Üstadlar Profilo 12 bin lik İnverter klima bu sene hiç kullanmadım. Şimdi yaz olup ilk kez açtığımda ise E1 hata kodu veriyor. Neden olur bu?
@Adem Helvacı
@mbirol
@Adem Helvacı
@mbirol
Ekli dosyalar
Son düzenleme:
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hocam bende Google da aradığım kadarıyla "İç ünite veya dış ünite sinyal alamama arızasıdır. Bu arıza mekanik değil elektronik kartınızda oluşan bir arızadır,"İç ünitenin sensörüyle ilgili bir hata. Odanın sıcaklığını ölçmesi gerekirken ölçemiyor.
Doğru bazı yerlerde de sinyal arızası olarak geçiyor.Hocam bende Google da aradığım kadarıyla "İç ünite veya dış ünite sinyal alamama arızasıdır. Bu arıza mekanik değil elektronik kartınızda oluşan bir arızadır,"
Diyor da Servis gelip kartları tümden değişiyormuş okuduğum kadar. Öyle de bayağı masraflı oluyormuş.
Ben arızanın kesin nerede olduğunu nasıl anlayabilirim? Onun için üstadlara sordum.
Yani hocam arızanın tam olarak nerede olduğunu anlamak için ne yapmak lazım?Doğru bazı yerlerde de sinyal arızası olarak geçiyor.
kontak spreyle sensörlerin soketleri temizlenebilir. oksitlenerek temassızlık yapıyor olabilir.Ölçü aletiyle bu klimanın içindeki elektrik kısmını ölçsem Sorunun İç ünitede mi yada Dış ünitede mi olduğunu anlayabilir miyim? Yada bu İç ünitenin sensörleri nerede oluyor. İçini Açsam sensörlerin ölçü aletiyle değerlerini kontrol edip Sensörleri silsem temizlesem faydası olur mu?
@Adem Helvacı
@mbirol
@Faruk KATI
Faruk hocam bu sensörler nerelerde oluyor klimalarda?kontak spreyle sensörlerin soketleri temizlenebilir. oksitlenerek temassızlık yapıyor olabilir.
hocam ben klima uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla klimalarda dışı bakır kaplı bir sensör oluyor boru sensörü diyoruz iç ünitedeki radyatörün içinde. bir de serpant mıydı neydi yine orada ortam sensörü var. bunları bulmak için klimanın önünü açmanız lazım tabii ki. açınca bu ikisinin soketini bulup temizleyeceksiniz. devamını @Adem Helvacı ustam daha iyi biliyordur.Faruk hocam bu sensörler nerelerde oluyor klimalarda?
İç Ünite etiketi varda Dış ünite etiketi silinmiş hocam.İç ünite ve dış ünitenin yanındaki etiketleri ekleyebilirmisin rica etsem.
Midea üretimi ürün, İletişim hatası bu kod. Kart arızalı ne yazık ki ancak bunların onarılabiliyor olması lazım.İç Ünite etiketi varda Dış ünite etiketi silinmiş hocam.
Çok sağolun hocam. İç kart mı acaba dış kart mı? Sizden haber bekliyorum.Midea üretimi ürün, İletişim hatası bu kod. Kart arızalı ne yazık ki ancak bunların onarılabiliyor olması lazım.
Sizin için bir araştırayım.
Siz bir de bana il ilçe bilgisi yazarmısınız bu esnada.Çok sağolun hocam. İç kart mı acaba dış kart mı? Sizden haber bekliyorum.
Manisa Merkez ilçesi Şehzadeler.Siz bir de bana il ilçe bilgisi yazarmısınız bu esnada.
Manisa Turgutlu da otomasyon ve kart işi yapan bir bayi varmış Midea grubunda. Klimanın üreticisi Midea olduğu için yine de önce içeriden bir tanıdık bulabilirmiyiz diye baktım, sadece klima değil aynı zamanda otomasyon da işin içinde olunca bizim için bir çıkış yolu olabilir.Manisa Merkez ilçesi Şehzadeler.
Çok sağolasın Adem hocam. Bilginle yardımcı oluyorsun. Bu da sadaka sayılır valla Allah razı olsun.Manisa Turgutlu da otomasyon ve kart işi yapan bir bayi varmış Midea grubunda. Klimanın üreticisi Midea olduğu için yine de önce içeriden bir tanıdık bulabilirmiyiz diye baktım, sadece klima değil aynı zamanda otomasyon da işin içinde olunca bizim için bir çıkış yolu olabilir.
Etiketi yollayıp soracağız kendilerine, ok derlerse sizinle iletişim kurmaları için harekete geçeceğiz.
Hocam birde İzmir Menemen de Klima kart tamiri yapan bir yer var dediler bana oda yakın Ama onla ilgili adres falan vermediler Sizin bilginiz var mı bu Menemendeki yer ile ilgili? Zaten Manisa Merkez İzmir Bornova yada çok yakın 25 dakika falan sürüyor. Belki büyük şehirde şansımız artar.Manisa Turgutlu da otomasyon ve kart işi yapan bir bayi varmış Midea grubunda. Klimanın üreticisi Midea olduğu için yine de önce içeriden bir tanıdık bulabilirmiyiz diye baktım, sadece klima değil aynı zamanda otomasyon da işin içinde olunca bizim için bir çıkış yolu olabilir.
Etiketi yollayıp soracağız kendilerine, ok derlerse sizinle iletişim kurmaları için harekete geçeceğiz.
Onu bilmiyorum inanın. en size dm kanalı açayım, bana telefon numaranızı yazın arkadaşlara ileteyim.Hocam birde İzmir Menemen de Klima kart tamiri yapan bir yer var dediler bana oda yakın Ama onla ilgili adres falan vermediler Sizin bilginiz var mı bu Menemendeki yer ile ilgili? Zaten Manisa Merkez İzmir Bornova yada çok yakın 25 dakika falan sürüyor. Belki büyük şehirde şansımız artar.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.