Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Beko çamaşır makinesi sıkma sesi çok fazla matkap gibi sesli

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Beter

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Beko
Selamın aleyküm 1 ay öne almış olduğum beko cm 9102b çamaşır makinesini tezgahı a sıgmamasından dolayı cuma günu kurabildin ve dün ilk çamaşır yıkandı yıkaması iyi ve sessizdi ama sıkmaya gelince aşırı sesli ve titreşimli idi bende bu gün makinayı yerinden çıkarıp ayak ayarını yeniden yapıp tekrar yerleştir dimi makinayı hanım tekrar doldurdu ve açtık yıkama yine sessizdi ama iş sıkmaya gelince işler değişti ayak ayarını yaptığım için titreme gitmişti ama aşırı seslı sıkıyor çektiğim videoyu yükleyemedim degerli üstadlarım bi fikir bildirirdiniz ne yapmam lazım şimdi

Teknik Soru Beko çamaşır makinesi sıkma sesi çok fazla matkap gibi sesli

Kazan vurması degil akustik rulman normalde 70. 77 desibel ama 90 desibel gorürcesine yükselip 2 dakika sonra 70 .77 desibel donuyor
akustik rulman sesi sıkma aşamasının yaklaşık 20 sn kadarı bende de oluyor.sanırsam kazan büyüklüğüne bağlı bu durum.(siemens

WG52A2XVTR)​

Videoyu Youtube'a yükleyip buradan linkini paylaşın bakalım.
Hocam video yüklehemiyorum ama ses mutfaktaki maminanın sesi yan odada televizyon izlerken bile sıkma sesi rahatsız ediyor. Maminanın aynısı gri olanı kardeşimde var onda ses normal servis cagğırdım dün geldi makinayı baktı sesi dinledi bu motor uzun ömürlü ama sesli bir motor dedi bende beo arçelik makinalardaki ProSmart™ Inverter Motor sessiz motor reklamını söyledim hem kardeşimde var sesi az bu normalse zaman o bozuk dedim bişey demedi ve dedik bu makinalardaki atlas motor vardedi Inverter kart var dedi 10 yıl motor garantisi kalktı artık dedi ve bende iade veya değişim isterdim gitti. Bugun servisten aradılar makinayı normal olduğunu ve değişim veya iade olmayacağı söylediler. Bende yeniden servis kaydı açtım cumartesi başka Bı teknik servis gelecek öneriniz nedir nasıl bir yol izlemeliyim. Hanımla aramız bozulacak bu gidişle

Hocam video yüklehemiyorum ama ses mutfaktaki maminanın sesi yan odada televizyon izlerken bile sıkma sesi rahatsız ediyor. Maminanın aynısı gri olanı kardeşimde var onda ses normal servis cagğırdım dün geldi makinayı baktı sesi dinledi bu motor uzun ömürlü ama sesli bir motor dedi bende beo arçelik makinalardaki ProSmart™ Inverter Motor sessiz motor reklamını söyledim hem kardeşimde var sesi az bu normalse zaman o bozuk dedim bişey demedi ve dedik bu makinalardaki atlas motor vardedi Inverter kart var dedi 10 yıl motor garantisi kalktı artık dedi ve bende iade veya değişim isterdim gitti. Bugun servisten aradılar makinayı normal olduğunu ve değişim veya iade olmayacağı söylediler. Bende yeniden servis kaydı açtım cumartesi başka Bı teknik servis gelecek öneriniz nedir nasıl bir yol izlemeliyim. Hanımla aramız bozulacak bu gidişle
Merhaba. Video yükleseniz aslında bahsettiğiniz sorun tam olarak nasıl ve ne derece büyük bir sorun bununla ilgili çok daha yardımcı olabiliriz ama sesi duymadan ve makineyi görmeden yorum yapmak ne yazık ki zor. İlk yorumunuzda titreşimli çalıştığını da belirtmişsiniz, belki de ses titreşimden kaynaklıdır.
Şunu da belirtmek istiyorum makinenin çıkardığı ses içerisindeki çamaşır yüküne ve o yükün dengesine bağlı olarak değişmektedir. Ürün kitapçığında yazan ses desibeli ile ürünün sıkma sırasındaki ses desibeli birbirine uyuyor mu diye telefona indirebileceğiniz bir uygulama ile kontrol edebilirsiniz belki. Eğer kitapçıkta yazılandan daha yüksek desibelde çalışıyorsa işler ne kadar değişir bilemem ama en nihayetinde en fazla varsayım yapabiliriz makineyi görüp duymadan bir şey demek zor.

Selamın aleyküm 1 ay öne almış olduğum beko cm 9102b çamaşır makinesini tezgahı a sıgmamasından dolayı cuma günu kurabildin ve dün ilk çamaşır yıkandı yıkaması iyi ve sessizdi ama sıkmaya gelince aşırı sesli ve titreşimli idi bende bu gün makinayı yerinden çıkarıp ayak ayarını yeniden yapıp tekrar yerleştir dimi makinayı hanım tekrar doldurdu ve açtık yıkama yine sessizdi ama iş sıkmaya gelince işler değişti ayak ayarını yaptığım için titreme gitmişti ama aşırı seslı sıkıyor çektiğim videoyu yükleyemedim degerli üstadlarım bi fikir bildirirdiniz ne yapmam lazım şimdi
geçmiş olsun ses, kazan vurması mı ? , akustik bom bom sesi mi ? yoksa titreşim sallantı yada rulman sesi mi?

Kazan vurması degil akustik rulman normalde 70. 77 desibel ama 90 desibel gorürcesine yükselip 2 dakika sonra 70 .77 desibel donuyor
akustik rulman sesi sıkma aşamasının yaklaşık 20 sn kadarı bende de oluyor.sanırsam kazan büyüklüğüne bağlı bu durum.(siemens

WG52A2XVTR)​

Çözüm
Çamaşır makinesinde tahminen aynı motora sahibiz benimde ürün yeni bir kaç aylık yıkarken ses sıfır makinenin çalıştığını anlamıyorsunuz ama sıkmada tiz sesi mevcut. Ayak ayarını ürünü yerleştirdikten sonra terazi ile dümdüz gelecek şekilde yapıp benim gibi ses yalıtımı yaparsanız sıkmada çok az hatta hiç ses duymazsınız. 17068580420094064976778031863813.jpg

Makinenin alt sacı ile yer arasına ayak ayarının yüksekliğine göre ses yalıtım malzemesi koyarsanız ses duymazsınız. Bu işlemi 4 tarafınada yapmanız lazım.

Screenshot_20231023-184248.jpg

Çamaşır makinesinde tahminen aynı motora sahibiz benimde ürün yeni bir kaç aylık yıkarken ses sıfır makinenin çalıştığını anlamıyorsunuz ama sıkmada tiz sesi mevcut. Ayak ayarını ürünü yerleştirdikten sonra terazi ile dümdüz gelecek şekilde yapıp benim gibi ses yalıtımı yaparsanız sıkmada çok az hatta hiç ses duymazsınız. Ekli dosyayı görüntüle 12235

Makinenin alt sacı ile yer arasına ayak ayarının yüksekliğine göre ses yalıtım malzemesi koyarsanız ses duymazsınız. Bu işlemi 4 tarafınada yapmanız lazım.

Ekli dosyayı görüntüle 12236
CM 9102 B inverter motor abi Askoll motor %99. Tahminimce kazan grubunda sorun olma ihtimali var. Amortisörlerden de olabilir.

Ben bu konuyu merak ettim biraz daha bilgi verir misiniz? Makinenin 4 kenarı ve ortasına denk gelecek şekilde ses yalıtım köpüğü yerleştirsek, sesin dışarı yayılmasını engelleyebiliriz diye anladım. Ne derece bir etkisi oluyor acaba?

Ben bu konuyu merak ettim biraz daha bilgi verir misiniz? Makinenin 4 kenarı ve ortasına denk gelecek şekilde ses yalıtım köpüğü yerleştirsek, sesin dışarı yayılmasını engelleyebiliriz diye anladım. Ne derece bir etkisi oluyor acaba?
Baya etkiliyor. Köpük işe yaramaz. Alttan 4 kosesini kapsayacak şekilde yaparsanız boşluk kalmayacak. Mesela ayak yuksekligi ile yer arasi 2 cm diyelim siz oraya 2.3 mm kalinlikta kesip sıkıştırarak yerlestirmeniz lazim ki sıkma esnasinda oynamasin. Aldigim yalitim malzemesi bu.

Baya etkiliyor. Köpük işe yaramaz. Alttan 4 kosesini kapsayacak şekilde yaparsanız boşluk kalmayacak. Mesela ayak yuksekligi ile yer arasi 2 cm diyelim siz oraya 2.3 mm kalinlikta kesip sıkıştırarak yerlestirmeniz lazim ki sıkma esnasinda oynamasin. Aldigim yalitim malzemesi bu.

Anladım çok teşekkür ederim. Deneyeceğim, güzel bilgi oldu benim için.

Hocam servis atlas motor olduğunu söyledi birde 10 motor garantisi nin kalktığını söyledi
Kendi Web sitelerinde var 10 yıl motor garantisi. Vatandaş ona bakıp alıyor düzeltsinler kaldırdılarsa. Atlas, Askoll genelde Arçelik bunları kullanır ama mesele motorluk değil bence.

Kendi Web sitelerinde var 10 yıl motor garantisi. Vatandaş ona bakıp alıyor düzeltsinler kaldırdılarsa. Atlas, Askoll genelde Arçelik bunları kullanır ama mesele motorluk değil bence.
Selamın aleyküm servis geldi yine alıştırdı bu ses normal dedi ve gitti bu kadar sese yapacağımız bir şey yok dedi değişim veya iade dedim ben yazarım ama ne derler bilmem dedi bu ses normalmiş

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri