Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

abi adam düşük enerji tüketimi yazmış açıklamada onada 1000w yazmış 😅
ben 300w bile çok buluyorum adam bine düşük demiş 🤣
ben 24 saat şekilde çalıştıracak bir ürün aradım aslında bunlar direkt gücü 220 v dan alıyor açıkçası çekiniyorum yangın riski vs.
ben öncelikle şu benim tek gözlü sobaya arkaya bir fan yerleştirme yapmaya çalışayım veya adem abinin dediği trafolu ürün daha güvenli ve tasarruflu ise onu araştırayım.
Sana şöyle söyleyeyim ben soğuk gecelerde 220v ile çalışan eletrikli battaniye üzerinde uyuyorum.

abi daha yeni kafa dank etti dünden beridir araştırma yapıyorum onada bakayım güvenlik ve tasarruf ön planda.
tasarruf işi kolay. sen kafanda güvenlik işini hallet

senin düşündüğün gibi değil bu elektrikli ısıtıcılar 300w la bir odada ısınman mümkündeğil. Klima öncede yazdım 4-5 COP ile çalışır 250w tüketse 1000-1250w ısı gücü demek. Sen buna denk bir ısı istiyorsan en az 1000w lık bir elektrikli ısıtıcı alman ve termostat özelliği olanı alman gerek

ben 24 saat şekilde çalıştıracak bir ürün aradım aslında bunlar direkt gücü 220 v dan alıyor açıkçası çekiniyorum yangın riski vs.
ben öncelikle şu benim tek gözlü sobaya arkaya bir fan yerleştirme yapmaya çalışayım veya adem abinin dediği trafolu ürün daha güvenli ve tasarruflu ise onu araştırayım.
Kardeşim Keban Barajı ile kıyaslarsak düşük yani adam yalan söylememiş :kiskis

senin düşündüğün gibi değil bu elektrikli ısıtıcılar 300w la bir odada ısınman mümkündeğil. Klima öncede yazdım 4-5 COP ile çalışır 250w tüketse 1000-1250w ısı gücü demek. Sen buna denk bir ısı istiyorsan en az 1000w lık bir elektrikli ısıtıcı alman ve termostat özelliği olanı alman gerek
Bir ara şu işi standart tavan yükseklikli 20m2 bir oda üzerinden örneklemeli anlatsak mı ne dersin?

''20m2 ve 2.70m tavan yükseklikli bir odada dış ortam X, iç ortam Y ve istenen sıcaklık Z ise, 1000watt rezistanslı ısıtıcı ile kaç kalori ısı elde edilir kaç kw tüketim yapar''

Milyon tane değişkeni var farkındayım ama en azındna kaba bilgi olarak bunu ayrı bir konu başlığında mı ele alsak acaba?

Hatta aslında bu bilgiyi desteklemek için gerçek veriler ile de uygulama yapalım.
Bende üflemeli Raks marka 2000watt dolaylarında bir ısıtıcı vardı. Onu bulayım, Voltcraft ürüne bağlayayım, dış ortam iç ortam değerlerini de kayıt edip sonra da mesela 3 saat boyunca çalıştırayım bakalım iç ortam kaç dereceye kadar çıkabilecek, tüketim ne kadar olacak. ?

Bir ara şu işi standart tavan yükseklikli 20m2 bir oda üzerinden örneklemeli anlatsak mı ne dersin?

''20m2 ve 2.70m tavan yükseklikli bir odada dış ortam X, iç ortam Y ve istenen sıcaklık Z ise, 1000watt rezistanslı ısıtıcı ile kaç kalori ısı elde edilir kaç kw tüketim yapar''

Milyon tane değişkeni var farkındayım ama en azındna kaba bilgi olarak bunu ayrı bir konu başlığında mı ele alsak acaba?

Hatta aslında bu bilgiyi desteklemek için gerçek veriler ile de uygulama yapalım.
Bende üflemeli Raks marka 2000watt dolaylarında bir ısıtıcı vardı. Onu bulayım, Voltcraft ürüne bağlayayım, dış ortam iç ortam değerlerini de kayıt edip sonra da mesela 3 saat boyunca çalıştırayım bakalım iç ortam kaç dereceye kadar çıkabilecek, tüketim ne kadar olacak. ?
Böyle cesur bir denemeyi yapmayı düsündüğüne göre elektrik saylayıcı ile bir anlaşma mı yaptın abi. :D

Son düzenleme:
https://app.hb.biz/5WQrJWmQbinH
Böyle bişey var 275w tükettiğini yazmış soru-cewapta. Kuluçka makinesi için bunların ufağını almıştım 100w halojen ampul kullanmak yerine daha tasarrufluydu bunlar

abi zaten odayı tek başına o tek göz ısıtıcıya bırakmicam evin yükünü klima üstlenecek üstleniyorda
hali hazırda zaten 23° civarında oturma hizasında ölçülen odanın taban seviyesinide iyileştirmeye çalışıyorum.

o sobanın tek gözünün öyle gözüktüğüne bakma içindeki reflektör baya yansıtıyor ısıyı tek eksiği bir fan ve termostat adamlar yanına su deposu bile koymuş nem için
ama bir termostat koymamış 🤦

Son düzenleme:
abi zaten odayı tek başına o tek göz ısıtıcıya bırakmicam evin yükünü klima üstlenecek üstleniyorda
hali hazırda zaten 23° civarında oturma hizasında ölçülen odanın taban seviyesinide iyileştirmeye çalışıyorum.

o sobanın tek gözünün öyle gözüktüğüne bakma içindeki reflektör baya yansıtıyor ısıyı tek eksiği bir fan ve termostat adamlar yanına su deposu bile koymuş nem için
ama bir termostat koymamış 🤦
Elektrikten anliyorsan termostat koymak zor değil.

Öyle şey mi olur yahu? Unutmazlarsa, Bugün olmaz belki yarın,, aaaa ne kadar üzücü yaklaşım bunlar.
Valla haklısın hocam. Ben de sürekli arayayıp darlamayı sevmiyorum. İlk görüştüğümde yılbaşı haftası dedik anlayışlı yaklaştım kendimce. Dün dayanamayıp aradım bugün için geleceğini söyledi. Yarın tekrar ararım artık.

Valla haklısın hocam. Ben de sürekli arayayıp darlamayı sevmiyorum. İlk görüştüğümde yılbaşı haftası dedik anlayışlı yaklaştım kendimce. Dün dayanamayıp aradım bugün için geleceğini söyledi. Yarın tekrar ararım artık.
Arama abi

Sen bana , benim sana birazdan açacağım DM kanalından iletişim bilgilerini yolla, yarın ne zaman dilimlerinde müsai tolursun onu da yaz, sen klimanın başındayken ben sana ayarlatıvereyim iki dakika.

abi bence hiç deneme hazır olan cebine olur tek başına ısıtır ısıtmaya ama nasıl ısıtır orası ayrı olduğu gibi 2000w ciddi bir değer.

o fanlı ufak ısıtıcılar hoş güzel ama 2000w nedir arkadaş ya bazı videolarda 1.ci kademesinde bile 900 lü watlar ile çalışıyor diye gördüm yanlış görmediysem.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri