Garantiye girmez, Ford bu konuda size yardımcı olmaz.
Bence aracınızı ya olduğu hali ile satın yada eğer daha uzun süre binmeyi düşünüyorsanız tavanı komple tekrar boyatın. Boyatmadan önce, video, fotoğraf, eksper olabilir veya boya makinesi ile üzerinden geçebilirsiniz.
Maalesef ustanızın dediği gibi fabrikasyon gibi boya atan mikron boyacılar var bunların bir çoğu ekspertiz eğer gözü ile anlamıyor, direkt boya ölçüm cihazı ile tık tık tık bakıp geçiyorsa anlamaz.
Gözüyle bakıyorsa, boyayan iyi boyamadıysa anlayabilir. Onunda hilesi hurdası var, galerici çevremden de duyuyorum, değişenli arabayı değişensiz diye satıldığını, tavanı boyatıp boyasız olarak satılanı.
İşin erbabı benimde tanıdığım ustalar var, gerçekten fabrikasyon gibi yapabiliyor. Ekspertizde de çıkmıyor ancak ben bunun ahlaki ve etik olması konusunda doğru bulmuyorum.
Bence siz tavanda ki boyayı bahane ederek aracınızı değiştirin.
Tavanı boyalı araba alacaksam ağır hasarlısından daha ucuz olması gerekir çünkü iki gün binip sonra satacağım zaman eksperde olsa, videoda olsa maalesef sonuç olarak tavan boyalı, ağır hasarlı, altı güneş görmüş muamelesi görecektir araç.
Bence bu kusuru ile birlikte hiç ellemeden satışını gerçekleştirin eğer bi 10-15 yıl boyunca bu arabaya binmeyi düşünmüyorum derseniz.