Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

1735244852140.jpeg
1735244864398.jpeg

Testi bitirdiğimde anlık tüketim 376watt/h
4.15 ile başladık, 4.94 ile bitirdik. 20:20 dolaylarında başlayan test 23:09 dolaylarında bitti ve 790watt/h tüketim sergilenmiş
İç ortam sıcaklığı 46cm yükseklikte 22.6 derece, 190cm yükselikte 24.7 derece.

Birazdan emiş ve üfleme sıcaklık ile ortam sıcaklık ve nem değerlerini de paylaşacağım.

Üfleme değerlerine bakılırsa 31 35 arasında variable yapmış ama 1 kere bile termostata girmemiş :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Tabi ben makinenin tepkisini görmek için abartılı bir değer girdim bodoslama 4 yapıp.
Optimum değer mutlaka bulunur neticede çözümü bulduk benim için önemli olan bu.
Yani sonuç olarak parametre ayarını değiştirmemiz makineyi gereksiz sıkıştırmadı

Anlık tüketim bence daha düşük hale gelebilir çünkü ben testin belli bölümlerinde 197watt ile dahi uzun süre çalıştığını gördüm.

Üfleme değerlerine bakılırsa 31 35 arasında variable yapmış ama 1 kere bile termostata girmemiş :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Tabi ben makinenin tepkisini görmek için abartılı bir değer girdim bodoslama 4 yapıp.
Optimum değer mutlaka bulunur neticede çözümü bulduk benim için önemli olan bu.
Yani sonuç olarak parametre ayarını değiştirmemiz makineyi gereksiz sıkıştırmadı

Anlık tüketim bence daha düşük hale gelebilir çünkü ben testin belli bölümlerinde 197watt ile dahi uzun süre çalıştığını gördüm.
şuan japon segmenti ile kapışıyor abi 👏👏

Bazı bilgileri yine hatırlatayım, mesela fan devri, flap yönleri vs gibi bir çok denemeyi de ürün çalışırken yaptım yani aleti rahat bırakmadığım için bazı noktalarda tatlı geçişler, bazı noktalarda keskin geçişler görülüyor.

Aşağıda emiş sıcaklığı var

şuan japon segmenti ile kapışıyor abi 👏👏
Xtreme modelini burada insanlara sürekli önerdiğim için kendimi kötü hissediyordum iyi niyetimiz fanatiklik gibi algılanmış olabilir ama gerçekten hep söylemişimdir abi Xtreme fiyat performans ürünü nokta 😃🙋🏼‍♂️
Adem abi sana da zahmet verdik emeğine sağlık abi 😁🙏

Ortam sıcaklığı için ekran kaydı yapmaya gerek görmedim abi zaten ara ara fotolarını çekip yayınlamıştım, ben ilk başkladığımda 17.5 dereceydi, kayda girdiğimde 18.5 dereceydi, sonra 19 20 bir süre seyretti, arkasından fan ayarını otomatikten yükseğe aldım sonra çok daha etkili şekilde sıcaklık değeri yükselmeye başladı. Arada flapların yönlerini vs denedim hatta bir ara otomatiğe aldım sağ sol ayarını vs.

Sonra bir ara aklım ageldi ''ben bunun filtrelerini temizlemeyeli 10 gün oldu'' dedim, kapağı açtım, kapağı açınca seste minik bir rahatlama hissettim ama baktım filtreler tozlu değil, yine de çıkarttım, ben temizlemeye gittiğimde klima pik yapmış sıcaklıkta dikkat ederseniz o yüzden ekran alıntısını bilerek bu kısımdna paylaştım yan,i burada klimanın hava almasının da ne derece önemli olduğunu bir kere daha vurgulamış olalım.

1735246204031.png

Bu değerler dün 12 saatte 19 dereceyi zor gören AYNI yerde 3 saatten erken sürede elde edilmiş ve toplamda sadece 790watt tüketilmiş değerler.

Tamam biz de biliyoruz bu klima japon kliması değil ama Çin segmentinde de kolay kolay alınacak değerler değil.

Bazı bilgileri yine hatırlatayım, mesela fan devri, flap yönleri vs gibi bir çok denemeyi de ürün çalışırken yaptım yani aleti rahat bırakmadığım için bazı noktalarda tatlı geçişler, bazı noktalarda keskin geçişler görülüyor.

Aşağıda emiş sıcaklığı var

Abi bu grafiği testo ile ben alsam grafikte dalgalanma olmayacak 😂 alan hakimiyeti verimli olduğunda hem tüketim hemde üflediği sıcaklık değerleri stabillik sergiliyor. 🫡

Xtreme modelini burada insanlara sürekli önerdiğim için kendimi kötü hissediyordum iyi niyetimiz fanatiklik gibi algılanmış olabilir ama gerçekten hep söylemişimdir abi Xtreme fiyat performans ürünü nokta 😃🙋🏼‍♂️
Adem abi sana da zahmet verdik emeğine sağlık abi 😁🙏
Aşkolsun abi ne zahmeti. Bir daha söylüyorum kendi klimam diye vallahi billahi uğraşmazdım ama benim de hissettiğim bazı şeyler oldu.
Sorun yaşayan dostlardan değil, genel olarak. O nedenle konuya eğilme gereği duydum ve iyi ki de eğilmişim.
Bu ara ciddi yoğunluğum var özellikle okul projeleri kapsamında, bak yarın 11:50 de bir okulda, 13:15 de başka okulda olmam lazım iki ayrı seminerim var öğrencilere ama daha bir tanesinin bile sunumunu bitiremedim günlerdir.

Şimdi biz bu konuyu çözdüğümüze göre zaten forumu bırakıp Canva'ya geçeceğim sunumları hazırlayıp bitirmek için.

Önceki gün 4 e doğru yattım, dün 2 yi geçiyordu, bugün sanırım yine 3-4 dolaylarına anca biter işlerim ama inan bana hiç yük gelmiyor biliyor musun?

Art niyet olmadığını bildiğim her konuda sonuna kadar dostlarla birlikteyim abi. @Fikretsulu kardeşimizin de sorununu bak nasıl çözeceğiz göreceksin.

Biz sorununu çözelim de, o istiyorsa yine bu klimayı ikinci elde satıp Daikin alsın inan ona da mutlu oluruz bizim için hiç problem olmaz. 🥰

Diğer yandan şu Xtreme klima iddia ediyorum ki Türkiye pazarında Çin segmentinde en iddialı klima çıktı.
Bu klima çok daha iyi ellerde çok daha genmiş kitlelere pazarlanabilir ama fiyat politikaları bu ürüne herkesin ulaşmasını engelliyor. O nedenle şu Dayrelax'dan bir ara umudum vardı ama Xtreme gibi çıkmadı o da, şu an bu mesajı yazıyor olduğum çalışma odamda Xtreme kasa Dayrelax çalışıyor mesela, 10 numara ısıtıyor süper de ekonomi yapıyor ama yine de bir Xtreme değil.

Carrier bu konuda fiyat performans olarak Xtreme fiyatına Cool Easy sattığı için biraz rekabet getirip tüketiciye faydalı olabilir abi takip edip göreceğiz.

Herkes zannediyor ki biz Midea pazarlamacısıyız. Halbuki ben Midea fiyat düşürmek zorunda kalsın diye onun karşısına rakip çıkartmak için uğraşıp duruyorum. Şu an Carrier klimalarda bu fiyat avantajı varken onu ön plana alma sebebim de bu.

Aslında Yılmaz baba senin o 18 lik Midea yerine bir tane Carrier Cool Easy süper olurdu biliyor musun?

Şu Oğuzhan'ın kampanyasını kaçırmasan ne güzel olurdu.

Dur yaaa, Oğuzhan aynı zamanda Midea da satıyor nasılsa, senin 18 lik için yarın bir konuşayım onunla, sendeki 18 lik Xtrem modeli alıp onun yerine 18 lik Cool Easy verirse üstüne kaç para ister sorayım mı?

All Easy olmasa da Cool Easy kliman olur :D

Abi bu grafiği testo ile ben alsam grafikte dalgalanma olmayacak 😂 alan hakimiyeti verimli olduğunda hem tüketim hemde üflediği sıcaklık değerleri stabillik sergiliyor. 🫡
Ben nokta atışı şekilde sorunun kaynağını TAM DA DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ ve düşündüğümüz yerden bulduk diye düşünüyorum abi. Aynen dediğin gibi 11m2 alanda 12.000btu klima kapanmamak için kendi içerisinde direnmiş, 31 35 aralığında dalgalanmış ama kapanmamış, içeriyi sıcak tutmayı ve ekonomi yapmayı da başarmış.

Bu zaman ilerledikçe tüketim de düşecekti teste devam etseydik, her 24 saat testinde gördüğümüz bildiğimiz gibi en yüksek tüketim her zaman ama her zaman ilk gün olur.

Dünkü testler ile bugünkü tetsler arasında tek fark, bugün parametre değerini değiştirmiş olmam.
abi hangi parametreyi seçtin :) aepde ısıtmada 300w altını görebilir miyim ki :) Ayrıyetten yapabilirsem kairayada yapmak isterim 500w altını görmüyor sürekli termostat :( Bu arada aep in kumandası kairayı yönetiyor ama parametre bölümüne girmiyor :(

Son düzenleme:
Aşkolsun abi ne zahmeti. Bir daha söylüyorum kendi klimam diye vallahi billahi uğraşmazdım ama benim de hissettiğim bazı şeyler oldu.
Sorun yaşayan dostlardan değil, genel olarak. O nedenle konuya eğilme gereği duydum ve iyi ki de eğilmişim.
Bu ara ciddi yoğunluğum var özellikle okul projeleri kapsamında, bak yarın 11:50 de bir okulda, 13:15 de başka okulda olmam lazım iki ayrı seminerim var öğrencilere ama daha bir tanesinin bile sunumunu bitiremedim günlerdir.

Şimdi biz bu konuyu çözdüğümüze göre zaten forumu bırakıp Canva'ya geçeceğim sunumları hazırlayıp bitirmek için.

Önceki gün 4 e doğru yattım, dün 2 yi geçiyordu, bugün sanırım yine 3-4 dolaylarına anca biter işlerim ama inan bana hiç yük gelmiyor biliyor musun?

Art niyet olmadığını bildiğim her konuda sonuna kadar dostlarla birlikteyim abi. @Fikretsulu kardeşimizin de sorununu bak nasıl çözeceğiz göreceksin.

Biz sorununu çözelim de, o istiyorsa yine bu klimayı ikinci elde satıp Daikin alsın inan ona da mutlu oluruz bizim için hiç problem olmaz. 🥰

Diğer yandan şu Xtreme klima iddia ediyorum ki Türkiye pazarında Çin segmentinde en iddialı klima çıktı.
Bu klima çok daha iyi ellerde çok daha genmiş kitlelere pazarlanabilir ama fiyat politikaları bu ürüne herkesin ulaşmasını engelliyor. O nedenle şu Dayrelax'dan bir ara umudum vardı ama Xtreme gibi çıkmadı o da, şu an bu mesajı yazıyor olduğum çalışma odamda Xtreme kasa Dayrelax çalışıyor mesela, 10 numara ısıtıyor süper de ekonomi yapıyor ama yine de bir Xtreme değil.

Carrier bu konuda fiyat performans olarak Xtreme fiyatına Cool Easy sattığı için biraz rekabet getirip tüketiciye faydalı olabilir abi takip edip göreceğiz.

Herkes zannediyor ki biz Midea pazarlamacısıyız. Halbuki ben Midea fiyat düşürmek zorund akalsın diye onun karşısına rakip çıkartmak için uğraşıp duruyorum. Şıu an Carrier klimalarda bu fiyat avantajı varken onu ön plana alma sebebim de bu.

Aslında Yılmaz baba senin o 18 lik Midea yerine bir tane Carrier Cool Easy süper olurdu biliyor musun?

Dur yaaa, Oğuzhan aynı zamanda Midea da satıyor nasılsa, senin 18 lik için yarın bir konuşayım onunla, sendeki 18 lik Xtrem modeli alıp onun yerine 18 lik Cool Easy verirse üstüne kaç para ister sorayım mı?

Abi emeğine sağlık bir sürü işin içinde senide uğraştırdık iyi niyetini iyi niyetimizi yansitabildiysek ne mutlu bize 😍 olur abi bir değerleme yapalım sevinirim 😃🙏

Ben nokta atışı şekilde sorunun kaynağını TAM DA DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ ve düşündüğümüz yerden bulduk diye düşünüyorum abi. Aynen dediğin gibi 11m2 alanda 12.000btu klima kapanmamak için kendi içerisinde direnmiş, 31 35 aralığında dalgalanmış ama kapanmamış, içeriyi sıcak tutmayı ve ekonomi yapmayı da başarmış.

Bu zaman ilerledikçe tüketim de düşecekti teste devam etseydik, her 24 saat testinde gördüğümüz bildiğimiz gibi en yüksek tüketim her zaman ama her zaman ilk gün olur.
Arkadaşın işi ufak bir paremetre ayarına bakıyor nokta atışı tespit 😍😃🫡

Herkes zannediyor ki biz Midea pazarlamacısıyız. Halbuki ben Midea fiyat düşürmek zorunda kalsın diye onun karşısına rakip çıkartmak için uğraşıp duruyorum. Şu an Carrier klimalarda bu fiyat avantajı varken onu ön plana alma sebebim de bu.

Abi emeğinin çabanın farkındayım sürçü lisan ettiysek affola.
Mideayı senin sayende tanıdık. Ölçümlerini verilerini paylaştın. Alıp almamak benim özgür irademdi. Sen kimseye bir şey dayatmadın. Yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle.
Ben de verilerimi ölçümleri paylaştım bir nebze faydam dokunsun ve doğru kullanımı sizin gibi abiler sayesinde öğrenelim diye. Yoksa bu kadar beklemez direkt bayiyle iletişime geçerdim.
Ben mideaya güveniyorum bu haliyle bile (bence) tüketimde diğer klimalara fark atıyor faturalar ortada neticede. Bu süreç de hepimiz için bir tecrübe olacak.

Son düzenleme:

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri