Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Arçelik 2476 CEI Buzdolabı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ysn35

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Arçelik 2476CEI Buzdolabı
Merhabalar 2018 yılında satın aldığım ve kullandigim Arçelik marka 2476CEI model buzdolabı 3 gün önce kompresör 30 sn çalışıp devreye girmeden çıt sesi gelerek kompresör çalışmayı durduruyordu fark ettik ki artık sogutmamaya da başlıyor Arçelik yetkili servisten randevalindi ve 27.10.2023 tarihinde yetkili servis eve geldi sorunu anlattım gövde gaz kaçağı var ürünü bize verin değişim için modeller söze iletilecek ve urunum muadilini 3-4 bin TL indirimli bir şekilde satın alırsınız dedi ve urunun tamiri kesinlikle yok dedi kimseye de göstermeyin paranızı çalarlar dedi kullandığımız buzdolabının muadilleri 35 ila 40 bin TL arasında ürünü test etmeden çalıştırmadan arıza tespiti yapan yetkili servise ne kadar guvenebilirim konu hakkindaki tecrubelerinizi bizlere aktarmanizi rica ediyorum.

Ya bence kompresörde arıza var. Gövde de kaçak olmasıyla kompresörün çalışmaması arasında nasıl bir bağlantı kurmuşlar anlayamadım doğrusu. Şu anda vaziyet nasıl videoya çekip Youtube'a yükleyip buradan paylaşma şansınız varsa çok iyi olur.

Ya bence kompresörde arıza var. Gövde de kaçak olmasıyla kompresörün çalışmaması arasında nasıl bir bağlantı kurmuşlar anlayamadım doğrusu. Şu anda vaziyet nasıl videoya çekip Youtube'a yükleyip buradan paylaşma şansınız varsa çok iyi olur.
Merhaba Murat Bey
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
buradaki gibi oluyor tamamen aynısı videoyu kendim çekemedim kusura bakmayin

Merhaba Murat Bey
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
buradaki gibi oluyor tamamen aynısı videoyu kendim çekemedim kusura bakmayin
Videodaki sorunun aynısı varsa dediğim gibi kompresör arızalı değişmesi lazım. Gaz kaçağıyla alakasının olduğunu düşünmüyorum. Gaz kaçağı var nasıl deriz, kompresör düzgün bir şekilde çalışıyor kondanserin fanı çalışıyor ama dolapta soğutma olmuyorsa gövdede kaçak vardır. Sizin kompresörde arıza var. Dolabın garantisi bitmediyse ya da ek garanti yaptırmış iseniz garantiden değişir. Garantisi bittiyse zam gelmediyse kompresör değişimi en son 4500 TL'ye yapılıyordu. @Fikoloji usta da baksın bakalım kompresör arızası mı yoksa başka bir şey mi.

Eğer aynı ise %99 kompresör arızalı, Arçelik genelde 6k ya değiştiriyor kompresörü özellikle 6-7 seneyi bulmuyor türk kompresör. Çabuk arıza yapıyor.
Burda önemli nokta şu; servis gelince, buzdolabının servis borusunu vs kırdı mı çünkü kaçak olduğunu sistemi açmadan anlayamaz. Bu zamana kadar müdahale ettiğim türk kompresörlü Arçelik dolaplarının hepsinde kompresör arızası çıktı ve 4.5k veya yerine göre (5.kat taşıma zahmetli vs vs ) 5k ya değiştirdim.

Eğer aynı ise %99 kompresör arızalı, Arçelik genelde 6k ya değiştiriyor kompresörü özellikle 6-7 seneyi bulmuyor türk kompresör. Çabuk arıza yapıyor.
Burda önemli nokta şu; servis gelince, buzdolabının servis borusunu vs kırdı mı çünkü kaçak olduğunu sistemi açmadan anlayamaz. Bu zamana kadar müdahale ettiğim türk kompresörlü Arçelik dolaplarının hepsinde kompresör arızası çıktı ve 4.5k veya yerine göre (5.kat taşıma zahmetli vs vs ) 5k ya değiştirdim.
Yerine taktıkları da Türk Elektrik oluyor ama o sürekli patlayanlarından değilmiş servisin beyanatına göre. Inverter'lar da ya Embraco ya da TEE'ymiş yine.

Merhabalar Arçelik servisi eve geldiğinde ben yanındaydım dolaba dokunmadı bile sadece fişi taktim sesi duydu tamam arıza gövdede gaz kaçağı var dedi.

Merhabalar Arçelik servisi eve geldiğinde ben yanındaydım dolaba dokunmadı bile sadece fişi taktim sesi duydu tamam arıza gövdede gaz kaçağı var dedi

Çok teşekkür ederim servis raporunu da ekledim yarın farklı bir servis talep edeceğim süreç hakkında güncel durumu tekrardan sizinle paylaşacağım umarım düzelir peki kompresör arızası var ise farklı bir marka kompresör taktirabilir miyim eğer olursa sizce hangi marka model olmalıdır. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Yeterli. Bence güvenilir bir servise tanıdık vs gösterin. Şimdi servis borusunu siz kırın aynı zamanda video alın delil olsun, bakın gaz çıktı gaz çıkan dolapta kaçak nasıl olur diye sunabilirsiniz ama bu seferde yeni yapacak olan kişi başkasına da baktirdiniz oynamışlar vs diyeceği için başkasına yaptırmanız mantıklı

Yetkili servis ürüne tanımlı haricinde kompresör takamaz. Size takacağı da güncel bir kompresördur
Merhabalar farklı bir yetkili servis gelip buzdolabına baktı ve dediğiniz gibi kompresör agrizasi olduğu tespit edildi gerekli değişiklikler yapıldı size çok teşekkür ederim Allah razı olsun servis fişini incelermisiniz rica etsem şimdi ilk gelen servisi şikayet edeceğim yol gösterebilir misiniz

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-11-01-13-52-48-229_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-11-01-13-52-48-229_com.android.chrome.jpg
    56.4 KB · Görüntüleme: 15
Merhabalar farklı bir yetkili servis gelip buzdolabına baktı ve dediğiniz gibi kompresör agrizasi olduğu tespit edildi gerekli değişiklikler yapıldı size çok teşekkür ederim Allah razı olsun servis fişini incelermisiniz rica etsem şimdi ilk gelen servisi şikayet edeceğim yol gösterebilir misiniz
Dryer filtre, kompresör ayakları ve kompresör değişmiş klasik işlemler. Arçelik'lerde kullanılan TEE NTU 170 MT kompresör takılmış. Dolabın çalışmasında, sesinde bir problem var mı şu anda?

Yazılı kanaldan arcelige yada sikayetvara yazabilirsiniz. Servis ücreti de dahi aldı ise iadesini isteyip, süreci aktarın.
Rica ederim ne demek.
En azından değişen parçaların 1 yıl garantisi var.
Fiyat ne oldu hocam ?

Yazılı kanaldan arcelige yada sikayetvara yazabilirsiniz. Servis ücreti de dahi aldı ise iadesini isteyip, süreci aktarın.
Rica ederim ne demek.
En azından değişen parçaların 1 yıl garantisi var.
Fiyat ne oldu hocam ?
Çalışmasında herhangi bir ses veya olumsuzluk gozlemlemedim 4700 TL tuttu son yapılan işlem malzeme ve iscilik

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri