Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Bulaşık Makinesi Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

gorkikan

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
LG DFC533FV
Herkese iyi akşamlar diliyorum. Bugün kampanya ile LG DFC533FV model bulaşık makinesi aldık. İlk kez kullanacağız bulaşık makinesini, daha önce hiç almamıştık. Hangi deterjan, hangi parlatıcı, tuz vs önerirsiniz veya bunların bir önemi var mıdır hem makine hem yıkama performansı açısından? Bulunduğum bölgede sular çok kireçli ve çok pis. Sanırım bu cihazın arkasında özel bir kireç önleyici aparat varmış ama bakımları nasıl yapılmalı, ne sıklıkla nasıl yapılmalı hiçbir bilgim yok.

Kaliteli tabletler genellikle tuz ve parlatıcı ihtiyacını büyük ölçüde giderir. Ha ben karışık kullanıyorum. BİM'den aldığım ucuz Bind Activit tabletler var. Bir de Fairy tabletim var. İki kez bim tabletiyle yıkadıysam bir kez fairy ile yıkıyorum ya da bulaşığın durumuna göre.

Parlatıcı birazcık alması yeterli. Az parlatıcı mat ve su izli bir görünüme, çok parlatıcı da gökkuşağı görüntüsü ya da koku-hafif köpürmeye neden olabilir.

Makinenin tuz, rejenerasyon ve parlatıcı ayarı nasıl yapılıyor mutlaka öğrenin ve aktif kullanın. Örnek olarak yazın sular daha kireçli olduğu için mutlaka tuz kullanımı veya tuz ayarı arttırılmalı sıcak iklimlerde.

Tuzu az kullanmak kireçli bir suya, çok kullanmak da bardakların çizilmesine ve deterjanın iyi çözünmemesine neden olur.
Aşırı tuz kullanımı yüzünden zaten doymuş olan su daha fazla madde çözemez ve deterjan suda çözünemez.

Normalde servisin gelip su sertliği gibi değerleri ölçüp (3-5 dklık iş) ona göre tuz ayarı yapması gerekiyor fakat yapan servis var mı derseniz belki 30 servisten biri.

Tuz ayarını önce orta seviyeden başlatın. Kullandığınız tablete göre de makineden çıkan sonuçlara bakarak sizin için en idealini bulun. En garanti yöntem bu.

Parlatıcı ve tuzda çok bir şey fark etmez diye düşünüyorum. Alın bir ucuzluk marketinden geçin. Deterjan konusunda da herkesin favorisi farklı. Fairy original yazan (platinium falan olmayan düz sarı -yeşilli tablet) bana gayet yetiyor bir şikayetim yok. Hem de bim ürünü tabletle dönüşümlü kullanıyorum.

Bingo kullananlar vardı forumda geri dönüşlerini şimdi hatırlamıyorum pek.

Finish'in de çeşit çeşit tableti var fakat hiç kullanmadım.

Kaliteli tabletler genellikle tuz ve parlatıcı ihtiyacını büyük ölçüde giderir. Ha ben karışık kullanıyorum. BİM'den aldığım ucuz Bind Activit tabletler var. Bir de Fairy tabletim var. İki kez bim tabletiyle yıkadıysam bir kez fairy ile yıkıyorum ya da bulaşığın durumuna göre.

Parlatıcı birazcık alması yeterli. Az parlatıcı mat ve su izli bir görünüme, çok parlatıcı da gökkuşağı görüntüsü ya da koku-hafif köpürmeye neden olabilir.

Makinenin tuz, rejenerasyon ve parlatıcı ayarı nasıl yapılıyor mutlaka öğrenin ve aktif kullanın. Örnek olarak yazın sular daha kireçli olduğu için mutlaka tuz kullanımı veya tuz ayarı arttırılmalı sıcak iklimlerde.

Tuzu az kullanmak kireçli bir suya, çok kullanmak da bardakların çizilmesine ve deterjanın iyi çözünmemesine neden olur.
Aşırı tuz kullanımı yüzünden zaten doymuş olan su daha fazla madde çözemez ve deterjan suda çözünemez.

Normalde servisin gelip su sertliği gibi değerleri ölçüp (3-5 dklık iş) ona göre tuz ayarı yapması gerekiyor fakat yapan servis var mı derseniz belki 30 servisten biri.

Tuz ayarını önce orta seviyeden başlatın. Kullandığınız tablete göre de makineden çıkan sonuçlara bakarak sizin için en idealini bulun. En garanti yöntem bu.

Parlatıcı ve tuzda çok bir şey fark etmez diye düşünüyorum. Alın bir ucuzluk marketinden geçin. Deterjan konusunda da herkesin favorisi farklı. Fairy original yazan (platinium falan olmayan düz sarı -yeşilli tablet) bana gayet yetiyor bir şikayetim yok. Hem de bim ürünü tabletle dönüşümlü kullanıyorum.

Çok çok teşekkür ederim bu faydalı bilgiler için. Hiçbir bilgim yoktu söylediklerinizle ilgili.

Herkese iyi akşamlar diliyorum. Bugün kampanya ile LG DFC533FV model bulaşık makinesi aldık. İlk kez kullanacağız bulaşık makinesini, daha önce hiç almamıştık. Hangi deterjan, hangi parlatıcı, tuz vs önerirsiniz veya bunların bir önemi var mıdır hem makine hem yıkama performansı açısından? Bulunduğum bölgede sular çok kireçli ve çok pis. Sanırım bu cihazın arkasında özel bir kireç önleyici aparat varmış ama bakımları nasıl yapılmalı, ne sıklıkla nasıl yapılmalı hiçbir bilgim yok.
Tuz : marka farketmez

Parlatıcı : domol

Tablet fairy platinum veya finish jeli olan bir tablet (Tencere tava yıkacaklar bu markalar şart) market d. Durulama gerek)

Tencere tava yıkacaklar 70 c

Temizlik

Filtresi 3 - 5 yıkamada bir suya tutulup hafif fırçaladıktan iyi olur

İki ayda bir boş tabletle en yüksek sıcaklıkta makina boş tablet veya beyaz sirke(direkt ön yıkamasız veya ö.y den sonra sirkeyi bir kabın içine bir bardak doldurup ikinci rafa)

Tuz : marka farketmez

Parlatıcı : domol

Tablet fairy platinum veya finish jeli olan bir tablet (Tencere tava yıkacaklar bu markalar şart) market d. Durulama gerek)

Tencere tava yıkacaklar 70 c

Temizlik

Filtresi 3 - 5 yıkamada bir suya tutulup hafif fırçaladıktan iyi olur

İki ayda bir boş tabletle en yüksek sıcaklıkta makina boş tablet veya beyaz sirke(direkt ön yıkamasız veya ö.y den sonra sirkeyi bir kabın içine bir bardak doldurup ikinci rafa)
Çok teşekkür ederim vaktinizi ayırıp yazdığınız için.

Bir şey daha sorabilir miyim size? Elimizde yaklaşık 3 4 litre Pril bulaşık deterjanı, bir de Fairy bulaşık deterjanı var. Bunları makinede kullanabilir miyiz, nasıl değerlendirebiliriz?

Bir şey daha sorabilir miyim size? Elimizde yaklaşık 3 4 litre Pril bulaşık deterjanı, bir de Fairy bulaşık deterjanı var. Bunları makinede kullanabilir miyiz, nasıl değerlendirebiliriz?
Elde yikama bulasik deterjani makinede kullanilmaz hocam. Asiri köpürür makineye zarar verir. Tüm eşyalar makineye atılmıyor elde yikayacaginiz bulasiklarda olur onlarda kullanirsiniz. Baya bi uzun sure goturur sizi :giggle:

Makinenin tuz ve parlatici ayarlari ekran uzerinden yapiliyor. Kutudan cikan poşette suyun sertligini ölçen bir strip olacak onunla musluk suyunuzu test edip ona gore tuz ayarini yaparsiniz. Parlatici ayarinida ilk basta 2. Seviyede kullanin eğer bulasiklar islak cikarsa arttirirsiniz. Bende de sizin makinenin bir alt modeli var. Ayarlarin nasil yapilacagi kullanim klavuzunda ayrintili anlatılıyor.
Sormasi ayip olmazsa ne kadara aldiniz makineyi?

Makinenin tuz ve parlatici ayarlari ekran uzerinden yapiliyor. Kutudan cikan poşette suyun sertligini ölçen bir strip olacak onunla musluk suyunuzu test edip ona gore tuz ayarini yaparsiniz. Parlatici ayarinida ilk basta 2. Seviyede kullanin eğer bulasiklar islak cikarsa arttirirsiniz. Bende de sizin makinenin bir alt modeli var. Ayarlarin nasil yapilacagi kullanim klavuzunda ayrintili anlatılıyor.
Sormasi ayip olmazsa ne kadara aldiniz makineyi?
Çok teşekkür ederim konuya katkılarınızdan ve önerilerinizden dolayı. Mediamarkt'te kampanya ile 28.500 TL'ye aldık.

Çok kirli bulaşıklar olduğu zaman tablet deterjana yardım etmesi için ön yıkamalı bir program kullanırken bulaşık makinesinin direkt içine(yani kilitli kapaklı deterjan haznesine değil) küçücük bir damla damlatabilirsiniz.

Deterjan şarıl birbirine karıştırmamak her zaman iyidir
Zaten karışmayacak, birlikte kullanın demiyorum. Normalde bile miktarı çok az olan küçücük bir damla deterjan ön yıkamada kullanılacak ve kalan azıcık deterjanlı su da boşaltılacak sonra yeniden su ve tablet deterjan alınacak sonuç olarak tablet deterjan evresinde neredeyse hiç kalıntı kalmayacak.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri