Bir ara şu işi standart tavan yükseklikli 20m2 bir oda üzerinden örneklemeli anlatsak mı ne dersin?
''20m2 ve 2.70m tavan yükseklikli bir odada dış ortam X, iç ortam Y ve istenen sıcaklık Z ise, 1000watt rezistanslı ısıtıcı ile kaç kalori ısı elde edilir kaç kw tüketim yapar''
Milyon tane değişkeni var farkındayım ama en azındna kaba bilgi olarak bunu ayrı bir konu başlığında mı ele alsak acaba?
Hatta aslında bu bilgiyi desteklemek için gerçek veriler ile de uygulama yapalım.
Bende üflemeli Raks marka 2000watt dolaylarında bir ısıtıcı vardı. Onu bulayım, Voltcraft ürüne bağlayayım, dış ortam iç ortam değerlerini de kayıt edip sonra da mesela 3 saat boyunca çalıştırayım bakalım iç ortam kaç dereceye kadar çıkabilecek, tüketim ne kadar olacak. ?
Bundan var bende. Klima yokken Watt, volt tüketim nedir bilmediğim dönemlerde yine benim gibi bilmeyenlerin “çok az yakıyor” lafına inanarak almıştım

istersen benim 19 m2 salonda ya da daha küçük odada bir test yapabilirim. Tapo ve iki tane termometre var.