Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

MBirol Usta'nın Karavan Dünyası

Fethiye tarafında kendi karavanını yapan varsa; elimden akıllı ev sistemleri, elektrik-elektronik işi, su tesisatı ve ahşap işi gelir. Müsait zamanlarımda yardım edebilirim :) Hatta ben de kaynak yapmasını öğrenmek istiyorum, kaynak işiniz varsa da öğrenmeye gelirim.

Dipnot: Yazılımcıyım :D
Biz tanışınca çok görüşeceğiz sanki :kiskis

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Orta kapıyı iptal etmiştim aslında. Ama aracın her içine girdiğimiz zaman fikir değişiyor. 9-10 m2 alanda, bir o yana bir bu yana çevirip duruyoruz yatağı, dolabı vss.
Son karar, tuvalet banyo en arkada olacak. Onun önünde yatak grubu. Gece yatak, gündüz koltuk olacak bir tasarım. Belki de yatak asansörlü olabilir.
Ön kapı iptal orta kapıyı çarpma kapı yapıyoruz. Yolcu koltuk öne daha yaklaşıyor. Ön taraf bir yan 190 cm mutfak dolap, diğer tarafta da yeme içme ikinci bir oturma grubu. Olursa birde mini şömine soba :)
Usta sen Buca'da değilmiydin yahu, gerçek usta yokluğu mu Menemen'e kadar gitmene sebep oldu?

Yelda hanım, ben aracı yapınca ilk rota sizin evin önü olacak. Ado dan elektrik su bedava :affet
Gerçekten merak ettiğim bir konu, siz bitirdiğiniz de görmek isterim. Zorlukları ağır basıyor ancak yaşamadan da anlaşılmaz. Belki ileride karavan kiralama ile anlayabiliriz durumu ve iki rahatına düşkün tipler olarak vazgeçedebiliriz de:kiskis

Gerçekten merak ettiğim bir konu, siz bitirdiğiniz de görmek isterim. Zorlukları ağır basıyor ancak yaşamadan da anlaşılmaz. Belki ileride karavan kiralama ile anlayabiliriz durumu ve iki rahatına düşkün tipler olarak vazgeçedebiliriz de:kiskis
Siz karavan falan kiralayamazsınız. O rahata düşkünlükle öyle bir karar alamazsınız. Ben kiralar sonra işim çıktı der size ihale ederim ancak öyle olur. :hihi :haha

Siz karavan falan kiralayamazsınız. O rahata düşkünlükle öyle bir karar alamazsınız. Ben kiralar sonra işim çıktı der size ihale ederim ancak öyle olur. :hihi :haha
Gönül istiyor ama haklısın:kiskis titiz bir tip olduğumdan hijyen kısmında takılıp kalıyorum coğu kez düşüncemde. Hijyen dediğimde tuvalet sorunu aslında. Kim dökecek ikimiz de yapamayız onu:kiskis yoksa hakikaten deprem den önce ve sonrası gibi oldu yaşamım. Çoğu eşya gereksiz geliyor, küçülmek istiyorum. Depremde hikayesini anlatan bir yazı görmüştüm birkaç hafta önce, diyor ki onca kıyafet onca elektronik eşya ile doldurdum evimi ama deprem olduğunda dışarı cıktığımda ayağım çıplaktı. Dolaplar dolusu kıyafete de evine aldığın onca eşyaya da gerek yok diye bakıyorum şimdilerde. Az öz yaşam kafi.

Gönül istiyor ama haklısın:kiskis titiz bir tip olduğumdan hijyen kısmında takılıp kalıyorum coğu kez düşüncemde. Hijyen dediğimde tuvalet sorunu aslında. Kim dökecek ikimiz de yapamayız onu:kiskis yoksa hakikaten deprem den önce ve sonrası gibi oldu yaşamım. Çoğu eşya gereksiz geliyor, küçülmek istiyorum. Depremde hikayesini anlatan bir yazı görmüştüm birkaç hafta önce, diyor ki onca kıyafet onca elektronik eşya ile doldurdum evimi ama deprem olduğunda dışarı cıktığımda ayağım çıplaktı. Dolaplar dolusu kıyafete de evine aldığın onca eşyaya da gerek yok diye bakıyorum şimdilerde. Az öz yaşam kafi.
Onu öyle bir öğrenirsiniz ki. Basit yöntemleri var. Diğer yandan o hayatın bütün detayları keyif vermeye başlıyor bir süre sonra. Çünkü dediğin gibi her şey yük olmaktan çıkıyor. Daha zinde olduğunu ve yaşadığını hissediyorsun. Eşya konusu, bir yere ait olma hissi hayatım boyunca bana uğramadı. Biliyosun aracımda yaşıyorum nerdeyse. O yüzden onu zaten idrak ediyordum ama artık iliklerime kadar hissediyorum.

Ben araca bildiğiniz ev tipi tuvalet yapacağım. Depo altta olacak. Hernangi bir yerde bir kanalizasyona, hortumu bırakmak yetecek.
Diğer kaset sistemler vs sıkıntılı işler evet.
Aracı biraz büyük seçmem in en önemli nedenlerinden biri bu zaten. Araçta yeterli depo kapasiteleri olması için.

Ben araca bildiğiniz ev tipi tuvalet yapacağım. Depo altta olacak. Hernangi bir yerde bir kanalizasyona, hortumu bırakmak yetecek.
Diğer kaset sistemler vs sıkıntılı işler evet.
Aracı biraz büyük seçmem in en önemli nedenlerinden biri bu zaten. Araçta yeterli depo kapasiteleri olması için.
Çok iyi fikir, bunun olabileceğini bilmiyordum. İzlediğim karavan vıdeolarında karı koca yarış içindeler tuvaleti kim dökecek sorunu var. Bakalım nasıl olacak, hayırlısıyla gezmenin nasip olsun.

Ruhsatı karavana çevirmek için geçici düzen hazırlıkları başladı
IMG_20230226_190157.jpg

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri