Neler yeni

Airfel Kaira Midea Rota Daylux Dayrelax PC 01 ve PC 04 Uyarı Kodları

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
15,881
Çözümler
82
Tepki puanı
44,809
Puanları
313
Konum
Cumhuriyet Toprakları
Web sitesi
www.inceleriz.com
Airfel, Kaira, Midea (Prime Kasa Ürünler) Rota, Daylux, Dayrelax gibi Midea üretimi prime kasa olan ürünlerde bazı durumlarda klimanın çalışmayı durdurup ekranda bir kod verdiğini görürseniz kodun ne olduğuna göre hareket şekliniz değişik olmalıdır.

Örneğin bu videoda olduğu gibi PC ile başlayan kod görüyorsanız bu PC nin anlamı Protection Current yani gerilim koruması (Aslında Current akım demek ama neyse) devreye girmiş demektir.

Evet klimanız arıza yapmadı fakat şebeke geriliminizde sorun olduğunu anlatıyor size.

Şebekedeki sorun ANLIK meydana gelmiş ve ürün de bunu absorbe etmeyi başarmışsa ekrandaki bu kod tam da videoda göreceğiniz gibi kendiliğinden gider ve ürün şebekedeki sorunun düzeldiğini algıladığında kendiliğinden devreye girer.

Bu gibi durumlarda tedbir olarak evin elektriğini genel olarak kesip, etrafı biraz kolaçan edip (Gece ise tüm sokağın ve komşuların ışıklar normal yanıyor mu vs) sonra enerji verip kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Unutmayınız ki şebeke gerilimi ANLIK DARBE vurur ve klimanız bunu her zaman absorbe edemeyebilir.

PC 01 kodu, şebeke voltajının aşırı düşük olduğunu gösterir. Bu durumda klima, cihazın zarar görmesini önlemek için çalışmayı durdurur.

PC 04 kodu ise şebeke voltajının aşırı yüksek olduğunu gösterir. Bu durumda da klima, cihazın zarar görmesini önlemek için çalışmayı durdurur.

Ekranda E ile başlayan uyarı görüyorsanız o bir arıza kodudur ve bu durumda bir yetkili servis hizmeti almanız önerilir.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Üst