Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Sohbet ÖTV'siz Araçlar 2025

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Engraulis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Engraulis

Gree Fairy 12 Tester
Gold Üye
Herkese merhaba
Yıllardır devam eden ötv siz araçlarda marka ve model kısıtlaması yoktu sadece tavan fiyat uygulaması vardı. Bu durum 2025 yılı itibariyle %40 yerlilik zorunlu opsiyon olarak düzenlendi. Haliyle bu kıstasa uyan marka ve modeller epey azaldı. Bu listedeki araçları kullanan veya bilgisi olan varsa fikir açısından bilgi kaynağı olması için bu başlığı açtım. Gelsin bakalım bilgiler 🙂

• Fiat Egea Sedan
  • Fiat Egea Cross
  • Renault Clio
  • Renault Megane
  • Renault Duster
  • Hyundai i10
  • Hyundai i20
  • Hyundai Bayon
  • Toyota Corolla
  • Toyota C-HR
1000054530.webp1000054531.webp

Herkese merhaba
Yıllardır devam eden ötv siz araçlarda marka ve model kısıtlaması yoktu sadece tavan fiyat uygulaması vardı. Bu durum 2025 yılı itibariyle %40 yerlilik zorunlu opsiyon olarak düzenlendi. Haliyle bu kıstasa uyan marka ve modeller epey azaldı. Bu listedeki araçları kullanan veya bilgisi olan varsa fikir açısından bilgi kaynağı olması için bu başlığı açtım. Gelsin bakalım bilgiler 🙂

• Fiat Egea Sedan
  • Fiat Egea Cross
  • Renault Clio
  • Renault Megane
  • Renault Duster
  • Hyundai i10
  • Hyundai i20
  • Hyundai Bayon
  • Toyota Corolla
  • Toyota C-HR
Ekli dosyayı görüntüle 25087Ekli dosyayı görüntüle 25088
İmkan varsa corolla yı tek geçerim

Bütçe kısıtlı ise 1.4 eger da iş görür...

Yani şimdi mesela neden corolla. Başlığı açma sebebim bu. Corolla seçen neden seçsin veya neden Hyundai i20 olmasın gibi
Corolla çok sağlam araçtır periyodik bakım harici servise garanti bitimi tamirciye uğramazssınız ve sadeliği insana gerçekten otomobil kullandığını hissettirir ikisininde belli dönemlerde kullandım
Kalabalık aile ve daha sık uzun yol yapılıyorsa tercih corolla olmalı yıllar sonra satarken değer kaybı corolla da daha az olacaktır

Alayım bir tane 1.6 Multijet Fiat Egea Cross :D

Egea Cross'larda her kesimden kullanıcı tarafından kronik yağ eksiltme problemi olduğu söyleniyor.

1. Donanıma önem veriyorsanız
  2. Yakıt tüketimi sizin için önemliyse (TR'de önemsemeyen olacağını zannetmem :) )
  3. Aile binecekse ve güvenli olması gerekiyorsa
  4. Canım isteyince alamam, aldıysam uzun süre kullanmalıyım diyorsanız (kural da böyle zaten)
  5. Akıcı ve konforlu bir şekilde sürüş keyfine düşkünseniz
  6. Ben aldığım arabanın değerini korumasını ve satarken kıyasen az değer kaybı yaşamasını istiyorum diyenler
  7. Toyota 1.5 Multidrive almalı.
Diğer araçlar hakkında bilgi almak isteyenler sorabilir çekinmeden.

Yani şimdi mesela neden corolla. Başlığı açma sebebim bu. Corolla seçen neden seçsin veya neden Hyundai i20 olmasın gibi
Hyundai araçlarda Sadece JUMP seçeneğinde geçerli durum olması sebebiyle pek tercih olmaz. JUMP modeller sadece 4 teker ve 1 direksiyondan ibaret. neredeyse doğru düzgün donanım bulunmuyor.

Hyundai olanlar Hatchback araçlar 3 kişik bir aile için gayet yeterli olur. fakat daha büyük aileler veya konfor tercih edenler mecbur sedan a geçmesi gerekiyor. Bu durumda corolla ön plana çıkıyor.

Hem hyundai hem de corolla, bakımlar düzenli yapıldığı sürece hiç bir şekilde arıza verecek araçlar değildir. Ne motor ne şanzıman sorun çıkartır.

5 yıl satılmayacağı da düşünülerek tercih toyota olmalıdır. CH-R model de her ne kadar B-SUV (C-SUV da olabilir) kategorisinde olsa da iç hacmi maalesef bunu yansıtmıyor. Basık bir tavan söz konusu

1,5 ve üzeri motorları seçerdim şahsen. Buda Megane ve Corolla’dan biri oluyor. İki aracıda kullanmış birisi olarak tercihim yeni modellerin içine binip malzeme kalitesini inceledikten sonra olurdu. Benim bindiklerime göre Corolla (2019 1,8 Hybrid Corolla ve 2017 Megane 1,5dizel sürmüştüm) tercih sebebim olurdu lakin son durumlar için kesinlikle bir test sürüşü yapıp karar verirdim. Renault Türkiye’de çok yabana atılsada çok sorunsuz şekilde bir sürü şirket aracı geçti elimden, rutin bakımlar dışında problem çıkartmadılar.

Benzinliyle dizel arasındaki fiyat farkı yağ eksiltmeden dolayı mı acaba. Az buz fark değil
1.4 Fire performans açısından da güzel bir motor değil. Amcamda 1.3 Multijet Egea var 1.4 Fire Egea'yı havada karada tokatlar. Fiat'ın benzinli motorlarında iş yok bence. Özellikle Multijet gibi bir şaheser ile kıyaslayınca.

Benimde merak ettiği husus

10 yıl satılamaz, satılır-devir ise ÖTVsi ödenir maddesi

Faturadaki kesim tarihindeki değer ise yıllık %10 eflasyonlu ülke olsa dahi gene avantaj sağlar.

Arabaya icra gelse satılsa öTVsi zaten satış bedeli kadar olur otomobil haybeye gider.

Bakalım neler sonuç çıkaracak yeni uygulama.

Ben FIAT ve Renault tercih ederim. Satış adedi çok olunca hurdalıkta parçası en çok bulunanlar. :)

Az yaksın çok kaçsın yedek parçası ucuz olsun diyorlarsa Egea 1.6 MJET. 5 l/100 km ortalamayla çok ekonomik ama donanımı zayıf. Multimedyası çok kötü, kablosuz carplay bile yok küçücük ekranı var navigasyonu vs takibi çok zor. Otomatik olsun, ikinci elde kolay satabileyim (Egea çıkma şirket aracı muamelesi görmekte) Japon teknolojisi olsun ve sorunsuz olsun derlese Corolla Dream

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri