Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Redmi Note 12 Pro 5G

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

cuhadarzade

Bi' Çok Şeyin Antrenörü
Kadim Üye
Bütçe
10000
Marka Model Bilgisi
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
Dostlar selam, yıllardır Oppo Reno 3 kullanıyorum. Redmi Note serisi yerine Oppo'yu seçmiştim zamanında, şimdi yine Redmi'lere aklım kayıyor aranızda veya çevrenizde Redmi Note 12 Pro 5G kullanan var mıdır ? 4G olanının işlemcisi çok iyi olmamakla birlikte, kamera ve hızlı şarj haricinde Note 10 Pro ile aynı diyorlar araştırdığım kadarıyla, 5G olan ise hem daha fazla güncelleme alacağı hem de işlemcisinin daha iyi olduğu söyleniyor. :alala Fİyatı 9-10 bin civarında(şarj adaptörsüz) Bi el atalım kurabiye kahve ikramdır :) :coffee::coffee:??
Adsız.jpg

Ben de @Beril gibi düşünüyorum. 5s evet satılır fiyatı da yüksektir ama burada atıyorum 5 yıllık bir Xiaomi'nin fiyatı "ölü fiyat" değil 5 yıllık bir İphone'un fiyatı "abartı fiyat"tır. Telefoncuda ben Xiaomi bakarken yanımda İphone bakan biri vardı, birkaç tane İphone var işte hepisini inceliyor. Eski model en az 6-7 yıllık ama ne olduğunu bilmiyorum hiç anlamam da. Yani o telefon uzaya mı çıkıyor, kalkıp temizlik yemek mi yapıyor. O fiyata biraz daha ekleyip bir Xiaomi almak daha mantıklı bence. Ancak zaten İphone dünyasına bir giren bir daha geri adım atamıyor. Neden Xiaomi'den örnek veriyorum çünkü GM'den Xiaomi'ye geçtim. GM'nin saf (gibi) androidi ile MIUI'nin alakası bile yok denebilir. 5 yıl sonra o telefonu satmak isteyince aslında telefonu değil telefonun markasını satmış oluyorlar. Alan da aynı şekilde telefon değil marka satın almış oluyor. Bu da bana saçma geliyor.

Eski regal reklamları aklıma geldi, bu 5 lira, aynı özelliklere sahip regal 3 lira hangisini alırsın? :hihi Burada İphone'a kötü demiyorum, ya da aynı özellikleri birebir veriyor da demiyorum ama bence bir beyaz eşya seti + telefon fiyatına sadece bir telefon almak mantıksız geliyor.
Her telefonu satarsınız ama birini çeyrek altın gibi şip şak satarken öbüründe baya uğraşırsınız. Abartı ama tercih ediliyor mu ? ediliyor o olay önemli olan. Iphone diyor ooo vov vav oluyor en iyisi kafasında yani, bu adama yani birşey diyemeyiz. :D saçma geliyor ama türkiyede yaşıyoruz. Ben öyle bir telefonu aldım sallıyorum 20 bin liraya diyelim s23 veya 30 40 bin lira, 3 sene sonra ulan s26 çıktı ya dur ona da 250 bin verip alayım durumunda değilim. Eldeki para ediyorsa satıp üstüne ekleyip güncellemek daha mantıklı geliyor. O yüzden mesela telefonu ben 2 seneden uzan süre kullanmam. Çünkü para ettiği dönemde satıp üstüne ekleyip yenilemek bana daha mantıklı geliyor ki günceli yakalamak için.

XP benim hayran olduğum bir sistem. Eve ilk bilgisayar 2007 yılında alındı yanlış hatırlamıyorsam, 1.sınıfa gidiyordum, öncesinde bilgisayar kullanmışlığım vardı hatta o meşhur okey oyununu okula daha başlamadan oynamıştım. Windows 98'li bir bilgisayarı XP yapmışlardı sadece Office (Excel'de müşteri kaydı tutuluyordu), Birkaç şarkı-türkü vardı. Eve alınan bilgisayarda Windows Vista vardı. Birkaç yıl sonra uzun uğraşlar sonucunda bunu XP yapıp kendi imkanlarımla ve babamı da ikna ederek o şekilde kullandım. Evet ilkokul çocuğu format atıyor. Sonra birkaç sıkıntı oldu bilgisayarcıya Windows 7 yükletmiştik o zamanlar yeni çıkmıştı. Ben birkaç ay içinde tekrar XP kurmuştum çok sevdiğim için. 2014'e kadar öyle kullandım, sonra Windows 7'ye geçtim yine kısa bir süre, ardından da Windows 8.1'li bir Laptop aldık. 2019 Ekim'de o da ölünce acil olarak ikinci el bir HP Elitebook 2570p almıştım, Windows 10 vardı ama yavaş olduğu için ilk aldığımda XP kurdum ben bunu böyle kullanırım diye, fakat sürekli USB ile telefonu bağlayıp kullandığım için MTP kısmında sorun çıkarınca bir süre sonra Windows 7'ye sonra da en stabil olduğunu düşündüğüm Windows 8.1 Embedded Industry sistemini kurdum fakat onu da Tema ayarlarıyla falan oynayıp XP görünümünde yapmıştım.

Şimdi duygulandım be, XP olsa da kullansak. Driver sorunu olmasa destek falan umrumda olmaz açar XP ya da 7 kullanırım.
Ben 95-98-xp kullanmış insanım. (yıkıldım şu an) Hepsinin güzellikleri bir yana, xp bambaşkaydı. Gerçekten en stabil işletim sistemi oydu ve hala aslında xp en stabil olanı. 7 yüklü laptop aldık. xp'ye çevirdik. 8.1 hiç kullanmadım bile mesela. Uzun seneler bu şekilde xp ile devam ettik. Sonra bit muhabbetine mecbur kaldık dönmeye ve 7 ile bir süre direndik. Ben hiç sevmedim 7'yi. Makyajlı ama işlevsiz geldi bana hep. Şu anda da 10 yüklü ki onun da makyajı, yaptığı işten daha çok ram ve işlemci yiyor.

Her telefonu satarsınız ama birini çeyrek altın gibi şip şak satarken öbüründe baya uğraşırsınız. Abartı ama tercih ediliyor mu ? ediliyor o olay önemli olan. Iphone diyor ooo vov vav oluyor en iyisi kafasında yani, bu adama yani birşey diyemeyiz. :D saçma geliyor ama türkiyede yaşıyoruz. Ben öyle bir telefonu aldım sallıyorum 20 bin liraya diyelim s23 veya 30 40 bin lira, 3 sene sonra ulan s26 çıktı ya dur ona da 250 bin verip alayım durumunda değilim. Eldeki para ediyorsa satıp üstüne ekleyip güncellemek daha mantıklı geliyor. O yüzden mesela telefonu ben 2 seneden uzan süre kullanmam. Çünkü para ettiği dönemde satıp üstüne ekleyip yenilemek bana daha mantıklı geliyor ki günceli yakalamak için.
Ama işte niye satalım? Neden satıyoruz? Bu biraz şeye benzer aslında. "Beyaz araba daha çok satılır o zaman ben de beyaz araba bakayım."

"Ayfoncu" tayfa ve onların havalı olduğu grup azımsanamaz elbette. Cebinden çıkarıp masaya koydun mu üüfff oluyor.

Ben gelip de son model amiral gemisi Samsung'lar ile karşılaştırmıyorum ki bu telefonu. Kaldı ki onlar bile çok ciddi ucuz kalıyor iPhone karşısında.

Para etme konusunda da evet iPhone alırken servet değerinde satarken de mini servetle gidiyor. Ama bir Android telefon bu olayın karşısında kuruyemişçiden çekirdek alınır gibi alınıp kabuğu kalınca kenara bırakılıyor. "Aman dur kabuğunu da takas yapayım." derdi yok.

2 senede telefon değişecekse zaten Android'den farkı kalmaz ki. Zaten güncelleme gitmiş, arkasından çekilmiş. Yeni iPhone ile eski iPhone arasındaki farktan çok daha azına kafam rahat bir şekilde Android alır çıkarım.

Xp'den sonra gelen 7 için mükemmel olduğunu geçtim tamamen makyaj olduğunu düşünüyorum. Xp kabaydı ama oturuyordu. Hala daha çoğu server xp kullanır. Evet Ccleaner ile temizlenen sistem ama hala çoğu bilgisayar bunu kullanıyor. Kaldı ki xp kullanılan dönem ile 10 kullanılan dönem arasındaki işlemci, ram, harddisk boyutlarını göz önüne alırsak elbette ki 10 hatta 11 sevenler çıkacaktır.

Apple için de, beni kontrol eden ve "Kardeş ben böyle istiyorum işine gelirse" diye "dayatan" bir olguya ben o parayı vermem. O parayı 2. Ve hatta 3. 4. Ellere o paraları verenler zaten Apple bağımlısı insanlar. Kaldı ki 2. eli para etsin, Android etmesin. Zaten ben bozuldu mu atar yenisini alabilirim. Niye ikinci elde satmaya çalışayım ki? Para etse bana niye etsin? Servet vermemişim. Ben ona değil, o bana bağlı olacak.
Mesela 7 daha oturaklı daha güncele uyum sağlayabilen bir sistemdi. Ama xp öyle değildi. Cp kullanan benim bildiğim güncel bir cihaz yok. Ha ne olabilir ? 20 25 senelik cnc makinesindeki gömülü sistemde sadece birtane uygulamayı çalıştırsın diye o sürümde uygundur ve çalışır. Zamanında mesela hala atmler xp kullanıyor olayı vardı doğru hala belki vardır ama o cihazlar pc olsalar bile tamamen uzaktan yönetilen dışarıya kapalı cihazlar. Bugün hala serverlarda xp kullanan varsa sunucu olarak çok büyük açıkları vardır, çok sıkıntı. O yüzden zaten hepsi 10'a geçtiler. Atmlerden işte o reklam tabelasına kadar çoğu sistem 10 kullanıyor, metrolarda bazı otobüslerin ekranlarında falanda 10 var hatta bunlar uzaktan yönlendiriliyor. Metroda ki sistem sadece ekranı yansıtıyor o kadar. O pc uzakta bir yerde o kadar. :D Hatta çoğu yanılmıyorsam linux kullanıyor o daha pratik bu işler için çok daha iyi.

Apple'ın sistemi hep buydu. Apple kullananda bu yüzden kullanıyor. Apple kullanıcıları o yüzden mesela yenisi çıktığında almak istiyorlar daha çok. Hem bunu da apple zaten kendisi destekliyor. Diyor ki bana eskisini ver üstüne biraz daha ekle daha yenisini vereyim diyor. https://www.teknosa.com/iphone-degis-tokus mesela bu değiş tokuş kampanyası hep var. https://www.teknosa.com/eskisini-getir-yeniyi-gotur mesela çok iyi kampanyaları var. listeden vermek istediğiniz telefonu iphone 8 seçin sonrada almak istediğiniz 14 seçin, totalde 5500 + 3500 = 9 bin lira fiyat kırıyor. Hatta 13 pro max'i seçin sonrada 14 pro max almak isteyin 26800 lira ver diyor yenileyim. Bu samsungta da var bu arada ama samsung vura vura öldürüyor.

Sizin olay tamamen tercih meselesi. Ben mesela asla bir teknolojik ürünü özellikle telefon 2 seneden uzun süre kullanmıyorum. Bu daha önceleri de max 1 seneydi. Çünkü ben bu işe meraklıyım yeni cihazları deneyim etmeyi kullanmayı çok seviyorum. E haliyle benim için 2. el değeri ve hızlı satılabilir olması çok önemli. Yoksa öyle alayım cihazı kırılana kadar kullanayım sonra atarım çekmeceye yenisini alayım diyemem. Bu benim çok saçma. Ben satacağım zaman para edip etmemesine de bakıyorum ki üstüne ne kadar çok para ekleyeceğim ki yenisini almak için ? bu benim için hayati öneme sahip. :D Sallıyorum şuan gittim s23 ultra aldım diyelim https://www.amazon.com.tr/dp/B0BSLW3NNN 46 bin küsür lirayı vurdum masaya verin lan s23 ultrayı dedim aldım. E bunu 5 6 sene kullanıp sonra bozulana yada öneme kadar kullanıp cekmeyece atacak kadar bir durumda değilim. Bunu max 2 sene sonra minimum zarar ile satıp o dönem çıkan s25 ultrayı güncellemek isterim.

Ama işte niye satalım? Neden satıyoruz? Bu biraz şeye benzer aslında. "Beyaz araba daha çok satılır o zaman ben de beyaz araba bakayım."

"Ayfoncu" tayfa ve onların havalı olduğu grup azımsanamaz elbette. Cebinden çıkarıp masaya koydun mu üüfff oluyor.

Ben gelip de son model amiral gemisi Samsung'lar ile karşılaştırmıyorum ki bu telefonu. Kaldı ki onlar bile çok ciddi ucuz kalıyor iPhone karşısında.

Para etme konusunda da evet iPhone alırken servet değerinde satarken de mini servetle gidiyor. Ama bir Android telefon bu olayın karşısında kuruyemişçiden çekirdek alınır gibi alınıp kabuğu kalınca kenara bırakılıyor. "Aman dur kabuğunu da takas yapayım." derdi yok.

2 senede telefon değişecekse zaten Android'den farkı kalmaz ki. Zaten güncelleme gitmiş, arkasından çekilmiş. Yeni iPhone ile eski iPhone arasındaki farktan çok daha azına kafam rahat bir şekilde Android alır çıkarım.
Günceli yakalamak güncel kullanmak için tabi ki de satıyorum. :D Yani bir telefonu ben türkiye şartlarında bu akdar para gömüp sonrada 5 sene kullanmayı mantıklı görmüyorum. Çünkü bu cihazlar artık öyle 3 kuruş paraya alınacak türde değiller. Amerikalı alman birisinin aylık 20 30 40 dolar euro'a aldığı gibi de burada değil. Adam orada aylık ödüyor 40 euro sallıyorum 14 vermiş operatörü adam kullanıyor sonra 2 sene sonra kontratı bitince 16 çıkmış onu da taksitle alıyor. Bizde böyle bir ortam yok yani, keşke bende aylık maaşımın yüzde 5'ini versem de bana de operatör son modeli verse. :D

Ben 95-98-xp kullanmış insanım. (yıkıldım şu an) Hepsinin güzellikleri bir yana, xp bambaşkaydı. Gerçekten en stabil işletim sistemi oydu ve hala aslında xp en stabil olanı. 7 yüklü laptop aldık. xp'ye çevirdik. 8.1 hiç kullanmadım bile mesela. Uzun seneler bu şekilde xp ile devam ettik. Sonra bit muhabbetine mecbur kaldık dönmeye ve 7 ile bir süre direndik. Ben hiç sevmedim 7'yi. Makyajlı ama işlevsiz geldi bana hep. Şu anda da 10 yüklü ki onun da makyajı, yaptığı işten daha çok ram ve işlemci yiyor.
İlk kişisel bilgisayarım yani benim kontrolümde olan bilgisayar Windows Vista ile başladım. Tüm herkeste XP vardı bir tek bende Vista vardı çevremde, ilk zamandan beri de hiç sevmezdim. Aslında 3-4 yıl kullandım Vista'yı ama bir türlü sevemedim. Fırsatını bulunca da (internet bağlanınca) hemen 7 ve XP'ye sarıldım. 7'yi de severim, ama Vista'yı bir türlü sevemedim. 256 MB RAM ile XP takır takır çalışır 512 oldu mu bayram ederdi. Ama Vista'ya 1 GB RAM bile yetmediği için 2 GB taktırmıştık.

Günceli yakalamak güncel kullanmak için tabi ki de satıyorum. :D Yani bir telefonu ben türkiye şartlarında bu akdar para gömüp sonrada 5 sene kullanmayı mantıklı görmüyorum. Çünkü bu cihazlar artık öyle 3 kuruş paraya alınacak türde değiller. Amerikalı alman birisinin aylık 20 30 40 dolar euro'a aldığı gibi de burada değil. Adam orada aylık ödüyor 40 euro sallıyorum 14 vermiş operatörü adam kullanıyor sonra 2 sene sonra kontratı bitince 16 çıkmış onu da taksitle alıyor. Bizde böyle bir ortam yok yani, keşke bende aylık maaşımın yüzde 5'ini versem de bana de operatör son modeli verse. :D
Türkiye'de insanlar bir yıllık maaşını telefona yatırınca mı mantıklı oluyor? Bence yine mantıksız. Ki biz de 5 yıl sonra kullanalım demedik. Konu 2 yıl sonra değiştirmeyle başlamıştı.

İlk kişisel bilgisayarım yani benim kontrolümde olan bilgisayar Windows Vista ile başladım. Tüm herkeste XP vardı bir tek bende Vista vardı çevremde, ilk zamandan beri de hiç sevmezdim. Aslında 3-4 yıl kullandım Vista'yı ama bir türlü sevemedim. Fırsatını bulunca da (internet bağlanınca) hemen 7 ve XP'ye sarıldım. 7'yi de severim, ama Vista'yı bir türlü sevemedim. 256 MB RAM ile XP takır takır çalışır 512 oldu mu bayram ederdi. Ama Vista'ya 1 GB RAM bile yetmediği için 2 GB taktırmıştık.
Aa Vista yaaa, nasıl unuturum. Lanet girsin tövbe. Ram yiyici, ram katili artık ne dersen adına. Doğru ya, 7'ye gelene kadar bir de Vista vardı. Üvey evlat olsa sevilmez denen cinstendi. Verirsin yer ama sana faydası dokunmaz. Kaldı ki üvey evlat gibi kapı dışarı da edildi sonunda.

Türkiye'de insanlar bir yıllık maaşını telefona yatırınca mı mantıklı oluyor? Bence yine mantıksız. Ki biz de 5 yıl sonra kullanalım demedik. Konu 2 yıl sonra değiştirmeyle başlamıştı.
Tabi ki mantıklı değil. Ben bu işe eldekini para ediyorsa satıp yenisine güncellemek için yapıyorum. Telefonu alıp bozulana kadar kullanma fikri bana bu şartlarda hiç mantıklı gelmiyor. Vardı eskiden öyle kalantor abiler telefon koleksiyonu yaparlardı. DH'de falan görmüşsündür mesela :D herif nokia telefon koleksiyonu yapmış. Bütün N serilerini almış tutmuş saklıyor. E bizde kullandık ama sattık. :D Bizde öyle koleksiyon yok çünkü zamanında aldığımızı yenisini almak için sattık. :D İlk telefonum ericsson t10 idi annemler almıştı işte okuldan çıkıyorum yanımda olsun eve otobüs dolmuş yada yürüyerek git gel yapıyorduk merak etmesinler diyeydi. :D Sonra star gazetesinden motorola telefon aldık kullandık sattık, başka cihaz aldık sattık böyle böyle gitti. Genpa da kalite kontrol gibi çalıştım 1 sene kadar, orada mesela elimden de çok telefon geçti. E zaten işim telefon tablet pc tamiri daha çok. :D Bu elektronikte yenileme işi mesela sadece telefonda var. Bilgisayarda pek yok, bu yorumu yazdığım pc mesela i5 4. nesil 8 gb ramli 240 ssdli bir pc. Ha bunlarda neye meraklıyım ? minik olacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Masaüstüm bu kasa da duruyor. Ama sese takıntılıyım. Bunda mesela 120mm sıvı soğutucu var, cpu'a delid yapıldı. Yani silikon çipinden üst metal kısmı ayrıldı araya düzgün termal macun uygulandı. 120 lik radyatör en düşük devirde fan dönüyor ve yükte dahil 50 dereceleri geçmiyor sistem süper sessiz. Ha buna birtane ekran kartı ister ? şöyle bir 4070ti yakışır ama cpu yetmez bellek yetmez psu yetmez birton masraf gerek yok. + zaten notebook'um var, 3060 var yetiyor. Telefon gibi mobil cihaz gibi pc tarafına takıntım yok.

Windows konusunda xp kadar güvenlisine ve kullanışlısına denk gelmedim. Programların devamı xp üzerinde çalışsa devam da ederdim. Ondan sonra çıkan tüm Windows sürümleri bence makyajlı, o şekilde yürüdü gitti. Aynı şeyi 95 ve 98 için söylemiyorum mesela. Xp benim gözümde "baba" bir versiyondu.

Ios ve Android olayına gelirsek de, bir telefona 70 bin verene kadar 7 bin verir, iki senede bir değiştiririm. Bu enflasyona göre bile bir yerde kendini amorti edecek çünkü "yeni kasa" bir telefona sahip olacağım. Uygulaması yeni olacak, ram keza aynı şekilde güncel olacak. İşlemci de haliyle son model olacak.

Bu arada elektronik modası peşinde koşan biri değilim. Yeni kasa benim için önemsiz bir detay. Benim için önemli olan, telefonu hala güncel bir hız ve işlevde kullanabiliyor olmak.

Geçen gün iPhone 8 kullanan bir arkadaşımla oturduk sohbet ediyoruz. Adama dedim "Hala performansı yerinde mi?" diye. Dedi ki "Valla arama yapıyorum, WhatsApp tamam, fotoğraf da çekiyorum. Bana yetiyor." Bu şekilde telefonu kullanan biri kaba tabirle Nokia 1100'dan çok da öteye gitmiş sayılmaz. Haliyle de o telefonun güncelleme desteğinin var olması bu kişi için mantıklı. Ama ben ve benim gibi hayatının çoğu alanında telefonunu asistanı şeklinde kullanan biri için, telefonun her yönüyle güncel olması önemli.

Güvenlik konusunda da aslında biraz da verdiğimiz izinler çok değerli. Düşünmeden şak şak izin vermek yerine, biraz izinleri elden geçirmek gerekiyor. Evet telefon bizi yönetiyor ve hatta tüm elektronikler bizi ele geçirmiş durumda ancak buna verdiğimiz izinler de bir yerde bizim elimizden çıkıyor. Ios güvenlik konusunda Android'e göre çok daha güçlü, bunu hepimiz kabul ederiz. Aksini söyleyen de çıkmaz zaten. Ama ben, benim seçimlerimi kontrol edecek bir sistem de istemiyorum mesela.
size katılıyorum Samsung apple nin bir vida fazla koyup pahalıya pazarladığı dönemlerde ben oneplus a geçmiştim her çıkan yeni seride amiral işlemcisi ile geliyor du 1.5 2yil kullanıp değiştirerek ,7 den 9a kadar geldim seri olarak ? farkım kayıtlı kullanırdım yurtiçi değil 9.serinden sonra kayıt işini bitirdiler,değiştirirken zarar dahi etmedim, adamlar bol keseden rem işlemci hafıza koyuyor bu yüzden Android hariç telefon eskimiyor gibi birşeydi tek sıkıntı marka bilinmezdi kılıf vs yurtdışından almak gerekiyordu ama hayvan gibi cihazları var sizinde dediğiniz gibi kullanırken ihtiyaçlara cevap vermeyecekse sıkıntı, günümüzde 10bine dahi yurtiçi cihaz adam akıllı bulmak zorlasmaya başladı ne yazık ki

Yorumlardan sonra Windows XP almaya karar verdim :kop5G alacağım gibi duruyor, a34 ün de su geçirmemesi beni cezbediyor ama üstteki çentik moralimi bozuyor. 2 senede bir değiştirme işi çok mantıklı ama hayat akışında unutup gidiyor insan bi şekilde.

Yorumlardan sonra Windows XP almaya karar verdim :kop5G alacağım gibi duruyor, a34 ün de su geçirmemesi beni cezbediyor ama üstteki çentik moralimi bozuyor. 2 senede bir değiştirme işi çok mantıklı ama hayat akışında unutup gidiyor insan bi şekilde.
Xp fanboyları her yerde. :D Ha delik ha çentik aslında aynı ya video izlerken o delikte göze batıyor. :D Suya dayanıklılık normalde çokta elzem birşey değil. Suyun altında zaten video foto çekersin ama öyle pratik değil çünkü 1 saat falan gene dayanabiliyor.

Bu suya dayanıklılık olayı daha çok kaza anında işe yarıyor. Mesela kafedesin içecek içiyorsun elin çarptı masadan telefona su döküldü vs. koruyor telefonu kafan rahat. Öbür türlü dayanıksızsa kanser gibidir. İlk başta çalışır gibi görünür ama sonradan alet çekmez kapanır açılmaz reset atıp durur vs. kamerası buğulanır kamera ölür çalışmaz derken böyle böyle birgün çat diye bir susar hadi eyvallah gitti çöpe. :D

Şimdi suya toza dayanıklı telefonunun da dayanacağı kesin değil tabi ama bir korumadır onu sağlar. Keza bunu nasıl anlayacaksın ? samsunglarda servis menüsü var, o menüde basınç ölçer sensör var. Diyelim cihazın suya dayanıklılığını test edeceksin çok basit ekrandan biraz bastır aletin iç basıncı artacağı için o basınç sensöründeki değerler artıyor. Eğer bastırdığın halde artmıyorsa demek ki cihazın bir yerinde kaçak vardır. Atmosfer basıncıyla eşitse basınç ve artmıyorsa demek ki kaçak var suya toza dayanıklı olmayabilir. Mesela benim gibi kurtlular 2. el samsung telefon alacaksa daha önce içinin açılıp açılmadığını da böyle anlarlar. Çünkü içi açılmış cihazın geçmişini bilemezsin ve içi açılmışsa tekrar suya toza dayanıklılığını sağlayamaz çünkü fabrikasyon conta bant öyle dışarda satılan birşey değil.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri