Neler yeni

Aidatsız Kredi Kartları

Kart Aidatı Ödüyor Musunuz?

  • Evet, Ödüyorum

    Oy: 0 0.0%
  • Hayır, Ödemiyorum

    Oy: 10 90.9%
  • Bazı Kartlarda Ödüyorum

    Oy: 1 9.1%

  • Kullanılan toplam oy
    11

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,819
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
Kredi Kartı Aidatı, düzgün şekilde alındığında alınması yasal olan ücrettir. Fakat "Kart çıkaran kuruluşlar, yıllık üyelik ücreti ve benzeri ad altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır." maddesine bakarak, bankaya "benim bir kredi kartım ücretsiz olmak zorunda." diyemeyiz. Bankaların ücretsiz kredi kartı ayrı, ücretli kredi kartları ayrıdır. Ücretsiz kartlar genel olarak temel kredi kartı özelliklerini (taksit ve nakit avans gibi) içeren kartlardır. Bankanın para veya puan kampanyaları genellikle bu ürünlerde geçerli değildir. Ücretsiz (kart aidatı olmayan) kredi kartlarını şöyle listeleyebiliriz. Şöyle ilk bankanın sadece ücretsiz olan kredi kartlarını listeledim. Bununla ilgili bankaların aidatlı kartları ile birlikte yazılan karşılaştırmalı bir çalışmam vardı, fakat uzun olduğu için sadece mesajın ek kısmına ekliyorum. Bazı ürünlerin aidatsız versiyonları bulunurken bazı ürünlerde ise direkt olarak (Enpara ve Kuveyt Türk gibi) kart aidatı yoktur.

1-ZİRAAT BANKASI (Bankkart Ücretsiz)
Ücretsiz kredi kartı ürünü olarak Bankkart Ücretsiz bulunmaktadır. Bankkart ücretsiz ile sonradan taksitlendirme, peşin harca ertele, nefes ayları, taksitli nakit avans gibi özellikler ve bankkart kampanyalarına katılım sağlanamamaktadır.

2-VAKIFBANK (Express Card)
Vakıfbank’ın Express Card isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. Express Card’ın yıllık kart aidatı bulunmamaktadır. Özellikleri sadece temel kredi kartı özellikleriyle kısıtlı olup diğer ekstra özellikler ve kampanyalar için talep edilmesi durumunda sadece ilgili kampanya/özellik katılım ücreti tahsil edilmektedir. Bu özellik veya kampanyalara katılmak istemeyenler hiçbir ücret ödemez, her kampanyanın detaylar kısmında Express card katılım ücreti yazmaktadır.

3- İŞ BANKASI (Maximum Aidatsız)
İş Bankası’nın Maximum Aidatsız isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. Maximum Aidatsız kart, aidatsız kredi kartları içerisinde aidatlılara göre özelliği en az kısıtlanan kartlardan biridir. Maximum kartta üye iş yerleri dışındaki ve yurtdışı harcamalarda da maxipuan kazanırken aidatsız kartta sadece üye iş yerlerinde maxipuan kazanılabilir. İlave taksit yapılamaz. İndirim uygulamaları ve kampanyalarından faydalanılamaz. Hediye ürün kampanyalarından faydalanılamaz. İlave MaxiPuan kampanyalarından faydalanılamaz. Kanyon Vale indiriminden faydalanılamaz. Müzekart özelliğinden faydalanılamaz. (Maximum-Müzekart iş birliğinin bitmesiyle hiçbir Maximum kartın müzekart özelliği kalmamıştır.)

4- HALKBANK (Halk Card)
Halkbank’ın “Halkcard” isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. Halkcard ile üye işyerlerinden ParafPara kazanılıp, yine üye iş yerlerinde Parafpara’lar kullanılabilir. Halkcard ile kampanya ve ürün özelliklerinden yararlanılamaz, taksitli işlem yapılamaz. Borç taksitlendirme, nakit avans gibi özellikleri vardır.

5-GARANTİ (Bonus Flexi)
Garanti Bankası’nın Bonus Flexi isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. Bonus Flexi ile üye iş yerlerinde Bonus kazanılır ve bonus kullanılabilir. Bonus Flexi kart ile üye iş yerlerinde taksit yapılabilir, ayrıca ek taksit avantajları vardır. Bonus kampanyalarına ve ilave ayrıcalıklara katılım ücretlidir. Her kampanyanın ücreti katılım isteği karşısında ilaveten tahsil edilir.

6- YAPI KREDİ (World Eko)
Yapı Kredi Bankası’nın World Eko isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. World Eko ile üye işyerlerinde worldpuan kazanılabilir, standart taksit uygulamalarından faydalanılabilir. World Eko kart ile ilave taksit, ilave worldpuan ve ilave indirip kampanyalarına katılmak mümkün değildir. World kampanyaları genel olarak World Eko için de geçerlidir, bu konuda bir kısıtlama yoktur.

7-AKBANK (Axess Free)
Akbank’ın Axess Free isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. Özelliklere bakınca Axess Free kartlar ile üye işyerlerinde Chip-Para kazanılabilir, taksit imkanlarından yararlanılabilir. Axess Free’de bu özellikler haricinde ekstra kampanyalardan (artı taksit, erteleme,chip-para kampanyaları gibi) istediğinize katılarak sadece ilgili kampanyanın katılım ücreti ödenebilir.

8- QNB Finansbank (CardFinans Fix)
QNB FinansBank’ın “CardFinans Fix” isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. CardFinans Fix ile taksitli alışveriş, sonradan taksitlkendirme gibi işlemler de yapılabilir. CardFinans Fix, temel kredi kartı özelliklerine sahiptir. Ayrıca “Artı Kampanya” isimli bir programı bulunmaktadır. CardFinans Fix sahipleri Artı Kampanya'ya dâhil olarak QNB Finansbank üye iş yerlerinde tüm CardFinans bireysel kredi kartı sahiplerine sunulan artı taksit, harcama öteleme, ParaPuan ve indirim kampanyalarından yararlanabilirler. Artı Kampanya, ekstreye yansıtılarak aylık ücret alınan “isteğe bağlı” bir kampanyadır.

9- ENPARA (Enpara.com Kredi Kartı)
Enpara, QNB Finansbank altyapısı ile hizmet veren tamamen şubesiz ve dijital bir bankacılık uygulamasıdır. Türkiye’de benzerlerine öncü örnek olduğu söylenebilir. Enpara’nın tek tip kredi kartı vardır. Sade ve kullanışlı olması yönüyle tercih edilmektedir. Enpara kredi kartından ömür boyu aidat almayacağı sözünü veriyor. Herhangi bir puan sistemine dahil değildir. Onun yerine kampanyaları daha çok nakit iade olarak yansımaya yöneliktir. Bankaların aidatsız olarak sunduğu temel kredi kartı özelliklerine göre daha fazla özelliği bulunur, fakat aidatlı olarak yüksek avantajlı kredi kartlarına göre içeriği zayıf kalmaktadır. Her ay belli miktardaki harcamaları faizsiz ve ücretsiz olarak sonradan taksitlendirme imkanı sunmaktadır.

10- DENİZBANK (Net Kart)
Denizbank’ın Net Kart isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. Net kart’ta Bonus özellikleri geçerli değildir. Bonus’a özel artı taksit ve ekstra bonus gibi kampanyalardan yararlanılamaz. Bunun haricinde temel kredi kartı özelliklerini içerir.

11- KUVEYT TÜRK (Sağlam Kart)
Kuveyt Türk’ün “Sağlam Kart” ve “Miles&Smiles Kredi Kartı” isimli kredi kartları bulunmaktadır. Sağlam Kart’ta kart aidatı bulunmamaktadır. Bu kartı yazma sebebim ilgi çekici biçimde Altın Puan vermesidir. Sağlam Kart’ın Platin, Gold ve Klasik şeklinde üç tipi vardır. Sağlam Kart ile kampanyalara katılım sağlanabilir, Sağlam kart ile vade farkı olmadan veya vade farkıyla çeşitli sektörlerde sonradan taksitlendirme yapılabilir. Diğer bankaların aidatsız kredi kartları kısıtlanmış özelliklere sahipken Sağlam Kart’ta direkt olarak kart aidatı yoktur. Asıl değişik gelen Altın Puan sistemi kendi sitelerinde şöyle anlatılmıştır “Sağlam Kart ile yaptığınız harcamalardan Altın Puan kazanabilirsiniz. Kazandığınız Altın Puanlarınız birikir ve 10 TL'yi aştığında, gram altına çevrilerek Altın Cari Hesabınıza aktarılır. Böylece altınlarınızı, ister biriktirirsiniz isterseniz de gram altın olarak şubelerimizden veya altın veren ATM’lerimizden alabilirsiniz.” Ayrıca kampanyları ile de ilave Altın Puan kazandırır. Kuveyt Türk’lülere PTT ve Yapı Kredi ATM’lerini kullanmak ücretsizdir.

12- TEB (Sade Kart)

TEB’in Sade Kart isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. Sade Kart ile taksitli alışverişlerin yanı sıra peşin alışverişlerin de sonradan taksitlendirilmesi veya ertelenmesi mümkündür. Temel kredi kartı özellikleri mevcuttur. Bonus programına dahil değildir, bonus ilave taksit ve ilave bonus özellikleri yoktur.

13- ING BANK (Light Kart)
ING’nin Light Kart isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. Light Kart’ın sonradan taksitlendirme özelliği vardır. Light Kart, Bonus programına dahil değildir, bonus ilave taksit ve bonus kampanyaları gibi özellikleri yoktur. Temel kredi kartı özelliklerini içerir.

14-ŞEKERBANK (Şeker Kart)
Şekerbank’ın Şeker Kart isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. Şeker Kart ile taksitli alışveriş, nakit avans, taksitli nakit avans gibi özellikler kullanılabilir. Şeker Kart, Bonus programına dahil değildir. Bonus ilave taksit, ilave bonus ve kampanyalar geçerli değildir. Şekerbank program ortağı ağının avantajlarından faydalanılabilir.

15- ODEABANK (Bank'O Card)
Odeabank’ın Bank’O Card isimli aidatsız kredi kartı bulunmaktadır. “Bank’O Card”ın “Bank’O Card Axess”ten farkı isminden anlaşıldığı gibi Axess programına dahil olmamasıdır. Bank’O Card ile chip-para kazanılamaz, Axess avantajlarından yararlanılamaz. Bank’O Card için kampanyalar bulunmaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • Aidatsız Kredi Kartı.pdf
    315.2 KB · Görüntüleme: 8

Hakan

Süper Üye
Kadim Üye
Katılım
15 Nis 2023
Mesajlar
728
Çözümler
1
Tepki puanı
629
Puanları
93
Akbank'ın kredi kartına son bir kaç senedir aidat ödüyorum. 444 25 25 aradığım zaman bir tane bile insana denk gelemiyorum. Sesli yanıta müşteri hizmetlerine bağlanmak istiyorum diyorum. Bağlamıyor. Müşteri hizmetleri ile yapmak istediğiniz işlemi bir kaç kelime ile özetler misiniz diyor. Ne olursa olsun. Bağlamıyor.

Ben de artık gıcıklık yapıyorum. Aidatı bir kaç ayda taksitle ödüyorum. Kartı da iptal edemiyorum. Kart iptali için görüşeceğim dediğim zaman sizi müşteri hizmetlerine bağlıyorum diyor. Ses kaydediliyor diyor. Ama dakikalarca müzik dinliyorum. Başka bir şey yok. Bir türlü görüşme zamanı gelmiyor. O sırada beni arayanlar bu kadar uzun kim ile görüşüyordun diye soruyorlar.

Akbank mı. İllallah. :mad:
 

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,819
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
Akbank'ın kredi kartına son bir kaç senedir aidat ödüyorum. 444 25 25 aradığım zaman bir tane bile insana denk gelemiyorum. Sesli yanıta müşteri hizmetlerine bağlanmak istiyorum diyorum. Bağlamıyor. Müşteri hizmetleri ile yapmak istediğiniz işlemi bir kaç kelime ile özetler misiniz diyor. Ne olursa olsun. Bağlamıyor.

Ben de artık gıcıklık yapıyorum. Aidatı bir kaç ayda taksitle ödüyorum. Kartı da iptal edemiyorum. Kart iptali için görüşeceğim dediğim zaman sizi müşteri hizmetlerine bağlıyorum diyor. Ses kaydediliyor diyor. Ama dakikalarca müzik dinliyorum. Başka bir şey yok. Bir türlü görüşme zamanı gelmiyor. O sırada beni arayanlar bu kadar uzun kim ile görüşüyordun diye soruyorlar.

Akbank mı. İllallah. :mad:
Yazılı şekilde bankaya bildirirseniz 7 gün içinde işleme koymaları gerek. Mail veya canlı destek / iletişim formu vs. Ayrıca sizin iptal talebinizi duyunca onlar size ulaşmak için arayacaktır.
 

Serra

İnce Eleyen
Kadim Üye
Katılım
21 Şub 2023
Mesajlar
331
Tepki puanı
354
Puanları
63
Ben bunu umursamıyorum.
Sebebi ise şu, bir alışverişte kart aidatını çıkarıyorum.
Diyelim buzdolabı alacağım. Bütün mağazaları, İnterneti gezip en düşük fiyatı bulup birde pazarlık ettim mi 5 yıllık kart aidat ücreti çıkıyor.
Bıktım uğraşmaktan.
Bu yöntem güzel.
 

Tesla

Moderator
Moderator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
973
Çözümler
6
Tepki puanı
2,236
Puanları
193
Web sitesi
www.inceleriz.com
Emekli maaşı için kart talep ettim çalışan kredi kartı verelim dedi aidatı varsa verme dedim iptali çok uğraştırıyor bu yüzden Garanti Bankası hesabımı kapadım dedim ozaman vermeyelim dedi ?
 

NBKpro

Moderatör
Moderator
Katılım
26 Ocak 2023
Mesajlar
2,761
Çözümler
25
Tepki puanı
4,819
Puanları
213
Konum
𝓔𝓖𝓔 𝓚𝓘𝓨𝓘𝓛𝓐𝓡𝓘
Web sitesi
inceleriz.com
Ben bunu umursamıyorum.
Sebebi ise şu, bir alışverişte kart aidatını çıkarıyorum.
Diyelim buzdolabı alacağım. Bütün mağazaları, İnterneti gezip en düşük fiyatı bulup birde pazarlık ettim mi 5 yıllık kart aidat ücreti çıkıyor.
Bıktım uğraşmaktan.
Bu yöntem güzel.
Aidatsız kart kullanınca da bu imkanlar var aslında, veya aidat almamaya ikna edilince.

Emekli maaşı için kart talep ettim çalışan kredi kartı verelim dedi aidatı varsa verme dedim iptali çok uğraştırıyor bu yüzden Garanti Bankası hesabımı kapadım dedim ozaman vermeyelim dedi ?
Muhtemelen aidatsız kart satışlarının prim komisyonu daha düşük. Bu yüzden onların satmak istedikleri kartlar aidatlı aslında. :D
Telefonlardaki Faturasız - Faturalı hat satışları gibi... tamamen duygusal.
 

Serra

İnce Eleyen
Kadim Üye
Katılım
21 Şub 2023
Mesajlar
331
Tepki puanı
354
Puanları
63
Aidatsız kart kullanınca da bu imkanlar var aslında, veya aidat almamaya ikna edilince.


Muhtemelen aidatsız kart satışlarının prim komisyonu daha düşük. Bu yüzden onların satmak istedikleri kartlar aidatlı aslında. :D
Telefonlardaki Faturasız - Faturalı hat satışları gibi... tamamen duygusal.
Bir kaç mağazada taksit olanağının az olduğunu görünce istemedim.
Televizyon alırken 1.000 TL indirim alınca 380 TL aidat pekde önemli değil.
 

Tarık

Beykozlu
Kadim Üye
Katılım
28 Ocak 2023
Mesajlar
2,471
Tepki puanı
5,987
Puanları
113
Her sene iteliyorlar. Arayıp iptal ettiriyorum. Bir kere finansbank ters düştü benimle,twitterdan şikayet vardan yardırmamla birlikte kartı kapattım. Birkaç ay sonra tekrar yolladılar . Hala ödemiyorum. Ödemeyeceğim.
 

H.YILDIRIM

Süper Üye
Kadim Üye
Katılım
17 Şub 2023
Mesajlar
689
Çözümler
2
Tepki puanı
2,024
Puanları
93
Yaş
62
Konum
T.C.İZMİR
25 yıla yakındır maaşımı banka üzerinden alıyorum.Şimdiye kadar 7-8 tane bankayla(kamu-özel) çalıştım.İlk başlarda kredi kart aidatı yoktu,ben de bankaların ısrarı üzerine lazım olur diye 1-2 sefer aldım.Sonraları birçoğu kredi kartlarını ücretli yaptılar.Bir zamanlar yasal dayanağı olmadığı için müşterilerle bankalar mahkemelik oldu ve bir çok müşteri ücretini geri aldı.Bankalar pes etmedi kredi kartlarını yine ücretli yaptılar.Yasal düzenlemeyle bankaların müşterilerine ücretsiz kredi kartı da sunması sağlandı.Kullanmadığım karta ücret ödemeyeyim diye artık bankalardan kredi kartı almıyorum.Maaş kartı olan banka kartı ile işlerimi hallediyorum.
 
Üst