Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Senin AEP gerçek çalışma ortalama tüketimi 453,73 w
Toplam tüketim ortalaması da 224.6 w
Günün nerdeyse tam yarısı çalışmış yarısı durmuş.
Ortadan çizgiyi çekince ortalama olurmu acaba ?
Bende şöyle yaptım

Ekli dosyalar

• IMG_20231217_161120.jpg
    IMG_20231217_161120.jpg
    74.1 KB · Görüntüleme: 14
Günaydın herkese.
Bir minik ama ilginç haberle bugünün sohbetine katkıda bulunayım.
DPT bu sene bütün resmi kurumlardaki klimaları değiştirme kararı almış, bundan dolayı yerli firmalar ellerindeki stokları ve üretimlerinin bir kısmını devlete verecekler, aslında burada devlet yerli markaları koruyor o yüzden bu yaz belli ki yine klima kıtlığı olma olasılığı var bu bilgi ışığında çevrenizde klima alma sürecinde olanlar varsa işi yine geçen seneki sıkıntıların yaşanmaması adına en geç mayıs ayına kadar satın alma ve montaj işini bitirmelerini öğütleseniz iyi olur diye düşünüyorum.

Deprem nedeniyle altus ve regal markası adı altında çok ciddi satın alım yapılmıştı geçen sene, önümüzdeki sene bu satın alımın çok çok çok çok daha üst seviyesi alınacağı düşünülürse, bekleyip görelim bakalım zaman bize neler gösterecek.
Üstad, DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) 2011 de kapatılmış yerine kalkınma bakanlığı kurulmuş. Ama devlette planlama yapacak bir kurum kaldığını düşünmüyorum. Sizin dediğiniz kararı belki DMO devlet malzeme ofisi almış olabilir. Gerçi o da böyle kararlar alabiliyormu emin değilim. Ekonomi yetkililerine göre yılın ilk yarısı resmi enflasyonun %70 lere kadar çıkacağı beklendiğine göre seneye her şeyin fiyatının katlanmasını beklemek normal. Sizin dediğiniz gibi ekstra bir durum varsa bu artışa ilave edilerek hesap yapmak lazım.

Günaydın herkese.
Bir minik ama ilginç haberle bugünün sohbetine katkıda bulunayım.
DPT bu sene bütün resmi kurumlardaki klimaları değiştirme kararı almış, bundan dolayı yerli firmalar ellerindeki stokları ve üretimlerinin bir kısmını devlete verecekler, aslında burada devlet yerli markaları koruyor o yüzden bu yaz belli ki yine klima kıtlığı olma olasılığı var bu bilgi ışığında çevrenizde klima alma sürecinde olanlar varsa işi yine geçen seneki sıkıntıların yaşanmaması adına en geç mayıs ayına kadar satın alma ve montaj işini bitirmelerini öğütleseniz iyi olur diye düşünüyorum.

Deprem nedeniyle altus ve regal markası adı altında çok ciddi satın alım yapılmıştı geçen sene, önümüzdeki sene bu satın alımın çok çok çok çok daha üst seviyesi alınacağı düşünülürse, bekleyip görelim bakalım zaman bize neler gösterecek.
Dikkatimi çekti Konteyner lerde Arçelik çok güzel montaj yapmış hepsi nizami çatı üstüne Altus ta aynı şekilde baymakta dahil bu ama vstel tarafına geçince tüm şekilleri denemişler ? bunların damarında var bozukluk ?

Yanlış hatırlamiyorsam midea 4100tl olduğu zamanlarda Mitsubishi ler 9bin civarındaydı ondan 1yil sonra ben aep i 17ye almıştım.
Şimdi 30 civarı seneye herhalde 40 olur 2025 te 70 sonra 100 ? vay anam vay

Son düzenleme:
Geçen sene bunun öncü depremini görmüştük aslında.
Tahmin ediyorum ki ithal klima bayileri ön anlaşmalarını bu bilgiye dayandırırsa onların da yerli klimalardan altta kalır fiyat vermeyecekleri aşikâr.
Biz tüketici tarafı olarak çevremizi bu konuda uyarmalıyız.

Çok değil 2-3 sene evvel 4100tl ye zorla Midea Prime satın aldırdığım arkadaşların bugün ettikleri dualar bana cennete giriş biletini garantiler diye düşünüyorum :D
Bu enflasyon ortamında birde klima temin sıkıntısı yaşanırsa fiyatlar ciddi anlamda fırlar. Teşekkürler abi ?

Abiler Aklıma şu takıldı gece elektrik 1dk lığına neden kesilir ki 3 gündür aynısını yapıyor lar 1dk gidip geri geliyor oda tam saat 4:05 civarı
Mart ayında da 1hafta boyunca aynısını yaptılar şimdi yine başladılar tamirat tadilat olamaz bu bence.
İnsanların psikolojisi ilemi oynuyorlar acaba?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-12-18-12-58-34-26.jpg
    Screenshot_2023-12-18-12-58-34-26.jpg
    61.9 KB · Görüntüleme: 11
Abiler Aklıma şu takıldı gece elektrik 1dk lığına neden kesilir ki 3 gündür aynısını yapıyor lar 1dk gidip geri geliyor oda tam saat 4:05 civarı
Mart ayında da 1hafta boyunca aynısını yaptılar şimdi yine başladılar tamirat tadilat olamaz bu bence.
İnsanların psikolojisi ilemi oynuyorlar acaba?
Birkaç sefer bizimde tam 23:58 gibi standart bir kesinti vardı. Bu ay pek olmadı. ?

Abovvvvv Abi sen ne diyon. Bunu öngörüp klima stoklasak da şimdi satışa çıkarsak köşe filan kalmamıştı dönecek.
? Aynısı zeytinyağı için de geçerli o zamanlar hakikisi 450 tl şuan hakikisi 5 bin tl dayandı 2024 8 2050 100 bin?
Tabi bu para biriminde kalırsak bakacuukkk dijital para sistemine geçiş yapma imkanı da olabilir

Adem aga değerlendirmelerin için teşekkür ederim. Ben bu forum ve sosyal medya ya insanlara tecrübem aktarmak faydalı olmak için çıktım. Ama aynı zamanda ticaretin içinde olmam da bazılarının ağzında sakız oldu. Saldıracak yer bulamayınca bizi mal pazarlamak vs ile itham ettiler. Aslında onlarda çok iyi biliyordu ki biz para ile değişmeyiz. Değişseyidik zaten şimdi burada işimiz olmazdı. Ha onların saldırısı aslında tamamen bizim kat ettiğimiz yol bizim sevilmemiz sayılmamız idi. Mutlaka sevmeyende vardır. Ama o tipler hakikaten acayip düşünen, toplumdan tecrit olmuş, başkalarının da başarısını hazmademeyen tiplermiş bunuda yaşadık gördük.. Neyse bunlar geride kaldı. Kapatalım bu defteri.

Bu arada bu konuyu takip ediyorum ilk günden. Bakayım dedim konu nereye gidecek.
Tekniği severim bilirsiniz. Şu ısı algısı ile ilgili atalım ortaya bakalım teknik bir tartışma. Sen giriş yapmışsın aslında. Ben daha hissedici daha bariz bir örnek vereyim.
50 derece hava sıcaklığında ne kadar durabilirsin. 50 derece suyun içinde ne kadar durabilirsin.
Klima ile çok ilişkilidir bu. Klima (aslında Sogutmada sistemi) insan gibi canlı dır aslında çalışma sistemi olarak. İnsan vucudu ısı algısı ne ise klimada o şekilde dir ısı algısı.
Ustaların gülü, kapattığımız o defterde sadece bir defter değil, koca bir devri kapattık biz seninle.
Meşhuuuur DH efendinin işine gelmediği için ilgilenmediği konuyu kökünden kazıdık ve gayet mutluyuz bu durumdan, geçmişi ve yaşananları bilmeyenler, senin benim çektiklerimizi bilmeyenler bu satrları da anlamayacaktır doğal olarak o nedenle o defterleri kapatmakta sonuna kadar haklısın.

Şu klimaların hisseden varlıklar gibi değerlendirilmesi gerektiği konusunu sürekli senin adını anarak örnek veriyorum sohbetlerimde, var ol ustacım :)

Kara haber treni gibi de olmayayım ama gerçeklerden hareket edecek olursak size KESİN bilgi olarak şunu yazabilirim
%10 zam bu ay sonu geliyor, %20 de Ocak/Şubat geçişinde gelecek. Şimdiden %30 luk fark zaten var ve kesin bilgiler bunlar.
Eee bu işin bir de seçim sonrası ekonomisi olacak. Sanki benim verdiğim 25/30K rakam masum bile kalıyor seçim sonrası belirsizliği düşünürsek.
Abi şuan bile 25 30 arası zaten xtreme e 24 diyor gazianteptekiler :D istanbulda falan 20 ama antepte direk 24 :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Diyorki bir çok kişi klima iç ortamı yakaladı, neden kısmadı, yada çok kıstı vs. Herkes, sanıyor ki klima sadece oda ısısını göre hareket eder. Soğutma tekniği ve verimlilik bilgisi olmayınca malesef ki durum bu şekilde anlaşılır.
Bakalım Superheat Subcoling ne imiş çözen olacak mı.
Usta, yıktın perdeyi eyledin viran :D

@Adem Helvacı abi mağazadan aldığım bot u hiç kullanmadıysam iade etme şansım varmı ?
değişim olacağını biliyorum ama iade etmek istiyorum ben
Eşime bot almıştım Greyder birturlu kafamıza yatmadı mağazada en rahat modeli de buydu bu bile bazı yerleri rahat değil bizde hiç uğraşmadan verelim istiyoruz kesinlikle ev dışında giyilmedi alalı 7gun oldu ev içinde 2 güne bir deneme yaptı yine kafasına yatmadı

Ekli dosyalar

• IMG_20231218_151143.jpg
    IMG_20231218_151143.jpg
    75.6 KB · Görüntüleme: 11

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri