- Bütçe
- Max 40 bin tl 30-35 arası olsa daha iyi
- Marka Model Bilgisi
- Airfel diğerleri
Değerli Adem hocam ve değerli forum sakinleri Ordu ilinde yaşayan anne ve Babama klima almayı düşünüyorum 6-9 taksit arası internet sitelerinde taksitli alabileceğim klimalara bakıyorum ev 110 m2 c1 tipi toki konutu yalıtımı iyi olduğu söylenebilir ara kat mutfak salon ve arkada bir yatak odası batıya yatak odası ve misafir yatak odası olarak kullanıla arkadaki 2 odanın cephesi ise güneye bakıyor. Planı nı atıyorum evin evin hemen girişi kolidorlara bakıyor arka odalara uzanırken hemen yanından ise salon ve mutfağa açılıyor düşüncem eve giriş kapısının hemen üstüne bir klima koyup dış üniteyide mutfakta olan batıya bakan cepheye koymak ve evi kople iklimlendirme, gündüz oturma odası ve mutfak kapısı açık olarak iklimlendirme yapmaya çalışırken gece ise mutfak ce oturma odasını kapatıp uyurken arka 2 odanın kapısını açmayı düşünüyorum, aslında havadar ve güzel bir yer evin problemi göreceğiniz gibi karşılıklı açık olunca cereyan yapıp serin hissedecek bir planı yok bundan dolayı hapis olan hava yazın çekilmez bir hal alıyor, bütçem 6-9 taksitle alabileceğim 25 ile max 40 bine kafsr bir klima, 24 binliklere bütcem yetmiyor, ama 18 binlikle 24 saat açık olacak şekilde yeterli iklimlendirmeyi yapabileceğimi düşünüyorum adem hocamın yazılarını okudum evime durumuma cepheme ve kullanım isteğime göre öneri bekliyorum. Adem hocamın yazılarını okudum nelerden uzak durmanın mantıklı olduğunu biliyorum. Sadece iklimlendirme için 18 btu yeterli olurmu ve düşündüğüm klimaların kalorisi yeterlimi en son bir arkafaş gree marka alıp servisin azizliğine upramıştı gaz kaçması vb gibi bunlarıda yaşamak istemiyorum fakat bölgemdeki servislerin kabileyetinide bilmiyorum keşke 12.000 lik yetiyor olsa çok rahat ederdim aslında ama sanırım 18.000 lik almak şart bütçem
Samsung ar9500t 18 btu ( klimada samsung mantıklı olmadığını samsung alacaksak tv almanın mantıklı olduğunu biliyorum)
Baymak elegant prime ya da plus uv 18btu
Boch klimate 5000 rac 18 btu yada cl2000
Denirdöküm kion 18 a ( bu klima ile ilgili bilgim aıfıra yakın)
Daikin güvencesi ile kaira DTXR50e 18 btu
Airfel ltxm50n 18 btu ( bu klimaya çok ısındım fakat bütçemi zorluyor)
Eğer 18 bin btu olmaz derseniz 24 binlikte vestel klima flora doğa alamak zorunda kalırım 40 bin tl ye o da zaten hem alaminyum hem vasıflı olmayan personel hemde 24 bin btu değeri şüpheli
Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz belkide 12 bin btu yeterli diye düşünülür çok daha rahat olurum belki 18 bin btu da daha iyi fiyat performans ürün önerirsiniz sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var öncelikle adem hocamın.
Samsung ar9500t 18 btu ( klimada samsung mantıklı olmadığını samsung alacaksak tv almanın mantıklı olduğunu biliyorum)
Baymak elegant prime ya da plus uv 18btu
Boch klimate 5000 rac 18 btu yada cl2000
Denirdöküm kion 18 a ( bu klima ile ilgili bilgim aıfıra yakın)
Daikin güvencesi ile kaira DTXR50e 18 btu
Airfel ltxm50n 18 btu ( bu klimaya çok ısındım fakat bütçemi zorluyor)
Eğer 18 bin btu olmaz derseniz 24 binlikte vestel klima flora doğa alamak zorunda kalırım 40 bin tl ye o da zaten hem alaminyum hem vasıflı olmayan personel hemde 24 bin btu değeri şüpheli
Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz belkide 12 bin btu yeterli diye düşünülür çok daha rahat olurum belki 18 bin btu da daha iyi fiyat performans ürün önerirsiniz sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var öncelikle adem hocamın.