Arkadaşlar Çamaşır Makinesi Deterjan tavsiyesi istiyorum sizden. Özellikle Yelda Ablamdan ve Beril kardeşimden. Ariel Omo Persil falan ne tavsiye edersiniz? En iyisi hangisi bunlardan?
@Yelda Helvacı @Beril
@Yelda Helvacı @Beril
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Annem OMO kullanıyor memnun. Tabii renkli ve beyaz deterjanları ayrı. Büyük paketlerde sahte çok oluyormuş dikkat etmekte fayda var.Arkadaşlar birde Çamaşır Makinesi Deterjan tavsiyesi istiyorum sizden. Özellikle Yelda Ablamdan ve Beril kardeşimden. Ariel Omo Persil falan ne tavsiye edersiniz? En iyisi hangisi bunlardan?
@Yelda Helvacı @Beril
Omo kullanıyorum ben. Sık yıkananları tercih ediyorum sıvı olarak. Koyu ve açık renkli olarak onu kullanıyorum. Hatta beyazlarda da kullanıyorum herhangi bir renk bozulması yaşamadım. Özellikle siyah deterjan kullanmıyorum. Sadece çarşaf ve havlularda yine omo ama bu kez toz kullanıyorum. Tüm çamaşırları 30 derecede sıvı ile çarşaf ve havluları 40 derecede toz ile yıkıyorum.Arkadaşlar birde Çamaşır Makinesi Deterjan tavsiyesi istiyorum sizden. Özellikle Yelda Ablamdan ve Beril kardeşimden. Ariel Omo Persil falan ne tavsiye edersiniz? En iyisi hangisi bunlardan?
@Yelda Helvacı @Beril
Çok karışık olmuş. Ben anlamadım cidden. Şimdi 2 ayrı Deterjan mı almam lazım benim. Renkli ve Beyazların deterjanı ayrı mı oldu? Birde sıvı falan var onların tozdan farkı ne? Daha mı iyi oluyor?Omo kullanıyorum ben. Sık yıkananları tercih ediyorum sıvı olarak. Koyu ve açık renkli olarak onu kullanıyorum. Hatta beyazlarda da kullanıyorum herhangi bir renk bozulması yaşamadım. Özellikle siyah deterjan kullanmıyorum. Sadece çarşaf ve havlularda yine omo ama bu kez toz kullanıyorum. Tüm çamaşırları 30 derecede sıvı ile çarşaf ve havluları 40 derecede toz ile yıkıyorum.
Beyazlar için olan deterjanlar beyazlatıcı içerir genelde. Yoksa beyazların beyaz renk özelliği bir süre sonra kayboluyor, bunu arabalardan da görebiliriz mesela eski ve güneşte kalmış beyaz arabalar tam beyaz değildir. Çok da önemli değil beyaz işte diyene pek fark etmiyor. Kimi deterjanlarda ise beyazlar-renkliler yazıyor.Çok karışık olmuş. Ben anlamadım cidden. Şimdi 2 ayrı Deterjan mı almam lazım benim. Renkli ve Beyazların deterjanı ayrı mı oldu? Birde sıvı falan var onların tozdan farkı ne? Daha mı iyi oluyor?
Aslında tamamen kullanım alışkanlığı ile alakalı. Ben iki tür deterjan kullanırım başka herhangi spesifik bir çamaşır yoksa. Toz ve sıvı.Çok karışık olmuş. Ben anlamadım cidden. Şimdi 2 ayrı Deterjan mı almam lazım benim. Renkli ve Beyazların deterjanı ayrı mı oldu? Birde sıvı falan var onların tozdan farkı ne? Daha mı iyi oluyor?
Ariel'in Professional serisi çok güzel. Evet bütçeli de leke çıkarma ve temizliği çok başarılı. Yalnız çok yıpratıyor. Bana daha çok otellerin havlu ve çarşaflarını yıkama potansiyeli olan bir deterjan gibi geliyor. Ev kullanımı için eğer ki yoğun kirli giysileri (yağlı, terli) olan bir ev ise kesinlikle başarılı. Ama işte giysileri zamanla hallediyor ?Bütçe varsa şu çok iyiydi aşırı memnunduk ama diğerlerinden pahalıydı. Ucuzluk grosslarında bulabiliyorduk.
![]()
Ariel Professional Dağ Esintisi Sıvı Deterjan 70 Yıkama 4.55 lt Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Ariel Professional Dağ Esintisi Sıvı Deterjan 70 Yıkama 4.55 lt fiyatlarını Akakçe ile takip et! Ariel Professional Dağ Esintisi Sıvı Deterjan 70 Yıkama 4.55 lt özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!www.akakce.com
Her evin tecrübesi farklı doğrudur. Bizde evlendik Bosh makineye bunu önerdiler diye hep onu aldık kullandık. Problem yaşamadık, sonra kıta değiştirince o markalar yerini başkalarına bıraktıAriel'in Professional serisi çok güzel. Evet bütçeli de leke çıkarma ve temizliği çok başarılı. Yalnız çok yıpratıyor. Bana daha çok otellerin havlu ve çarşaflarını yıkama potansiyeli olan bir deterjan gibi geliyor. Ev kullanımı için eğer ki yoğun kirli giysileri (yağlı, terli) olan bir ev ise kesinlikle başarılı. Ama işte giysileri zamanla hallediyor ?
Yok valla çiçeğim ,bingo bütçeye uygunlar. Onları alıyorum. Beyazlar için ayrı falan hiç kafamı karıştırmam. Aslında fiyatı indirimde görürsem kaçırmadığım tek ürün arieldir.Beyazlar için olan deterjanlar beyazlatıcı içerir genelde. Yoksa beyazların beyaz renk özelliği bir süre sonra kayboluyor, bunu arabalardan da görebiliriz mesela eski ve güneşte kalmış beyaz arabalar tam beyaz değildir. Çok da önemli değil beyaz işte diyene pek fark etmiyor. Kimi deterjanlarda ise beyazlar-renkliler yazıyor.
Ben tek kişi olarak çok çamaşır yıkayan biri değilim. Hiç de beyaz çamaşırım yok. O nedenle ayrıştırma gibi bir derdim de yok. Peros'un 7 kiloluk renkliler için olan deterjanını almıştım, 1 yıldan fazla yetti. Bir de Bingo siyahlara özel deterjan almıştım, koyu renklileri, pantolon kazak vs. onunla yıkıyordum. Geri kalan çorap, iç çamaşır, çarşaflar vs. de peros toz deterjanla.
Ama genelgeçer ürünüm koyu pembe (kırmızı gibi olan) Perwoll.
Geçenlerde A101'den uyguna buldum denemek için Çiçeğim marka (a101 markası) siyahlar için olanından sıvı deterjan aldım. (Viking üretimi) Yıkama konusunda pek ayırt edemem ben, renk solması yapıyor mu uzun vadede belli olur, bence başarılı. Ama kokusu her ne kadar güzel gelse de, bir süre sonra farklı bir koku bırakıyor.
İyice suyu çıktı bu işin de, bana saçma geliyor. Tabi Yelda Abla katılmayabilir ama, beyaza ayrı siyaha ayrı deterjan, yok diğer RGB ürünlere farklı deterjan. Yakında sıcak renklerle soğuk renklere ayrı deterjan yaparlar...
Valla senin bu çamaşıra yaklaşma işin çok profesyonel ben çözemedim. Çok bilinmeyenli denklem gibi ?Aslında tamamen kullanım alışkanlığı ile alakalı. Ben iki tür deterjan kullanırım başka herhangi spesifik bir çamaşır yoksa. Toz ve sıvı.
Tozlar 40 derecenin altında hele ki kısa programda çok erimez. Eriyecek zaman bulamıyor. Ancak leke ve kir çıkarma potansiyeli bence daha yüksek. Bu sebeple çarşaf ve havluları 40 derecede toz ile yıkıyorum. Seçtiğim deterjan da "Omo Beyazlar Toz Deterjan". Çarşaf ve havlunun renginin solmasından daha önemlisi, derin temizliği benim için.
Ben çok sık giysi değiştiren ve yıkayan biriyim. Giydiğimi ölene kadar kirlenmesini beklemem. Yıpranmalarını da istemediğim için 30 derece yeterli geliyor. Bu sebeple de sıvı deterjan kullanıyorum. Renk solması yapmasın, hem de yıkanmış olsun diye "Omo Sık Yıkananlar Sıvı Deterjanı" kullanıyorum.
Çok fazla düz beyaz giysim yok. Açık renk koyu renk diye ayırıyorum yıkarken. O yüzden giyim tarafında beyazlatmaya ihtiyacım olmuyor. Tek sıvı deterjan işimi görüyor. Yünlü ya da özel bir siyah giysi yıkamadığım sürece ayrı bir deterjana ihtiyacım olmuyor ancak evde bir köşede bulunur.
Yıkama derecesi ne ona göre öneri vereyim ? ?Valla senin bu çamaşıra yaklaşma işin çok profesyonel ben çözemedim. Çok bilinmeyenli denklem gibi ?
Bir sürü değişken var. Sıcaklık Program zamanı çamaşır türü deterjan tipi kafam yandı. Ben tek herşeye gidecek birşey istiyorum.
Ben Omo kullanıyorum Yelda abla Ariel demiş mesela. Eğer tek deterjansa Omo Cold Power Renkliler-Beyazlar diye deterjanı var onu tavsiye ederim. Her yola gelir. Öyle renklerde de açma yapmaz. Sıvı olsun kafamız rahat olsun. Kısa programda da gider uzunda da.Yaşlandık arkadaşlar biz artık anlayacağımız dilden anlatın lütfen.
Ben tek deterjan istiyorum. Yok Renkli yok Beyaz yok Koyu uğraşamam ?
Arkadaşlar o zaman tüm giysilerde kullanmak için Renkliler için deterjanı almak daha mantıklı mı? Renklerde açma yapmaz en azından.
Toz mu alayım sıvı mı alayım bilemedim zaten.
Birde Ariel mi Omo mu Persil mi? Şimdi indirimlerden hangisini takip edip alayım? Bu ara indirimler var malum.
Genelde giysilerimiz Renkli 40-50 derecede ve 1 saatlik Kısa programda yıkıyoruz.Yıkama derecesi ne ona göre öneri vereyim ? ?
Siz eve sıvı alın da baktınız performansı düşük kaldı toza geçin. Kısa program olduğu için ufaktan arada kaldım ama ben de kısada sıvı kullanıyorum.Genelde Renklileri 40-50 derecede ve 1 saatlik Kısa programda yıkıyoruz.
Çok koyu giysilerimiz yok. Bizim Genel kullanım alışkanlığımız bu yönde.
İşte sırf bu nedenlerle hep bir kimya laboratuvarım olsun isterdimSiz eve sıvı alın da baktınız performansı düşük kaldı toza geçin. Kısa program olduğu için ufaktan arada kaldım ama ben de kısada sıvı kullanıyorum.
Omo Cold Power Renkliler-Beyazlar sıcak suda ekstra etki gösterir o işi çözer diye düşünüyorum. Ariel uzun zamandır kullanmadım. @Yelda Helvacı abla cinsi hakkında fikir verebilir belki. Sonuçta hangisi indirimdeyse o alınabilir. Omo, Ariel, Persil arasında uçurum yoktur.
Abi yapma patlarız sonra. Haberlere çıkarız, A.H. evde kendi deterjanını yapmak isterken tavanda delik açtı diyeİşte sırf bu nedenlerle hep bir kimya laboratuvarım olsun isterdim![]()
Yok yaaa, üretim imalat vs değil, hep benim içimde bu kimyasal bileşiklerin içerikleri merak konusu olmuştur.Abi yapma patlarız sonra. Haberlere çıkarız, A.H. evde kendi deterjanını yapmak isterken tavanda delik açtı diye![]()
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.