Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

12.000 klima onerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Arif tekin

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba

Yeni evleneceğim için önceden klima almak istiyorum , sessiz ve sorun çıkarmayacak klima önerilerinizi rica ederim , bütçe. Max 25k

Teşekkürler

Baymak Elegant serisi önerilebilir mi ? Değerlendirilebilir mi ?

Baymak'ı öneri listesinde başlara yazmasak da alınmaz da denmez. Çeşitli durumlarda öneriyoruz. Fiyatı uygunsa düşünülebilir elbette bir sakınca yok. Forumda baymak kullanıp memnun olanlar da var. Airfel, Kaira ile denk sayılabilir.

Baymak, Dolce Vita, De Dietrich markalarıyla klimalar var. Baymak kendisi üretmiyor zaten klimaları AUX firması üretiyor.

5 yıllık genel garanti sadece kompresör vs değil diyerek cazip geldi. Benimde bu tarz bir ürün arayışım olduğu için yaklaşık bütçeden dolayı ilgimi çekti.
Vesselam...
Baymak'ı öneri listesinde başlara yazmasak da alınmaz da denmez. Çeşitli durumlarda öneriyoruz. Fiyatı uygunsa düşünülebilir elbette bir sakınca yok. Forumda baymak kullanıp memnun olanlar da var. Airfel, Kaira ile denk sayılabilir.

Baymak, Dolce Vita, De Dietrich markalarıyla klimalar var. Baymak kendisi üretmiyor zaten klimaları AUX firması üretiyor.

5 yıllık genel garanti sadece kompresör vs değil diyerek cazip geldi. Benimde bu tarz bir ürün arayışım olduğu için yaklaşık bütçeden dolayı ilgimi çekti.
Vesselam...

5 yıl garanti eğer şartlı değilse (her yıl servis bakımı yaptırma şartı vs yoksa) gayet güzel. Garanti bazı ürünler için önemli olmasa da bazı ürünler için gerekli.
Hatta şunu derim garantisi 1 gün bile uzunsa o ürün tercih edilir.

Merhaba

Ekteki klima için yorumunuz nedir ? 5 ay sonra yenı eve geçeceğim servis sorun çıkarır mı acaba

Servisle görüşün derim ama 5 ay sonra kurduramayabilirsiniz bile yaz yoğunluğundan dolayı. Ürünü şimdi alıp bekleterek fiyat avantajına sahip olursunuz ama montaj işi yaz yoğunlğunda sıkıntı olabilir. Olur da çıkacağınız ev boştaysa felan alıp direkt taktırın derim. Ha alacağınız/kiralayacağınız ev belli değilse zaten şimdiden klima almayın derim klimanın seçtiğiniz eve uygun olması gerekir. Modele değinirsek LG'den önerdiğimiz modeldir zaten. Bakır boru ile montajlıyor servis. İnternetten'de (LG'nin sitesi hariç daha doğrusu hangi marka alacaksanız onun sitesi hariç) klima almayın.

Servisle görüşün derim ama 5 ay sonra kurduramayabilirsiniz bile yaz yoğunluğundan dolayı. Ürünü şimdi alıp bekleterek fiyat avantajına sahip olursunuz ama montaj işi yaz yoğunlğunda sıkıntı olabilir. Olur da çıkacağınız ev boştaysa felan alıp direkt taktırın derim. Ha alacağınız/kiralayacağınız ev belli değilse zaten şimdiden klima almayın derim klimanın seçtiğiniz eve uygun olması gerekir. Modele değinirsek LG'den önerdiğimiz modeldir zaten. Bakır boru ile montajlıyor servis. İnternetten'de (LG'nin sitesi hariç daha doğrusu hangi marka alacaksanız onun sitesi hariç) klima almayın.
çok teşekkür ederim bilğileriniz için.

Merhaba

Ekteki klima için yorumunuz nedir ? 5 ay sonra yenı eve geçeceğim servis sorun çıkarır mı acaba

Günaydın. Almayın abi. Ciddi söylüyorum almayın.
FG Europe kendi içerisinde bu işi çözmeli zira internet satışlarında insanlar güvenerek ürün satın alamıyorlar.
Burada aslında konu şu bana göre. Mesela vestel de klima satın alıyorsunuz diyelim ki, cam macununa varana kadar her bir vidası dübeli borusu ayağı bacağı kolu kafası ne varsa kutu içerisinden çıkar. Fakat LG Midea Arçelik vs gibi markalarda siz klimayı satın alıyorsunuz, montaj için gerekli tüm donanımı yetkili servis yanında getiriyor.
LG de daha beter bir uygulama var, diyelim ki Nişanlısınız, klimayı aldınız ama evi bulup yerleşmeye başlamanız 6 ay sürdü, 7 inci ay servisi çağırıp montaj talep ettiniz diyelim. Öncelikle ücretsiz montaj hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz çünkü 6 ay içerisinde montaj yaptırmazsanız sonraki hizmetler maalese fücretli oluyor. Daha beteri ise boruların da parasını size ödetiyorlar. Hayatımda böyle saçmalık görmedim zira o klimayı satın alırken ben o boruların parasını da ödedim aslında.

Yani borusu ayağı kolu bacağı içinden çıkmayan ürünlerde uygulamalar hep böyle oluyor.
Şimdi internet satışı Midea klimalarda da durum farklı değil çünkü satıcı Kars'ta diyelim, malı da Yozgat'a satmış olsun, iki seçenek ile karşılaşıyorsunuz.
Kars Satıcısı Yozgat bölge bayisi ile irtibat kurup ''Kardeş senin bölgeye klima sattım, desteğini rica ederim' diyor ve kendi aralarında size hiç yansıtmadan işi çözüyorlar. Veya adam montaj boru vs parasını düşerek sadece malı satıp geçiyor ama bana göre o iş öyle olmuyor. Yozgat bayisi haklı olarak malı da kendisi satmak istiyor. Sonra bu tarz durumlarda kargo kaynaklı malda sorun çıktığında Yozgat bayisi size diyor ki ''Abi konunun benimle ilgisi yok, satın aldığın yerle görüş''

O nedenle ya bölgenizdeki bayiden ürün almak ya da internet satışlarında size montaj güvencesi veren yerden ürün almak bana göre en mantıklı olanıdır.
LG için @Adem Helvacı hocamızın bir yazısından alıntı yaptım, dikkate almanızı öneririm.

@Adem Helvacı Hocam önerebileceğin veya tavsiyen olacak bir marka model var mı ? 5 ay sonra kurulumunu yapacagım yardımlarını rica ederim
İstanbulda bana tam bölge söyleme şansınız var mı?
Duruma göre Airfel, Dayrelax veya bütçe durumuna göre Midea ile işi çözebiliriz.

Şu konuda içiniz rahat olsun, hangi markadan almanız ile ilgili en ufak bir kaygımız yok çünkü hiçbir markadan bir çıkarımız yok fakat mantık olarak bildiğimiz ürünlerin tanıdığımız ve nazımızın geçebileceği yerlerden alınmaya sağlamaya çalışıyoru zki hem sorun çıkma olasılığınıu düşürelim hem de olası aksaklıklarda araya girebilme şansımız olsun.

İstanbulda bana tam bölge söyleme şansınız var mı?
Duruma göre Airfel, Dayrelax veya bütçe durumuna göre Midea ile işi çözebiliriz.

Şu konuda içiniz rahat olsun, hangi markadan almanız ile ilgili en ufak bir kaygımız yok çünkü hiçbir markadan bir çıkarımız yok fakat mantık olarak bildiğimiz ürünlerin tanıdığımız ve nazımızın geçebileceği yerlerden alınmaya sağlamaya çalışıyoru zki hem sorun çıkma olasılığınıu düşürelim hem de olası aksaklıklarda araya girebilme şansımız olsun.
@Adem Helvacı abi istanbul esenlerde oturuyorum , ek olarak siemans bir dolap aldım komperesoru jiia xipera vmu1113yr diye hocam çok mu kötüdür bu standart boy dolap , iade etmem gerekir mi ?

Son düzenleme:
@Adem Helvacı abi istanbul esenlerde oturuyorum , ek olarak siemans bir dolap aldım komperesoru jiia xipera vmu1113yr diye hocam çok mu kötüdür bu standart boy dolap , iade etmem gerekir mi ?
@Adem Helvacı hocam konu başka yere dağılmasın diye aldığım buzdolabı görselinide iletiyorum , bugun aldım teslim oldu eger sorunlu çıkaracağını düşündüğünüz bir komperesör ise iade talebi açabilirim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-03-15 at 10.42.27.jpeg
    WhatsApp Image 2024-03-15 at 10.42.27.jpeg
    36.6 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Image 2024-03-15 at 16.32.40.jpeg
    WhatsApp Image 2024-03-15 at 16.32.40.jpeg
    55.7 KB · Görüntüleme: 20

Şöyle yapalım. Size iki alternatif sunayım. Yeni Oluşum Mühendislik ile irtibat sağlayın, Sercan Bey'e ulaşın ve selamımı iletip durumu anlatın, Airfel klima için kendisinden hem görüş hem de teklif alın.

Diğer yandan dilerseniz Esenler için Destek Klima FG Europe bayisine +90 535 387 72 29 numaradan ulaşıp yine aynı şekilde selamımı iletip kendisinden de görüş alıp teklif isteyebilirsiniz.

Şöyle yapalım. Size iki alternatif sunayım. Yeni Oluşum Mühendislik ile irtibat sağlayın, Sercan Bey'e ulaşın ve selamımı iletip durumu anlatın, Airfel klima için kendisinden hem görüş hem de teklif alın.

Diğer yandan dilerseniz Esenler için Destek Klima FG Europe bayisine +90 535 387 72 29 numaradan ulaşıp yine aynı şekilde selamımı iletip kendisinden de görüş alıp teklif isteyebilirsiniz.
Çok teşekkürler hocam iletişime geciyorum

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri