Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Bir ara şu işi standart tavan yükseklikli 20m2 bir oda üzerinden örneklemeli anlatsak mı ne dersin?

''20m2 ve 2.70m tavan yükseklikli bir odada dış ortam X, iç ortam Y ve istenen sıcaklık Z ise, 1000watt rezistanslı ısıtıcı ile kaç kalori ısı elde edilir kaç kw tüketim yapar''

Milyon tane değişkeni var farkındayım ama en azındna kaba bilgi olarak bunu ayrı bir konu başlığında mı ele alsak acaba?

Hatta aslında bu bilgiyi desteklemek için gerçek veriler ile de uygulama yapalım.
Bende üflemeli Raks marka 2000watt dolaylarında bir ısıtıcı vardı. Onu bulayım, Voltcraft ürüne bağlayayım, dış ortam iç ortam değerlerini de kayıt edip sonra da mesela 3 saat boyunca çalıştırayım bakalım iç ortam kaç dereceye kadar çıkabilecek, tüketim ne kadar olacak. ?
9C23F661-A287-4CF4-8A6F-804108C072FF.png

Bundan var bende. Klima yokken Watt, volt tüketim nedir bilmediğim dönemlerde yine benim gibi bilmeyenlerin “çok az yakıyor” lafına inanarak almıştım :) Fatura gelince anladık ne olduğunu.
istersen benim 19 m2 salonda ya da daha küçük odada bir test yapabilirim. Tapo ve iki tane termometre var.

Ekli dosyayı görüntüle 23273
Bundan var bende. Klima yokken Watt, volt tüketim nedir bilmediğim dönemlerde yine benim gibi bilmeyenlerin “çok az yakıyor” lafına inanarak almıştım :) Fatura gelince anladık ne olduğunu.
istersen benim 19 m2 salonda ya da daha küçük odada bir test yapabilirim. Tapo ve iki tane termometre var.
😅Onu çalıştıracaqıma yaklaşık 50kglik g-tech i çalıştırırım daha iyi o minnacık ufak şey boyuna aldırmadan o kadar elektrik yiyeceğine klima o cüssesiyle yesin komik olmaz :LOL: :screwy

Ekli dosyayı görüntüle 23273
Abi bizim testleri biliyorsun malum.

Dış ortam sıcaklığı, iç ortam sıcaklığı ve mümkünse zemin ile 2 metre mesafede ayrı sıcaklık değerleri alındıktan sonra 2-3 veya duruma göre 4-5 saatlik testler yapıp iç ortamı ne kadar sürede kaç dereceden akç derecey egetirip o esnada kaç kw/h tüketim yaptı kısımlarını sadece teorik olarak formüle etmek ve yazmak yerine pratikte yani sahadaki gerçek sonuçlarını da görmek bilmek istiyoruz yani sen de benim gibi kendini yakmayı göze aldıysan tabi ki mutlu olurum bu testi yapmana :D

😅Onu çalıştıracaqıma yaklaşık 50kglik g-tech i çalıştırırım daha iyi o minnacık ufak şey boyuna aldırmadan o kadar elektrik yiyeceğine klima o cüssesiyle yesin komik olmaz :LOL: :screwy
Klimam yoktu o zaman zaten klimayı aldıktan daha yüzüne bakmadım o fanın sakladım bir köşeye :)

Abi bizim testleri biliyorsun malum.

Dış ortam sıcaklığı, iç ortam sıcaklığı ve mümkünse zemin ile 2 metre mesafede ayrı sıcaklık değerleri alındıktan sonra 2-3 veya duruma göre 4-5 saatlik testler yapıp iç ortamı ne kadar sürede kaç dereceden akç derecey egetirip o esnada kaç kw/h tüketim yaptı kısımlarını sadece teorik olarak formüle etmek ve yazmak yerine pratikte yani sahadaki gerçek sonuçlarını da görmek bilmek istiyoruz yani sen de benim gibi kendini yakmayı göze aldıysan tabi ki mutlu olurum bu testi yapmana :D
Problem abi değil yaparız da sanırım benim techizat yetersiz kalır bu teste sadece iki tane termometre var :) yine olur dersen deneriz istediğin zaman

Saat 12di eve geldim klimanın okuduğu iç ortam 16°ydi açtım turboda set 30° 1saatte fazla çalıştı 1300w altı görmedi dümdüz gitti az önce çektim set 23°ye fan 80e şimdi geziyor 600w altında dış 0°
Screenshot_2025-01-09-01-27-52-842_com.tplink.iot.jpg
Screenshot_2025-01-09-01-28-03-625_com.tplink.iot.jpg

Benim tahminim bu klima 36⁰ altı üfleme yapmıyor kompresör ile alakalı minimum kısabildiği bu diyelim. Sanırım benim 18 lik ile aynı ayarda bir kompresör var tapo gelince bakacağız 😅
aslında sadece üflemeye bakarsanız yanılırsınız. emiş önemli.Yani üfleme ile emiş arasındaki farka bakmanız lazım.

Problem abi değil yaparız da sanırım benim techizat yetersiz kalır bu teste sadece iki tane termometre var :) yine olur dersen deneriz istediğin zaman
Sıkıntı yok abi. Basit bir mantıkla temel amaç, sallıyorum o ısıtıcı 2000watt diyelim.
Oda sıcaklığını oturma mesafesinde ölçüm yap, diyelim ki 19 derece olsun.
Sonra ısıtıcıyı çalıştır ve 4 saatin sonunda aynı yerde (Derece, ısıtıcının üfleme etki alanınd aolmamalı) kaç dereceye ulaştı ve ısıtıcı ne kadar toplam enerji tüketti.

Sen bize bu bilgiyi versen bile birçok soruyu cevaplamada değer ortalamasına güzel katkı sunmuş olur :ok

Selamlar. Az önce servis geldi. Parametre ayarlarını yaptı mesut bey. Şimdi nasıl bir test yapalım abi parametrenin işe yarayıp yaramadığını görmek için.
Klima 24 sette. İç ünite 28.7⁰ okuyor.
Termometre her zamanki yerinde 23.5⁰ anlık olarak üfleme 46⁰
Anlık tüketim 577w
Dışarısı 18.3⁰

Merhaba. Soğuk kış günlerinde sıcak ve güzel haberlerinizi bekliyoruz :)
Tekrar merhaba, cihazın kurulumu yapıldı geçen hafta. Ancak ben henüz elektrik bağlantısını yaptıramadım şehir dışında olduğum için. Yine şimdiye kadarki süreçle ilgili bilgi vereyim.

Servis cihazın kurulumunu yaptı ancak biraz tecrübesiz oldukları hissine kapıldım. Yine de vakumlama(10 dk kadar) ve testleri ben söylemeden yaptılar. Dış ünitenin konumlandırması biraz dert oldu site yönetimiyle. Evimiz 2 katlı binanın üst katında. Yönetim çatıya konmasını söyledi ama dış ünite çatıya açılan pencereden daha geniş olduğu için zemine bence iyi bir noktaya konumlandırdık. Diğer türlü bina cephesinde kötü bir görüntü ve akabinde yönetimle sıkıntılar yaşanabilirdi. Sadece beğenmediğim şey bağlantı aksamlarının dışarda duvardan dış üniteye olan görüntüsü oldu. Onu da plastik gizleme aparatlarıyla çözmeyi düşünüyorum.

Şimdilik süreç böyle, elektrik bağlantısı sonrası test ve diğer konular için yardımlarınızı talep edeceğim.

Ekli dosyalar

• IMG_2491.jpeg
    IMG_2491.jpeg
    199.2 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_2492.jpeg
    IMG_2492.jpeg
    392.1 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_2493.jpeg
    IMG_2493.jpeg
    629.5 KB · Görüntüleme: 38
Tekrar merhaba, cihazın kurulumu yapıldı geçen hafta. Ancak ben henüz elektrik bağlantısını yaptıramadım şehir dışında olduğum için. Yine şimdiye kadarki süreçle ilgili bilgi vereyim.

Servis cihazın kurulumunu yaptı ancak biraz tecrübesiz oldukları hissine kapıldım. Yine de vakumlama(10 dk kadar) ve testleri ben söylemeden yaptılar. Dış ünitenin konumlandırması biraz dert oldu site yönetimiyle. Evimiz 2 katlı binanın üst katında. Yönetim çatıya konmasını söyledi ama dış ünite çatıya açılan pencereden daha geniş olduğu için zemine bence iyi bir noktaya konumlandırdık. Diğer türlü bina cephesinde kötü bir görüntü ve akabinde yönetimle sıkıntılar yaşanabilirdi. Sadece beğenmediğim şey bağlantı aksamlarının dışarda duvardan dış üniteye olan görüntüsü oldu. Onu da plastik gizleme aparatlarıyla çözmeyi düşünüyorum.

Şimdilik süreç böyle, elektrik bağlantısı sonrası test ve diğer konular için yardımlarınızı talep edeceğim.
hayırlı olsun ama iç ünitenin yeride iyi değil gibi. tavan boşluğu yok denecek kadar az ayrıyetten boruları bi şekilde duvara sabitlemek lazım zamanla altta kalan kısımda ezikler oluşur çatlamalar sızıntılar yapabilir. drenajı keşke en azından alta verselerdi yandan çıkarmasalardı

Selamlar. Az önce servis geldi. Parametre ayarlarını yaptı mesut bey. Şimdi nasıl bir test yapalım abi parametrenin işe yarayıp yaramadığını görmek için.
Klima 24 sette. İç ünite 28.7⁰ okuyor.
Termometre her zamanki yerinde 23.5⁰ anlık olarak üfleme 46⁰
Anlık tüketim 577w
Dışarısı 18.3⁰
Bu değerler sonrası ilk 1-2 saatlik anlık değerleri dikkate alma, yani takılı kalma oraya.
Sen daha önceki kullanım şeklinin ve yaptığın ölçümlerin AYNISINI yapmalısın ki aradaki farkı görebilesin :)

''Daha önce emiş sıcaklığı şu değerleri görünce duruyordu, şimdi durmuyor'' veya ''Daha önce ortam sıcaklığı daha şuraya kadar bile çıkmamışken klima kısıyordu/duruyordu, şimdi normale dönmüş'' demen gerekir eğer parametre işi tamamsa :ok

Tavana yakın gibi görünse de o niş kaplama alan daralttığı için biraz negatif etkisi olabilir ama Daikin o işi kendi içinde tolere eder diye düşünüyorum, boru işçiliği konusunda sanırım size katılacağım, ayrıca alçı kapama yapmamışlar, bazı servisler memnuniyet amaçlı yapıyor ama birçok servis ''Ben inşaatçı değilim abi'' diyerek ellemek istemiyor.

Bana biraz enteresan geliyor zira ''İnşaatçı değilim'' diyip matkapla kırım yapması tezat oluşturuyor görüşündeyim. Yani temelde işin gerçeği ''Uğraşmak İstememek'' olarak da değerlendirilebilir. Oluyor ustalarımızın bu tarz egoları bir şey diyemiyorum :)

Müsait olduğunuzda dış üniteyi de paylaşırsanız mutlu olurum, umuyorum ki zemin takozu kullanmşlardır.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri