Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Aep üfleme 32 Emiş 21
Kaira üfleme 36 Emiş 21

en düşük wattlar

Midea 382

Kaira 533

Ofiste midea all easy pro Oda da kaira mevcut.

1733508326485.png

Bu arada uygulama
Screenshot_2024-12-06-21-09-46-204_com.midea.ai.overseas.jpg

aslında ısıtmada 2side hemen hemen aynı watt çekiyor. Sadece Kaira üflemeyi daha da kısamıyor. Aep +11 derece üflerken kaira +15 derece civarı üfleme yapıyor. Yazılımsal düşürebilseler aynı wattlara düşer diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Kaira 12lik kurulumu yaptik. Home asistana ekledim. Toplam harcanan kw yi gosterebiliyor ama anlik gucu gostermiyor bu bile yeter. All easy proda bu bile yok. Montaj fotograflari eklerim.

Ekli dosyayı görüntüle 22225

Suan 2 ayri fazda calisiyorlar. Nerdeyse ayni watti cekiyor aep ve kaira
Ekli dosyayı görüntüle 22226
Belki biliyorsunuzdur da söylemiş olayım total energy sensörünü enerji sekmesine eklerseniz her saat başı tüketimleri yazmaya başlar sütun şeklinde grafik sunar, gerçi priziniz de varmış

Belki biliyorsunuzdur da söylemiş olayım total energy sensörünü enerji sekmesine eklerseniz her saat başı tüketimleri yazmaya başlar sütun şeklinde grafik sunar, gerçi priziniz de varmış
ekledim enerji monitöründe görebiliyorum priz yok aslında aepde priz var faz 1de klimalar ve 2 kamera bağlı sadece faz 1 - aep yapınca kairayı buluyorum 30 watt fazla gösteriyor diyebilirim.

bu kairanın kendini kısması için bir ayar vs yokmudur. @Adem Helvacı
min 480watt görüyor ve minumum +15 derece üflüyor. bu yüzden termostata giriyor sürekli 25m2 alanda. 9luk alsam bile yeter gibi düşünüyorum şuanda

şuanda 22 emiş 37 üfleme var daha da alta düşmüyor namussuz kapatıyo kendini 10-15 dk sonra geri açıyor ayar 20de bu arada
hava şartlarına göre değişir mi bilmiyorum ama muhtemelen belli bir kesitten aşağı inmiyordu bunlar

hava şartlarına göre değişir mi bilmiyorum ama muhtemelen belli bir kesitten aşağı inmiyordu bunlar
1733572410870.png

termostattan çıkamıyo ki cihaz :) gece kapı kapalıyken daha fena şimdi kapıyı açtım bakalım nasıl davrancak.

aep grafiği gece kapattım.

1733572488590.png

1733573258129.png

Klima konumları ve m2ler sarı bölüm komple cam

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 22246

termostattan çıkamıyo ki cihaz :) gece kapı kapalıyken daha fena şimdi kapıyı açtım bakalım nasıl davrancak.

Ekli dosyayı görüntüle 22247

Ekli dosyayı görüntüle 22248

Klima kaç derecede çalışıyor? Otomatik fan çalıştığı zaman istenilen sıcaklığa geldiğinde fan kademesini düşürüp termostat yapabilir. %80 fan yaparak deneyin bakalım üfleme kaç derecelere kadar kısma yapabiliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 22246

Ekli dosyayı görüntüle 22247

Ekli dosyayı görüntüle 22248

Sanırım AEP cam üzerinde kiriş gibi olan yere montajlı buda klimanın camdan gelen soğuk havadan etkilenme ihtimalini arttırıyor klima içerideki havayı çeviren bir cihaz olduğu için yakınındaki soğuk etkileşimi algoritmayı etkiler diye düşünüyorum.

Klima kaç derecede çalışıyor? Otomatik fan çalıştığı zaman istenilen sıcaklığa geldiğinde fan kademesini düşürüp termostat yapabilir. %80 fan yaparak deneyin bakalım üfleme kaç derecelere kadar kısma yapabiliyor.
gece set 20ydi kairada
fanlar maksimumda aepde sorun yok 300lere kadar kısıyor kendini termostat yapmıyor ama kaira içerde camla ilişkisi yok termostat yaptığında yüksek wattda başlayıp +25 dereceler üfleyip +15lere kadar düşürüyor ama derece arttığı için kendini kapatıyor yani termostata giriyor. kairanın tam altında hava temizleme cihazı var acaba o mu yanıltıyor ki yukarı üflüyor onun yerini bi değiştireyim yarın

gece set 20ydi kairada
fanlar maksimumda aepde sorun yok 300lere kadar kısıyor kendini termostat yapmıyor ama kaira içerde camla ilişkisi yok termostat yaptığında yüksek wattda başlayıp +25 dereceler üfleyip +15lere kadar düşürüyor ama derece arttığı için kendini kapatıyor yani termostata giriyor. kairanın tam altında hava temizleme cihazı var acaba o mu yanıltıyor ki yukarı üflüyor onun yerini bi değiştireyim yarın
22⁰ set yaparak deneyin

gece set 20ydi kairada
Kaira otomatik fan denediniz mi

otomatik daha beter boğar klimayı oda daha fazla termostat yapmaya zorlar abi
Arkadaş ısıyı düşük tuttuğu için manuel fan hızı yüksek odada küçük olunca belki algoritma kompresörü kısmaya fırsat bulamadan termostat a geçebilir diye düşündüğüm için dene demek istedim.

Kaira otomatik fan denediniz mi
denedim öyle daha kolay termostata giriyor @gölge46 nın bahsettiği gibi. otomasyon yaptım set ile emiş arasındaki fark 3 dereceyi geçince kapatıyor kendini fark 0 lanınca geri açılıyor böyle daha uzun termostat yaptırmış oluyorum diğer türlü 2-3 dk sonra açılıyor bazen saçmalıyor

Arkadaş ısıyı düşük tuttuğu için manuel fan hızı yüksek odada küçük olunca belki algoritma kompresörü kısmaya fırsat bulamadan termostat a geçebilir diye düşündüğüm için dene demek istedim.
maalesef senin dediğin şekil kısmaya fırsat bulamaz abi
midea grubunu ezberledim artık 😀
fanı ne kadar yüksek tutarsan okadar sensör rahat eder üfleme değeri biraz daha düşer termostat gecikir.
zamanında aep'in sensörü nereleri gezdirdim test için bir bilsen :hihi

Ekli dosyalar

• IMG_20231207_121040.jpg
    IMG_20231207_121040.jpg
    95.8 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20231207_121112.jpg
    IMG_20231207_121112.jpg
    143.4 KB · Görüntüleme: 16

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri