Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

heleki arkadaşımız çoklu alan ısıtmaya çalışıyor ise bu durumda hiç ısınmaz.
tavan yanıyor ama taban buz.

seninde yıllardır anlattığın gibi abi fizik kurallarını ben bu sene daha net gördüm.
şöyle söyleyeyim;
klimalı odanın kapısında girerken odanın içinden yüzüme sıcaklık vuruyor
"boy mesafesinden"

ama içeriye girdiğimde ise yere oturunca odanın dışından sürekli bir ılık serin arası hava vuruyor.

yani yüksekler sıcak taban oldukça serin.

sürekli bir sirkülasyon hava giriş çıkışına şahit oldum.

merak ettim tam kapı girişine içerden termometre koydum tabanda sıcaklığı 20° aldım aynı zamanda tv hizasındaki sabit termometrem 26.5° idi buyrun farka.

aslında şuan beni kurtaran korktuklar sürekli yerde oturan birisi olsak ısınmayız ama genellikle divanlarda pc koltuğunda vakit geçiriyoruz yükseklik farkından dolayı kurtarıyoruz.
Yazın serinletme işi olmasa ben klimayı kesinlikle zemine ve ters şekilde montajlanmasi tarafiyim. Zemindeki soğuk havayı emip sıcak hava ufyecegi için oda içi işi tabakası olmaz. Bunu benim proje kliması Daikin de deney7mledim. Şu an iç ünite yerde ve çalıştırınca kısa sürede içeriyi eşit ve güzel ısıtıyor.

Son düzenleme:
Kendime bir soba yaptım birkaç sene evvel. Yukarda yazdığım olayı ilk onda deney7mledim. Aşağıdaki soba mantığı ile zeminden soğuk havayı emip üstünden sıcak hava üflüyordu. Ve çok çok etkliydi. Bizimkiler odun yüklerken duman çıkarıyor diye kurmak istemediler. Şimdi alınan kuzine sobanın duman çıkarmadığı gün ve saat yok.

1000279725.jpg

Yazın serinletme işi olmasa ben klimayı kesinlikle zemine ve ters şekilde montajlanmasi tarafiyim. Zemindeki soğuk havayı emip sıcak hava ufyecegi için oda içi işi tabakası olmaz. Bunu benim proje kliması Daikin de deney7mledim. Şu an iç ünite yerde ve çalıştırınca kısa sürede içeriyi eşit ve güzel ısıtıyor.
Sensörü yere koysak 🤔

bizde zemine montaj şeklinde klimanın canını çıkarır çocuklar gelenler sağına soluna parmak atarlar 1senede çöp olur, :LOL: yüksek yer candır

Sensörü yere koysak 🤔
ben koymuştum aep te
masa hizasına kadar indirdimdi.
sensörü yere koyunca okuduğu değeride ona göre senkronize etmezsen habire gazlar.

sonra deneye deneye kandırdım güzelde yakaladım ama bu seferde çok sıcak olup boş yere tüketim yapmaya başlamıştı
sanırım içeri 35° kadar gitmişti :haha

anladımki mühendisler daha bilgili geri yerine taktım :haha:haha

yani abi yok öle yağma 🤣

ben koymuştum aep te
masa hizasına kadar indirdimdi.
sensörü yere koyunca okuduğu değeride ona göre senkronize etmezsen habire gazlar.

sonra deneye deneye kandırdım güzelde yakaladım ama bu seferde çok sıcak olup boş yere tüketim yapmaya başlamıştı
sanırım içeri 35° kadar gitmişti :haha

anladımki mühendisler daha bilgili geri yerine taktım :haha:haha

yani abi yok öle yağma 🤣
İç üniteyi zemine sensörü yukarı koysan bu sorunlar olmaz.

Buda bir seçenek olabilir fakat pahalı bir ürün.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Buda bir seçenek olabilir fakat pahalı bir ürün.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Yine Capon. Temelde kalorifer peteği mantığı ama çok artısı var.

Ana hat 3*2.5 bizim araya taktığımız 80 cm 3x1.5 sürekli bir yük altında çalışmayacak araya taktığımız tapo vs cihazlar bu kablodan daha hassastır 🫣
Bir detay daha 3x1.5 kablo Max. 3500 watt taşıyor, taktığım priz de Max. 3500 watt taşıyor. Yani kabloyu 3x2.5 yapsam da bu sefer priz yine 3500 watt taşıyor. 🫣

Operasyon tamam :tara ikinci kutunun siparişini de geçtim tapo yolda vaziyet alın 12 ve 18 lik için veriler yakında gelecek. :haha

Operasyon tamam :tara ikinci kutunun siparişini de geçtim tapo yolda vaziyet alın 12 ve 18 lik için veriler yakında gelecek. :haha
Videonun sonlarına doğru Nuri Alço ya bağlamışsın :haha

heleki arkadaşımız çoklu alan ısıtmaya çalışıyor ise bu durumda hiç ısınmaz.
tavan yanıyor ama taban buz.

seninde yıllardır anlattığın gibi abi fizik kurallarını ben bu sene daha net gördüm.
şöyle söyleyeyim;
klimalı odanın kapısında girerken odanın içinden yüzüme sıcaklık vuruyor
"boy mesafesinden"

ama içeriye girdiğimde ise yere oturunca odanın dışından sürekli bir ılık serin arası hava vuruyor.

yani yüksekler sıcak taban oldukça serin.

sürekli bir sirkülasyon hava giriş çıkışına şahit oldum.

merak ettim tam kapı girişine içerden termometre koydum tabanda sıcaklığı 20° aldım aynı zamanda tv hizasındaki sabit termometrem 26.5° idi buyrun farka.

aslında şuan beni kurtaran korktuklar sürekli yerde oturan birisi olsak ısınmayız ama genellikle divanlarda pc koltuğunda vakit geçiriyoruz yükseklik farkından dolayı kurtarıyoruz.
Abi daha önceki senelerde de konuşmuştuk. Kendi evim veya gerçekten çok uzun soluklu burada yaşarım dediğim ev olsa ben o tavan denen lanet yeri asla öyle çıplak beton olarak kullanmam çünkü tükettiğimiz enerjinin belki de %30 luk kısmı orada hepa olup gidiyor, içerideki konforu yakalayamamak ise cabası.

Abi hepsini okudum aynı sorun bende ki. Burda ki asıl sorun klima takan arkadaşlarda. Bilgisiz desen değiller ama sanırım işlerine böyle daha kolay geliyor.
Bana dese ki bu duvar ince yalitim yok duvardan titreme ses yapar onun dediği yere koydururdum. Bu alan klimayı kısar boğar dese yine onun dediği yere montajını yaptirirdik. Ben bilmediğimden bana uygun gördüğüm yere monte ettiler. Ben nereden bilirim. Hatta Mutlu oldun mu diye sormuştu Şimdi onun dediği yere taksak bı sorun çıksa onu suçlayacagiz diye bişi demiyorlar diye düşünüyorum. Bu da yanlış doğrusu nasıl olacak bilmiyorum
Abi herkes sizin gibi yaklaşmıyor konuya.

Cumartesi gecesi saat 21:00 ile 03:00 aralarında haftasonumu bir tüketicinin beni firma yandaşı olarak suçlamasına cevap vermekle geçirdim mesela.

Nedir mesele? Satıcı saat 14:00 deki randevusuna 17:00 de gelmiş (İstanbul)
Klimayı da TAM tanıtmadılar

Randevu kısmına bir şey demedim zira Gebzedeki montajları uzayınca tüketiciye gecikmişler vatandaş haklıdır ama İstanbul gibi yerde ekip de çok haksız değildir BİZİM ÜLKE şartlarına göre.

Peki TAM TANITMA dediğin şey nedir diyorum cevap yok, neyi tanıtmadılar diyorum cevap yok, onlar tanıtmadı da hadi, sen bana sordun ben mi anlatmadım diyorum cevap yok, ben ne söylersem söyleyeyim ''Ben saatlerce onları bekledim, klimayı da tam anlatmadan gittiler, sen de onlardan yanasın, senin bu işten avanta aldığını düşünmeye başlayacağım'' diyor başka bir şey demiyor.

En son engelledim geçtim yani velev ki avanta alıyor olayım, ulen aldığın klimanın parası 30K zaten, 30 K nın avantası ne olur ki ben 3 kuruş paraya senin ağız kokunu çekeyim?

Klima ekiplerinde de durum faklı değil. Darılıp gücenmeyin abi bizde artık esnaf esnaf değil, tüketici de tüketici değil.

O nedenle burada biz giriyoruz devreye zira konuyu gerçekten bilen taraf olarak TARAFLAR arasında sürekli ''Abi bak öyle diyorusn ama o da haklı'' diğerine dönüp diyoruz ki ''Tamam abi sen haklısın ama onun da haklı olduğu şu konu var ve senin onu düzletmen lazım'' vs vs

Yani normalde zaten ikili ilişkilerle İYİ İLETİŞİM ile çok kolay çözülebilecek mevzularda bir orta yolu bulmaya çalışan taraf oluyoruz.

Sizin konuda da mesela siz kesinlikle haklıısınız çünkü para verip satın aldığınız üründen verim alamıyorsunuz.
Diğer yandan ben karşı tarafı direkt gömsem bu sefer sorununuz da çözülemeyecek ki.

Ben ne zaman kimi direkt gömüyorum? Senelerdir kendilerine ulaşmaya çalışıp defalarca çözüm odaklı ve orta yol bulma amaçlı iletişim kurmaya çalıştığımız firmaların büyük bir ego ve kibir ile bizleri görmezden gelmeyi VİZYON ve MİSYON olarak kabul edenlerin mesela Arçelik, Vestel LG Philips vs bunları direkt gömerim zira iletişime ve çözüme kapalılar.

''Ben malı satar geçerim aga'' diyor başka bir şey demiyorlar.

Bir de böyle Gree gibi, Midea gibi Mitsubishi Heavy gibi iletişim kurduğumuzda ilgilenen markalar var onları direkt gömmek yerine önce kendileri ile iletişim kurup arka planda görüşmeler yapıyoruz.

Bakın Mitsubishi Electric mesela. Kardeşim Hare Noviro ve Enviro almayın Legendera veya Krigaminezen alın dedim diye beni kara listeye alacağınıza bir sorun bakalım bizim serzenişimiz neymiş?

Ama yooook, onlar koskoca Mitsubishi Electric, biz kimiz ki onlara laf söyleyebilelim değil mi?

Biz söyleriz aga, yarın Midea vatandaşa yamuk yapsın Mideayı da gömeriz biz çıkara göre değil firmaların tavırlarına ve tüketicilerin yanında durum durmadıklarına göre pozisyonumuzu belirliyoruz ayrıca ''Ben yaptım oldu'' şeklinde değil arka tarafta yönetici arkadaşlarımla istişare ederek karar alıyoruz.

Sizin konu da elbette çözülecek. Artık yeni yıl bitti hafta sonu tatili bitti ve herkes çalışmaya başladı. Bugün Turgut Müdür ile görüşeceğim farklı bir konu için. Hem Fikret dostumuzun hem de sizin konuyu da artık eve ekip yönlendirtip hallettirelim.

Bu arad asize de DM den kanal açıyorum. Bana iletişim bilgilerinizi paylaşın lütfen ki Kim olduğunuzu bilsinler :)

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri