- Marka Model Bilgisi
- Arçelik 278551 EI
Herkese merhabalar,
Öncelikle foruma yeni kayıt oldum herkese hayırlı forumlar dilerim. Adem hocamı uzun süredir severek takip ederdim kayıt olmak bugüne kısmetmiş, kendisine başarılarının devamını dilerim ve diğer forumda emeği geçenlere tabi ki
Siz uzmanlardan 2 konuda destek rica edecektim. Birincisi 13 yıllık Hotpoint-Ariston buzdolabımı severek kullanırken elektrik git gel durumunda kart problemi yüzünden hurdaya çıkarma durumu oldu bende çok araştırdım aileme uygun olan Arçelik 278551 EI model dolabı satın aldım indirimden uyguna geldi diye tercih ettim bu modeli farklı bir buzdolabı önerir misiniz yoksa bu model iyi midir ? İkinci ve asıl problem ise teknik bir konu. Dolabın sitesinde pro smart inverter motor için standart kompresöre göre 4 kat sessiz olduğu söylenmiş fakat geldiği günden beri evde kavga gürültü var nedeni ise mutfaktan evin içine dağılan titreşimli gürültü mü diyeyim, uğultu mu diyeyim bilemedim çok rahatsız ettiğini rahatlıklar söyleyebilirim ama. Yetkili servis gelene kadar birkaç gün kullanalım sıfır motordur diye 5 gün idare ettik düzelme olmayınca teknik servis geldi. Bu sesin 35 desibel olduğunu, zaman zaman 50 desibellere çıkabileceğini ve inverter motorun standart motora göre daha yüksek seviyede çalıştığını söyledi benim hiç aklıma yatmadı. Dolabı değişim mi yaptırayım veya iade mi talep edeyim çok kararsız kaldım iade etsem yeniden alabileceğim bize uygun dolap modeli yok ve iade kolay sonuçlanır mı acaba ? Ayrıca motorun yan kısmında (3.görsel) benim gördüğüm siyah tellerin fazlalığı olurdu burada ufacık parça koymuşlar alan kocaman boş kalmış soğutucu pervane bile yok eriyen sular ile mi soğuyor diye düşündüm ben ne dersiniz ? Dolabın soğutması çok iyi fakat bu gürültüden dolayı elden çıkarma durumuna kadar geldim desteklerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Öncelikle foruma yeni kayıt oldum herkese hayırlı forumlar dilerim. Adem hocamı uzun süredir severek takip ederdim kayıt olmak bugüne kısmetmiş, kendisine başarılarının devamını dilerim ve diğer forumda emeği geçenlere tabi ki