Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu geçtiğimiz 2 hafta biraz işlerimiz vardı. Çarpma kapıyı halledrsek, ruhsat süreci başlayacakRuhsat konusunda son durum nedir @mbirol usta
Onlar uçmuş. Aslında karavandan daha çok moto TınyhouseBu arkadaşlar güzel bir karavan yapmışlar.
Hobi bahçe diye geçiyor bu bölgede.Kiralara yetişemez duruma geleceğiz gibi. Geçenlerde instgram da denk geldiğim tıny house videosu vardı. İzmir Bergam da bulunan arrsa 200 m2 lik alan içerisinde 80 adetlik tiny ler yerleştiriyorlar, kendilerine ait bahçeleri de var. İdeal bizim için. Vakit buldukça izliyorum.
İşte bilgimiz olmadığından dışarıdan görünce hoş geliyor. Yerinde görmek isterim aslında.Hobi bahçe diye geçiyor bu bölgede.
Ama bu sistem aslında tamamen akacak yapılaşma. En acı tarafı da tarım arazileri yok oldu, istila ettiler. 10 dönüm bir tarım arazisinde bir tarım koparatifi kuruyorlar, herkes koparatifi üye. Bir kuyu çakıyorlar, ona da sulama içşn elektrik alıyorlar. Sonra kendi içlerinde parselliyorlar.ditelşm ki kişi başına 300 m2 yer hakkı var, yani koparatüfyeki hisse payı kadar. Sonra yollar, ortak alan vs kişi başı 200 - 250 m2 yer kalıyor. Bazıları çok düzenli, yapılacak evin yada thiy house un ölçüleri belli max. Ama vasıflar da bildiğin tenekeli mahalle. Benim iş yaptığım yerler var. Hayat hobi bahçeleri, İzmir de Tahtalı barajı kenarında. İçme suyu barajı havzası, yapılaşma yasak. Yani tapulu araxşne Nike resmi ev yapamazsın. Bağ Evi statüsünde istesen arazi 10 dönüm olsun 75 m2 tabanlı ev izni var. Toplu yapılaşma yasak. Bırakın çevre köylerde hayvan sayısında bile kota var. Atıl su barajı kirletmeyin diye.
Ama barajın dibinde sadece bir tek hobi bakçede 450 tane ev var. Kanalizasyon yok zaten. Buna benzer yüzlerce hobi bahçe var şu an o bölgede. Burasını adı Cumaovası, toprağa insan eksen, insan yetişir o derece verimli arazi. Ama malesf beton oldu.
Ve buna dur diyen yok. Bir ara baskı arttı, pandemi de frene bastılar.
Bu bir ihtiyaç mı, evet ihtiyaç. Ama çekilebilir alanda olması çok yanlış. Efe de zaten sanayi bölgeleri, şehirler istila etmişti tarıma elverişli arazileri şimdi de bunlar çıktı başımıza. Yapıldı da bir sürü çorak arazi var, oralara yapılsun. Birde bir kural, bir düzen oldun.
Bir doğa sever olarak bu konuya ciddi derecede karşıyım ben. Daha yeni hanımla konuştuk bu konuyu. Bak zamanında almadık, fiyatlar uçtu dedi. Ben almam, o toprağa da o betonu dökmem. Şahsi görüşüm bu.
Ustacım 6:50 de telefondan izlemeyi bıraktım, Yeldoş ile tv den izlemeye karar verdik
Usta belki çok önyargılıyım bu konuda fakat ben daha bu tiki ablaların GÜZELLME videolarını görünce diyorum ki ''Bu işte kesin bir ..okluk vardır''Hobi bahçe diye geçiyor bu bölgede.
Ama bu sistem aslında tamamen akacak yapılaşma. En acı tarafı da tarım arazileri yok oldu, istila ettiler. 10 dönüm bir tarım arazisinde bir tarım koparatifi kuruyorlar, herkes koparatifi üye. Bir kuyu çakıyorlar, ona da sulama içşn elektrik alıyorlar. Sonra kendi içlerinde parselliyorlar.ditelşm ki kişi başına 300 m2 yer hakkı var, yani koparatüfyeki hisse payı kadar. Sonra yollar, ortak alan vs kişi başı 200 - 250 m2 yer kalıyor. Bazıları çok düzenli, yapılacak evin yada thiy house un ölçüleri belli max. Ama vasıflar da bildiğin tenekeli mahalle. Benim iş yaptığım yerler var. Hayat hobi bahçeleri, İzmir de Tahtalı barajı kenarında. İçme suyu barajı havzası, yapılaşma yasak. Yani tapulu araxşne Nike resmi ev yapamazsın. Bağ Evi statüsünde istesen arazi 10 dönüm olsun 75 m2 tabanlı ev izni var. Toplu yapılaşma yasak. Bırakın çevre köylerde hayvan sayısında bile kota var. Atıl su barajı kirletmeyin diye.
Ama barajın dibinde sadece bir tek hobi bakçede 450 tane ev var. Kanalizasyon yok zaten. Buna benzer yüzlerce hobi bahçe var şu an o bölgede. Burasını adı Cumaovası, toprağa insan eksen, insan yetişir o derece verimli arazi. Ama malesf beton oldu.
Ve buna dur diyen yok. Bir ara baskı arttı, pandemi de frene bastılar.
Bu bir ihtiyaç mı, evet ihtiyaç. Ama çekilebilir alanda olması çok yanlış. Efe de zaten sanayi bölgeleri, şehirler istila etmişti tarıma elverişli arazileri şimdi de bunlar çıktı başımıza. Yapıldı da bir sürü çorak arazi var, oralara yapılsun. Birde bir kural, bir düzen oldun.
Bir doğa sever olarak bu konuya ciddi derecede karşıyım ben. Daha yeni hanımla konuştuk bu konuyu. Bak zamanında almadık, fiyatlar uçtu dedi. Ben almam, o toprağa da o betonu dökmem. Şahsi görüşüm bu.
Taylan abi iyidir. Biraz deli doludur. Bekar takılıyor kendisi. Eski videoları daha içten di. Şimdilerde Swan karavan tanıtımı gibi olmaya başladı videoları. Biraz reklam omaya başladı videoları.Karavan videolarının çoğunu izliyorum.
Birde karavan hayatının zor yanları var.
Takip ettiğim bir kişide bazı videolarında bundan bahsediyor.
Tabiki de herkes bu yaşama tam zamanlı geçmesi mümkün değil. Heleki hu iş kadınlar için daha, da zor bir seçenek. Kadınlar düzeni daha bağlı, erkekler biraz daha rahat bu konuda. Bakalım bizimde hanım nasıl adapte olacak. Yakında göreceğiz.Evim olsun arada 15 gün bilemedin 1 ay karavan'da yaşarım sonra sıkılırım.
Sonra yine turlarla gezmeye devam ederim.
Her insanın başaracağı şey değil karavan yaşamı.
Oyy oyyy oyyyyUsta belki çok önyargılıyım bu konuda fakat ben daha bu tiki ablaların GÜZELLME videolarını görünce diyorum ki ''Bu işte kesin bir ..okluk vardır''
Yeldoşa defalarca söyledim ''bunlar bu işi güzelliyorsa ardını arkasını iyi araştırmak lazım.'' diye.
Ben yerleşim yerlerinin kesinlikle dağ etekleri veya dolaylarında olması görüşündeyim. Yeldoşun göl veya deniz utkusu olmasa benim yaşayacağım yer dağın ta kendisidir.
İnsandan uzak, 70 80m2 kendine ait alan, çit ile çevrilmiş sana ait bölge, Güvenlik amaçlı ve can dostu 2-3 köpek. Yağmur suyundan depolama ve filtreleme sistemi. Güneş panelleri ve rüzgar gülü ile elektrik vs vs
Karavan da İzmir li.Karavanlara şu tarz bir ek enerji kaynağı yapmakta yarar var: https://www.banggood.com/1000W-12V-...is-Home-Power-Energy-Kit-Black-p-1632001.html
Bunun benzerini fuarda bir karavanda görmüştüm, arkasındaki mavi kanatlar rüzgar tribünü:
![]()
Güvenlik amacıyla otobüs hareket halindeyken kilitliyorlar ve hareketsiz kalıyor. Park ettikleri yerde güneş varsa solar panel, rüzgar varsa tribün ile enerji sağlıyorlar.
Bu karavanın sahibi bildiğim kadarıyla karavan işine girdi ve karavan yapıp satıyorlar. 2 sene önce 1.5 milyona satıyordu bu karavanı. O nedenle şimdi İzmirli olmayabilir. Rüzgar tribünlerinin çoğunda fren sistemi var ancak ses olayına yapacak bir şey yok. Hele ki biraz mil yatağı yıpranmışsa tıngır tıngır ses çıkarırKaravan da İzmir li.
Rüzgar olayında sıkıntı ses. ve frenleme sistemi. Ses heleki kamp alanında çok büyük sorun yaratır.. Rüzgar da en önemli teknik konu ise aşırı rüzgarda fren sistemi iyi olmalı.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.