Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Sohbet 7 TL ye 4 adet biyometrik fotoğraf nasıl çıkartılır ?

KISKANIYORLAR

Vessen VTXM25N Tester
İnceleyenler Kulübü
4 adet biyometrik fotoğrafa 250-300 isteniyor sanırım.Şimdi bunu nasıl 7 liraya yapıyoruz onu anlatalım:

Öncelik ihtiyacımız olan programlar ve jetfotosu olan migros mağazası.Biri pc diğeri android programı.
Android programında biyometrik fotoğrafı ayarlamak için kullanacağız.
Photofiltre programını veya idphoto4you sitesini biyometrik fotoğrafımızı 10x15cm fotoğraf kağıdına çoğaltmak için kullanıyoruz.Fotosunu web sitesine yüklemek istemeyen photofiltreyi kullanabilir.

1-https://play.google.com/store/apps/details?id=idphoto.passport.portrait&hl=tr (programın adı: ID Fotoğrafı ve Pasaport Foto)
2-http://photofiltre.free.fr/frames_en.htm
3-https://www.idphoto4you.com/

Android programda mutlaka 600dpi çözünürlük seçelim,fotoğraf çok daha kaliteli çıkıyor.

Fotoğrafımızı ayarladıktan sonra usbye atıp migros jetfotodan 10x15 baskısı için 7 TL ödeyip çıktımızı alıyoruz.Jetfoto her migrosta yok.

4 adet biyometrik fotoğrafa 250-300 isteniyor sanırım.Şimdi bunu nasıl 7 liraya yapıyoruz onu anlatalım:

Öncelik ihtiyacımız olan programlar ve jetfotosu olan migros mağazası.Biri pc diğeri android programı.
Android programında biyometrik fotoğrafı ayarlamak için kullanacağız.
Photofiltre programını veya idphoto4you sitesini biyometrik fotoğrafımızı 10x15cm fotoğraf kağıdına çoğaltmak için kullanıyoruz.Fotosunu web sitesine yüklemek istemeyen photofiltreyi kullanabilir.

1-https://play.google.com/store/apps/details?id=idphoto.passport.portrait&hl=tr (programın adı: ID Fotoğrafı ve Pasaport Foto)
2-http://photofiltre.free.fr/frames_en.htm
3-https://www.idphoto4you.com/

Android programda mutlaka 600dpi çözünürlük seçelim,fotoğraf çok daha kaliteli çıkıyor.

Fotoğrafımızı ayarladıktan sonra usbye atıp migros jetfotodan 10x15 baskısı için 7 TL ödeyip çıktımızı alıyoruz.Jetfoto her migrosta yok.
Arkadaş ''Bilgi'' denilen şey derya deniz maşallah :)

Elinize gönlünüze aklınıza sağlık :ok

biyometrikte bildiğim kadarıyla dikkat edilmesi gerekenler, makyajsız olması (aşırıya kaçmamak), kameraya düz şekilde ve ortalı bakmak, kafa yukarı aşağı sağa sola dönük olmayacak, görselin mümkün olduğunca simetrik olması yani fotoğrafı ortadan ikiye katlayınca yüzü tam ortadan kesmesi. kulakların belirgin olması.

biyometrikte bildiğim kadarıyla dikkat edilmesi gerekenler, makyajsız olması (aşırıya kaçmamak), kameraya düz şekilde ve ortalı bakmak, kafa yukarı aşağı sağa sola dönük olmayacak, görselin mümkün olduğunca simetrik olması yani fotoğrafı ortadan ikiye katlayınca yüzü tam ortadan kesmesi. kulakların belirgin olması.
Çok eskiden bir moda çıkarttı fotocular, (Düşün ki siyah beyaz o zaman vesikalıklar bile) Yan oturtup vesikalık çektiriyorlardı,
Ya kardeşim adamın iki kulağı birden var mı biz ne bilelim? :kiskis

Abi geçen gün ehliyet yenileyeceğim.Noter fotoğrafımı kabul etmedi.(6ay öncesiymiş). Baktığım zaman değişen hiçbir şey yok. Bi yan tarafta da arkadaşım aynı mevzudan yenilemeye girdi.Eski fotoğrafını verdi ve geçti.Bense noterin karşısında fotoğrafçıda suratıma bile bakılmadan ve 400 tl geçirdikleri fotoyu çekildim ve verdim.
Güzel bilgi vermişsiniz teşekkürler.

Ekstra bilgi..

Beyaz tişört vardı kabul olmuyormuş.Dede ceketi giydirdiler bana bi tane. Sağ olsun..........

Abi geçen gün ehliyet yenileyeceğim.Noter fotoğrafımı kabul etmedi.(6ay öncesiymiş). Baktığım zaman değişen hiçbir şey yok. Bi yan tarafta da arkadaşım aynı mevzudan yenilemeye girdi.Eski fotoğrafını verdi ve geçti.Bense noterin karşısında fotoğrafçıda suratıma bile bakılmadan ve 400 tl geçirdikleri fotoyu çekildim ve verdim.

Ekstra bilgi..

Beyaz tişört vardı kabul olmuyormuş.Dede ceketi giydirdiler bana bi tane. Sağ olsun..........
Arkadaş fotoda nasıl görüneceğimede mi kendim karar veremiyorum? :oops:

Ekstra bilgi..

Bence noter müşteri göndermiş :rolleyes:

Ekstra bilgi..

Ne yazık ki istenilen fotoğraf 6 aydan eski olamaz ve başka yerde de kullanmaman lazım. Örneğin ehliyet için vereceksin kimlikte aynısı olamazmış. Böyle değişik kurallar. Bulgaristan'da tek fotoğraf kullanılıyor hem kimlik hem pasaport için. Üstüne devlet kendisi fotoğraf çekiyor başvuru için gittiğinde fotoğrafçıya gitmene para vermene vakit kaybına gerek olmuyor.
Posta dönersek yıllardır asker başvurumu bile kendim çekip duzenledigim fotograflarla yaptım :) uygulama markete vesika diye yazsan zaten uygulamalar çıkıyor, fotoğrafçıya yüzlerce lira para vermeye hiç gerek yok :)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri