Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Teşekkür ederim kardeşim 🙏 kanaldan çıkan üfleme sesi bile aynı yapışkan üzerinde kaldı 2 saat temizlemeye çalıştım ne diye koymuşlar bende anlamadım 😅
Yoğuşma kaynaklı damlacık oluşumunu engellemek amacı ile yapılsa da 9 ve 12 de gerek görmemeleri enteresan.
KESİN sebebi nedir bu seneki toplantıda soracaklarım arasında olsun Çin'li mühendislere :D

Bu toplantıya giderken sorulacak sorular diye başlık açıp mantık dahilinde akla takılan ne varsa mühendilserden cevaplarını isteyelim.

(Başka bir artan malzeme hikayesi)

Yıl 1988,kırmızı bir murat 124 otomobilimiz var. Klimasız(!) ve 4 ileri 1 geri 5 vitesten ibaret manual şanzımanlı. Çok gencim, acaba ne kadar hızlı gidebilir diye merak ediyorum. Arkadaşlarla arabayı kaçırdık. Rampa aşağı 4.viteste gazı kökledim, hızlandık, hızlandık derken birden vites attı ve ne yaptıysam bir daha 4. viteste hep vites atmaya başladı.

Babam mahalle arasında iptidai bir tamir atölyesi ile anlaşmış (1998'de 124'ü olan @Adem Helvacı hocamın "tırt çıkan mercedes servisine" götürecek değil tabi) aracı götürdüm. Ustaya başka müşteri başka işe yönlendirmesin diye de atölye de tamirat boyunca ihtiram nöbeti tuttum.

Usta 1 kiloluk boş boya kutusuna, söktüğü şanzımandan çıkan vida pul benzeri şeyleri koydu. Şanzımanı tamir edip toplarken de bu kutudan vida,pul vb lazım oldukça aldı. Şanzımanın tamiri bittikten sonra, boya kutusuna hayretle bir baktı; kutu 3'te 1'den fazla dolu. Hiç unutmadığım meşhur cümleyi söyledi:

İYİ USTA MALZEMEYİ ARTTIRIR. :) :) :)

Şanzıman mı, eskisinden güzel oldu ve sorunsuz çalıştı.
Konu sapsın istemem fakat bazı Türk atasözleri etiğe ve ahlaka o kadar zıt ki :)

O kadar değil doğru ama bak mesela bizim salon sadece 2 adet 3 lü, 1 adet tekli koltuk, 2 sehpa ve Duvarda 58'' TV ile diğer duvarda Breezeless klimadan ibaret. Thats All :kiskis

Aaa pardon, 2 de abajurumuz var pardon yani :kop

E tabi bu sadece salon, arka odaların birisini eskiden oturma odası niyetine kullanırdık, oradan da sıkıldık istemiyoruz artık, ikinci elde sattık koltukları orası bomboş şimdi, eşya yok huzur çok :D

Yatak odamızda 1 gardrop 1 yatak ve 2 komodin ile duvardaki tv ile klima var.

Çıkarsa Mutfaktan çıkar eşya işte gerisi de beyaz eşyalar.
Bir eşya daha geliyor ayıp ettin :tara

@Ali Kemal Eyvaz abi yani görüldüğü gibi değil zamanında lokalde gree'ci lerden ne çektik varya :haha :haha
akşamları şöyle 👇 bir savaş olurdu sonra öğrendikki gizli mideacı var ama gree kullanıyor:kiskis
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

@Ali Kemal Eyvaz abi yani görüldüğü gibi değil zamanında lokalde gree'ci lerden ne çektik varya :haha :haha
akşamları şöyle 👇 bir savaş olurdu sonra öğrendikki gizli mideacı var ama gree kullanıyor:kiskis
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Yaw bu nedir anam babbam :kiskis

Konu sapsın istemem fakat bazı Türk atasözleri etiğe ve ahlaka o kadar zıt ki :)
@Adem Helvacı hocam, bu konu, bizim "klimasız" hacı 124 ve "iyi usta tamirat sonrası parça arttırır" temalı mesajla ve bu mesaja gelen cevapla sapıyor da;
sizin hane-i saadetinizde uyguladığınız japon danshari, "eşyaları eleyerek dışarıdaki ve içimizdeki dağınıklıkları da düzenlemeyi sağlayan davranış sanatı ve tekniğine" dair mesajlarla (odalardaki eşyalar, 2. el satılan eşyalar ve kargo takibi yapılan bir eşya) neden sapmıyor :) :) :)

Ekli dosyalar

• utanan aslan.jpg
    utanan aslan.jpg
    60.1 KB · Görüntüleme: 3
@Adem Helvacı hocam, bu konu, bizim "klimasız" hacı 124 ve "iyi usta tamirat sonrası parça arttırır" temalı mesajla ve bu mesaja gelen cevapla sapıyor da;
sizin hane-i saadetinizde uyguladığınız japon danshari, "eşyaları eleyerek dışarıdaki ve içimizdeki dağınıklıkları da düzenlemeyi sağlayan davranış sanatı ve tekniğine" dair mesajlarla (odalardaki eşyalar, 2. el satılan eşyalar ve kargo takibi yapılan bir eşya) neden sapmıyor :) :) :)
Haklısınız :ok

Ahahahaa Samet aslında inan ki palio olmasa da @İlteriş Yılmaz kardeşimin bir spotçu tanıdığının otosan açık kasa kamyoneti var, 1 olmasa bile 2 partide taşınır ama ben uğraşmam o işlerle :kiskis

Çağır adamları tertemiz yüklesin, taşısın eve aktarıversinler 🤭
Abi keşke dediğin gibi olsa usta adam yapılanları gördükçe arkadan yaptıkları işi söylene söylene topluyor 😃

(Başka bir artan malzeme hikayesi)

Yıl 1988,kırmızı bir murat 124 otomobilimiz var. Her hacı Murat gibi klimasız(!) ve 4 ileri 1 geri 5 vitesten ibaret manual şanzımanlı. Çok gencim, acaba ne kadar hızlı gidebilir diye merak ediyorum. Arkadaşlarla arabayı kaçırdık. Rampa aşağı 4.viteste gazı kökledim, hızlandık, hızlandık derken birden vites attı ve ne yaptıysam bir daha 4. viteste hep vites atmaya başladı.

Babam mahalle arasında iptidai bir tamir atölyesi ile anlaşmış (1998'de 124'ü olan @Adem Helvacı hocamın "tırt çıkan mercedes servisine" götürecek değil tabi) aracı götürdüm. Ustayı başka müşteri, başka işe yönlendirmesin diye de atölye de tamirat boyunca ihtiram nöbeti tuttum.

Usta 1 kiloluk boş boya kutusuna, dapıttığı/söktüğü şanzımandan çıkan vida pul benzeri şeyleri koydu. Şanzımanı tamir edip toplarken de bu kutudan vida,pul vb lazım oldukça aldı. Şanzımanın tamiri bittikten sonra, boya kutusuna hayretle bir baktı; kutu 3'te 1'den fazla dolu.

Hiç unutmadığım meşhur cümleyi söyledi: İYİ USTA MALZEMEYİ ARTTIRIR. :) :) :)

Şanzıman mı? Eskisinden güzel oldu ve sorunsuz çalıştı.
Artırma konusunda herşey yerli yerinde diyebilirim. Ustalık olarak benim eve pek usta girmez sıfır yeni ürün aldığımda gelir daha sonra garanti kapsamında gelir o kadar. Bizde parça artmaz ekstra geliştirme
olarak ilave gelebilir. 🙂

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri