Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Arkadaslar Merhabalar. Bir sorum olacaktı.
Klima ihtiyacim üzerine yaptigim araştırmalar sonucu, Adem Beyin ve sizlerin de yorumlarından faydalanarak yilbasindan önce midea all easy pro 12000 btu aldim 28500 tl ye.

Bu modelde "follow me" yani kumandanin olduğu noktadaki sıcaklığı algılama ve ona gore calisma yok muydu? Ben mi yanlis hatirliyorum?

Bir de izmir gibi sıcak iklimde ikamet ediyorum, klima sicaklik degerini dusuk tutarsam (30 derece yapmazsam) ilk basta isitiyor 15-20 dakika, sonra sicak uflemiyor serin ufluyor bu normal mi?
(Yani sicakligi yanlis algiladigindan mi bir terslik mi var acaba diye düşünüyorum. Klima salonun uzun kenarının tam ortasında, oda 20 m2)
Cevaplayabilirseniz sevinirim.

Klima ihtiyacim üzerine yaptigim araştırmalar sonucu, Adem Beyin ve sizlerin de yorumlarından faydalanarak yilbasindan önce midea all easy pro 12000 btu aldim 28500 tl ye.

Bu modelde "follow me" yani kumandanin olduğu noktadaki sıcaklığı algılama ve ona gore calisma yok muydu? Ben mi yanlis hatirliyorum?

Bir de izmir gibi sıcak iklimde ikamet ediyorum, klima sicaklik degerini dusuk tutarsam (30 derece yapmazsam) ilk basta isitiyor 15-20 dakika, sonra sicak uflemiyor serin ufluyor bu normal mi?
(Yani sicakligi yanlis algiladigindan mi bir terslik mi var acaba diye düşünüyorum. Klima salonun uzun kenarının tam ortasında, oda 20 m2)
Merhaba hayırlı olsun güle güle kullanın.

Genel olarak kaç derece set ediyor sunuz acaba?
Birde serin üflüyor dediğiniz sırada flap yukarıda mı oluyor ayrıca dikkat ettiniz mi hiç o sırada dış ünite çalışıyor mu?

Benim klimada all easy 12 btu odamda sizinki gibi 20mt öncelikle klimamın odaya büyük geldiğinin farkında olaraktan aldım diğer yandan

Şuan ben evimde yalıtım sıkıntısından dolayı klimayı 26° set ile kullanıyorum muhtemelen lokal de en yüksek set ile kullanan benimdir bugünlerde havanın 13° civarına çıkması ile makina termostat yapmaya başladı

ama daha öncesinde hava durumu sert idi yalıtım durumunu da katıp ısı kaybından dolayı yaklaşık 4 gün kapanmadı ve ortalama 350 450 watt arası durmadan devam etti.
(Elimde haricî olarak bulunan enerji ölçer ile takip ediyorum anlık ne tüketim yaptığını)

Yani demem oki sizin makina serin üflüyor dediğiniz sırada termostat yapıyor dur hava ılık ise zaten termostat kaçınılmaz ayrıcada odaya büyük geliyordur ve yalıtım da varsa tavana iç ünitenin olduğu düzeye yükselen ısı kaybı yavaş olup geç devreye girecektir muhtemel olarak.

Follow me aktif etmek için kumanda nın set yazan tuşuna basıp simgeleri takip edip üst sağ köşeden insan simgesini seçip ok tuşuna basarsanız devreye girer ve kumanda da odanın ısısını görürsünüz klimada kumanda üzerinde bulunan sensörü baz alır ?

Siz bir gözlemleyin saydığım durumları yine kafanıza takılan olursa alayımız midea cı yardımcı oluruz ?
IMG_20240121_051151.jpg

Son düzenleme:

Bu serin üfleme sorunu tüm midealarda var. Bu işin önüne ancak parametre ayarlarını değiştirerek geçebilirsin. İnşallah memnun kalırsın midea dan

Aramıza hoşgeldiniz ?

@muhammet göl AEP sahibi bir takım soruları olmuş cevaplarınız durumu büyük ölçüde aydınlatacak. ? Fallowme var termostat anında odadaki havayı çevirdiği için soğuk üflüyor gibi algılanıyor.

Aramıza hoşgeldiniz ?

@muhammet göl AEP sahibi bir takım soruları olmuş cevaplarınız durumu büyük ölçüde aydınlatacak. ? Fallowme var termostat anında odadaki havayı çevirdiği için soğuk üflüyor gibi algılanıyor.
Aklımın yettiğince cevapladım abi bakalım durum ne kendisi de bakarsa durumlara dahada netleşir?

Selamlar dostlar, Kaira 12k btu sahibiyim bir kaç yerde midea ve bosch kumandaların bu klimayı kontrol edebildiğini gördüm follow me ve self clean gibi özelliklerin aktif olabildiği söyleniyor bilgi sahibi birisi var mı ? Ayrıca parametre değişimi yapabilirim sanırım. Nerden bulabilirim fiyat hakkında bilgisi olan veya elinde olan bir arkadaşımız var mı ?

Sorumu Cevaplayan ilgilenen tum arkadaslara teşekkür ederim.
Klima takilali birkac hafta oldu fakat evde degildim.
Son 3 gündür kullanma deneyimim oldu.
Kumandadaki follow me olayini anca çözdüm, takan klimacida kafami karistirmisti biraz da. Şöyle ki klimanin sag alt köşesinde tuş icin ayrılmış bir yuvarlak göz bölümü var, ben de follow me oradan mi takip oluyor acaba diye kendimi yanlış odakladim sanirim, adamda abi bu modelde o ozellik yok breezeless da vardi sanirim deyip biraz sallayinca olayi yanlis eslestirdim. Herhalde insan algilayan akilli goz uada baska bir seyin kullanilmasi icin tasarlanmis olabilir. Her neyse follow me yi cozdum bu sekilde sorun yasamam sanirim.
Valla soguk ufleme hikayesinde flap yukarıda degildi sanırım, dis unite ne alemdeydi bilmiyorum. Dedikleriniz dogrultusunda tekrar gozlemlerim.

Ben odayi serin gibi hissediyorum aksam gelince, kalorifer yada soba gibi harıl harıl etki yaratmiyor tabiki klima isi. Sanırım termostata giriyor havalar da sicak gittiginden, ben biraz panik yapıyorum isinmadi oda gibi görünce de 25-26-27 set degerlerinden direkt 30 a çıkarıyorum boylece uzun çalışıyordu.

Bilgiler icin tesekkurler sagolun. Bir seye takılırsam yine rahatsiz ederim.

Selamlar dostlar, Kaira 12k btu sahibiyim bir kaç yerde midea ve bosch kumandaların bu klimayı kontrol edebildiğini gördüm follow me ve self clean gibi özelliklerin aktif olabildiği söyleniyor bilgi sahibi birisi var mı ? Ayrıca parametre değişimi yapabilirim sanırım. Nerden bulabilirim fiyat hakkında bilgisi olan veya elinde olan bir arkadaşımız var mı ?
@REMZİ96 kumanda fiyat bilgisi konusunda yardımcı olabilir misin? Kumanda uyumunu bende hatırlıyorum @muhammet göl doğru hatırlıyorum sanırım. ?

Kumandadaki follow me olayini anca çözdüm, takan klimacida kafami karistirmisti biraz da. Şöyle ki klimanin sag alt köşesinde tuş icin ayrılmış bir yuvarlak göz bölümü var, ben de follow me oradan mi takip oluyor acaba diye kendimi yanlış odakladim sanirim, adamda abi bu modelde o ozellik yok breezeless da vardi sanirim deyip biraz sallayinca olayi yanlis eslestirdim. Herhalde insan algilayan akilli goz uada baska bir seyin kullanilmasi icin tasarlanmis olabilir. Her neyse follow me yi cozdum bu sekilde sorun yasamam sanirim.
Valla soguk ufleme hikayesinde flap yukarıda degildi sanırım, dis unite ne alemdeydi bilmiyorum. Dedikleriniz dogrultusunda tekrar gozlemlerim.

Ben odayi serin gibi hissediyorum aksam gelince, kalorifer yada soba gibi harıl harıl etki yaratmiyor tabiki klima isi. Sanırım termostata giriyor havalar da sicak gittiginden, ben biraz panik yapıyorum isinmadi oda gibi görünce de 25-26-27 set degerlerinden direkt 30 a çıkarıyorum boylece uzun çalışıyordu.

Siz evde yokken ortamda kimse olmuyor mu? Ortama bir derece yerleştirip gözlem yapmak daha sağlıklı olur.

Dan baktım da clean yazmamış lar tabi yinede denemek lazım midea prime ile kaira 12btu yapıları aynı orda özellikleri bakımından clean yazmamış ama follow me hepsinde mevcut parametre ayarlarınında kaira özelinde Akif olurmu olmaz mı bilmek zor?

O göz şekline sensör 30dk hareket algılama yapmadığı zaman kompresör frekansını düşürüyor şeklinde uyarlanmış.
Kompresör Kapanabilir de uygulamadan sensör kapanıyorsa göz sensörü bir kapatıp deneyin

Termostat sırasında kompresör kapanınca flapı yukarı almadan önce bir müddet serin/soğuk şeklinde üfleme yapıyor sonra flapı yukarı alsa bile minimum da üflemeye devam ediyor oda işte iç ünite sensörü konumu dolayısıyla mecburi bir durum

Nasıl derseniz sıcaklık hafif olup yukarıya yükseldiği için iç ünite sensörü fan minimal devirde dönmediği zaman iç ünite sensörü derecesi kolayca düşmeyeceği için termostat sonrası geri kalkış durumunu geç yapar oyuzden klima ısıtıp durunca fanı minimum devire çekip sürekli kontrol için devam ediyor bu sırada dış ünite durur.

Biz bu termostat sırasında serin/soğuk üfleme durumunu klimanın servis menüsüne erişip ayarlarından termostat sırasında fanı durdur şeklinde komut verip kayıt ederek çözdük diğer türlü flap yukarıda olup iç ünite fanı minimum da olsa bile etkiliyor insanı.

Parametre ayarı yapabilirim derseniz bir deneyin eğer yapamam derseniz servisi çağırın o yapar çünkü yanlış bir değişiklik yaparsanız sıkıntı yaratır ☺️
Konu 'Midea Klimaların Isıtmada Termostata Geçince SOĞUK Üflemesi' https://inceleriz.com/forum/konular...tmada-termostata-gecince-soguk-uflemesi.5239/

Son düzenleme:
Dan baktım da clean yazmamış lar tabi yinede denemek lazım midea prime ile kaira 12btu yapıları aynı orda özellikleri bakımından clean yazmamış ama follow me hepsinde mevcut parametre ayarlarınında kaira özelinde Akif olurmu olmaz mı bilmek zor?
İlginiz için teşekkür ederim kumanda bulup satın alıp denemek gerekli, kendi kumandası çok basit bir kumanda cihazda özellik varken kumandayı bu kadar kısıtlamak nedir anlamadım doğrusu. Uygun fiyatlı bir kumanda bulursam alıp sizleri de bilgilendireceğim.

Keira,bosch, airfel..... gibi markalar fason midea üretimidir. Kumandaları birbiriyle uyum sağlıyor. Kayinbiraderimde airfel 12 lik var. Midea ile kumandaları uyumlu

R32 saf bir gazdır bu nedenle R32 gaz kaçağı olduğunda, kaçan gazın yerine yeni gaz eklenebilir.

Aslında bir ara biz buna ASAL GAZ dedik ama ataştırınca R32 nin asal gaz olmadığı da ortaya çıktı.

R410 gaz malum R32 ve R125 gazlarının karışımıydı bu nedenle R410 gaz kaçağı olduğunda kaçan gazın yerine yeni gaz eklenmezdi çünkü hangi kısımdan ne kadar kaçtığını, hangisinin ne derece gaz durumuna veya lkikit durumda olduğunıu bilemiyorduk. Bu şekilde ekleme yapıldığında karışımın oranını değiştirdiği için klimanın performansını olumsuz etkileyordu.

Bütün bunlar aslında şu Floro karbon ve Hidro floro karbon mevzularından yani çevre etkisinden kaynaklanıyor ama sonuçta R32 ye gaz eklemesi yapılabilir dostlar.

Yine de işin uzmanı olan @mbirol ustamıza soralım :ok
Aynen ilave edilebilir. Ama ben yinede sağlıklı bir performans için gazı boşaltıp gramaj ile gaz verme taraftarıyım. Manometre basınca göre gaz vermek ustalık işidir. Ki kışın bu iş istediğin kadar tecrüben olsun çok zor. Ben şahsen kendime bil, kışın klimaya gramaj olmadan gaz vermeye %100 güvenemem

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri