- Bütçe
- 30000 - 35000
- Marka Model Bilgisi
- Marka önerisi size kalmış
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Isıtması 16.000 Soğutması 15.000 o klimanın. Fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum.12lik düşük değil mi hocam 27m2 için
Tamam soğutma 15.000'e kadar çıkıyor ama o MAX değer. Klima kompresör ve yazılımı ile nominal BTU değeri üzerinden çalışacakmış gibi hesaplanır. En verimli olduğu maksimum değerdir de denebilir. Nominal değerin üzerindeki her değerde verim ve performans açısından bir kayıp oluşur.Isıtması 16.000 Soğutması 15.000 o klimanın. Fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum.
Hocam siz daha iyi bilirsiniz onda hiçbir şekilde terddütüm yok, ben tecrübe olarak yeteceğini gördüğüm için yazdım. 26 metre kare Osmaniye/Kadirlide halamın oğlunda aynı klima var ve ısıtmasındanda soğutmasındanda memnun ben ona dayanarak yazdım bu klimayı. Adana ile Kadirli aynı iklim. Yan komşumda 12.000 btü kullanıyor mitsubishi heavy giriş serisi oda memnun orasında 26.5 m2.Tamam soğutma 15.000'e kadar çıkıyor ama o MAX değer. Klima kompresör ve yazılımı ile nominal BTU değeri üzerinden çalışacakmış gibi hesaplanır. En verimli olduğu maksimum değerdir de denebilir. Nominal değerin üzerindeki her değerde verim ve performans açısından bir kayıp oluşur.
Örnek olarak BTU değeri 3000 iken klima 15x, BTU değeri 8000 iken 32x, 12000 iken 48x enerji harcar. Yani verim olarak 3000'de 20/1, 8000'de 25/1, 12.000'de 25/1 gibi düşünebiliriz. Fakat bu nominal değeri aştıkça enerji tüketimi doğrusal olarak değil daha fazla artar. Çünkü zorlanır. 15.000'e çıktığında 60x değil 80x enerji harcar. Minimum değerden Nominal değere ne kadar yakınsa verim o kadar yüksektir. Nominalin üstüne çıktığında bir overclocking durumu olur ve hem sürekli yüksek seviyede çalışması daha çok enerji harcanmasına hem de daha çabuk yıpranmasına neden olur.
Söz konusu yer de ADANA olduğu için de "kurtarır yaa" demek yerine 18.000 BTU kapasiteli bir klima tercih etmek daha doğru olacaktır. On-Off klima olsa "12 yerine 18 alınmaz çünkü 18 çok yakar" denir. Ha 12'de oraya küçükse o da daha uzun süre çalışacağı için yine çok yakacaktır. Ama Inverter klimada zaten 18'lik de olsa min BTU değerine kadar kısabildiği için gerekmedikçe harcamayacaktır.
Zaten 27 metrekare ortalama bir alana Akdeniz bölgesi hariç 13000 BTU gerekir. Akdeniz bölgesi ve ADANA olduğunu düşünürsek eğer bulunulan ilçe Pozantı Aladağ Feke gibi serin yerler değil ise bölge katsayısı, kişi sayısı, bina yalıtım ve cephe durumlarını da göz önüne alarak 15000 BTU'nun üzerinin daha iyi olacağını bu nedenle de idealinin 18.000 olduğunu söylemek gerek.
Öneriler olarak da bütçeye göre, Sigma önerilerimi çoğaltmak istiyorum çünkü ürün/hizmet dengesini güzel sağlamışlar. Aynı şekilde Gree markasına da bakılabilir. Onun haricinde genel olarak Airfel/Kaira öneriyorduk daha uygun fiyatlı olarak fakat onu bir beklemeye alalım.
Sanırım Sigma Comfort, Gree Pular, Gree Aphro (18.000'lik) işinizi görecektir.
Hocam siz daha iyi bilirsiniz onda hiçbir şekilde terddütüm yok, ben tecrübe olarak yeteceğini gördüğüm için yazdım. 26 metre kare Osmaniye/Kadirlide halamın oğlunda aynı klima var ve ısıtmasındanda soğutmasındanda memnun ben ona dayanarak yazdım bu klimayı. Adana ile Kadirli aynı iklim. Yan komşumda 12.000 btü kullanıyor mitsubishi heavy giriş serisi oda memnun orasında 26.5 m2.
Oturma odamda baymak prime 12 var ve gayet memnunum aynı markanın 18ligini alacaktım fakat 38K olmuş 35k ya şok a geldiği gün stok bitmiş durum böyle olunca o paralara çıkmışken daha güzel bir ürün varmı diye konu açmak sizlere danışmak istedimKadirli'yi bilmiyorum fakat Kozan'da bulunmuştum. Kozan ile Adana merkez arasında da fark bulunuyordu. Sadece merkezin kalabalıklığı nemi ve boğuculuğu (hava kirliliği) bile fark ettiriyor.
O nedenle bütçe dahilinde Sigma Comfort 18.000 ya da Gree Pular 18.000 derim.
Adam akıllı bir 15.000 BTU klima olsa onu da önerirdim fakat Vestel'in de Arçelik'in de 15.000 ürünlerine bulaşılmaz. Üstündeki 2'yi 5 yapmakla 15.000 BTU olmuyor çünkü.
Oturma odamda baymak prime 12 var ve gayet memnunum aynı markanın 18ligini alacaktım fakat 38K olmuş 35k ya şok a geldiği gün stok bitmiş durum böyle olunca o paralara çıkmışken daha güzel bir ürün varmı diye konu açmak sizlere danışmak istedim ve klima yazın 7 24 çalışıyor haliyle çocukta olduğu için oturma odamda ki 12lik baymak ara ara klima kokusu diyeyim dış havanın kokusundan mıdır bilmem bazen çok kötü olmasada bir garip koku oluşuyor bu durumdan dolayı diğer markaların ürünlerini merak ettim bakır boru durumu önemli diye biliyorum sizin söylediğiniz markalarda da bunlar bulunuyordur diye varsayıyorum ek olarak batmakta ki oluşan koku olmayacak şekilde öneriniz varmıdırKadirli'yi bilmiyorum fakat Kozan'da bulunmuştum. Kozan ile Adana merkez arasında da fark bulunuyordu. Sadece merkezin kalabalıklığı nemi ve boğuculuğu (hava kirliliği) bile fark ettiriyor.
O nedenle bütçe dahilinde Sigma Comfort 18.000 ya da Gree Pular 18.000 derim.
Adam akıllı bir 15.000 BTU klima olsa onu da önerirdim fakat Vestel'in de Arçelik'in de 15.000 ürünlerine bulaşılmaz. Üstündeki 2'yi 5 yapmakla 15.000 BTU olmuyor çünkü.
Bir konuyada yorum olarak katılmıştım baymak elegant plus 18000 btü klimada yazın değil ama kışın koku yaptığını yazmıştım. Yanmış plastik kokusu tarzında bir koku yapıyordu. Samgung klima deneyimim olmadığı için onun hakkında yorum yazamıyorum.Oturma odamda baymak prime 12 var ve gayet memnunum aynı markanın 18ligini alacaktım fakat 38K olmuş 35k ya şok a geldiği gün stok bitmiş durum böyle olunca o paralara çıkmışken daha güzel bir ürün varmı diye konu açmak sizlere danışmak istedim ve klima yazın 7 24 çalışıyor haliyle çocukta olduğu için oturma odamda ki 12lik baymak ara ara klima kokusu diyeyim dış havanın kokusundan mıdır bilmem bazen çok kötü olmasada bir garip koku oluşuyor bu durumdan dolayı diğer markaların ürünlerini merak ettim bakır boru durumu önemli diye biliyorum sizin söylediğiniz markalarda da bunlar bulunuyordur diye varsayıyorum ek olarak batmakta ki oluşan koku olmayacak şekilde öneriniz varmıdır
Samsung Klimalara baktım şu 2 klima dikkatimi çekti
Bu iki ürün nasıldır Hocam aralarındaki fark nedir çözemedim Samsungun isim olarak aynı ama kodları farklı ve fiyatları birbirine yakın çok ürünü var fakat bu ikisi dikkatimi çektiKlimalardaki o nemli havlu kokusu biraz (baya) sinir bozucu. Temizleniyor elbette ama inatçı bir koku. Çamaşır suyu ile kondanser temizleyenler falan vardı. Bakımı düzgün yapılırsa sorun teşkil etmez.
Önemli bir unsur olarak soğutma modunda uzun süre çalıştıktan sonra klimayı kapatmadan önce fan moduna alıp (evden çıkılacaksa zaman ayarı kurulabilir) bir süre o şekilde çalışıp içindeki yoğuşmadan kaynaklı su damlacıkları ve nemi kuruttuktan sonra kapatmak mantıklı. Orası nemli kaldıkça içine giren havadaki tozlar yapışarak bakteri üremesine neden oluyor.
Sigma'yı ilk başa yazmaktaki sebebim Akdeniz Bölgesinde özellikle de Çukurova'da gördüğüm kadarıyla çok kullanılıyor. Adana-Tarsus-Mersin'de gözlemlediğim kadarıyla Sigma ve DemirDöküm kullanımı yaygın. O bölgedeki alışılmışlar ve ürün bulunabilirliği bunları etkiliyor.
Demir Döküm yazmadım, çünkü Kion'lar Arçelik üretimi. A5 ve A6 serileri Gree üretimi ama onlar da zor bulunuyor, yüksek fiyat çekiyor bayiler. 18'liği yok galiba.
Ürün olarak aynı ekstra ıvır zıvır özellikler var Plus olanında. SmartThings diye bir şey (neyse artık, premiumda yok premium plus olanda var) aynı şekilde Akıllı göz özelliği de plus olanda varmış.Bu iki ürün nasıldır Hocam aralarındaki fark nedir çözemedim Samsungun isim olarak aynı ama kodları farklı ve fiyatları birbirine yakın çok ürünü var fakat bu ikisi dikkatimi çekti
Hocam merhaba baymak elegant prime 18 btu aldım odaya yaklaşık 1 ay olacak ve şöyle bir sorun var yüksek fan hızında çalıştığında klimanın dış ünitesinden kaynaklı sanırım bir uğultu oluşuyor ara ara servis çağır diyeceksiniz biliyorum fakat bu durum her zaman olan birşey değil ben adamlari çağırdığımda bu ses uğultusu olmazssa adamlar birşey yok diyip gidebilirler kamera kaydına alsam oraya yansımaz nasıl bir yöntem izlemeliyim ilk olduğunda aşağı kattakilerim kliması dan diye şüphelendim fakat sonra klimayı kapatınca yüksek üfleme modu veya otomatik üfleme ayarında zaman zaman bu uğultu seviyesi oluyor düşük fan ayarında haliyle yok ben teknik ekibi cagirsam bana 18lik olduğu için böyle olması normaldir de diyebilir ama yüksek üfleme modunda diğer odam daki 12lik baymak prime da böyle bir durum yok ne yapabilirim12 lik klima sizin ortama yeterli. NBK dostumun tereddütlerini anlıyorum ve haklı tereddütler fakat İYİ bir 12 lik klima ile ekonomik bir 18 lik klima 3 aşağı 5 yukarı size aynı sonucu verecek.
Hele ki ekonomik sınıfta satıldığı için düşük kalorili kompresörler ile üretilen 18 lik klimaların 12 lik iyi segment klimalarla aynı sonucu verdiğini teyit ettikten sonra bu alanlarda 12 lik klima önermekten çekinmemeye başladık.
Sadece teoride kalmasın, pratikte de karşılığını görebilelim diye 29m2 salonumda senelerdir 12 lik klima kullanıyorum.
Zaten ısıtma soğutma konusunda sorun yaşamadım hiçbir zaman fakat EKONOMİ yapamıyordum, Şimdi Midea Breezeless ile ilk defa salonda fatura korkusu olmadan rahat bir kış geçirdim, yaz için tepe tepe kullanacağım 24 saat aylar boyunca.
Yani Coğrafi bölgenize rağmen 12 lik klima yine de yeterlidir diyorum sadece adı 12 lik olan ucuz üretimlerden almayın yeterli.
Hocam bütçenizi azıcık arttırıp 18 btü Airfel veya Kaira alabilirsiniz ikiside işinizi rahatlıkla çözerMüstakil 4.kat 27m2 yalıtımsız kuzey ve batı cepheli salonuma 18btu klima almak istiyorum bütçe aralığı 30 - 35 bin arası olacak şekilde Adana'da ikamet ediyorum ısıtma ve soğutmada kullanılacak enerji tasarruflu klima önerilerini bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler
Ekli dosyayı görüntüle 15789
Video kaydı alıp gösterin ozaman hocam
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.