Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 75 inç TV önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ulutegin

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
60-70 bin
Marka Model Bilgisi
Samsung TCL LG
Merhaba yaklaşık 4-5m den TV izlyrm PlayStation da oynuyorum, salon gündüz bol güneş alıyor TCL 935C ile Samsung QE75QN90C arasında kaldım. Başka TV önerileriniz de varsa sevinirim.
Ayrıca 60 bin TL uzeri bu paraları vermek mantıklı mi değer mi ? Aynı kalitede daha uygun fiyatlı TV onerileriniz var mı ?

Dayımın kızı Samsung QE75QN85 kullanıyor. Salonu özellikle öğleden sonra aydınlık oluyor. Işık sağ taraftan geliyor. Işık giren pencereler en az 15 metre genişliğinde. Tüm dijital platformlara üye kendisi. TV'yi 4-5 metreden izliyor. Çocuğu sürekli Play Station 5 oynuyor. Özellikle futbol oyunları.

TV'nin görüntü performansı çok güzel. Oyunlarda da hiç takılma olmuyor.

İşin gerçeği şu ki zaruri bir durum olmadıkça ben tv denen aygıt ayüksek bedeller ödenmesine çok sıcak bakmıyorum.
Üreticiler ve mağazalar elbette ki hep daha pahalısını ve daha büyüğünü satmak isteyecekler fakat bu size na ketacak ben bir de ona bakarım.
Size tv önermek veya sunduğunuz şu iki seçenekten birisine ''ŞU'' diyerek arkasına teknik terimlerle dolu güzellemeler yapmak benim için zor olmamakla birlikte benim işim ürün pazarlamak değil o nedenle öncelikle bana kullanım alanınız ve amacınız ile ilgili bilgiler paylaşmanız gerekir.

Bu televizyon nasıl bir ortamda, hangi izleme açısından ve ne gibi izleme alışkanlıkları ile kullanılacak? Neden bu kadar üst segment tv alma ihtiyacı duyuyorsunuz vs.

İşin gerçeği şu ki zaruri bir durum olmadıkça ben tv denen aygıt ayüksek bedeller ödenmesine çok sıcak bakmıyorum.
Üreticiler ve mağazalar elbette ki hep daha pahalısını ve daha büyüğünü satmak isteyecekler fakat bu size na ketacak ben bir de ona bakarım.
Size tv önermek veya sunduğunuz şu iki seçenekten birisine ''ŞU'' diyerek arkasına teknik terimlerle dolu güzellemeler yapmak benim için zor olmamakla birlikte benim işim ürün pazarlamak değil o nedenle öncelikle bana kullanım alanınız ve amacınız ile ilgili bilgiler paylaşmanız gerekir.

Bu televizyon nasıl bir ortamda, hangi izleme açısından ve ne gibi izleme alışkanlıkları ile kullanılacak? Neden bu kadar üst segment tv alma ihtiyacı duyuyorsunuz
Öncelikle cevap verip bizimle igilenerek değerli zamanınız ayırdığınız için teşekkür ederim.
Oturduğum salon büyük yaklaşık 50 m2 ve genelde tam karşıdan olmasada dik açıya yakın bir oturma durmumuz var.
Şuan kullandığım tv samsung uh 55 7100 serisi 2014 yılında almıştım artık disneyplus gibi uygulamalrı yükleyemeyrm yazılımı desteklemiyor. merceklerinde düşme problemi var 6 -7 tane oldu :)
Bu nedenle uzun süre kullanmak istiyorum, malum ülkemizde enflasyon var vade farksız taksitlerle satıldığı için ve ilerde çok daha pahalanacağını düşündüğümden yüksek bütçe ayırıyorum . Ama boşunada para vermeyi doğru bulmuyorum tabi:) Dahauygun mantıklı cihazlarvarsa onu tercih ederim
Evde playstation var oyun oynuyorum o özelllikleride suanan bir cihaz olması tercihim.
Salonda büyük bir cam var ve yansıma oluyor malesef
ayrıca tv izlerken tv bu kullanıyorum uydu yayınlarını izlemyrm. Netflix vs izleme alışkanlıklarım var.

Hmmm bu bilgilerden hareketle sadece görüntüyü değil sesi de doyurmak gerektiği aşikâr.
VRR 144hz desteği güzel bir oyun desteği sunuyor olsa da C935 tercih etmek için bana göre çok da yeterli değil.
Ses sistemi konusundaki sayısal gerilik, usb port girişinin böyle bir modelde (Segmente kıyasla) halen 1 adet tercih edilmesi vs gibi konular da cabası.
Her şekilde tercih edilmesi gereken modelin 75QN90C olduğu görüşündeyim.

Benimde tavsiyem TCL olucak ama piyasada yok diye biliyorum. Adem Hocam haklı tek usb eksik ama diğer taraftan TCL'in 75 inç modelinde 1920 karartma bölgesi bulunmakta bu taraftan 1 + sı var, diğer türlü Samsung saolsun lisanslara para vermeme durumundan dolayı Dolby vision ve dts codec desteği eksikliği bu rakam tvler için büyük bir eksi olduğu kanaatindeyim.

Bu tv lerde yansıma özelliği teknolojisini çok merak edyrm. Bakalım kararım samsungtan yana şuanda. Hem servis ağı olsun hemde şuan samsung kullanıcısı olmam daha çok o tarafa yönlendiriyor.
Ben bu paraları her iki tv içinde yüksek buluyorum. Ama malesef ülkemizde herşey yatırım aracı olmuş acaba dolar 6-7 tl olsaydı kaç tl oalcaktı düşünün. Sırf o yüzden yöneliyorum yoksa hayatta verilmez bu paralar. Okuduğum bir ekonomi kitabında ünlü borsacı Warren Buffet yüksek enflasyondan korunmanın tek yolunun lüks yaşamak olduğunu dile getirmişti:)

Bu tv lerde yansıma özelliği teknolojisini çok merak edyrm. Bakalım kararım samsungtan yana şuanda. Hem servis ağı olsun hemde şuan samsung kullanıcısı olmam daha çok o tarafa yönlendiriyor.
Ben bu paraları her iki tv içinde yüksek buluyorum. Ama malesef ülkemizde herşey yatırım aracı olmuş acaba dolar 6-7 tl olsaydı kaç tl oalcaktı düşünün. Sırf o yüzden yöneliyorum yoksa hayatta verilmez bu paralar. Okuduğum bir ekonomi kitabında ünlü borsacı Warren Buffet yüksek enflasyondan korunmanın tek yolunun lüks yaşamak olduğunu dile getirmişti:)
Satın aldıkça mal edimini sağlamış oluyorsunuz. Yeter ki alabilecek gücünüz olsun :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri