Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Biz söküp parçalamıştık onu da. :D
Screenshot_2023-12-19-23-34-55-49_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg

Normal abi, o klimanın ısıtmadaki MİN BTU değeri 10500. Max ise 19900.
12 lik klimanın min btu değeri 3650. yani klima yine iyi çalışıyor değerlerine göre.
Bu arada bu klimanın değerlerinin teyit edilmesi için yazı yazıldı ana fabrikaya.
Bu teknik detayı öğrenmiş oldum 24 bin olan 5300 MİN BTU değeri verebiliyor beni uyarsa servis 24bin takardım salona daha ekonomik olsun diye 18bin taktık iyi mi? ?

Bu teknik detayı öğrenmiş oldum 24 bin olan 5300 MİN BTU değeri verebiliyor beni uyarsa servis 24bin takardım salona daha ekonomik olsun diye 18bin taktık iyi mi? ?
Abi ne yazık ki bir ezbercilik var piyasada, ürün özelind eyorum yapmak başkadır, genel yorum yapmak başkadır.

Şimdi birisi bana gelse dese ki ''Abi Viesman 24 lük alayım mı?'' kendisine derim ki ''Ben ne bileyim alasın mı?'' çünkü ürün özelinde detaya hakim değilim, vereceğim bilgiler GENEL bilgi olur ve GENEL bilgiler her ince detayı kapsamaz.

Abi ne yazık ki bir ezbercilik var piyasada, ürün özelind eyorum yapmak başkadır, genel yorum yapmak başkadır.

Şimdi birisi bana gelse dese ki ''Abi Viesman 24 lük alayım mı?'' kendisine derim ki ''Ben ne bileyim alasın mı?'' çünkü ürün özelinde detaya hakim değilim, vereceğim bilgiler GENEL bilgi olur ve GENEL bilgiler her ince detayı kapsamaz.
Midea Xtreme 18bin kendini kısmak yerine termostat yapıyor çünkü Minimum BTU değeri yüksek kısma ihtiyacı duyduğunda tamamen eski klimalar gibi On of sistem gibi çalışıyor. Manuel minimum 22set %60 fan hızında 38⁰ ye kadar kısma sağladım bu ayarda 21set yapınca klima kafayı yiyor ? bir anda 55⁰ üfleyip kendini termostat yaptırıyor. ?

Midea Xtreme 18bin kendini kısmak yerine termostat yapıyor çünkü Minimum BTU değeri yüksek kısma ihtiyacı duyduğunda tamamen eski klimalar gibi On of sistem gibi çalışıyor. Manuel minimum 22set %60 fan hızında 38⁰ ye kadar kısma sağladım bu ayarda 21set yapınca klima kafayı yiyor ? bir anda 55⁰ üfleyip kendini termostat yaptırıyor. ?
Bak samimi şekilde yazıyorum şu yazdığın yorum bile ileride bu ürünü alacak olanlar için fayda teşkil ediyor çünkü GERÇEK BİLGİ arayanlar bir şekilde bunu arayıp buluyor.

Abi bir gün bir tüketici evine gitmiştim şikayet nedeniyle.
Adam klimam ısıtmıyor diye iade talebinde bulunmuş, yerinde tespit yapalım dedik.
Klimaya baktım Hotpoint. adam 31 de çalıştırıyor, içerisi 34 derece olmuş ve muhterem diyor ki ''Abi ısıtmıyor''
Sahda solda değersiz bir vazo aradım kafasına geçirmek için :kop

Adam öncesinde kömür sobası kullanıyormuş, hayatında ilk defa klima ile ısıtma yapmak istemiş, üflemeli bir aygıt ile ısıtma yapmaya kalkınca tabi sobanın verdiğini vermesi mümkün olmadığı için sonuşç hüsran oluyor. O değil de, o ne biçim algoritma kardeşim nasıl 34 derece yaptın içeriyi :kiskis

Elbette burada 34 rakamı tutarsız oluyor çünkü bizim Halil hoca ile hep konuştuğumuz ve size de belli aralıklarla anlattığım RAKAM ile HİSSEDİLEN arasındaki farkın ayırt edilmesi gerekiyor.

Dün de yazmıştım bugün yine yazayım, Ben yıllardır 22 de4 23 de kullanıyorum dediğimde insanlar klimanın düşük tükettiğini göstermek için yapıyorum zannediyordu.
Halil hoca bile MHI klimasını 27 de kullanıyorken şimdi aynı evde ME klima var ve bana 24 yapamadığını söyüyor ki burada da yazmış. Ben de evimde 24 yapamıyorum halen klimamı, bekliyorum ağır kış bastırınca 24 25 yaparım diye düşünüyorum.

Klimanın rakamsal olarak içeriyi 34 göstermesinin orada adam için önemi yoktu çünkü evin içerisinde ir yüksek basınç ile alçak basınç akış etkisi yaşanıyordu izaolasyon zaafiyeti nedeniyle.

Burada Pascall yasasını hatırlamak lazım. Direkt olarak olmasa da dolaylı yoldan bağlantısı var zira evlerimizin duvarları ve camları soğuk yani klimadan çıkan sıcak havadan daha düşük sıcaklığa sahiptir. Bu nedenle, duvarlardaki soğuk havanın basıncı, klimadan çıkan sıcak havanın basıncından daha düşüktür. Bu durum tabi ki duvarlardaki soğukluğun klimadan çıkan sıcak havaya doğru akmasına neden olur ve bu akış yüksek basınç ile alçak basınç etkisi oluşturur.

Özellikle klimanın doğrudan duvarlara doğru yönlendirildiği durumlarda daha belirgin hale gelir bu durum. O nedenle ısrarla KÜTLE SICAKLIĞI deyip duruyoruz.
Duvarlardaki soğukluk ortadan kalkmadıkça yani izolasyon zaafiyeti sorunu çözülmedikçe klimadan çıkan sıcak hava, duvarlardaki soğuk havayı daha da yoğunlaştırır ve basınç farkı daha da artar.

Şimdi burada da devreye ne girer? KALORİ.
Kömürün vereceği kalori ile klimanın ağzından çıkan kalori hiçbir zaman tartışılmaz dahi.
Kömür durumu tolere eder ama klima edemez ve bu basınç akışı etkisi de insanı içeride bir hava sirkülasyonu var gibi rahatsız eder ki cross fan pervanesi nedeniyle zaten var olan hava akımı etkisine, yüksek/alçak basınç etkisi de dahil olunca çekilmez olur.

Diyeceğim o ki, geçen sohbette de yazdığım gibi benim evin duvarları da sıfır izolasyon ve ben salon klimamda tüketimin yüksek olmasını da buna bağlıyorum.

Yani bir evde kolay kolay 29m2 salon olmuyor dostlar, tek bir sırada neredeyse 6 metre duvar var daha ne diyeyim. Diğer ceğhedeki 6 metrede ise 3 adet pencere var, diğer kısa olan duvarda yine 3 adet pencere, kapının olduğu kısa duvar ise 3 metre dolaylarında. Tavan zaten safi beton, 1 gram yalıtım yok. Beni kurtaran yani içeride rahat yaşamamı sağlayan tek unsur klimanın verimliliği.

Halil hoca 1450 rakımda klima ile rahat ediyor diyoruz ama onda da izolasyon yok. Haa bu arada benim 29m2 de 12 lik klima, Halil hocanın 18m2 de 18 lik klima kullandığını da unutmamak lazım.
34° ?
Ahh o yalıtım ahh herşeye zarar
Benim arkadaşımın evde müstakil doğalgaz+ klima var ondada yalıtım yok benim oda ile onun oda mt farkı 4 mt sert koşullarda aynı ilçede onlar doğalgaz+ klima ile anca ısınıyor ben sadece klima ile set yükseltiyorum iş tamam?
Bilin bakalım klima ne tabiki v**tel adam df den çıkıp ısıtmaya vakit bulamıyor
hatta video eklemiştim konunun birine ama nerde aynı şartlarda ve saatlerde dış ünitesi buza kesmişti ?
Her konuda olduğu gibi klima güç ve verimlilik konusunda sana katılıyorum abi?

Bak samimi şekilde yazıyorum şu yazdığın yorum bile ileride bu ürünü alacak olanlar için fayda teşkil ediyor çünkü GERÇEK BİLGİ arayanlar bir şekilde bunu arayıp buluyor.
Abi işin içinde emek var gerçek şu ki bizim yaşadığımız tecrübeler sayesinde insanlar doğru adımlar atacak buda bizi mutlu eder abim. ?

Dostlar şunun da en azından rakamsal bir farkı ve etkisini zihnimize yazmış olalım.

Midea Xtreme Save Eco Lite model bir klimanız varsa flap duruşuna lütfen dikkat edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Dostlar şunun da en azından rakamsal bir farkı ve etkisini zihnimize yazmış olalım.

Midea Xtreme Save Eco Lite model bir klimanız varsa flap duruşuna lütfen dikkat edin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Hmm en alt konumun bir üzerinde sabitlemistim flapı şimdi geri tam alta çektim termostat yaptı normalde sabahtan beridir kapanmamıstı ya tesadüf oldu yada aynı durum aep içinde geçerli ?

Hmm en alt konumun bir üzerinde sabitlemistim flapı şimdi geri tam alta çektim termostat yaptı normalde sabahtan beridir kapanmamıstı ya tesadüf oldu yada aynı durum aep içinde geçerli ?
abi dışarı çıkamayan sıcak hava içeride basınç yapıyor sıcaklığı yükseltiyor ve sensörün daha yüksek algılamasını sağlıyor olabilir.
Bana kalsa bu meretler kapanmamalı, yani nominalde ve mümkünse minimalde tüketim yapıp ama hiç durmamalı.

Şu Shorts denen gerizekalı sistemin kapak fotosunu kendisi seçmesi kadar aptalca bir algoritma yok.

Koskoca Youtube efendi, shorts video atarken kapakta görünecek olan görseli senin seçmene izin vermiyor.

Şu fotodan kim ne anlasın şimdi?

Ben daha klimayı 24 de kullanamadım yahu.
Çorapsız ayaklarımla bir polar eşofman takımı evde 22 ye ayarlı klimanın yaptığı 24 derecelik ortamda oturuyoruz.

Bence 25 derece ticari işletme için iyi bir değer.

Tavan yükselliği kaç @REMZİ96

Bir de sizin flap sorununuz vardı onu da unutmayalım, adam flapı aşağı baktırtmıyordu değil mi? :alala

Aklıma gelmişken durun onun da videosunu yayınlayayım
2.65 di galiba abi standart çok yüksek değil

Xtreme Seve 12binde minimum 33.2⁰ üfleme değerlerini gördüm. Rahat flap akışında minimum düştüğü değer bu diyebiliriz. Acaba buralarda kaç watt tüketim görüyor? Katalog verilerini yakalabiliyor mu? En son bir ölçüm cihazı alacağım.?

Ekli dosyalar

• IMG_20231226_232934-2.jpg
    IMG_20231226_232934-2.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 12
Abi sağa sola üflemesi ortalama 5 derece falan bu ne böyle? İrfan abi gtechi beğenmiyor birde gelde şuna bak sen gtechin sağa sola hava yönlendirmesi harikaydı bence bu çok vasat. Görüntüsü çok küçük üfleme gücü çok düşük tabi bu karşılaştırmalarım gteche göre görüntüsü çok sıradan gteche göre onun harici ufak bir kasa genleşme sesi var flaplarda güzel değil mesela aşağı vuruduyorum gtech direk aşağı vurabiliyordu bunda o yok
kalite olarak gree daha kaliteli midea ya göre kalite hissini anlayabiliyorsun ben bunu u crown için söylüyorum. ısıtması 10 numara 5 yıldız lakin tüketimleri çok yüksekti.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri