Günaydın,
Cihaz (65 GHQ 9500) Cuma günü geldi kuruldu. Genel olarak memnunum.
Öncelikle cihaz 1080P'de 120 Hz. 4K ise 60 Hz. VRR sanırım yok. XBox Series X'te otomatik düşük gecikme modu işaretlenebiliyor. Her görüntü modunda "Oyun modu" ve "bilgisayar modu" seçenekleri açılamıyor. Açıldığı zaman da 60/120 Hz açısından bir fark olmadı. Yani her halukarda 4K/120 değil.
Elac 2+2 hoparlör (2x15W + 2x3W) ses gayet iyi. Subwoofer yok ama baslar çok güzel. Öyle ki Sony 2.1 ses sistemini açmaya dahi gerek duymuyorum. Tizler falan da yerinde. Bu arada, yandaki renkli delikli şerit hoparlör değil, dekor. İki yan hoparlör arka köşelerde. Xbox'ta Dolpby Atmos eklentisini yükledim. Gayet doyurucu ses veriyor.
Görüntü kalitesi çok güzel. Ekranın IPS olduğu belli. Youtube'da HDR 60fps videolar açtım. (LG Global kanalını tavsiye ederim). Muhteşem. Micro dimming iyi çalışıyor gibi. Bu arada, 8K,12K vs videolar hep fake. Bir çoğu hdr bile değil. LG global kanalını tavisye ederim. gerçek HDR vs ise ne olduğu sağ üst köşede belirtiliyor.
Anakart AV1 codec destekliyor. Netflix'te teyit ettim. Düşük bitratede görüntü çok iyi. AIDA 64 verileri biraz tuhaf ama sanırım anakart 2/16GB. SOC nedir anlayamadım.
Kumanda çok başarılı. Sadece ses ve kanal ± tuşları biraz alışma istiyor.
Servisçi arkadaş panel LG, ledler Samsung dedi ama çok şüpheli buluyorum

Görüntü dediğim gibi çok iyi. Yalnız backlight hep %100'e ayarlı. Kalibre edince %30-35'ler yeterli geldi. Renkler ve siyahlar harika oldu. Yan açılardan görüş de güzel. Lakin HDR türü modlarda parlaklık kısılsa bile, ayakta iken baktığınızda kontrast gidiyor gibi bir durum var. Televizyon seviyesine eğildiğinizde ise düzeliyor. Normal modlarda üst yandan bakarken dahi sorun yok. Nasıl oluyor anlamadım.
Backlight %100 iken üst kenarda sehim denen şeyden biraz var, ama çok rahatsız edici değil. Arka ışığı kısınca neredeyse fark edilmez oluyor. ekranda gölgelenme falan minimal seviyede. Maçta kamera pan yaparken çok az belli oluyor.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Ekli dosyayı görüntüle 12363