Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Ortalama iki klima 32kw 24 saat tüketim.
Ama iki gündür 38kwları gördü sırf o sensör yüzünden ? bu arada geceleri 2 3⁰ leri görüyoruz termostat yapmıyor makineler ısıtılan alan 80m² üzerinde.
Set 25⁰ içeri 23⁰
Ortalama benim gree ile nerdeyse aynı. Rahatsız olmayacağınız seviyeye kadar fanı yükselt hem tüketim azalıyor hemde içerideki hava homojen nerdeyse heryeri eşit ısınıyor.

Kışın hava soğudukça insan yalıtımın önemini daha fazla hissediyor neden derseniz havalar normal seyirdeyken 23 24° fazlası ile yetiyor iken mesela

bugün 26 ya çekmek zorunda kaldım
rüzgar+keskin bir soğuk var dışarda dış tarafa gelen duvarlara elimi vurduğum zaman buz gibi
Bu durumda tavan ile taban sıcaklığı bile etkileniyor helede hava eksikere düşünce

Oyuzden dışarısı -20 lerde olduğu zamanlarda klima set 30° a kadar yolu var benim klima için zorlu koşullar başladı sayılır ?‍?️

Ortalama benim gree ile nerdeyse aynı. Rahatsız olmayacağınız seviyeye kadar fanı yükselt hem tüketim azalıyor hemde içerideki hava homojen nerdeyse heryeri eşit ısınıyor.
Dediğine katılıyorum. ? Klima otomatik fan olarak %60 %80 seviyelerinde çalışıyor aslında sorunu da fan seviyesinin düşük olmasından anladım. Fan sesine kulaklarım alıştı ses duymadığım da acaba bir sorun mu var diyorum. ?

Kışın hava soğudukça insan yalıtımın önemini daha fazla hissediyor neden derseniz havalar normal seyirdeyken 23 24° fazlası ile yetiyor iken mesela

bugün 26 ya çekmek zorunda kaldım
rüzgar+keskin bir soğuk var dışarda dış tarafa gelen duvarlara elimi vurduğum zaman buz gibi
Bu durumda tavan ile taban sıcaklığı bile etkileniyor helede hava eksikere düşünce

Oyuzden dışarısı -20 lerde olduğu zamanlarda klima set 30° a kadar yolu var benim klima için zorlu koşullar başladı sayılır ?‍?️
Set değerini kademe kademe yüksel yoksa DF yaşama sıklığı artar. Bu durumu arabayla rampa çıkar gibi düşün önden biraz hızlanmak çok fazla devir kaybetmeden rampayı çıkmaya yardımcı olur. ??

@İRFAN abi benimde aklıma şu takılır hep klimaların geneli mesela yeri geliyor 1hafta 1ay kapanmıyor havalardan dolayı kışın benim klimada 15gun kesintisiz çalıştığını bilirim
Peki genel olarak bu kompresör ler için zararlı mıdır ?

@İRFAN abi benimde aklıma şu takılır hep klimaların geneli mesela yeri geliyor 1hafta 1ay kapanmıyor havalardan dolayı kışın benim klimada 15gun kesintisiz çalıştığını bilirim
Tasarımının ne kadar doğru yapıldığı, malzeme kalitesi ile ve yazılımı ile orantılı. Mühendisler tüm kouşulları değerlendirerek 2 sene garantiyi veriyor. Bunun içinde 2 sene durmadan çalışma ihtimalini de düşünmüşlerdir. Mesala baz istasyonları sunucular vb ortamlarda klimalar 7/24 365 çalışıyor.

An itibariyle durum stabil hava dışarıda soğumaya devam ediyor. ?

Ekli dosyalar

• IMG_20231221_232528.jpg
    IMG_20231221_232528.jpg
    34.9 KB · Görüntüleme: 15
2008den beri çalışan Ariston buz dolabım var kompresörü hala canavar kolay kolay bozulacak bir malzeme değil yeter ki bakımı zamanında yap kardeşim. ?

Tasarımının ne kadar doğru yapıldığı, malzeme kalitesi ile ve yazılımı ile orantılı. Mühendisler tüm kouşulları değerlendirerek 2 sene garantiyi veriyor. Bunun içinde 2 sene durmadan çalışma ihtimalini de düşünmüşlerdir. Mesala baz istasyonları sunucular vb ortamlarda klimalar 7/24 365 çalışıyor.
ooo abi hiç aklıma gelmemişti bak suncuu odaları vs 1sene ne demek ya???
Geçenlerde Instagram da birisi yorumlar da bundan bahsediyordu santraller demiydi neydi sürekli soguk moddan soğuktan klimanın boruları deliniyor diyordu adem abi de marka sormuştu o orda öyle kaldı öğrenemedik.
Bizimkiler ozaman yılda 3ay çalışmış kafaya takılmaz

2008den beri çalışan Ariston buz dolabım var kompresörü hala canavar kolay kolay bozulacak bir malzeme değil yeter ki bakımı zamanında yap kardeşim. ?
? Evet abi dolaplar dinlenip çalıştığı için uzun gidebiliyor
Ben klima lar bazen 1ay kesintisiz hiç durmadan çalışınca onu merak etmiştim

Abi 18 lik xtreme klima teknik detaylarında minimum değeri diğer modellere göre yüksek sadece 18 de böyle sen kaç görüyorsun min stabil değerlerde
Zor şartlarda ortalama elektrik sayacı üzerinden günlük aldığım iki klima değeri 32kW günlük 1.333kW saatlik. Hesap aşağıda. ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231222_071302.jpg
    Screenshot_20231222_071302.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_20231222_071326.jpg
    Screenshot_20231222_071326.jpg
    24.9 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_20231222_071336.jpg
    Screenshot_20231222_071336.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri