Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

abi dışarı çıkamayan sıcak hava içeride basınç yapıyor sıcaklığı yükseltiyor ve sensörün daha yüksek algılamasını sağlıyor olabilir.
Bana kalsa bu meretler kapanmamalı, yani nominalde ve mümkünse minimalde tüketim yapıp ama hiç durmamalı.
Abi o durumların farkındayım da hani senin videoyu görünce tam aşağı çektim termostat yaptı acaba dedim tesadüf müdür yoksa aep temi aynı durum var ?
Birde şu flapı söküp deneyim bakalım nasıl olacak ?
Hava geçişi ses vs ortam dengesi

kalite olarak gree daha kaliteli midea ya göre kalite hissini anlayabiliyorsun ben bunu u crown için söylüyorum. ısıtması 10 numara 5 yıldız lakin tüketimleri çok yüksekti.
Gtechde kasa genleşme sesi çok fazlaydı abi all easyda az baya ona göre bide tüketim yüksekti midea ona göre baya iyi daha detaylı testleri yakında yapacağım her cihazın artısı eksisini paylaşacağım

Bu ara 12bin Xtreme 23set 33⁰ ye kadar kendini kısıyor acaba o esnada kaç kW tüketiyor? ? Teknik verileri 110w diyor görse görse Adem abi görür gerçekten bu değerleri yakalıyor mu? Birde hepimizin dikkatini çeken 18bin olan 780w 24bin 300w ilginç bir durum. ?
orada yazanların çoğu doğruları yansıtmıyor. 24 lük için 300w yazıyor kısabileceği en düşük değeri. Ama ben testlerimde hiçbir senaryoda bu değeri görmedim. max cihaz 670w lara kadar kendini kısabiliyor .Bunun altını görmek kesinlikle imkansız. Test ettiğim zaman dış sıcaklık 12 derece idi. belki sıcaklık 0 derece olsaydı bu makine belki 670w lara bile kendini kısamayacaktı. tüm verileri adem abime gönderdim. söylediklerime vakıf kendisi

Son düzenleme:
Gtechde kasa genleşme sesi çok fazlaydı abi all easyda az baya ona göre bide tüketim yüksekti midea ona göre baya iyi daha detaylı testleri yakında yapacağım her cihazın artısı eksisini paylaşacağım
u crown için söyledim bunu. gtech i incelemedim lakin amcaoğlum da u crown vardı 5 ay kullanıp geri iade etti. yüksek tüketimden ötürü.

Abi midea ile konuş fiyatları çok yükseltiyorlar olmaz böyle bayii açsam satış yapamayacam ya ? 18 lik AEP ye 50 diyorlar şuan bayiler 18 lik legendera 57,5 yüzde 12-13 için mi insanlar çin segmenti klima alacak. Krigamizen ile AEP aynı fiyat böyle olursa işimiz zor..
şaçma sapan fiyat politikası uyguluyorlar ürün satmamak için elinden geleni yapıyorlar. Şunu da söyliyeyim legendera kullandıktan sonra midea nın yüzüne dönüp bakmazsınız

orada yazanların çoğu doğruları yansıtmıyor. 24 lük için 300w yazıyor kısabileceği en düşük değeri. Ama ben testlerimde hiçbir senaryoda bu değeri görmedim. max cihaz 670w lara kadar kendini kısabiliyor .Bunun altını görmek kesinlikle imkansız. Test ettiğim zaman dış sıcaklık 12 derece idi. belki sıcaklık 0 derece olsaydı bu makine belki 670w lara bile kendini kısamayacaktı. tüm verileri adem abime gönderdim. söylediklerime vakıf kendisi
Sıcak havalarda kısmak daha zor zaten havalar 1 2 derece civarında daha kolay kısmak

şaçma sapan fiyat politikası uyguluyorlar ürün satmamak için elinden geleni yapıyorlar. Şunu da söyliyeyim legendera kullandıktan sonra midea nın yüzüne dönüp bakmazsınız
Abi nasıl bakmayalım legenderaya okadar parayı nasıl vereyim ben versem bile nezaman kâra geçirecek beni 7 24 kullanmayan biri için 10 yıl sonra kâra geçirir adamı 50 ye legendra alacağıma 20 ye xtreme save alırım 30 bin niye boşuna vereyim odam 20 m2 apartman dairesi yazın sıcaklarda xtreme save 200-250w larda soğutuyor kışın 350-400 w larde ısıtıyor ben neden 30 bin fazla vereyim ki bana ne katkısı olacak param çoksa veririm yoksa veremem her bütçeye ve ihtiyaca uygun seçim yaptırıyoruz zaten insanlara öyle takım tutar gibi klima tutmaya ne gerek var ?

Konteynır olsa daha iyi ısınır bence konteynırda strafor köpük var 1 kat bu sadece duvar fabrika içinde 20 lik biriketten yapılı ama ısınmıyorum diyor adam anlamadım gitti
briket yani bims evi sıcak tutmaz yalıtım sağlamaz aksine dışarıdaki soğuğu içeriye yansıtır. yağmur dan emdiği suyu asla salmaz ve evde nem rutubet ve küf yapar. en güzeli kaliteli iyi fırınlanmış tuğla kullanmak ya da gaz beton kullanmak(ytong)

Abi nasıl bakmayalım legenderaya okadar parayı nasıl vereyim ben versem bile nezaman kâra geçirecek beni 7 24 kullanmayan biri için 10 yıl sonra kâra geçirir adamı 50 ye legendra alacağıma 20 ye xtreme save alırım 30 bin niye boşuna vereyim odam 20 m2 apartman dairesi yazın sıcaklarda xtreme save 200-250w larda soğutuyor kışın 350-400 w larde ısıtıyor ben neden 30 bin fazla vereyim ki bana ne katkısı olacak param çoksa veririm yoksa veremem her bütçeye ve ihtiyaca uygun seçim yaptırıyoruz zaten insanlara öyle takım tutar gibi klima tutmaya ne gerek var ?
zaten takım tutmuyorum hiçbir klima markasını da savunmuyorum. aşağı yukarı 20 senedir klima kullanıyorum. çeşitli klimaları satın alıp inceledim test ettim. ben sadece size bilgi veriyorum. bu klimanın ısıtma kalorisi çok yüksek diyorum. istediğiniz ürünleri almakta özgürsünüz elbette. bütçeniz doğrultusunda dilediğiniz ürünü alabilirsiniz

briket yani bims evi sıcak tutmaz yalıtım sağlamaz aksine dışarıdaki soğuğu içeriye yansıtır. yağmur dan emdiği suyu asla salmaz ve evde nem rutubet ve küf yapar. en güzeli kaliteli iyi fırınlanmış tuğla kullanmak ya da gaz beton kullanmak(ytong)
Bizim Muğla bölgesinde evleri okulları 20cm bims ile yapıyorlar.
Tuğlanın ısı iletkenlik Katsayısı λ (W/m.K): 0.3 tür. Bims ısı iletkenlik katsayısı λ (W/m.K): 0.18 dir. Isı yalıtımı açısından düşünürsek bims kullanmak daha avantajlı. Sayılardan anlaşılmak üzere ısı yalıtımında bims kullanmak yaklaşık olarak 2 kat daha yararlı olacaktır.
Su olayı için dediğin doğru ama sıva ve boyadan sonra asla su çekmez. ?

Xtreme Seve 12binde minimum 33.2⁰ üfleme değerlerini gördüm. Rahat flap akışında minimum düştüğü değer bu diyebiliriz. Acaba buralarda kaç watt tüketim görüyor? Katalog verilerini yakalabiliyor mu? En son bir ölçüm cihazı alacağım.?
Sana sonoff vs bakalım bir şeyler :D

Zaten bu işlere merakın da var nasılsa :D

Abi o durumların farkındayım da hani senin videoyu görünce tam aşağı çektim termostat yaptı acaba dedim tesadüf müdür yoksa aep temi aynı durum var ?
Birde şu flapı söküp deneyim bakalım nasıl olacak ?
Hava geçişi ses vs ortam dengesi
Ben BRE klimada düşey kanatların AEP ile kıyaslandığında daha fazla açı sunduğunu görünce dikkatimi çekmişti o zaman bakmıştım derinliklerine. BRE de klimanın ağzı o kadar açılıyor ki, önündeki havanın rahat akışı sanki ek bir katkı sağlıyor gibi.

Bir de bu klimalarda beni tilt eden bir durum var, düşey kanatlada V yapamıyorsun. Yani ya sağa ya sola ya ortaya bakıyorlar, kardeşim ben ortaya üflemesin, sağa ve sola üflesin istiyorum sana ne? Niye şunları yekpare yapıyorsunuz?

Bu aralar dış ortam sıcaklığı -5 ile +10 derece arasında gece ve gündüz sıcaklığı var. bu soğuklarda 900w ın altında seyr etmiyor. ilerleyen zamanlarda video çeker gönderirim
Kullanılan evde ısı kaybı yüksek olabilir abi sonuçta aep tüketim ve kısma konusunda mitsubishiden sonra dünyanın en iyi kliması rakibi bile yok yani 900w altına neden düşmediğini araştırmak lazım çünkü normalde yazın 100 kışın 200 lere kadar kısdığı görülmüş duyulmuş bilinen bir klima bu klima neden orada 900w altına kısmıyor mesela bunu araştırmak lazım yan yana 2 evin bile tüketimleri aynı olmuyor evin dışındaki sıva bile tüketimi etkliyor sonuçta

Gidişat onu gösteriyor ?
O değil de, biz şu BRE nin gerçek performansını ne zaman göreceğiz çok merak ediyorum.

Bu arada klimada bir konu dikkatimi çekti, denk gelirsem yarın fotosunu çekeceğim, BRE nin dış ünitesinde, diğerlerinde ya benim dikkatimi çekmeyen ya da olmayan bir terleme durumu söz konusu, klimanın taban ile sırt bölümünün birleştiği yerden.

Tahliye borusu haricinde o bölgede boncuk boncuk terleme görüyorum sabah saatlerinde, zanediyorum ki kondenserdeki soğukluk ile sabah o saatlerde güneşin etkisi ile ısınan havanın sıcaklığı o bölgede çarpışıp yoğuşuyor, şerit şeklinde boncuk boncuk terleme yapıyor.

Duruma göre o bölgeye şerit halinde şu kendinden yapışkanlı bant süngerkelrden çekmeyi düşünüyorum.

Bu sabah nasıl oldu da fotosunu çekmedim ki :alala

Evden çıkıp ofise geliyorum, AEP de bakıyorum kupkuru. Tabi AEP tam güneye bakıyor, BRE ise Doğu cepheye, yani güneş klimanın üstüne doğuyor resmen, belki onun etkisi vardır.

Bu arada senin bulunduğun bölgede rakım kaçtı abi?

O değil de, biz şu BRE nin gerçek performansını ne zaman göreceğiz çok merak ediyorum.

Bu arada klimada bir konu dikkatimi çekti, denk gelirsem yarın fotosunu çekeceğim, BRE nin dış ünitesinde, diğerlerinde ya benim dikkatimi çekmeyen ya da olmayan bir terleme durumu söz konusu, klimanın taban ile sırt bölümünün birleştiği yerden.

Tahliye borusu haricinde o bölgede boncuk boncuk terleme görüyorum sabah saatlerinde, zanediyorum ki kondenserdeki soğukluk ile sabah o saatlerde güneşin etkisi ile ısınan havanın sıcaklığı o bölgede çarpışıp yoğuşuyor, şerit şeklinde boncuk boncuk terleme yapıyor.

Duruma göre o bölgeye şerit halinde şu kendinden yapışkanlı bant süngerkelrden çekmeyi düşünüyorum.

Bu sabah nasıl oldu da fotosunu çekmedim ki :alala

Evden çıkıp ofise geliyorum, AEP de bakıyorum kupkuru. Tabi AEP tam güneye bakıyor, BRE ise Doğu cepheye, yani güneş klimanın üstüne doğuyor resmen, belki onun etkisi vardır.

Bu arada senin bulunduğun bölgede rakım kaçtı abi?
Benim klimaların tabanları da terleme yapıyor her yerinden sular akıyor ?

118 Rakım güzel seviye ?

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri