Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

MBirol Usta'nın Karavan Dünyası

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Vay beeee usta, desene yıllar sonra bu videoya bakıp diyeceğiz ki ''Birol Usta hatırlıyor musun aracı ilk aldığın günü?''

Bu aracı biz şimdi adım adım bu forumda değişim ve gelişim sürecini görecek miyiz yani?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Eline sağlık usta, tüm detaylı anlatımın için de teşekkür ederim çünkü ilgi alanıma girmeye başladığı şu sıralar güzel bir konu oldu.YouTube da biraz biraz araştırıyorum deneyimlerini paylaşanları izliyorum. Zor bir yaşamın yanında istediğin yerde istediğin kadar özgürce kalabildiğin yaşam biçimi aslında.
Gelişmeleri merakla bekliyoruz ?‍♂️

Aleyküm Selam . Hoş bulduk.
Evet artık yaşlandık. Piyasa da bizi bıktırdı artık ticaretten. Artık yeni hobimiz Karavan dünyası .Ve dün itibari ile ilk adımı attık. Bir Otobos aldık.:krotey
Hoş geldin usta. Süreci yakından takip edelim. Hatta aşamaları görmek için ara ara ziyaretine de gelebilirim. :hihi

Nasip olursa bu proje çıraklık eserimiz olacak.
Ustalık eserimizde böyle bir iş olur inşallah

Abi çalışıyordu ama şöyle sorun oldu, bucadaki evde belki hatırlarsın ev 1. kat ama girişe çok yakın balkondan kediler ha bire gir çık yapıyor falan o dış ünite sapıttı. Pervane koruma kısmı düştü kırıldı falan üstü içi vs biraz küflenmiş. Birde klima kendi kendine açılıp kapanıyor. İlkten kumandadan sanıp kumandayı komple devreden çıkarttım ama günde 3 4 kere kendi kendine açılıyor kapanıyor. En son iç üniteden karttan gücü kestim. Servisi bulamadım birtane tanıdık klimacı vardı çağırdım kartta dedi sorun var kartı yaptırttık, inverter mıydı ana pompası mıydı neydi o da nanay olmuş, haliyle şuan abi evde öyle duvarda asılı duruyor. :( Sağlam fiyat çıktı ende dedim kalsın ekonomim düzelince yaptırırım. İşin kötüsü de çok kullanılmadı yazın çarpıyordu sinüzitler azıtıyordu, kışın da pek kullanmadık öyle durduğu yerde kedilerinde marifetiyle klima pert. :(
Hemide Buca dasın beni niye bulmadın. Google yaz Mbirol her yerden ulaşırsın. Elletme makineyi bakalım bir ara. O kediler var ya o kediler. Benim Motoru mahvettiler

Hayırlı olsun sizlere Birol bey.
Ben de depremden önce Başkent Karavan Ares 310'a yazılmıştım. Eylül teslim inşallah.
Sizin bu içerikler benim başımı yakacak sonunda, @mbirol usta yetmiyordu şimdi bir de siz KARAVAN dediniz, @Yelda Helvacı bu işin peşini bırakmaz artık.

Zaten ''kiraya verilen paraya yazık, 5 parça kıyafet ve olduğumuz yerde günlük yemek neyimize yetmez? Bütün ülkeyi gezeriz'' demeye başladı son haftalarda.

Oturduğu yerden anlatmak kolay bana göre, ev ortamında yaşamaya alışmış birisi için karavan çok zor bir dünya bence.

Sizin bu içerikler benim başımı yakacak sonunda, @mbirol usta yetmiyordu şimdi bir de siz KARAVAN dediniz, @Yelda Helvacı bu işin peşini bırakmaz artık.

Zaten ''kiraya verilen paraya yazık, 5 parça kıyafet ve olduğumuz yerde günlük yemek neyimize yetmez? Bütün ülkeyi gezeriz'' demeye başladı son haftalarda.

Oturduğu yerden anlatmak kolay bana göre, ev ortamında yaşamaya alışmış birisi için karavan çok zor bir dünya bence.
Kesinlikle. Ev konforuna alışınca herşey zor gelir. Arabada kalıp çadır deneyimleri olunca eşimle ben karavana lüks çadır gözüyle baktığımız için girdik bu olaya. Bakalım hayırlısı. Herkesin yapabileceği birşey değil çünkü, fakat konfor alanımızdan çıkabilmemiz lazım. Son 4 senedir ben de ev konforuna çok alıştım, fakat 33 yaşında ilk defa sırt çantalı olarak gezintiye çıkacağız kısmetse. Şu da bir gerçek ki, karavanla eşsiz manzaralara uyanılabiliyor, çadırla daha da zor, araçla gidilemeyen güzelliklerde uyanılabiliyor. Bu bence konforu azaltmaya değer geliyor.

Bu arada genelde hep erkekler hanımlarını ikna edemezler, sizde de tam tersi olmasına çok şaşırdım. :)

Şu da bir gerçek ki, karavanla eşsiz manzaralara uyanılabiliyor,
Bu benim için çok kıymetli bir şey ama , aması var.

Ben de manzara severim ama klimalı odamın açık perdesinden karşımdaki koca dağı görecek kadar :D

Düşününce süper bir olay, yani sabahın o dinginliği içerisinde kuşların sesiyle uyanmak falan harika ama bunun gecesi var, o gecenin sessizliğinde böcek mi geldi, ayı mı geçti, tilki mi kaçtı derken nasıl uyunur bilemiyorum ki? :alala

O kadar çok şeyi düşünüyorum ki ben böyle durumlarda, Mesela aynı olguyu iki farklı açıdan görelim

KARAVAN KULLANMAK
TÜRKİYE'DE KARAVAN KULLANMAK

Ben karavan kullanmak kısmında sorun görmeyebilirim ama Türkiye'de karavan kullanıp karavanda yaşamak dendiğinde kendimi asla güvende hissedemiyorum.

Mesela bizim Fethiye de Kordon yolunun bir bölümünde tam yolun kenarında karavanlar için uygun bir park yeri var. Orada her şey ok ama iki sokak arkasına geçtiğinizde sanki İzmir tepecikte gibisiniz.

Kültürel anlamda belki de 60 larda 70 lerde daha yaşanabilir daha rahat bir karavan dünyası vardır bugüne kıyasla.

O zamanlar köylü dediğin gerçekten köylüydü, Cahildi, okumamıştı ama bir ahlakı vardı, bu gün köylü dediğiniz köylü değil ki, hem cahil hem de terbiyesiz. Üstelik parası olan cahil terbiyesiz.

Ben kendimi düşünüyorum şimdi o karavan ile bir yere gittim, yoldaki stres ayrı dert, üstüne bir de ''Vay efendim buraya karavan park edilmez, sizin yeriniz şurası'' vs diyecek birisi ne bileyim arkadaş bunlar hep stres sebebi benim için.

Ben kişisel alanımın belirli olmasını ve kesinlikle o çizginin aşılmamasını isteyen birisiyim :D

Merhabalar.
Karavan konu başlığı görünce çok sevindim.
Biz de eşimle 5 ayı geçen bir süredir karavanda tam zamanlı yaşıyoruz.
Konu altında bir başlık açıp, forumda tecrübelerinizi paylaşırız biz de.
Selamlar.
Yok yok, siz kesin kararlısınız, @Yelda Helvacı yı karavan konusunda beni ikna etmeye zorlayacaksınız :D

1.5 sene önce karavan yapmak için O403 alacak para biriktirdim, iş için İstanbul'a taşındım ve iş de olmayınca Fethiye'ye geri taşındım derken tüm birikimimi harcadım. Ukte kaldı içimde karavan konusu. Hâlâ karavan lafını duyunca içim cız ediyor.
O403 karavanın bir tık üstü olurdu sanki Türkiye koşulları için. :alala

Dmax TLC gibi kanallarda bu karavan dünyasına orada ne kadar farklı bir bakış açısı olduğunu çok izledim, siz O403 yazınca onlar geldi aklıma, inanılmaz sistemler kuruyorlar,

Dışarıdan bakınca karayolunda normal midibüs veya otobus gibi giden araç, park yerine gediğinde hidrolik sistem ile göbek yapmış gibi dışa doğru büyüyor içerisi salon gibi oluyor.

Deri kaplama koltuklar, akıllı medya sistemleri, duş, tuvalet, enerji panelleri vs vs bir de yani sürekli çil çil araçlar.

Ben minicik palio arabamı yıkamıyorum üşengeçlikten, o aleti öyle nasıl çil çil tutuyorlar anlamak mümkün değil.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri