Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ford arabalarda 12 yıllık boya garantisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pitbull
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pitbull

İnce Eleyen
Kadim Üye
2012 model ford fiesta arabaya sahibim. Geçen gün kendi kendine tavan boyasında atma sorunu baş gösterdi. Altındaki fabrikasyon astarı durmakta. Ford sitesine girip baktığımda 12 yıl boya ve paslanma garantisi olduğu yazıyor. Araba 12 yaşında sizce bu garantiden yararlanabilirmiyim? Daha önce başına bu şekilde olay gelen var mı?

Screenshot_20241116-230448.jpg
IMG-20241116-WA0000.jpeg

Boya güvencesini Ford paslanma için yazmış ve bunun koşulu olarakta periyodik olarak kaporta ve boya bakımı yapmış olmanız gerektiğini belirtmişler. Birincisi sizde pas yok ikincisi yetkili servislerde 12 yıl boyunca kaporta boya koruması yaptırmadıysanız bu garantiyi asla size sağlamazlar diye düşünüyorum. 12 yıllık aracın boyasının bu şekilde atması da firmanın ne kadar kötü boya yaptığının göstergesi aslında. 18 yaşındaki aracımda bu durumdan eser yok.

Son düzenleme:
Adamlar garantisi devam eden (2 senelik) arabalara yol veriyorlar. 12 seneye hiç duymadım görmedim. Beyaz toyotalarda bu sorun vardı ve opel mokkolarda. Payno black kısımlarda

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Aracınızın kullanım kılavuzundaki garanti kısmında boya garantisinin kaç yıl olduğu yazıyor olmalı.
Eklediğiniz ekran görüntüsünde, aracın Ford Boya Garantisi kapsamında olduğu (kaç yıl olduğu yazmıyor), ayrıca 12 yıl boyunca paslanmazlık garantisi olduğu yazıyor.
Boya garantisi genelde aracın normal garanti süresi kadar oluyor. Paslanmazlık garantisi ayrı bir şey.

Peki bu boyayı sizce lokal mi yaptırmalıyım? Boyacılar komple kazıyıp boyama tarafındalar ama aracın değerine oynayan bir işlem olacağı için çok kararsızım.

Peki bu boyayı sizce lokal mi yaptırmalıyım? Boyacılar komple kazıyıp boyama tarafındalar ama aracın değerine oynayan bir işlem olacağı için çok kararsızım.
Bizim ülkede geçerli olan bi durum bu malesef. Taklalı diye düşündürüyor otomatik. Sizin yerinizde olsam;
Bu haliyle kaşeli imzalı eksper yaptırırım. Video foto çekerim. Kanıt niteliğinde.Satarken en azından derdinizi anlatırsınız.O soyula soyula gider o yüzden komple kazıyıp boyarlar diye söylemişlerdir.
Ve ya;
Aracınızın diğer taraflarında da boya varsa istediğim çılgın bi renge komple boyatırdım.

Edit: Mikron boya hakkında bilgi verdiler mi ?

Son düzenleme:
Bizim ülkede geçerli olan bi durum bu malesef. Taklalı diye düşündürüyor otomatik. Sizin yerinizde olsam;
Bu haliyle kaşeli imzalı eksper yaptırırım. Video foto çekerim. Kanıt niteliğinde.Satarken en azından derdinizi anlatırsınız.O soyula soyula gider o yüzden komple kazıyıp boyarlar diye söylemişlerdir.
Ve ya;
Aracınızın diğer taraflarında da boya varsa istediğim çılgın bi renge komple boyatırdım.

Edit: Mikron boya hakkında bilgi verdiler mi ?
Boyacı bir tanıdığım var tavanı komple mikron boya atarız dedi eksperde boyalı gözükmez dedi ama sonuçta alıcıya tavan boyandı desem aracı almayabilir. Boyasız desem hakkına gireceğim çok berbat bir durum. Arabanın diğer yerlerinde boya ile alakalı bir sorun yok.

Boyacı bir tanıdığım var tavanı komple mikron boya atarız dedi eksperde boyalı gözükmez dedi ama sonuçta alıcıya tavan boyandı desem aracı almayabilir. Boyasız desem hakkına gireceğim çok berbat bir durum.
Siz dediğim gibi yapın anlatması kolay olur. Ya da beterin beterini anlatiyim size.

Aracımın tavanına evin camından düşen 'annemin oklavası' saplandı. Folyoyı yırtıp tavanda göçük oluşturdu. Bi süre sonra güneş folyoyu yaktı folyo tavanı yaktı. Tavan boya onarım yaptırdık güneş yanığı için daha beter oldu boyaya zarar verdi. Üstüne tekrar folyo yaptırdık. Bikaç gün geçti karga çatıdan taş atıp iki tur sektirdi. Folyoyu yırttı bikaç tane göçük tekrar oluşturdu.
Şimdi elimde tavan göçüğü ve tavan boya
Sorunu olan bir araç var. Nasıl inandırayım 😂😂😂
O yüzden sizin ki daha masum.

Boyacı bir tanıdığım var tavanı komple mikron boya atarız dedi eksperde boyalı gözükmez dedi ama sonuçta alıcıya tavan boyandı desem aracı almayabilir. Boyasız desem hakkına gireceğim çok berbat bir durum. Arabanın diğer yerlerinde boya ile alakalı bir sorun yok.
Mikron boya atılınca eğer sanırım eksper iyiyse fark edebiliyor. Arka tamponu boyalı araç sattık yakınlarda, eksper arkadaş çok uzun süre aracın bagajına baktı. Makineyle baktı, eliyle baktı, farklı ışıkta baktı. En sonunda bagajın boyanmadığına kanaat getirdi. Boyanmamıştı da zaten. Bu kadar bakan ekspertiz tavanı da fark eder diye düşünüyorum.
Her ne kadar boyalı aracın değerinin düşmesini çok saçma olarak görsem de, siz bence yine de boyalı parçaya boyasız demeyin.

Ben sizin yerinizde olsam aracı bu haliyle ekspertize sokar, tavanın boyasız olduğunun raporunu alır, sonra da boyatırım. Bu şekilde de aracın tavanının soyulmaya bağlı boyandığını anlatabilirsiniz.

Arabaya gerçekten alıcı olan adam gelir, bakar, alır, gider. Alsatçı, ölücü vs. olursa ayrı tabi. En son ilana koyduğumuz araba 20 saatte satıldı. Alıcı adam geldi, arabaya bir baktı, ekspertize götürdü, sonra noterde satışını aldı ve gitti.

Hiç bir şekilde boya garantisine girmez. Dış etken, yanlış su kullanımı, taş sıçraması, kuş boku vs bir çok nedenle geri çevrilir.

Kişisel görüşüm; ne yaparsanız yapın hele ki beyaz bir araçta, hatta 12 yıllık bir araçta sonradan yapılan boya, ton, parlaklık, vernik gibi kriterlerden illa ki farklılık gösterecektir.

Aracın ayrıntılı fotolarını çekip saklayın. İlla içiniz rahat edecekse 2-3 bin verip elinize bir de eksper raporu alın.

İlerde satmak isterseniz de, ayrıntılı şekilde koyarsınız tüm fotoları. Ona rağmen, bu araç taklalı mı, kazalı mı vs diye fiyat düşürmeye çalışan olursa da engelleyin gitsin. O adamla alış-veriş yapılmaz.

Garantiye girmez, Ford bu konuda size yardımcı olmaz.

Bence aracınızı ya olduğu hali ile satın yada eğer daha uzun süre binmeyi düşünüyorsanız tavanı komple tekrar boyatın. Boyatmadan önce, video, fotoğraf, eksper olabilir veya boya makinesi ile üzerinden geçebilirsiniz.

Maalesef ustanızın dediği gibi fabrikasyon gibi boya atan mikron boyacılar var bunların bir çoğu ekspertiz eğer gözü ile anlamıyor, direkt boya ölçüm cihazı ile tık tık tık bakıp geçiyorsa anlamaz.
Gözüyle bakıyorsa, boyayan iyi boyamadıysa anlayabilir. Onunda hilesi hurdası var, galerici çevremden de duyuyorum, değişenli arabayı değişensiz diye satıldığını, tavanı boyatıp boyasız olarak satılanı.

İşin erbabı benimde tanıdığım ustalar var, gerçekten fabrikasyon gibi yapabiliyor. Ekspertizde de çıkmıyor ancak ben bunun ahlaki ve etik olması konusunda doğru bulmuyorum.

Bence siz tavanda ki boyayı bahane ederek aracınızı değiştirin.

Tavanı boyalı araba alacaksam ağır hasarlısından daha ucuz olması gerekir çünkü iki gün binip sonra satacağım zaman eksperde olsa, videoda olsa maalesef sonuç olarak tavan boyalı, ağır hasarlı, altı güneş görmüş muamelesi görecektir araç.

Bence bu kusuru ile birlikte hiç ellemeden satışını gerçekleştirin eğer bi 10-15 yıl boyunca bu arabaya binmeyi düşünmüyorum derseniz.

Bilirkişi raporu geldi. Aracın tavanı orijinal hata olduğu belgelendi. 12 yıllık garanti her sene servisinde boya bakımı yaptırırsanız geçerli. Heyetin yazısına cevap dahi vermeyen bir firma. Üretimde yapılan hatayı her zaman ki gibi tüketici çekiyor. Benzer durumlar için örnek olsun.

Son düzenleme:
Bu aşamadan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Aracın tavanı macun görmeden ince bir şekilde boyansa dahi ülkemizdeki algı yüzünden taklalı muamelesi görecek. Aracı satmak istediğinizde de orijinal olanlara göre ciddi bir miktar fiyat kırmanız gerekecek. Değer kaybı ya da ücretsiz boya konusunda bari yardımcı olsalardı. Aracın fabrikasyon boya hatası olduğu da ortadayken...

Bu aşamadan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Aracın tavanı macun görmeden ince bir şekilde boyansa dahi ülkemizdeki algı yüzünden taklalı muamelesi görecek. Aracı satmak istediğinizde de orijinal olanlara göre ciddi bir miktar fiyat kırmanız gerekecek. Değer kaybı ya da ücretsiz boya konusunda bari yardımcı olsalardı. Aracın fabrikasyon boya hatası olduğu da ortadayken...
Adamlar yazıya cevap vermemiş boyatmakta istemem açıkçası beyaz folyo yaptım atan kısımlara. Servise gitsem bile değer kaybı vs yapacaklarını sanmıyorum.

Adamlar yazıya cevap vermemiş boyatmakta istemem açıkçası beyaz folyo yaptım atan kısımlara. Servise gitsem bile değer kaybı vs yapacaklarını sanmıyorum.
Uğraşmak istenilse bile çok uzun ve yorucu bir süreç olacağını az çok tahmin edebiliriz. Bu yüzden geçici çözüm uygulamanız mantıklı olmuş. Umarım astarlamada bir problem yoktur da ilerleyen süreçlerde pas sorunu ile karşılaşmazsınız.

2012 model fiesta sahibiyim bende.
İlk kitapçığı bayi bilgileri imzalar vs sürüyor hatırladığım kadarıyla aracın kullanım ömrünün 10 yıl olduğu yazıyordu.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri