Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 24 bin BTU klima tavsiyesi *GREE Fairy alındı*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

qwx

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30-45 bin TL
Marka Model Bilgisi
Arçelik
48,5 m2 giriş+ salon için Arçelik klima bakıyorum. Öncelikle ; 1.modeline baktım. Daha sonra konfor adına 2. modele wifi (opsiyonel) daha sonra da iyonizer+ wifi adına model 3. yöneldim. İyonizer özellik fiyat farkına değecek kadar işlevsel midir? Ekolojik invertör(1) ile prosmart invertör(2,3) enerji verimliliği açısından anlamlı bir fark varmıdır? Bu fiyat bandında başka bir ürün öneriniz olur mu? ( Karadeniz bölgesi, arakat , sabah güneşini alıyor, 48,5 m2 alan) Şimdiden teşekkür ederim.
1- https://www.arcelik.com.tr/split-klima/24325-ekolojik-klima
2- https://www.arcelik.com.tr/split-klima/24465-hp-klima
3- https://www.arcelik.com.tr/split-klima/24560-hp-klima

Son düzenleme:

Satın Alma Önerisi 24 bin BTU klima tavsiyesi *GREE Fairy alındı*

48m2 bir alanda 18bin BTU Midea klima kullanıyorum. Hangi şehirde yaşıyorsunuz 24binlik yerine 18binlik bir klimada yeterli olabilir.

Yıllardır kullanılan alüminyum borunun da pek zararı yok açıkçası. Hepimiz evde tüp kullanmışızdır, tüp hortumlarının 5 yılda bir değişmesi gerek aslında fakat kim hortumunu 5 yılda bir değiştiriyor ya da kim bu boruları metalden yapın diyor. Borunun görevi içerisindeki akışkanı bir yerden başka bir yere götürmek, bu görevi yaptıktan sonra ister Altın olsun ister Alüminyum olsun pek fark etmiyor. Tamam bakır daha dayanıklı bir madde fakat klima montajında özellikle söküm ve ikinci montajda boru kırılma çatlama olayları olabiliyor. Bana kalırsa plastik-kauçuk bir maddeden bile yapılabilir, görevini düzgün yapsın yeterli.

Arçelik klima almak yerine ,Arçeliğin halihazırda teknolojisini kopyalamaya çalıştığı ve @PoineMaia önerisinde gördüğüm LG yi tercih ederim ama hemen montaj yapılacaksa tabi.

Şurada 3 farklı modeli mevcut.
İlk üyeliğe özel tüm ürünlerinde %10 indirim mevcut.

Bakır boru ve montajda vakumu zorunlu olarak yapıyorlarmış. (Samsun servisi ile telefon görüşmemde özellikle sormuştum.)

Ben henüz klimamı alamadım karar veremedim ama yardımcı olur belki vatandaşa bu bilgiler 😊👍

Şurada 3 farklı modeli mevcut.
İlk üyeliğe özel tüm ürünlerinde %10 indirim mevcut.

Bakır boru ve montajda vakumu zorunlu olarak yapıyorlarmış. (Samsun servisi ile telefon görüşmemde özellikle sormuştum.)

Ben henüz klimamı alamadım karar veremedim ama yardımcı olur belki vatandaşa bu bilgiler 😊👍
Dualcool yeterli bence ama bütçeden yana sorun yoksa Artcool serisine de zıplanabilirsiniz.

Samsun ‘da yaşıyorum. Bir kat malikimiz 18 bin btu (Arçelik firmasından emekliymiş) Arçelik ekolojik invertör taktırmış . Keşke 24 bin btu taktırsaydım dediğini duydum. Onun tavsiye ile bir başka kat malikimizde aynı kattayız 24 bin btu ekolojik invetnor modelini taktırdı.

Son düzenleme:
Samsun ‘da yaşıyorum. Bir kat malikimiz 18 bin btu (Arçelik firmasından emekliymiş) Arçelik eco invertör taktırmış . Keşke 24 bin btu taktırsaydım dediğini duydum. Onun tavsiye ile bir başka kat malikimizde aynı katayız 24 bin btu ekolojik invetnor modelini taktırdı.
Bu forumda Samsun'lu sayısı artıyor @Faruk KATI 😂

Dualcool yeterli bence ama bütçeden yana sorun yoksa Artcool serisine de zıplanabilirsiniz.
@Murat ALA hocam bütçeden ziyade işlevsellik ve konfor benim için ön planda. Dualcool ile aradaki fiyat farkına sundukları UV nano ve iyonizer özelliği üst modelleri tercih nedeni olur mu? Yoksa günlük rutin kullanımda bir anlamları yok mu? Teşekkür ederim.

Samsun ‘da yaşıyorum. Bir kat malikimiz 18 bin btu (Arçelik firmasından emekliymiş) Arçelik ekolojik invertör taktırmış . Keşke 24 bin btu taktırsaydım dediğini duydum. Onun tavsiye ile bir başka kat malikimizde aynı kattayız 24 bin btu ekolojik invetnor modelini taktırdı.
Ne kadar yeri soğutacak bu klima? Bu sorunun cevabı önemli. Ben 50m2 yer için 18lik yeter diyenlerdenim.

Ne kadar yeri soğutacak bu klima? Bu sorunun cevabı önemli. Ben 50m2 yer için 18lik yeter diyenlerdenim.
48,5 m2 (Antre 8,5 + Salon 40). Klima iç ünitesi ok ile gösterdiğim yere konacak muhtemelen. Ancak 18 m2 mutfak ve 10 m2 çiftcam ile kapalı balkon kapıları da genellikle açık olacak. O yüzdeb 24 btu daha mantıklı gibi duruyor.

Ekli dosyalar

• Kat Planı1.jpg
    Kat Planı1.jpg
    59.8 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
48,5 m2 (Antre 8,5 + Salon 40). Klima iç ünitesi ok ile gösterdiğim yere konacak muhtemelen. Ancak 18 m2 mutfak ve 10 m2 çiftcam ile kapalı balkon kapıları da genellikle açık olacak. O yüzdeb 24 btu daha mantıklı gibi duruyor.
Evet 24 daha mantıklı 👍

Yanlış anlaşılsın istemem fakat BTU değerine tek belirleyici olarak bakmayın lütfen.
Bahsettiğiniz 24.000btu klimaların içerisinde kullanılan kompresörün kalorisi düşük kaldığı için yetmiyor.
ben 29m2 salonda 12 lik klima ile bütün kış ayarı 24 bile yapamadım, neden? Çünkü kullanılan donanım kaliteli, yüksek kalorili ve iyi bir mühendisliğe sahip. Kaldı ki zor olanı ısıtmaktır, ısıtmada bu performansı veren makinenin soğutmasını siz düşünün, enerji verimliliği de cabası. Sevgili @ByCilo dostumuzun vurguladığı husus çok önemli.

Farklı bir bakış açısı ile ne demek istediğimizi izah edelim.
Dikkat ederseniz çamaşır makinesi satın alan herkes sürekli ''Kaç kilogram?'' diye sorar. Birkaç istisna hariç siz çamaşır makinesi satın alırken ''Kaç litre?'' diye soranı duydunuz mu hiç? Halbuki KG kadar ve hatta bazı noktalarda kilogramdan çok çok daha önemli konudur litre meselesi.

Demek ki neymiş? Konu sadece KG olmadığı gibi konu sadece BTU da değilmiş.

Siz eğer Xm2 alana klima araştırırken sadece btu üzerinden değerlendirme yaparsanız çok yanılırsınız. Burada kullanılan donanım, kalite, mühendislik gibi birçok DAHA ÖNEMLİ detay söz konusu.

Hatta size önerdiğim LG markasından da bir örnek vereyim müsaadenizle. Bu örneği birçok kere verdim ama bunlar bilinen ve ispatlanmış gerçekler olduğu için sürekli anlatıyoruz.

Biz incelemek üzere satınaldığımız 24.000BTU LG klimayı söktük parçaladık.
Bakın içerisinde kullanılan kompresör ne çıktı.
1710753889634.jpeg

Peki bu bize ne anlatıyor bir de ona bakalım.

1710753924229.jpeg

Yukarıdaki tabloda bu kompresörün kapasitesinin 5700watt olduğunu görüyorsunuz. Bu da demektir ki 1watt=3,41btu olduğuna göre 5700x3,41=19437BTU

Şimdi biz buna şu gözle de bakabiliriz. ''Vay sahtekârlar, bize 24.000btu diye sattıkları klima 19.500BTU çıktı''
Fakat öyle bakmıyorzu zira variable dediğimiz değişken devirli kompresörlerde frekans ile oynayıp nominal kapasitesinin üstüne zorlayıp istenen btu değerini yakalayabiliyorsunuz klimalarda ve bu bilinen bir yöntemdir fakat bir değer aralığı da olmalıdır.

Mesela vestel efendi geçmiş yıllarda bana göre ciddi bir shtekârlık yapıp 18.000BTU diye sattığı klimalarda 10912BTU nominal değere sahip kompresör kullanmıştı. Şimdi neticede 18.000BTU sonucunu veriyor muydu? Veriyordu fakat düz yolda :D

Önüne minicik bir rampa çıktığında bayılır kalır ve normalin 3 katı elektrik tüketirdi.

Peki aynı segment olmasa da aynı BTU sınıfında üretim yapan ve @ByCilo dostumuzun örnek verdiği Midea markasının 24.000BTU olanında ne yapmışlar?

1710754182916.jpeg

7420watt kapasitede kompresör kullanmışlar. o halde bunu da hesaplayalım ve 7420x3,41=25302BTU sonucunu görüyoruz.

O halde lütfen bana şu sorunun cevabını verin, isim olarak her iki klima da 24.000BTU olmasına rağmen sizce SONUÇ olarak performans, verimlilik ve sarfiyat yönünde sizce bu iki klima aynı olabilir mi?

Yukarıda size ''BTU tek belirleyici değildir'' dediğim gibi klimada kompresör de tek belirleyici değildir ama EN ÖNEMLİ belirleyicidir.

Haaa Ben size gidin Midea alın demiyorum kaldı ki Mideanın a 18 lik diye satılan klimasnda kullanılan kompresör 15500btu nominale sahipti yanılmıyorsam. benim size anlatmaya çalıştığım husus, kabul edilir değerlerin dışına çıkıp üretim yapan ve isim oyunları ile mal satan firmalara dikkatinizi çekmeye çalışmak.

Yani dışarıdan bakıldığında PAHALI ABİ YEAAAA dediğimiz klimaların pahalı olmalarının nedenleri ve bu pahanın da tüketici adına ciddi olumlu sonuçları var bunları bilmek lazım.

Bakınız benim Bacanağım 45m2 ticari işletmesinde hava perdesiz şekilde ve kapısı açık halde yaz döneminde 18.000BTU midea klima kullanıyor.
Aynı bacanağım 27m2 salonunda Arçelik Ekolojik 18.000btu klima kullanıyor. Sonra bana diyor ki ''Bacanak evdeki klima neden işyerindeki gibi soutmuyor? Hem de Mideanın Prime modeli yani Xtreme falan da değil.

İşte Arçelik satın aldığınızda 12 lik klimanın yeteceği yere 18, 18in yeteceği yere 24 alır ve sonuçlarına katlanırsınız o nedenle satın almadan önce ince eleyip sık dokumanız gerekir.

@Adem Helvacı hocam detaylı bilgilendirme yazınız için çok teşekkür ederim. Takdir edersiniz ki biz son kullanıcılar ki ben biraz daha araştıran biri olmama rağmen bu bilgilere nasıl ulaşacağımızı bilmiyoruz. Bu gün iklimsa bayisine sizinde bahsettiğiniz kompresor olayını sordum. Kesinlikle öyle bir şey yok dedi ama önüme açıklayıcı bir materyalde koyamadı. Bakalım servis görevlilerine soracığım. Umarım yeterli bie cevap alırım.

Midea, Daikin ve MH, MI gibi firmalara yönelmeme nedenim yüksek maliyet olup; bizim burada soğutma amaçlı kullanım sezonu Temmuz, Ağustos ile sınırlı olup 2 ay gibi kısa bir süre olması.

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri