Eğer koşullar buna zorluyorsa ekonomiyi de zorlayıp Legendera almanızı ben de öneririm size zira sizin tek noktadan alan hakimiyeti kurma zorunluluğunuz nedeniyle klimayı kesinlikle hiç kapatmamanız ve normalde olması gerekenden bir tık daha dereceyi aşağı düşürmeniz gerekir.Site yönetimi dışarıya ünite konulmasına müsade etmiyor..
Balkona koymak zorundayız dış üniteyi..
dolayısıyla tek dış üniteye mecburum.
Keşke bunun gibi yapabilsem harika olurdu![]()
Mesela bizler Temmuz ayını 27 bazen 26 ile geçiren insanlarız, Tabi insan vücudu gereği herkesin sıcaklık algısı farklı, 23 kullanan da var, 18 yapan da var hiç anlam veremesem de. Fakat biz 27 yapıyorsak sizin 25 yapmanız gerekir alan hakimiyetini arttırmak için.
Hem frekansı yükseltip hem de süreyi uzatacağınızı düşünürsek elektrik parasından amorte edip Midea ile ME arasındaki farkı 2 veya 3 senede kapatabilirsiniz belki diye düşünüyorum.
Burada önemli olan koşulların bizi neye zorladığıdır, markadan ziyade koşullara odaklanmak gerekir.
Tabi diğer yandan fiyatlara da bakmanız gerekir. Mideanın gereksiz pahalı olduğu görüşü de var onu da değerlendirmeniz gerekir.
ME ile Midea arasındaki fiyat farkına bakıp, tüketimde aylık ne kadar elektrik faturasında fark oluşturabileceğine bakıp sonra bunu senenin 8 ayı ile (Sadece soğutma ise 4 ay hesaplayın ki bu durum sizin için kötü olur sanki, zira amortisman süresini uzatır) hesaplayıp ona göre aradaki farkı , sağladığınız tasarruf ve edindiğiniz verimlilik ile ne kadar sürede tolere edeceğinize bakın.
Biz bunu bir tüketicinin buzdolabında hesaplamıştık.
BOSCH en baba verimli modeli ile Arçeliğin normal verimli bir modeli arasındaki farkın elektrik faturasındaki fark ile kapatılması 14 sene çıkmıştı.
Yani yasal ömrü bir 10 sene olan bir buzdolabında ben enerji verimliliği yüksek diye satın aldığım buzdolaboına verdiğim farkı tolere edeceğim süre 14 yıl.
Bu tarz mantıksız sonuçlar çıkmaması için bence burada farazi değil, sizin kullanım süreniz, koşullarınız ve iki ürün arasındaki fiyat farkı çerçevesinde hesap yap0ıp konuşmamız en mantıklı olanıdır kanaatindeyim.