Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Dış ünitede katlanma var mı? Resim çekip atar mısın? Bu arada 30 set yapıp yukarıda dediğimi yapın.
Saat 00:28 de set 30 olarak başlattım şuan değer saat 00:41 resimdeki gibi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-12-19-00-41-22-63_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    Screenshot_2024-12-19-00-41-22-63_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    53.6 KB · Görüntüleme: 10
@ByCilo Yarım saat çalıştırdım.Ekte bilgiler. Bu arada şöyle birşey tespit ettim. İki Df uyarısınida Set 23 te 25.1 dereceye gelince vermiş. Uygulama üzerinde ekran görüntüsü almıştım uyarı verdiği saatleri.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-12-19-00-40-09-24_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    Screenshot_2024-12-19-00-40-09-24_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    53.6 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_2024-12-19-00-41-22-63_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    Screenshot_2024-12-19-00-41-22-63_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
  • Screenshot_2024-12-18-23-32-15-65_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    Screenshot_2024-12-18-23-32-15-65_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
  • Screenshot_2024-12-18-23-33-16-29_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    Screenshot_2024-12-18-23-33-16-29_ffcbf0a849eb2d1a437fc62150eff770.jpg
    53.6 KB · Görüntüleme: 14
@ByCilo Yarım saat çalıştırdım.Ekte bilgiler. Bu arada şöyle birşey tespit ettim. İki Df uyarısınida Set 23 te 25.1 dereceye gelince vermiş. Uygulama üzerinde ekran görüntüsü almıştım uyarı verdiği saatleri.
30dk test başarılı olmuş bir sorun yok gibi dışarısı 15⁰ de DF Defroz yapınca gaz eksikliği olabilir mi diye şüphe duymuştum malum sorunlu bir montaj geçmişiniz var 🙂 yinede ara ara bu durum olursa bilgi verin. 🙏🙂

30dk test başarılı olmuş bir sorun yok gibi dışarısı 15⁰ de DF Defroz yapınca gaz eksikliği olabilir mi diye şüphe duymuştum malum sorunlu bir montaj geçmişiniz var 🙂 yinede ara ara bu durum olursa bilgi verin. 🙏🙂
Günaydın reis 🙋
Bende diyom neden bu kadar üzerine düştüler bu df nin 😃
Sorunlu montaj geçmişine hiç dikkat etmedimdi.
Birde şöyle bir durum var aep ten örnek vereyim.
Mesela df yaptığı zaman bende buz vs olmazdı baya bir gözlemledim bu durumu.
Yine böyle hava 10 15 civarı df yapardı günde 2 veya 1 kez yalnız benim df 30sn. Falan sürerdi xreme buna dahilmi bilmiyorum ama yeni farklı bir algoritması vardı yalancı df gibi 😁

Günaydın reis 🙋
Yine böyle hava 10 15 civarı df yapardı günde 2 veya 1 kez yalnız benim df 30sn. Falan sürerdi xreme buna dahilmi bilmiyorum ama yeni farklı bir algoritması vardı yalancı df gibi 😁
Günaydın kardeşim insanın başına gelince şüpheli yaklaşıyoruz Xtreme algoritmasını nasıl davrandığını ezberledim artık 🙂 dediğin gibi ara ara çok nadir havadaki nem faktörüyle mı alakalı bilmiyorum bu yalancı DF olayını yaşıyoruz. Özellikle klima gazlayıp kendini kısmaya başladığı an bu durum oluyor klima ne oluyor donuyor muyuz deyip kendini korumaya alıyor aslında tamamen havadaki kararsızlıkla alakalı böyle dolu yağma havası olur yaa o hesap diyelim 😁 arkadaşın montaj sıkıntısı olmuştu klima söküldü takıldı ondan benimde kafama takıldı bu DF olayı. 😃

Yazlık ise tabiki hiç gerek yok okadar para vermeye, sizinde dediğiniz gibi en ucuz klimayı alıp geçebilir. Arçelik klimanında 7.000 lik dediğine fazla itimat etmeyin bence. Ben olsam yazlığa klima alan kaira, airfiel, TCL tarzı alır geçerdim hangisi ucuz ise.
Ben de bu tarafa yakınım ama airfel aynı evin salonunda var, sessiz değil. Yatak odası için uygun değil bence. Mesela istanbuldaki evimizde baymak almışız zamanında, onun da sadece sesssiz modundan memnunuz. TCL benim de aklıma yatıyor.

Merhaba, ilginiz için teşekkürler.Montaj eğriliğini düzeltme sonrasında sistemi komple söktükleri için yeniden vakumlama işlemi yapılmıştı. Özellikle servise sordum. Komple soktugumuz için bu işlemi tekrar yapmamız lazım hakkı olan olması gereken budur demişlerdi.

Bir süredir pek aktif olmadığım için konuya vakıf değilim, sorunlu montaj geçmişi varsa, servis kusuru varsa video çekip bana atsın abi onu da ifşa edelim, yok öyle millete laga luga.

Günaydın reis 🙋
Merhaba, montajdaki eğriliği düzelttikten sonra tekrardan vakumlama yaptıklarıni ilettiler. Yazın df ile ilgili bir durum olmamıştı. İlk defa ısıtmada yaşadım. İzmirde ikamet ediyorum.simdi yine test ediyorum set 23 de tekrar Df olmadı. Gerçi biraz güneş var akşam bir tık daha soğuk oluyor Akşam tekrar test edeceğim set 23 te.

Bir süredir pek aktif olmadığım için konuya vakıf değilim, sorunlu montaj geçmişi varsa, servis kusuru varsa video çekip bana atsın abi onu da ifşa edelim, yok öyle millete laga luga.
Selam @Adem Helvacı abi, sende o zaman yorum yazmıştın mesajıma düzeltsinler montajı diye . 3. Seferde hizali montaj yapıldı. ilk, ikinci ve en son halini tekrar ekliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-12-19-12-35-46-72_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    Screenshot_2024-12-19-12-35-46-72_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    62.3 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2024-12-19-12-44-03-25_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    Screenshot_2024-12-19-12-44-03-25_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
    92.4 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2024-12-19-12-38-47-60_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    Screenshot_2024-12-19-12-38-47-60_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg
    69 KB · Görüntüleme: 11
Merhaba, montajdaki eğriliği düzelttikten sonra tekrardan vakumlama yaptıklarıni ilettiler. Yazın df ile ilgili bir durum olmamıştı. İlk defa ısıtmada yaşadım. İzmirde ikamet ediyorum.simdi yine test ediyorum set 23 de tekrar Df olmadı. Gerçi biraz güneş var akşam bir tık daha soğuk oluyor Akşam tekrar test edeceğim set 23 te.
Soğutma modunda defrost zaten olmaz.
Diğer yandan bu klima özelinde bir kullanıcı olarak şu gözlemimi de paylaşmak isterim.

Normalde eski sistem defrostlarda biliyoruz ki klima dış ünitesi donar, donduğu için artık performans sağlayamaz ve sensörden alınan bilgi çerçevesinde ısıtma işlemi durdurulur, iç ortama yollanması gereken sıcak akışkan, dört yollu valf aracılığı ile yön değiştirilip dış üniteye gönderilir, kondenser borularından sıcak akışkan gezdirilerek buzun çözülmesi sağlanır, ardından valf tekrar yön değiştirip evaparatöre yani iç üniteye sıcak akışkanı yollar ve ısıtma işlemine devam ederdi ki bu süreç bazı ürünlerde 15 dakikayı bulurdu.

Yeni nesil ürünlerde ve Xtreme özelinde zaten dış ünitenin donmasına benim yaşadığım iklim çerçevesinde (+2 dereceleri görürüm, eksi dereceler buralarda pek olmaz) hiç denk gelmedim ama donma yoksa benim klimam da neden belli aralıklarla defrosta giriyor diye merak ediyorsanız aslında bunun altında yatan neden, ürünün verimliliğini hep yüksek seviyede tutabilmek için.

Algoritma buna göre dizayn edilmiş ve basınç hattı verisi ile dönüş hattı verisi arasında, diğer verilerle senkronize şekilde yorumlanarak anormallik belirleniyorsa sistem 30 saniye ile 2 dakika arasında değişen sürede bitirecek şekilde hemen bir akış yönü değiştirecek şekilde tasarlanmış. Yani aslında bir silkeleme ve ''hop birader, kendine gel'' deme durumu gibi düşünün bunu.

Otobüsün şöförü uyumasın ki kaza olmasın, soğutucu akışkan belli bir kalibrenin altına inmesin ki dış ünite donmasın.

Bu nedenle ben kendi test ettiğim ürünlerde gözlemlediğim ölçüde bu defrost işini anormal görmedim.

Bir diğer detay da ürünün algıladığı sıcaklık değeri ile meteoroljik değerlerin her zaman örtüşmemesi durumu.

Dün benim Breezeleless defrosta girdiğinde telefondan baktım dış ortam 8 derece, Xtreme dış ünitenin algıladığı 8.2 dereceydi yani burada oldukça başarılı bir sonuç varken bu durum her yerde aynı olmuyor. Hele ki soğutma modubnda balkon içerisinde hapis kalan klimalarda durum çok daha farklı oluyor, dış ortam gölgede 40 ama dış ünitenin o boğulduğu yerde kendi ürettiği sıcaklığın da etkisi ile algıladığı 45 46, bir de sıcak hava yükselir kuralından hareketle balkonda tavanın altına yapılan ve hava sirkülasyonu olmayan yerlerde seyreyle cümbüşü

Defrost konusunda da mesela kuzey veya kuzeydoğu gibi cepheli montajlarda özellikle yoğuşma oranı yüksek olan soğuk havalarda dış üniteler donmaya daha müsait olduğu için dış ortamı biz 8 görüyoruz ama kuzey rüzgarı ve yoğuşmanın etkisi ile sistemin algıladığı değer daha düşük oluyor, bu durum yalancı bir algılama da değil, bunu kolunuzu kuru şekilde rüzgara tutup, bir de ıslak şekilde rüzgara tuttuğunuzda hissettiğiniz sıcaklık gibi düşünün, sistemin kendisini korumaya yönelik bu adımı atmasını bu çerçevede değerlendirmek gerekir.

Haaa belki de anlattıklarımın dışında özel bir durum vardır, o bir arızadır ona bir şey diyemem.

@Adem Helvacı abi midea prime sonrası seride df algoritması dediğin gibi değişik.

prime kullanırken dış ünitem buzlanırdı ama aep kullanırken hiç buz görmedim klima izin vermeyip 30sn. süre gazı çevirip geri devam ederdi.
IMG_20220124_171037.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Son düzenleme:
@Adem Helvacı abi midea prime sonrası seride df algoritması dediğin gibi değişik.

prime kullanırken dış ünitem buzlanırdı ama aep kullanırken hiç buz görmedim klima izin vermeyip 30sn. süre gazı çevirip geri devam ederdi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
O son saniyelerde duman mı attı abi

Güzelmiş benimkinde ısıtıcı tava war dediler o nasıl oluyor daha mı iyi
ah bir bilsem
gree'lerde var öyle bir icat emme daha tecrübe edebilen olmadı.
bende olaydı aynı böyle duman attırırdım :hihi
odun sobası niyetine kullanılıyor klima bizde şartlar malum.🤷

ama muhtemelen sert iklim koşullarında devreye girecektir o.

ah bir bilsem
gree'lerde var öyle bir icat emme daha tecrübe edebilen olmadı.
bende olaydı aynı böyle duman attırırdım :hihi
odun sobası niyetine kullanılıyor klima bizde şartlar malum.🤷

ama muhtemelen sert iklim koşullarında devreye girecektir o.
Olsun bizim soquk biraz serttir öqreniriz, bu arada serwisle qörüştüm montaj için pazartesi yada salı yapalım dedim bakalım haber werirler

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri