Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Profilo 12bin Btu İnverter Klima E1 arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emurat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

emurat

Süper Üye
Kadim Üye
Üstadlar Profilo 12 bin lik İnverter klima bu sene hiç kullanmadım. Şimdi yaz olup ilk kez açtığımda ise E1 hata kodu veriyor. Neden olur bu?

@Adem Helvacı
@mbirol

Ekli dosyalar

• IMG20230706182404.jpg
    IMG20230706182404.jpg
    24.4 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
İç ünitenin sensörüyle ilgili bir hata. Odanın sıcaklığını ölçmesi gerekirken ölçemiyor.

İç ünitenin sensörüyle ilgili bir hata. Odanın sıcaklığını ölçmesi gerekirken ölçemiyor.
Hocam bende Google da aradığım kadarıyla "İç ünite veya dış ünite sinyal alamama arızasıdır. Bu arıza mekanik değil elektronik kartınızda oluşan bir arızadır,"
Diyor da Servis gelip Elektronik kartların hepsini değişiyormuş okuduğum kadar. Öyle de bayağı masraflı oluyormuş.
Ben arızanın kesin nerede olduğunu nasıl anlayabilirim? Onun için üstadlara sordum.

Son düzenleme:
Hocam bende Google da aradığım kadarıyla "İç ünite veya dış ünite sinyal alamama arızasıdır. Bu arıza mekanik değil elektronik kartınızda oluşan bir arızadır,"
Diyor da Servis gelip kartları tümden değişiyormuş okuduğum kadar. Öyle de bayağı masraflı oluyormuş.
Ben arızanın kesin nerede olduğunu nasıl anlayabilirim? Onun için üstadlara sordum.
Doğru bazı yerlerde de sinyal arızası olarak geçiyor.

Ölçü aletiyle bu klimanın içindeki elektrik kısmını ölçsem Sorunun İç ünitede mi yada Dış ünitede mi olduğunu anlayabilir miyim? Yada bu İç ünitenin sensörleri nerede oluyor. İçini Açsam sensörlerin ölçü aletiyle değerlerini kontrol edip Sensörleri silsem temizlesem faydası olur mu?

@Adem Helvacı
@mbirol
@Faruk KATI

Ekli dosyalar

• IMG20230706203751.jpg
    IMG20230706203751.jpg
    20.5 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG20230706203823.jpg
    IMG20230706203823.jpg
    45.6 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG20230706203846.jpg
    IMG20230706203846.jpg
    34.3 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG20230706203850.jpg
    IMG20230706203850.jpg
    41.5 KB · Görüntüleme: 18
Ölçü aletiyle bu klimanın içindeki elektrik kısmını ölçsem Sorunun İç ünitede mi yada Dış ünitede mi olduğunu anlayabilir miyim? Yada bu İç ünitenin sensörleri nerede oluyor. İçini Açsam sensörlerin ölçü aletiyle değerlerini kontrol edip Sensörleri silsem temizlesem faydası olur mu?

@Adem Helvacı
@mbirol
@Faruk KATI
kontak spreyle sensörlerin soketleri temizlenebilir. oksitlenerek temassızlık yapıyor olabilir.

Faruk hocam bu sensörler nerelerde oluyor klimalarda?
hocam ben klima uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla klimalarda dışı bakır kaplı bir sensör oluyor boru sensörü diyoruz iç ünitedeki radyatörün içinde. bir de serpant mıydı neydi yine orada ortam sensörü var. bunları bulmak için klimanın önünü açmanız lazım tabii ki. açınca bu ikisinin soketini bulup temizleyeceksiniz. devamını @Adem Helvacı ustam daha iyi biliyordur.

İşin tuhafı kaç tane Klimacı aradım. Dinliyorlar ama Arızayı söyleyince Parasıyla bile Gelmiyorlar çok yoğunuz diyorlar. Bu arıza Bosch Siemens Profilo gurubunda çok uğraştırıyormuş dedikleri böyle. Abi Manisa tarafında tanıdığınız yok mu Arıza seçmeyip işini yapan. Varsa yönlendirin çok iyi olur valla.

@Adem Helvacı
@mbirol

Son düzenleme:
İç ünite ve dış ünitenin yanındaki etiketleri ekleyebilirmisin rica etsem.

Manisa Merkez ilçesi Şehzadeler.
Manisa Turgutlu da otomasyon ve kart işi yapan bir bayi varmış Midea grubunda. Klimanın üreticisi Midea olduğu için yine de önce içeriden bir tanıdık bulabilirmiyiz diye baktım, sadece klima değil aynı zamanda otomasyon da işin içinde olunca bizim için bir çıkış yolu olabilir.

Etiketi yollayıp soracağız kendilerine, ok derlerse sizinle iletişim kurmaları için harekete geçeceğiz.

Manisa Turgutlu da otomasyon ve kart işi yapan bir bayi varmış Midea grubunda. Klimanın üreticisi Midea olduğu için yine de önce içeriden bir tanıdık bulabilirmiyiz diye baktım, sadece klima değil aynı zamanda otomasyon da işin içinde olunca bizim için bir çıkış yolu olabilir.

Etiketi yollayıp soracağız kendilerine, ok derlerse sizinle iletişim kurmaları için harekete geçeceğiz.
Çok sağolasın Adem hocam. Bilginle yardımcı oluyorsun. Bu da sadaka sayılır valla Allah razı olsun.

Son düzenleme:

Hocam birde İzmir Menemen de Klima kart tamiri yapan bir yer var dediler bana oda yakın Ama onla ilgili adres falan vermediler Sizin bilginiz var mı bu Menemendeki yer ile ilgili? Zaten Manisa Merkez İzmir Bornova yada çok yakın 25 dakika falan sürüyor. Belki büyük şehirde şansımız artar.

Hocam birde İzmir Menemen de Klima kart tamiri yapan bir yer var dediler bana oda yakın Ama onla ilgili adres falan vermediler Sizin bilginiz var mı bu Menemendeki yer ile ilgili? Zaten Manisa Merkez İzmir Bornova yada çok yakın 25 dakika falan sürüyor. Belki büyük şehirde şansımız artar.
Onu bilmiyorum inanın. en size dm kanalı açayım, bana telefon numaranızı yazın arkadaşlara ileteyim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri