Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Tüm ev için klima

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Erenköse

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
Max 40 bin tl 30-35 arası olsa daha iyi
Marka Model Bilgisi
Airfel diğerleri
Değerli Adem hocam ve değerli forum sakinleri Ordu ilinde yaşayan anne ve Babama klima almayı düşünüyorum 6-9 taksit arası internet sitelerinde taksitli alabileceğim klimalara bakıyorum ev 110 m2 c1 tipi toki konutu yalıtımı iyi olduğu söylenebilir ara kat mutfak salon ve arkada bir yatak odası batıya yatak odası ve misafir yatak odası olarak kullanıla arkadaki 2 odanın cephesi ise güneye bakıyor. Planı nı atıyorum evin evin hemen girişi kolidorlara bakıyor arka odalara uzanırken hemen yanından ise salon ve mutfağa açılıyor düşüncem eve giriş kapısının hemen üstüne bir klima koyup dış üniteyide mutfakta olan batıya bakan cepheye koymak ve evi kople iklimlendirme, gündüz oturma odası ve mutfak kapısı açık olarak iklimlendirme yapmaya çalışırken gece ise mutfak ce oturma odasını kapatıp uyurken arka 2 odanın kapısını açmayı düşünüyorum, aslında havadar ve güzel bir yer evin problemi göreceğiniz gibi karşılıklı açık olunca cereyan yapıp serin hissedecek bir planı yok bundan dolayı hapis olan hava yazın çekilmez bir hal alıyor, bütçem 6-9 taksitle alabileceğim 25 ile max 40 bine kafsr bir klima, 24 binliklere bütcem yetmiyor, ama 18 binlikle 24 saat açık olacak şekilde yeterli iklimlendirmeyi yapabileceğimi düşünüyorum adem hocamın yazılarını okudum evime durumuma cepheme ve kullanım isteğime göre öneri bekliyorum. Adem hocamın yazılarını okudum nelerden uzak durmanın mantıklı olduğunu biliyorum. Sadece iklimlendirme için 18 btu yeterli olurmu ve düşündüğüm klimaların kalorisi yeterlimi en son bir arkafaş gree marka alıp servisin azizliğine upramıştı gaz kaçması vb gibi bunlarıda yaşamak istemiyorum fakat bölgemdeki servislerin kabileyetinide bilmiyorum keşke 12.000 lik yetiyor olsa çok rahat ederdim aslında ama sanırım 18.000 lik almak şart bütçem
Samsung ar9500t 18 btu ( klimada samsung mantıklı olmadığını samsung alacaksak tv almanın mantıklı olduğunu biliyorum)
Baymak elegant prime ya da plus uv 18btu
Boch klimate 5000 rac 18 btu yada cl2000
Denirdöküm kion 18 a ( bu klima ile ilgili bilgim aıfıra yakın)
Daikin güvencesi ile kaira DTXR50e 18 btu
Airfel ltxm50n 18 btu ( bu klimaya çok ısındım fakat bütçemi zorluyor)

Eğer 18 bin btu olmaz derseniz 24 binlikte vestel klima flora doğa alamak zorunda kalırım 40 bin tl ye o da zaten hem alaminyum hem vasıflı olmayan personel hemde 24 bin btu değeri şüpheli
Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz belkide 12 bin btu yeterli diye düşünülür çok daha rahat olurum belki 18 bin btu da daha iyi fiyat performans ürün önerirsiniz sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var öncelikle adem hocamın.IMG_5592.webp

Satın Alma Önerisi Tüm ev için klima

Diğer yandan, sizi çok iyi anlıyorum, ekonomik bir ürün ile mümkün olan en iyi sonucu almak için btu değerini yükseltmek istiyorsunuz, haklısınız da lakin btu tek başına yeterli olmuyor iştei genelde yapılan hatayı yapıp sadece btu ya odaklanıyorsunuz halbuki bu işin daha kalori tarafı var, kaç tüketirken kaç ürettiği kısımlarını ilerleyen zamanlarda daha anlaşılır şekilde ele alacağım ve anlatacağım sosyal medyada.

Kullanıma yönelik beklentilerinizi karşılayacak olan ve güvenebileceğimiz, listenizdeki en makul ürün sizin de içinizi ısıtan ürün aslında.

Alternatif öneriler sanki kafanızı bulandırır gibi.
Daha Vestel'i gördüm, görmem bile tüylerimin diken diken olmasına yetti.

Zamanında 10912btu nominal kapasitesi olan kompresör ile klima üretip bunu 18000tbu diye insanlara satmaktan utanmayan zihniyet, bugün DAT150MAG LG kompresör ile yani kabaca 15000btu dan biraz fazla nominal kapasitesi olan ve en fazla 18 lik klimalara kullanılması gereken kompresör ile üretim yapıp 24000btu diye insanlara satıyorlar ki yatacak yerleri yok bunların.

Diğer değerlendirmelerimi sonraki mesajımda yapacağım.

Diğer yandan, sizi çok iyi anlıyorum, ekonomik bir ürün ile mümkün olan en iyi sonucu almak için btu değerini yükseltmek istiyorsunuz, haklısınız da lakin btu tek başına yeterli olmuyor iştei genelde yapılan hatayı yapıp sadece btu ya odaklanıyorsunuz halbuki bu işin daha kalori tarafı var, kaç tüketirken kaç ürettiği kısımlarını ilerleyen zamanlarda daha anlaşılır şekilde ele alacağım ve anlatacağım sosyal medyada.

Kullanıma yönelik beklentilerinizi karşılayacak olan ve güvenebileceğimiz, listenizdeki en makul ürün sizin de içinizi ısıtan ürün aslında.

Çözüm
Değerli adem hocam bilgilerinizi yazdıklarınızı yeniden yazdırtıp sizi yordum, kafam netleşti benim seneryomda sizin öneriniz airfel LTXM50n 18bin btu ve sonradan konuya dahil ettiğim gree aphro modeli arasında kaldım fiyatları hemen hemen aynı gree 3d hava üfleme daha homojen bir iklimlendirme sunabilir mi bir de gree 6 yıl garantili tabi ilimdeki servis ağlarının kabiliyetini bilmiyorum bu iki klima arasında kaldım ikisini kıyaslama şansınız ne derdiniz hocam. Sevgiler saygılar

.

Değerli adem hocam bilgilerinizi yazdıklarınızı yeniden yazdırtıp sizi yordum, kafam netleşti benim seneryomda sizin öneriniz airfel LTXM50n 18bin btu ve sonradan konuya dahil ettiğim gree aphro modeli arasında kaldım fiyatları hemen hemen aynı gree 3d hava üfleme daha homojen bir iklimlendirme sunabilir mi bir de gree 6 yıl garantili tabi ilimdeki servis ağlarının kabiliyetini bilmiyorum bu iki klima arasında kaldım ikisini kıyaslama şansınız ne derdiniz hocam. Sevgiler saygılar
Hiç yorulmadım abi içiniz rahat olsun, yete rki içinize sinen bir ürün olsun.
Gree Aphro ve Pular serileri Gree sınıfında hiç girmediğimiz toplar ama Airfel ile kıyaslayınca almnızd asakınca görmeyeceğim bir modeldir açık ve net söyleyeyim.
Gree de en büyük hanfikapımız ise yazılım algoritması. Soğutma kullanıcıları için sorun teşkil etmeyecek olsa da ısıtma kullanımında negatif geri bildirimde bulunan tüketici sayısı biraz yüksek. Haaaaa diğer yandan, Midea üretimi olan Airfelde de bir alt mark aolması nedeniyle mide akadar iyi kısmadığını da biliyor olmamızdan dolayı bu durumda yine Gree Aphro tercih etmenizde bence bir sakınca olmaz :ok

Hiç yorulmadım abi içiniz rahat olsun, yete rki içinize sinen bir ürün olsun.
Gree Aphro ve Pular serileri Gree sınıfında hiç girmediğimiz toplar ama Airfel ile kıyaslayınca almnızd asakınca görmeyeceğim bir modeldir açık ve net söyleyeyim.
Gree de en büyük hanfikapımız ise yazılım algoritması. Soğutma kullanıcıları için sorun teşkil etmeyecek olsa da ısıtma kullanımında negatif geri bildirimde bulunan tüketici sayısı biraz yüksek. Haaaaa diğer yandan, Midea üretimi olan Airfelde de bir alt mark aolması nedeniyle mide akadar iyi kısmadığını da biliyor olmamızdan dolayı bu durumda yine Gree Aphro tercih etmenizde bence bir sakınca olmaz :ok
Anladım değerli hocam, bir videonuzda gree aphro ve pular çok girmemek gerek mümkünse fairy yönelin demiştiniz ama piyasada 18.000 btu fairy yok bulamadım internette belkide bulsam, bütçemi aşacak onuda bilmiyorum, zaten ısıtma için kullanmayacağız merkezi sistem ısınıyor ailem kışları ısınma ile ilgili bir problemleri yok sadece yazın kullanmak için alıyorum şimdi hazır yoğunluk yokken ve fiyatlar artmadan almak istitorum, sizin tüm geçmiş yorumlarınızı videolarınıza bakıyorum baktıkça kendi kendime seçeneklerimi çoğaltıyorum a sigmada aynı fiyat neyse ekstra seçenek çıkarmayalım aa samsung iyi fiyat özellikleride bol sonra yok hocamız açıklamasıyla neden uzak durmamız gerektiğini söylemiş olmaz diyorum kendi kendime kafam çorba oluyor, fakat size gree nin artılarını söyleyip yönlendirmede yapmış olmak istemem, yani airfel de sonuçta midea alt markası bir midea değil dediniz doğru ama bu gree almak için haklı bir sebep olarak yönlendirme yapmış ve içimi rahatlatmak için yazıyor olmayın lütfen ☺️ yine kayınvalidenize aldığınız gibi bir gün çıkıp klima alacak olsanız şartlar durumlar ailemin evi gibi olsa ve talebi bu yönde olsa, gree aphro 18000 btu mu alır eve dönerdiniz yoksa airfel ltxm50n 18000 btu mu ?

Anladım değerli hocam, bir videonuzda gree aphro ve pular çok girmemek gerek mümkünse fairy yönelin demiştiniz ama piyasada 18.000 btu fairy yok bulamadım internette belkide bulsam, bütçemi aşacak onuda bilmiyorum, zaten ısıtma için kullanmayacağız merkezi sistem ısınıyor ailem kışları ısınma ile ilgili bir problemleri yok sadece yazın kullanmak için alıyorum şimdi hazır yoğunluk yokken ve fiyatlar artmadan almak istitorum, sizin tüm geçmiş yorumlarınızı videolarınıza bakıyorum baktıkça kendi kendime seçeneklerimi çoğaltıyorum a sigmada aynı fiyat neyse ekstra seçenek çıkarmayalım aa samsung iyi fiyat özellikleride bol sonra yok hocamız açıklamasıyla neden uzak durmamız gerektiğini söylemiş olmaz diyorum kendi kendime kafam çorba oluyor, fakat size gree nin artılarını söyleyip yönlendirmede yapmış olmak istemem, yani airfel de sonuçta midea alt markası bir midea değil dediniz doğru ama bu gree almak için haklı bir sebep olarak yönlendirme yapmış ve içimi rahatlatmak için yazıyor olmayın lütfen ☺️ yine kayınvalidenize aldığınız gibi bir gün çıkıp klima alacak olsanız şartlar durumlar ailemin evi gibi olsa ve talebi bu yönde olsa, gree aphro 18000 btu mu alır eve dönerdiniz yoksa airfel ltxm50n 18000 btu mu ?
Yani bu noktadan sonrası direkt marka yönlendirmesi oluyor o nedenle ben genelde artısı eksisi oluru olmazı hangisi ne verir neyi vermez kısımlarına işaret ediyor kararı size bırakıyorum.

Bir de şu var, bence @İRFAN @ByCilo @gölge46 gibi dostlarımızın da görüşlerini almalıyız ortak karar şeklinde ilerlemek daha doğru olur sanki :ok

Benim görüşüm tek klima yerine salona 12 bin BTU kullanılan yatak odasına da 9 bin BTU şeklinde olacak 🙏 bu şekilde daha sağlıklı sonuç alacağınızı düşünüyorum.

@ByCilo abi gibi
bende büyük alanın tek klima ile iklimlendirme işinin zor olacağı görüşündeyim
gönül isterki bütçeniz rahat olsun ayrı ayrı 12+9 btu orjinal midea ürünlerinden önerelim
dediğiniz gibi bütçe rahat olmayınca insan sıkışıp kalıyor tek ürün ile.

@ByCilo abi gibi
bende büyük alanın tek klima ile iklimlendirme işinin zor olacağı görüşündeyim
gönül isterki bütçeniz rahat olsun ayrı ayrı 12+9 btu orjinal midea ürünlerinden önerelim
dediğiniz gibi bütçe rahat olmayınca insan sıkışıp kalıyor tek ürün

Ki zaten 2 ünite koyacak yerimde yok plana bakarsanız dış üniteyi koyabileceğim tek yer ufacıcık 3 buçuk m2 olan balkon arka odadan evin içinden ön balkona kadar bir bağlantı başaramam binanın dışına yasak montaj yapılması,
Ben siz değerli, yardımseverlerden aldığım fikirle gree aphro klimanın seer değerinin düşük olması nedeniyle ve markanın giriş seviyesi bir kliması oldupu için olu eledim.
Kararım netleştirip hepsiburada sitesinden airfel ltnxm50n 18000 btu cihazını 39.770 tl ye peşin fiyatına 9 taksitle almayı düşünürken bir baktım
Trendyolda kaira dtxr50e 18000 btu klimayı 36.376 tl ye peşin fiyatına 6 taksitle almaya karar verdim.
Şuan kairanın fiyatı gerçekten çok iyi fiyatta araştırmalarıma göre bu ili klima bire bir aynı tüm değerleriyle ikisininde üreticisi aynı ve ülkemizde daikin güvencesi ile satılıyor. Hatta kaira da wifi modülüde var ufak tefek farklarını derinlemesine bilmiyorum mantıklı karar olduğunu düşüniyorum gözden kaçırdığım yanlış düşündüğüm bir durum var mı sizce ?

Ki zaten 2 ünite koyacak yerimde yok plana bakarsanız dış üniteyi koyabileceğim tek yer ufacıcık 3 buçuk m2 olan balkon arka odadan evin içinden ön balkona kadar bir bağlantı başaramam binanın dışına yasak montaj yapılması,
Ben siz değerli, yardımseverlerden aldığım fikirle gree aphro klimanın seer değerinin düşük olması nedeniyle ve markanın giriş seviyesi bir kliması oldupu için olu eledim.
Kararım netleştirip hepsiburada sitesinden airfel ltnxm50n 18000 btu cihazını 39.770 tl ye peşin fiyatına 9 taksitle almayı düşünürken bir baktım
Trendyolda kaira dtxr50e 18000 btu klimayı 36.376 tl ye peşin fiyatına 6 taksitle almaya karar verdim.
Şuan kairanın fiyatı gerçekten çok iyi fiyatta araştırmalarıma göre bu ili klima bire bir aynı tüm değerleriyle ikisininde üreticisi aynı ve ülkemizde daikin güvencesi ile satılıyor. Hatta kaira da wifi modülüde var ufak tefek farklarını derinlemesine bilmiyorum mantıklı karar olduğunu düşüniyorum gözden kaçırdığım yanlış düşündüğüm bir durum var mı sizce ?
bence yanlış bir düşünceniz yok hocam çünkü kaira,Airfel aynı ürünler ikisi arasındaki farklar wi-fi bağlantısı.

18 btu tek ünite kararı kesin ise iç üniteyi çok iyi bir noktaya taktırınki verimli olsun

bizede hayırlı olsun demek düşer 🤝

klima gelince teslim alırken hasara klimayı montaj esnasındada vakumlama olayına çok dikkat edin inşallah güle güle kullanın 🙂

gree aphro pular bende önermiyorum hem en alt düzeyde gree ürünleri hemde muhtemelen dış ünite boyutu kairadan daha küçüktür diye düşünüyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri