Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Çamaşır Deterjanı Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emurat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Arkadaşlar birde Çamaşır Makinesi Deterjan tavsiyesi istiyorum sizden. Özellikle Yelda Ablamdan ve Beril kardeşimden. Ariel Omo Persil falan ne tavsiye edersiniz? En iyisi hangisi bunlardan?

@Yelda Helvacı @Beril
Annem OMO kullanıyor memnun. Tabii renkli ve beyaz deterjanları ayrı. Büyük paketlerde sahte çok oluyormuş dikkat etmekte fayda var.

Arkadaşlar birde Çamaşır Makinesi Deterjan tavsiyesi istiyorum sizden. Özellikle Yelda Ablamdan ve Beril kardeşimden. Ariel Omo Persil falan ne tavsiye edersiniz? En iyisi hangisi bunlardan?

@Yelda Helvacı @Beril
Omo kullanıyorum ben. Sık yıkananları tercih ediyorum sıvı olarak. Koyu ve açık renkli olarak onu kullanıyorum. Hatta beyazlarda da kullanıyorum herhangi bir renk bozulması yaşamadım. Özellikle siyah deterjan kullanmıyorum. Sadece çarşaf ve havlularda yine omo ama bu kez toz kullanıyorum. Tüm çamaşırları 30 derecede sıvı ile çarşaf ve havluları 40 derecede toz ile yıkıyorum.

Omo kullanıyorum ben. Sık yıkananları tercih ediyorum sıvı olarak. Koyu ve açık renkli olarak onu kullanıyorum. Hatta beyazlarda da kullanıyorum herhangi bir renk bozulması yaşamadım. Özellikle siyah deterjan kullanmıyorum. Sadece çarşaf ve havlularda yine omo ama bu kez toz kullanıyorum. Tüm çamaşırları 30 derecede sıvı ile çarşaf ve havluları 40 derecede toz ile yıkıyorum.
Çok karışık olmuş. Ben anlamadım cidden. Şimdi 2 ayrı Deterjan mı almam lazım benim. Renkli ve Beyazların deterjanı ayrı mı oldu? Birde sıvı falan var onların tozdan farkı ne? Daha mı iyi oluyor?

Çok karışık olmuş. Ben anlamadım cidden. Şimdi 2 ayrı Deterjan mı almam lazım benim. Renkli ve Beyazların deterjanı ayrı mı oldu? Birde sıvı falan var onların tozdan farkı ne? Daha mı iyi oluyor?
Beyazlar için olan deterjanlar beyazlatıcı içerir genelde. Yoksa beyazların beyaz renk özelliği bir süre sonra kayboluyor, bunu arabalardan da görebiliriz mesela eski ve güneşte kalmış beyaz arabalar tam beyaz değildir. Çok da önemli değil beyaz işte diyene pek fark etmiyor. Kimi deterjanlarda ise beyazlar-renkliler yazıyor.

Ben tek kişi olarak çok çamaşır yıkayan biri değilim. Hiç de beyaz çamaşırım yok. O nedenle ayrıştırma gibi bir derdim de yok. Peros'un 7 kiloluk renkliler için olan deterjanını almıştım, 1 yıldan fazla yetti. Bir de Bingo siyahlara özel deterjan almıştım, koyu renklileri, pantolon kazak vs. onunla yıkıyordum. Geri kalan çorap, iç çamaşır, çarşaflar vs. de peros toz deterjanla.

Ama genelgeçer ürünüm koyu pembe (kırmızı gibi olan) Perwoll.

Geçenlerde A101'den uyguna buldum denemek için Çiçeğim marka (a101 markası) siyahlar için olanından sıvı deterjan aldım. (Viking üretimi) Yıkama konusunda pek ayırt edemem ben, renk solması yapıyor mu uzun vadede belli olur, bence başarılı. Ama kokusu her ne kadar güzel gelse de, bir süre sonra farklı bir koku bırakıyor.

İyice suyu çıktı bu işin de, bana saçma geliyor. Tabi Yelda Abla katılmayabilir ama, beyaza ayrı siyaha ayrı deterjan, yok diğer RGB ürünlere farklı deterjan. Yakında sıcak renklerle soğuk renklere ayrı deterjan yaparlar...

Aslında tamamen kullanım alışkanlığı ile alakalı. Ben iki tür deterjan kullanırım başka herhangi spesifik bir çamaşır yoksa. Toz ve sıvı.

Tozlar 40 derecenin altında hele ki kısa programda çok erimez. Eriyecek zaman bulamıyor. Ancak leke ve kir çıkarma potansiyeli bence daha yüksek. Bu sebeple çarşaf ve havluları 40 derecede toz ile yıkıyorum. Seçtiğim deterjan da "Omo Beyazlar Toz Deterjan". Çarşaf ve havlunun renginin solmasından daha önemlisi, derin temizliği benim için.

Ben çok sık giysi değiştiren ve yıkayan biriyim. Giydiğimi ölene kadar kirlenmesini beklemem. Yıpranmalarını da istemediğim için 30 derece yeterli geliyor. Bu sebeple de sıvı deterjan kullanıyorum. Renk solması yapmasın, hem de yıkanmış olsun diye "Omo Sık Yıkananlar Sıvı Deterjanı" kullanıyorum.

Çok fazla düz beyaz giysim yok. Açık renk koyu renk diye ayırıyorum yıkarken. O yüzden giyim tarafında beyazlatmaya ihtiyacım olmuyor. Tek sıvı deterjan işimi görüyor. Yünlü ya da özel bir siyah giysi yıkamadığım sürece ayrı bir deterjana ihtiyacım olmuyor ancak evde bir köşede bulunur.

Bütçe varsa şu çok iyiydi aşırı memnunduk ama diğerlerinden pahalıydı. Ucuzluk grosslarında bulabiliyorduk.

Ariel'in Professional serisi çok güzel. Evet bütçeli de leke çıkarma ve temizliği çok başarılı. Yalnız çok yıpratıyor. Bana daha çok otellerin havlu ve çarşaflarını yıkama potansiyeli olan bir deterjan gibi geliyor. Ev kullanımı için eğer ki yoğun kirli giysileri (yağlı, terli) olan bir ev ise kesinlikle başarılı. Ama işte giysileri zamanla hallediyor ?

Ariel'in Professional serisi çok güzel. Evet bütçeli de leke çıkarma ve temizliği çok başarılı. Yalnız çok yıpratıyor. Bana daha çok otellerin havlu ve çarşaflarını yıkama potansiyeli olan bir deterjan gibi geliyor. Ev kullanımı için eğer ki yoğun kirli giysileri (yağlı, terli) olan bir ev ise kesinlikle başarılı. Ama işte giysileri zamanla hallediyor ?
Her evin tecrübesi farklı doğrudur. Bizde evlendik Bosh makineye bunu önerdiler diye hep onu aldık kullandık. Problem yaşamadık, sonra kıta değiştirince o markalar yerini başkalarına bıraktı :)

Çamaşır yıkama konusunda manyak olabilirim. Her gün çalışır makine. 15 dakika programı kullanıyorum ev içinde giydikleri için. Misal tşört şort giyip markete gittim yine 15 dakika kullanırım.
Bingo , çiçeğim alıyorum genelde. Baktım market de indirime girmiş ariel alırım. Tabi en iyisi o. Diyecekler ki amazondan ucuza alıyoruz, ben online deterjan almıyorum nedenini bilmiyorum sorma:kiskis güven vermiyor :rolleyes:
Havlu ve çarşaflar çin yumuşatıcı peros alıyorum. Genelde gratis ve ya şok market de 30 tl den satılıyor belirli günlerde. Onu gördüğümde birkaç adet alır kenara koyarım.
Beyazlar için ayrı almam. Bizim tercihimiz hep koyu renk kıyafet. Siyah üzerine oluyor.
Beyaz atlet için de ayrı deterjan almıyorum.

Beyazlar için olan deterjanlar beyazlatıcı içerir genelde. Yoksa beyazların beyaz renk özelliği bir süre sonra kayboluyor, bunu arabalardan da görebiliriz mesela eski ve güneşte kalmış beyaz arabalar tam beyaz değildir. Çok da önemli değil beyaz işte diyene pek fark etmiyor. Kimi deterjanlarda ise beyazlar-renkliler yazıyor.

Ben tek kişi olarak çok çamaşır yıkayan biri değilim. Hiç de beyaz çamaşırım yok. O nedenle ayrıştırma gibi bir derdim de yok. Peros'un 7 kiloluk renkliler için olan deterjanını almıştım, 1 yıldan fazla yetti. Bir de Bingo siyahlara özel deterjan almıştım, koyu renklileri, pantolon kazak vs. onunla yıkıyordum. Geri kalan çorap, iç çamaşır, çarşaflar vs. de peros toz deterjanla.

Ama genelgeçer ürünüm koyu pembe (kırmızı gibi olan) Perwoll.

Geçenlerde A101'den uyguna buldum denemek için Çiçeğim marka (a101 markası) siyahlar için olanından sıvı deterjan aldım. (Viking üretimi) Yıkama konusunda pek ayırt edemem ben, renk solması yapıyor mu uzun vadede belli olur, bence başarılı. Ama kokusu her ne kadar güzel gelse de, bir süre sonra farklı bir koku bırakıyor.

İyice suyu çıktı bu işin de, bana saçma geliyor. Tabi Yelda Abla katılmayabilir ama, beyaza ayrı siyaha ayrı deterjan, yok diğer RGB ürünlere farklı deterjan. Yakında sıcak renklerle soğuk renklere ayrı deterjan yaparlar...
Yok valla çiçeğim ,bingo bütçeye uygunlar. Onları alıyorum. Beyazlar için ayrı falan hiç kafamı karıştırmam. Aslında fiyatı indirimde görürsem kaçırmadığım tek ürün arieldir.

Aslında tamamen kullanım alışkanlığı ile alakalı. Ben iki tür deterjan kullanırım başka herhangi spesifik bir çamaşır yoksa. Toz ve sıvı.

Tozlar 40 derecenin altında hele ki kısa programda çok erimez. Eriyecek zaman bulamıyor. Ancak leke ve kir çıkarma potansiyeli bence daha yüksek. Bu sebeple çarşaf ve havluları 40 derecede toz ile yıkıyorum. Seçtiğim deterjan da "Omo Beyazlar Toz Deterjan". Çarşaf ve havlunun renginin solmasından daha önemlisi, derin temizliği benim için.

Ben çok sık giysi değiştiren ve yıkayan biriyim. Giydiğimi ölene kadar kirlenmesini beklemem. Yıpranmalarını da istemediğim için 30 derece yeterli geliyor. Bu sebeple de sıvı deterjan kullanıyorum. Renk solması yapmasın, hem de yıkanmış olsun diye "Omo Sık Yıkananlar Sıvı Deterjanı" kullanıyorum.

Çok fazla düz beyaz giysim yok. Açık renk koyu renk diye ayırıyorum yıkarken. O yüzden giyim tarafında beyazlatmaya ihtiyacım olmuyor. Tek sıvı deterjan işimi görüyor. Yünlü ya da özel bir siyah giysi yıkamadığım sürece ayrı bir deterjana ihtiyacım olmuyor ancak evde bir köşede bulunur.
Valla senin bu çamaşıra yaklaşma işin çok profesyonel ben çözemedim. Çok bilinmeyenli denklem gibi ?
Bir sürü değişken var. Sıcaklık Program zamanı çamaşır türü deterjan tipi kafam yandı. Ben tek herşeye gidecek birşey istiyorum.

Son düzenleme:
Yaşlandık arkadaşlar biz artık anlayacağımız dilden anlatın lütfen.

Ben tek deterjan istiyorum. Yok Renkli yok Beyaz yok Koyu uğraşamam ?

Arkadaşlar o zaman tüm giysilerde kullanmak için Renkliler için deterjanı almak daha mantıklı mı? Beyazlatıcı içermediğinden Renklerde açma yapmaz en azından.

Toz mu alayım sıvı mı alayım bilemedim zaten.

Birde Ariel mi Omo mu Persil mi? Şimdi indirimlerden hangisini takip edip alayım? Bu ara indirimler var malum.

Son düzenleme:
Valla senin bu çamaşıra yaklaşma işin çok profesyonel ben çözemedim. Çok bilinmeyenli denklem gibi ?
Bir sürü değişken var. Sıcaklık Program zamanı çamaşır türü deterjan tipi kafam yandı. Ben tek herşeye gidecek birşey istiyorum.
Yıkama derecesi ne ona göre öneri vereyim ? ?

Yaşlandık arkadaşlar biz artık anlayacağımız dilden anlatın lütfen.

Ben tek deterjan istiyorum. Yok Renkli yok Beyaz yok Koyu uğraşamam ?

Arkadaşlar o zaman tüm giysilerde kullanmak için Renkliler için deterjanı almak daha mantıklı mı? Renklerde açma yapmaz en azından.

Toz mu alayım sıvı mı alayım bilemedim zaten.

Birde Ariel mi Omo mu Persil mi? Şimdi indirimlerden hangisini takip edip alayım? Bu ara indirimler var malum.
Ben Omo kullanıyorum Yelda abla Ariel demiş mesela. Eğer tek deterjansa Omo Cold Power Renkliler-Beyazlar diye deterjanı var onu tavsiye ederim. Her yola gelir. Öyle renklerde de açma yapmaz. Sıvı olsun kafamız rahat olsun. Kısa programda da gider uzunda da.

Çözdük ?

Genelde Renklileri 40-50 derecede ve 1 saatlik Kısa programda yıkıyoruz.

Çok koyu giysilerimiz yok. Bizim Genel kullanım alışkanlığımız bu yönde.
Siz eve sıvı alın da baktınız performansı düşük kaldı toza geçin. Kısa program olduğu için ufaktan arada kaldım ama ben de kısada sıvı kullanıyorum.

Omo Cold Power Renkliler-Beyazlar sıcak suda ekstra etki gösterir o işi çözer diye düşünüyorum. Ariel uzun zamandır kullanmadım. @Yelda Helvacı abla cinsi hakkında fikir verebilir belki. Sonuçta hangisi indirimdeyse o alınabilir. Omo, Ariel, Persil arasında uçurum yoktur.

Siz eve sıvı alın da baktınız performansı düşük kaldı toza geçin. Kısa program olduğu için ufaktan arada kaldım ama ben de kısada sıvı kullanıyorum.

Omo Cold Power Renkliler-Beyazlar sıcak suda ekstra etki gösterir o işi çözer diye düşünüyorum. Ariel uzun zamandır kullanmadım. @Yelda Helvacı abla cinsi hakkında fikir verebilir belki. Sonuçta hangisi indirimdeyse o alınabilir. Omo, Ariel, Persil arasında uçurum yoktur.
İşte sırf bu nedenlerle hep bir kimya laboratuvarım olsun isterdim :D

Abi yapma patlarız sonra. Haberlere çıkarız, A.H. evde kendi deterjanını yapmak isterken tavanda delik açtı diye :haha
Yok yaaa, üretim imalat vs değil, hep benim içimde bu kimyasal bileşiklerin içerikleri merak konusu olmuştur.

Şey gibi düşün bunu. Eski forumda oranın sahibi bu petrol ile çok içli dışlı bir iş yapıyordu ben de onun verdiği bilgiden dolayı biliyorum zaten, bizim şu Opet Bupet Şupet diye yakıtlarını hep farklı diye aldığımız yerlerde temelde ülkeye giren petrolun TAMAMI ve bu işletmelere dağılan ürünün de TAMAMI aynı aslında.

Sadece her işletme kendisine ait bir formülü katkı maddesi olarak bu yakıt içerisine ekliyor depolarında. Birinin adı foll force, diğerinin daha full force falan olsa da temel ham madde hep aynı.

Ben de bu durumu test etmek için arabamı hep depo doldurup ışık yanana kadar gidip KM kontrolü yaparak test ettiğim için seneler boyunca defalarca teyit edecek şekilde yakıt seviyesinin katkı maddesi ve yakıtın alındığı istasyona göre değişiklik gösterdiğini gördüm.

Mesela ikisi de Petrol Ofisinden doldurulan iki depo arasında eğer enjektör temizleyici eklediysem 900km giden arabam, eklemediysem 850km gidiyordu gibi.

OPET den yakıt alırsam 850km giden arabam, Totalden alırsam 800km gidiyordu gibi.

Bu örnekleri şu sebeple yazdım, zannediyorum ki bu deterjan işinde de durum farklı değil. Hemen hepsi zaten aynı maddeleri kullanıyor fakat oranları değişiyor ve bazıları farklı varyasyonlar deniyor, sonuç da kullanıcının koşullarına göre değişiklik gösteriyor ve toplumun bir bölümü ''O iyi'' derken bir bölümü de ''BU iyi'' diyor.

İşte bunları ACABA larda bırakmamak adına içeriklerini incelemekiçin isterdim be laboratuvarı :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri