Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Beko 983630 ei vs siemens Siemens KG86NAID2N vs Siemens KG86PAWC0N

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

lostparadise

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar. Beko 983630 ei vs siemens Siemens KG86NAID2N vs Siemens KG86PAWC0N burada yazdığım 3 model arasında kaldım hacimler birbirine yakın kg86pawc0n modeli c sınıfı enerji tüketimine sahip 216 kwh 36 db sese sahip yeni bir model kg86naid2n modeli ise 39 db sese sahip d enerji sınıfı 246 kwh enerji tüketimine sahip beko ise yine benzer net hacime sahip. Kararsız kaldım beni aydınlatın zam gelecek diyorlar.

İlk tercihim Sharp SJ-XG690M-SL olur. Sonra Beko 983630 EI derim. Sharp'ın avantajı kapı gibi dolaptır kolay kolay bozulmaz. Beko'nun avantajı yaygın servis ağı ve garanti harici onarımlarda yedek parça ve işçilik bedelleri ithal markalara göre düşüktür. Seçim sizin.

Ama hacım küçük sharp aynı hacime sahip dolabı ise 40 bin bandında maalesef. Bir de sharp servis ağı turkiye de nasıl acaba?

Yer nedeniyle bende beko düşünüyordum fakat araştırınca Bekoda kompresör sorunu var ayrıca fiyatları çok çok pahalı
Beko alacağıma gider daha ucuza Miele Liebherr veya Siemens alırım bazen Miele Liebherrde %15-%20 kampanya oluyor
Beko B 69400 NFK ( 370 litre D sınıfı 35dB 196 kwh) 33 bin tl

1,5 ay önce çamaşır makinesi alacaktım ilk önce arçelik bayisine gittim 10kg 1400 devir makineye 18 bin küsür fiyat söylediler sonra siemens bayisine gittim 10kg 1600 devir 17 bin küsere aldım

adamlar bildiğin miele fiyatı ile ürün satıyorlar

Beko da kompresör sonu nasıl hocam ariza mi yapıyor sık sık. Siemens 27 500 e buldum kendi memleketimde magazadan aynı beko 30 bin internette jebinde diye site var orda 26 bin küsür bandında. Siemens KG86PAWC0N beyaz a 30 bin 500 e birakti arada iki Siemens modeli arasında 3000 tl oynuyor biri 621 lt diğeri 631 lt . Kg86aid2n olan d sınıfı diğer c sınıfı yılda 30 kwh fark var. Bilemedim bilemedim. :) kararsızlık zor.

Siemens KG86PAWC0N aldım 31 bin 500 e.

iQ700 serisi alarak çok doğru seçim yapmışsınız ürün geldiğinde kompresör bilgisini paylaşabilir misiniz

Soğutucu ---------> Siemens KG86PAWC0N 419 litre > 394 litre Sharp SJ-XG690M-SL
Dondurucu -------> Siemens KG86PAWC0N 202 litre > 162 litre Sharp SJ-XG690M-SL
Enerji -------------> Siemens KG86PAWC0N 216 kWh < 370 kWh Sharp SJ-XG690M-SL
Garanti 3yıl + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 = 10 yıl garanti parasını enerjiden çıkartınız + 20-25 bin tl cebinize koydunuz

+1 yıl = 500 TL (bu sene yaptırdınız)

+6 yılı ortalama 1000 tl verdiğinizi düşünürsek
10 yıllık garanti maliyeti 6500 TL hadi diyelim 8000 tl olsun (gerçekte bu kadar olmayacak 2 katını yazdım)

1682749283932.png1682749447331.png

Bunuda yazlım ki tam olsun

Aylık Tüketim 240kW ≤ dan Küyük Olursa Tek zamanlı tarifede bir kilovatsaat için bütün vergiler dahil 1,73 TL
Aylık Tüketim 240kW dan Büyük Olursa
Tek zamanlı tarifede bir kilovatsaat için bütün vergiler dahil
2.6 TL

Tamam inşallah yazarım. Yukarıdaki sağdaki benim cihazın elektrik tüketimi soldaki sharp için mi hesapladınız? Ayrıca ek garanti öneriyor musunuz.

evet, 3+1 yıl ek garantiyi yaptırın zaten kullanacağınız 4 yıl diğer 6 yılın ek garantisini o zamana kadar fazlasıyla çıkartır

Merhabalar dolabımız bugün teslim edildi kurulum yapıldı. Ve merakla beklenen sorunun cevabı ise kompresör olarak Siemens KG86PAWC0N modelinde Panasonic kullanmış.

Ses ölçümünü paylaşıyorum. Dolabın yanına tutarak aldım bu ölçüyü taa kompresorun dibinden değil. Sondaki yüksekliği baz almayım çünkü ben onu elimi çekerken yükseldi. Ortalama değer uyuşuyor verilerle kayıt gece 02.30 da alındı. Fakat benim bir sorunum var ilk gün olduğu için ki dolap hep çalıştı hala çalışıyor hiç durmadı normal mi bu durum 1 gün beklemelimiyim endiselenmem için.
Screenshot_20230503_023041_Sound Meter.jpg

Bu Panasonic kompresörlü Siemens buzdolapları yerli montaj mı yoksa ithal ürünler mi?

Ses ölçümünü paylaşıyorum. Dolabın yanına tutarak aldım bu ölçüyü taa kompresorun dibinden değil. Sondaki yüksekliği baz almayım çünkü ben onu elimi çekerken yükseldi. Ortalama değer uyuşuyor verilerle kayıt gece 02.30 da alındı. Fakat benim bir sorunum var ilk gün olduğu için ki dolap hep çalıştı hala çalışıyor hiç durmadı normal mi bu durum 1 gün beklemelimiyim endiselenmem için.
Ekli dosyayı görüntüle 3470
normal
Normalde dolap taşınırken bile 1 gün bekledikten sonra çalıştırılır

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri