Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Aliexpress Gümrük Vergisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beril
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Beril

Baretli Moderatör
Moderator
Herkese merhaba,

Bilindiği üzere yurtdışından gelen tüm kargolar maalesef gümrük vergisiyle karşılaşıyor. Hepsiburada ve Amazon bu bedeli peşinen alıp, bedel farkı çıkarsa iade edebiliyorlar. Ancak uzun zamandır Aliexpress üzerinden vergi belirsizliği sebebiyle herhangi bir ürün almadım. Bir zamanlar PTT ile geldiğinde kapıda ödeme yapıyorduk kuryeye. Şu an oradaki prosedür nedir? Bir bilen varsa aydınlatmasını rica edeceğim.

Merhaba

ayda 5ten fazla yurtdışı alım yapıyordum.

3 aydır aliexpress ve alibaba da baktığım ürünlerde "adresinize gönderi yok" ile karşılaşıyorum.

Bu videoyu seyredince maalesef kendi amatör tamir işlerim aksayacak gibi duruyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

hepsiburada, n11, amazon yurtdışı soru gözükmüyor. ama amazon d 6 aydır aynı fiyatta listede duruyor... sıpariş sonrası 2 ay oyalayacak satıcı gibi geldiklerinden istekte bulunmuyorum. fiyatın aynı kalması mümkün değil.

Alacağınız ürünler için bölgeyi türkiye seçmeniz gerekiyor. Kapıda ödeme yok vergi kargo vs hepsini son adımda toplam olarak kredi kartınızdan kesiyor. PTT kargo getiriyor.

Merhaba

3 aydır aliexpress ve alibaba da baktığım ürünlerde "adresinize gönderi yok" ile karşılaşıyorum.

Bu videoyu seyredince maalesef kendi amatör tamir işlerim aksayacak gibi duruyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

hepsiburada, n11, amazon yurtdışı soru gözükmüyor. ama amazon d 6 aydır aynı fiyatta listede duruyor... sıpariş sonrası 2 ay oyalayacak satıcı gibi geldiklerinden istekte bulunmuyorum. fiyatın aynı kalması mümkün değil.
Ürün gelmesede sorun yok bence ürün teslim edilmedi ye basıp iade alırız.

Ürünü sepete eklediğimde vergiyi bu şekilde çıkarıyor. Teslimat adresi de giriyorum herhangi bir alışveriş sorunu yok gibi. Ama bu vergi miktarıyla risk almadan Türkiye'den bile ufak bir farkla ürünü alabilecek hale geliyor gibiyim. Can sıktı biraz bu durum...
Screenshot_2023-07-10-20-57-57-205-edit_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Merhaba

Hepsiburada'dan sadece gördüğüm kadarını biliyorum. N11 için hiç dikkatimi çekmedi. Amazon'dan çok kez yurt dışı aldım hiçbir sorunla karşılaşmadım. Vergi iadesi bile yaptılar neredeyse her seferinde.
Alacağınız ürünler için bölgeyi türkiye seçmeniz gerekiyor. Kapıda ödeme yok vergi kargo vs hepsini son adımda toplam olarak kredi kartınızdan kesiyor. PTT kargo getiriyor.
Evet bu şekildeydi de vergi kısmından emin olamamıştım. Daha önce kapıda PTT kuryesine vergi ödemesi yaptığımı hatırlıyorum çünkü. İlk bu vergi hikayesi çıktığında Aliexpress vergisiz gönderiyordu, kapıda alınıyordu.
Ürün gelmesede sorun yok bence ürün teslim edilmedi ye basıp iade alırız.
Bu şekilde de çok kez aldım vergisiz zamanda ama gümrüğe takılır ve Türkiye tarafında kalırsa satıcı "Benim yükümlülüğüm değil." de diyebilir sanki. Bilemiyorum.

alibaba sahibi ülkeler ile ilişkisi kötü durumda.
hatta Çin de savcılık soruşturmasında olayları var.
kim daha büyük kavgası içinde. Elon Musk gibi...
ticaretini zorlaştırıyorlar.
her zaman kullanıcı sözleşmesinde gümrüğe takılması benim sorumlulumda değildir diye belirtiyor.
takipsiz kargo seçeneğide kalktığından nerede takıldığını sistemden görüyorlar.
ebay - aliexpress yıllar öncesi Türkiye savaşında dönen paralar paylaşımını hatırlayalım.
sonunda gittigidiyorda kapandı.
aliexpress sonuda gözüküyor gibi. hele ki her yerden para bulmak için maliye çalışırken.

Bu
Ürünü sepete eklediğimde vergiyi bu şekilde çıkarıyor. Teslimat adresi de giriyorum herhangi bir alışveriş sorunu yok gibi. Ama bu vergi miktarıyla risk almadan Türkiye'den bile ufak bir farkla ürünü alabilecek hale geliyor gibiyim. Can sıktı biraz bu durum...
Ekli dosyayı görüntüle 5572
Bu vergi değil başka birşey ama susuyorum :)

Eski günlerdeki gibi vergisiz ucuz ucuz alışverişe başladım ben ama malum yaşadığım yer Türkiye değil :)

Bu

Bu vergi değil başka birşey ama susuyorum :)

Eski günlerdeki gibi vergisiz ucuz ucuz alışverişe başladım ben ama malum yaşadığım yer Türkiye değil :)
Alacağım ürünün Türkiye fiyatı 4.000 TL. Aliexpress ile vergi dahil 2.200 TL. İstemsizce yöneliyorum ama gümrükte kalma riski bana çok daha pahalıya patlayabilir.

Arkadaşım aliexpresten 1500tl lik sipariş yaptığını sonra kendisine gümrük müşavirinden destek alması yönünde mesaj geldiğinden bahsetmişti.

Anneler günü için amazon yurtdışından ( Hollanda) bir sipariş verdim sorunsuz elime ulaştı.Gümrüğe takılmadı ekstra parada istenmedi artı 5 günde elime ulaştı

Arkadaşım aliexpresten 1500tl lik sipariş yaptığını sonra kendisine gümrük müşavirinden destek alması yönünde mesaj geldiğinden bahsetmişti.
Hah işte benzerini 2018 gibi ben de yaşadım. Şimdi alacağım üründe de bundan korkuyorum açıkçası. Astarı yüzünü geçmesini geçtim, çıkıp gümrüğe gitmek zorunda bile kalabilirim.

Anneler günü için amazon yurtdışından ( Hollanda) bir sipariş verdim sorunsuz elime ulaştı.Gümrüğe takılmadı ekstra parada istenmedi artı 5 günde elime ulaştı
Amazon Almanya'dan üç kez sipariş verdim sıkıntısız geldi üstüne vergi iadesi de yapıldı. Söylenen tarihte de kapımdaydı evet.

Belki de bu konu aylık 5 defadan fazla ürün getirtenleredir. Satışı yasak ürün getirttim sorun olmadı ondan diyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri