Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

MBirol Usta'nın Karavan Dünyası

Tam zamanlı yaşayacaklar için otobüsü karavana dönüştürme mantıklı, fakat ülke koşullarında uygun park yerleri bulmak zorlayıcı olabilir diye düşünüyorum. ABD gibi dümdüz bir memleket değil ki büyük araçlar uygun olsun, onu da göz önüne alsak bu sefer yürütme maliyeti çok can yakıcı olabilir.

Tam zamanlı yaşayacaklar için otobüsü karavana dönüştürme mantıklı, fakat ülke koşullarında uygun park yerleri bulmak zorlayıcı olabilir diye düşünüyorum. ABD gibi dümdüz bir memleket değil ki büyük araçlar uygun olsun, onu da göz önüne alsak bu sefer yürütme maliyeti çok can yakıcı olabilir.

Otobüsten karavana dönüştürülen araçlar zaten daha çok ev gibi kullanmak için. Genelde şehir dışına yakın yerlere park edip, biri kışkış diyene kadar 1-2 ay yaşıyorlar. ABD gibi yerlerde işi abartıp otobüsün içine garaj yapan ve gündelik arabasını kullanan bile var.

Sizin bu içerikler benim başımı yakacak sonunda, @mbirol usta yetmiyordu şimdi bir de siz KARAVAN dediniz, @Yelda Helvacı bu işin peşini bırakmaz artık.

Zaten ''kiraya verilen paraya yazık, 5 parça kıyafet ve olduğumuz yerde günlük yemek neyimize yetmez? Bütün ülkeyi gezeriz'' demeye başladı son haftalarda.

Oturduğu yerden anlatmak kolay bana göre, ev ortamında yaşamaya alışmış birisi için karavan çok zor bir dünya bence.
Karavan keyfi başkadır bea. Biz toplum olarak kökümüz, Yörük değil mi. Kanımızda var göçebelik. Karavan ise modern Yörük.

Benin arabadan karavan olurmuki:alala
İnsan yeter ki istesin herşey yapabilir. Hatta korsan karavan ile bile mutlu olabilir. Doblo alıp çeviren vardı, daha küçük arabası olup tavan çadırıyla işi çözenler var. Transporter alıp kompakt ve portatif çözümlerle karavan olarak kullananlar var. Biz de yurtdışını arabamızla gezerken su şişeleri, 12v ile su ısıtıcı, portatif ocak, temel mutfak malzemeleri, bozulabilecek yiyecekler için de yalıtımlı ufak çantalar kullandık. Gerçekten de Meteora'daki dik tepeler üstünde sedan arabanın bagaj kapağını masa olarak kullanarak yaptığımız kahvaltıların tadı bir başka.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Bakın istedikten sonra mikro araçta bile kalan var.

İnsan yeter ki istesin herşey yapabilir. Hatta korsan karavan ile bile mutlu olabilir. Doblo alıp çeviren vardı, daha küçük arabası olup tavan çadırıyla işi çözenler var. Transporter alıp kompakt ve portatif çözümlerle karavan olarak kullananlar var. Biz de yurtdışını arabamızla gezerken su şişeleri, 12v ile su ısıtıcı, portatif ocak, temel mutfak malzemeleri, bozulabilecek yiyecekler için de yalıtımlı ufak çantalar kullandık. Gerçekten de Meteora'daki dik tepeler üstünde sedan arabanın bagaj kapağını masa olarak kullanarak yaptığımız kahvaltıların tadı bir başka.

Bakın istedikten sonra mikro araçta bile kalan var.

Şaşır ifadesi mi kullanayım yoksa sevgi mi bilemedim :D

Yalnız, görüntüleriniz muhteşem :) ?

Fethiye tarafında kendi karavanını yapan varsa; elimden akıllı ev sistemleri, elektrik-elektronik işi, su tesisatı ve ahşap işi gelir. Müsait zamanlarımda yardım edebilirim :) Hatta ben de kaynak yapmasını öğrenmek istiyorum, kaynak işiniz varsa da öğrenmeye gelirim.

Dipnot: Yazılımcıyım :D

Otobus yaparsan çok gezmeyeceksin. Paran kadar diyelim. Mesela ayda ayda 1000 TL lik mazot nereye kadar götürürse oraya kadar. Otobüs dediğimiz kısıtlı bütçesi olan için tam zamanlı yaşam şekli. Bunu şöyle değerlendirin. Siz her ay başka evde mi yaşıyorsunuz. Bunda ev aynı olabillr, ama ayda bir ortamı, şehri, havayı değiştirebilirsiniz.

Hayırlı olsun sizlere Birol bey.
Ben de depremden önce Başkent Karavan Ares 310'a yazılmıştım. Eylül teslim inşallah.
Duyduğum kadarı ike Ares te izolasyon biraz zayıf deniyor. Ama ürünler genel itibari ile güzel. Merdiven altı değil. Tam fiyat performans ürün.
Şimdiden hayurlı olsun.

O403 karavanın bir tık üstü olurdu sanki Türkiye koşulları için. :alala

Dmax TLC gibi kanallarda bu karavan dünyasına orada ne kadar farklı bir bakış açısı olduğunu çok izledim, siz O403 yazınca onlar geldi aklıma, inanılmaz sistemler kuruyorlar,

Dışarıdan bakınca karayolunda normal midibüs veya otobus gibi giden araç, park yerine gediğinde hidrolik sistem ile göbek yapmış gibi dışa doğru büyüyor içerisi salon gibi oluyor.

Deri kaplama koltuklar, akıllı medya sistemleri, duş, tuvalet, enerji panelleri vs vs bir de yani sürekli çil çil araçlar.

Ben minicik palio arabamı yıkamıyorum üşengeçlikten, o aleti öyle nasıl çil çil tutuyorlar anlamak mümkün değil.
Sen palio nun üzerine çadır al, kamp ile başla olaya. Bu arada çok param olursa (borsa da vurgunu vurursa anca) ben kamyon alacağım, tır çekici, yanlara açılır yaparım belki..

Abi hoş geldin, güzel hobi ?
Demekki doğru bu kadar süre insanla uğraştıktan sonra kaçacak hobi arar olduk, ilerde bizde öyle olacağız. Dimi @Tesla genç dostum
Selam, hoş bulduk.
Aslında kaçıyoruz, meyveleri toplayacağız. İlk ağaç Adem Helvacı. Tüm forum dostları ziyaret edeceğiz tek tek yerlerinde. ;)

Birol usta aştı artık kendisini bile.

Adam hayal kurmanın ötesine geçmiş, gidip ilk adımı atıp aracı almış bile.

Usta satın aldıktan sonra şu anki haline dair de 1-2 görsel at da şenlenelim :)

Birol usta aştı artık kendisini bile.

Adam hayal kurmanın ötesine geçmiş, gidip ilk adımı atıp aracı almış bile.

Usta satın aldıktan sonra şu anki haline dair de 1-2 görsel at da şenlenelim :)
Tükkanın önüne çektim bu gün. Yarın dalıyorum içine. Koltukları falan söktüm.

Ekli dosyalar

• IMG_20230223_112831.jpg
    IMG_20230223_112831.jpg
    92.2 KB · Görüntüleme: 9

Orta kapıyı iptal etmiştim aslında. Ama aracın her içine girdiğimiz zaman fikir değişiyor. 9-10 m2 alanda, bir o yana bir bu yana çevirip duruyoruz yatağı, dolabı vss.
Son karar, tuvalet banyo en arkada olacak. Onun önünde yatak grubu. Gece yatak, gündüz koltuk olacak bir tasarım. Belki de yatak asansörlü olabilir.
Ön kapı iptal orta kapıyı çarpma kapı yapıyoruz. Yolcu koltuk öne daha yaklaşıyor. Ön taraf bir yan 190 cm mutfak dolap, diğer tarafta da yeme içme ikinci bir oturma grubu. Olursa birde mini şömine soba :)

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri