi Savaş Dairesi (Komedi, Aksiyon)

- Poughkeepsie Kasetleri (Korku, Gerilim)

- Eastern Promises (Gerilim, Dram)

- En Karanlık Saat (Politik, Dram)

- Get Out (Korku, Gerilim)

- İyi Geceler Anne (Dram, Korku)

- The Beekepeer (Aksiyon, Gerilim)

- Sisu (Aksiyon, Savaş)

- Django (Aksiyon, Dram)
Abi senin liste korku dolu :)

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri