Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Doğru Türkçe Konuşuyor musunuz?

Merhaba, Ben Ayhan. Türkçemizi doğru konuşmak ve yapılan yaygın hataları düzelterek geniş kitlelere ulaşmak istiyorum. Türkçemizi doğru konuşmak konusunda siz neler düşünüyorsunuz?
Hoş geldin abi. Türkçe kırmızı çizgimiz. Doğru konuşmalı, doğru örnek olmalıyız. Çabalarını takdir ediyorum. ❤️

Güzel dil Türkçe bize
Başka dil gece bize
İstanbul konuşması
En saf, en ince bize.

Böyle bir mısra vardı. Lisede okurken bunu okuduğumu hatırlıyorum. Mümkün mertebe düzgün konuşmaya çalışırım. Hatalı konuşanı düzeltirim. Hatalı yazanlara da tepkimi göstermeye çalışırım.

''Çabalıyoruz'' en azından.

%100 doğru anlamda ne yazabiliyor ne de konuşabiliyoruz. Sadece elimizden geldiğince burada dikkat etmeye gayret ediyoruz.

Sosyal hayatımızda @Yelda Helvacı ile birbirimizin söylem hataları var ise düzeltiyor, kararsız kalırsak üşenmeden araştırıyoruz.

Bir o kaldı, bari o TÜRK kalsın.

''Çabalıyoruz'' en azından.

%100 doğru anlamda ne yazabiliyor ne de konuşabiliyoruz. Sadece elimizden geldiğince burada dikkat etmeye gayret ediyoruz.

Sosyal hayatımızda @Yelda Helvacı ile birbirimizin söylem hataları var ise düzeltiyor, kararsız kalırsak üşenmeden araştırıyoruz.

Bir o kaldı, bari o TÜRK kalsın.
Türk adı hep var olacak. Sen merak etme abi. ???

Sn.@diksiyonkampi öncelikle foruma hoş geldiniz.Ben de Türkçe'yi doğru yazma ve konuşma konusunda hassasım.Ama insanlarımızın çoğunluğu hem doğru yazmaya hem de doğru konuşmaya pek önem vermiyor.Bu sorun bence eğitim sistemimizden kaynaklanıyor,çözülürse ancak eğitimle çözülür,fakat şu anki eğitim sistemiyle imkansız.

çabalıyorum ama R harfini söyleyemiyorum. bunu söylemek için çok da çabaladığım söylenemez. bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı acaba. aziz yıldırım gibi v olaral değil de beyaz gibi yumuşak g olarak çıkıyor R harfleri.

çabalıyorum ama R harfini söyleyemiyorum. bunu söylemek için çok da çabaladığım söylenemez. bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı acaba. aziz yıldırım gibi v olaral değil de beyaz gibi yumuşak g olarak çıkıyor R harfleri.
Var. Eğer inceleriz yöneticileri kabul ederlerse, bununla ilgili bir video çekip inceleriz Instagram hesabı üzerinden hafta sonu paylaşım yapayım.

Sn.@diksiyonkampi öncelikle foruma hoş geldiniz.Ben de Türkçe'yi doğru yazma ve konuşma konusunda hassasım.Ama insanlarımızın çoğunluğu hem doğru yazmaya hem de doğru konuşmaya pek önem vermiyor.Bu sorun bence eğitim sistemimizden kaynaklanıyor,çözülürse ancak eğitimle çözülür,fakat şu anki eğitim sistemiyle imkansız.
Hoş buldum. Çok haklısınız. Ancak şu bir gerçek ki önce kendimiz, sonra yakın çevremizin farkındalık geliştirmesine yardımcı olursak, muhakkak güzel neticeler elde edeceğiz.

Var. Eğer inceleriz yöneticileri kabul ederlerse, bununla ilgili bir video çekip inceleriz Instagram hesabı üzerinden hafta sonu paylaşım yapayım.
O şekilde de olabilir. Kendi kanalında paylaşıp buraya link de verebilirsin abi. Hiç sorun yok. ??

Hocam mevcut eğitim sisteminden hiçbir beklentimiz kalmadığı için toplum olarak kendi kendimizi ve evlatlarımızı eğitmeye gayret ediyoruz.
Cehaletin altındaki küllenmeye yüz tutmuş ateşi körükleyenler utansın.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri