Verdiğin örnekler hakikaten çok ilginç yahu.Şahsen çok süper dikkat edemiyorum. Bunun sebebi de bana göre belki eğitim eksikliği ya da konuşma ve yazım dilinin benim için aynı anlama gelmesi olabilir. Tabi şimdi çok dikkat edemiyoruz ama en azından anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Asıl problem bence şurada başlıyor, bazı siteler varlar bunlar çok dikkat ediyorlar. Birtane forum sitesi üstünden örnek vereceğim, bu site bildiğiniz ismi hiçbirşeyi Türkçe olmayan ama millete tepeden bakıp Türkçe taslayan adamlarla dolu malesef.
En basiti birisi soru sormuş cevap yazıyorsunuz adam intel mi amd mi vs sormuş. Adama cevap olarak amd derseniz size uyarı çekiyorlar. Yarım gün veya 1 gün ban atılıyor. İşte sebep olarakta size, özel isimler veya kısaltmalar büyük harf ile yazılmalıdır diye birşey sunup banlıyorlar. Yani amd değil AMD yazacakmışız. Böyle birton örnekleri var malesef ve bu tür yerlerde takılmak insanı yoruyor ki ben takılmıyorum bu yüzden. Bir arkadaş ile de dalgasına muhabbeti döndü 1 günde 50 tane mesaj yazarım ama parasıyla belki diye ben salladım biraz tamam dedi parasını vereceğim yaz. 43. mesajda galiba 6 tane totalde uyarı alıp 7 gün kadar ban yemiştim.
Hayır adama yardım ediyorsun foruma katkı sağlıyorsun elbette yüzde yüz hatasız yazı yazmakta zor yani, elimizden geldiğince dikkatte ediyoruz ama gene de olmuyor. Bu adamlar şimdi bildiğiniz malesef faşistlik yapıyorlar. Sene 2005'den tee 2009'a kadar birtane Türkçülük forumu vardı. Bu forumda bazı etnik kimliklere sahip insanlar yorum yapamazdı. Üye olup biraz yorum yapınca hemen aşağılanırlardı vs. Onlardan da malum kitlesi 4 harfli yada k... diye bahsederlerdi.
İşte kafatasında turan çıkıntısı olanlar harbi Türkmüş, bu ispatlanmış ensede işte elleyince turan çıkıntısı varsa Türkmüşsün diye böyle baskıyla foruma yönetiyorlardı. Ola ki 4 harfli diyorum veya başka birşey yada Türk değilseniz hemen banlamazlar nikininiz yanında ... olduğu için atılmıştır diye yazarlar, küfürler yerdiniz ama öyle alelade değil yani baya baya sinkaflı şiirli küfürlerdi. Yani çok ilginç ortamlar var dediğim gibi ama bu kadarda inciği cincığa takılmamak lazım. Elbette anlaşılabilir bir yazım çok güzel olacak tabi ki ancak abartmanın da sonu yok.
amd yazdık diye ban mı yiyoruz ahahaha
Her şeyin fazlası zarar mantığı burada da geçerli işte, ırkına sahip çıkmak ve ailene baktığın bir bakış açısıyla bakmak anlaşılabilir benim açımdan ki benim milliyetçilik anlayışım da budur zaten. Aileni sevdiğin gibi, ilçeni ve ilini sevdiğin gibi ülkeni ve milletini biraz daha fazla sevmektir. Ama komşuna sırf ailenden değil diye düşman da değilsindir. Hatta can ciğer kuzu sarması olduğun bir sürü komşun, dostun olur. Nihayetinde insanlığı seversin. Bu yüzden bu tarz insanlar her ne düşüncede olursa olsun bana itici gelir.
Dil konusuna gelecek olursak, elbette baskı ve dayatmalarla ilerleyecek bir konu değildir. Dili güzel konuşmaya özen göstermek hem kendini daha iyi ifade edebilmek hem de diline ve ülkene saygın açısından kıymetlidir. Örnek teşkil etmek açısından kıymetlidir. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır mantığından hareketle; konuşurken güzel konuş, işini yaparken iyi yap, her ne yapıyorsan hakkıyla yap mantığı geçerli bende. O yüzden biraz daha fazla dikkat ediyorum.